İkiz Anneleri Kulübü

Sevgili Ruzgarım Hosgeldin,
Ne kadar guzel boyle 34. haftalarda dogum yapan birilerinin burada olması.... Umarım bebeklerinle guzel vakit geciriyorsundur... Allah sağlıklı uzun omurler versin....

Oncelikle calısıyor musun, yoksa bebeklerinle dogumdan sonra guzel anların tadını cıkaracak sanslı annelerden misin onu öğrenelim.
Bir de normal dogum mu yaptın yoksa ABD 'de ikizler için de sezeryan mı yaptın?
Bir de bakıcı olayını nasıl hallettin, evde yatılı mı yoksa gunduz gelen bakıcı mı tuttun acaba?
Bebekler kuvezden cıktıktan sonra hemen dogal hayata adapte olabildiler mi, yani onları misafirlerden, dısarıdan gelebilecek olası mikroplardan uzak tuttun mu vs...
Simdiden burada bizimle oldugun için tesekkur ederiz...
Sevgi ile

Selam sakuracim

Tesekkur edrim dileklerin icin.umarim sende kuzlarini sag salim alirsin kucagina.Sorularia cevap vereyim ben cok zor bir hamielik gecirdim 6 haftamada kanamam oldu daha doktora gitmemeistim henuz ama arayip sordugumda iki gun tuvalet disinda kalmayin dediler.& haftamda randevuma gittigimde (burda ancak ilk kontrole 7 haftana sonra bakiyorlar) ikizlerimizn olucagini ogrendik.Ilk denememizde hamile kaldim normal yolla oldu.Bizim icinde supriz di ama hep ikiz isterdim.Neyse fakat be kanamadan bir kacgun omce baslayan istahsizlikla ilk doktor kontrolumde hastaneye yattim ve 1 hafta serum yedim.Ondan sonrada yaklasik 16 haftama kadar surekli kustum ve kilo kaybimla birlkte yemek yiyemedim hic.Ama ondan sonra duzledim ve 26 kilo aldim doguma kadar(fazlaca duzelmisim:lepi:)
Calismiyorum simdi sanirim cocuklar okula baslayana kadar da calsimiicam.cocuklara bakici tutmadim tek bakicam.Simdi annem yanimda ekim sonunda donecek ama.
Doktorum normal dogum diyordu baslarda ama bebeklerden birinin pozisyonu ter olunca birde sanrim kucuk olduklarinda sezeryan oldum.Ben burda normal doguranlarda gordum ikizlerini.Zaten zorda kalmadikca sezeryan yaptirmiyorlar.
Cok cabuk adepte olduk nrmal hayata.Esim titizlik konusnda cok telasli ama ben mumunkun oldugunca mikroplara alissinlar diyorum.Misafir gelince verdim kucaklarina pek esirgemedim.
Anne sutun yaninda mamada veriyorum.Kuvezdeyken ikiside 35 cc yi zor iciyorlardi oda yarim saattesimdi her iki saatte bir 125 cc iciyorlar.Istahlari cok iyi.Merak etmeyin sizin basinizada gelirse.
Birde biz hastanen cikmadan bir gun once sunnette yaptirdik tavsiye ederim yaptirin gobegi dusene kadar oda iyilesiyor sonra cok rahat olursunuz.

Su anki tek derdim kilolarim henuz vereme:1shok::1shok:dim

öncelikle hoşgeldin.hayırlı uğurlu olsun bebişlerin.kaç kilo doğdular ben bunu merak ettim canım...hep kendim adıma bu konuda endişeliyimde.zayıf doğmalarından korkuyorum:nazar:...

Selam canim benim bebekler ethem 2440 deniz ise 2150 gr dogmustu ama 32 haftaya kadar kilolar ayniydi birden buyuk olan fark atmis.Ne kadar yemek yesenizde bebeklere nasil fayda ediyor bilmem ben 26 kilo aldim ama bu kadar dogdular.

rüzgarım maşallah iyi doğmuşlar.bende 6.5aylık hamileyim 11kilo aldım.görüntüde bişi yok.karnım büyüyor bi.sizinde çok büyümüşmüydü karnınız..karnım büyüdükçede sırt ağrılarım artıyor.ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum.ileriki aylarda nasıl olur bilmiyorum..geçen kontrolüm vardı.kız olan 800gr erkek 813gr olmuş.inşallah böyle güzel devam eder...teşekkürler canım..

bence kilon cok iyi canim 28 haftadan sonra gece uykuuzlugu bsliyor ve daha da agirlasmistim ben.simdi dusunuyorumda benim gece uyuyamadigim yada uyangim saatlerde bebeklerde uyanik oluyor.hala gece duzenimiz tam oturmadi.Esimle ben aksam 9 da uyuyan insanlariz sabahta 6 da uyaniriz.ben bebekleri aksam 7 30 uyuma duzenine alistirmaya calisiyoum ilk okul bitiminine kar en gec 8 30 da yatmalarini istiyorum.ilk gunden odalarini ayirttim biraz zor oluyor benim icin ama ilerde oda ayirmakta zorlamiyicam.

sevgili rüzgarım öncelikle hoşgeldin aramıza.bebeklerinle sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam geçirin inşallah.Herşeyi çok güzel anlatmışsın şimdilik güzel günlşlerin iyi günlerin dinlenebildiğin kadar dinlen inan bana sonra istesende dinlenemiyorsun.hemen hemen bütün ikizlerde bir tanesi mutlaka daha uslu oluyor ve yaramaz olanda öbürünü kendine benzetiyor.ve inani o ev ne hale geliyor tahmin edersin cnm.birbirlerine vurmalar saç çekmeler daha neler neler.ama yinede gülerek bakıyorsun kızmıyorsun yaklaşırken.çünkü ikiz annesi olmak bir ayrıcalık. zorda olsa onlarla olmak varlıkları dünyalara değer.

sevgili rüzgarım öncelikle hoşgeldin aramıza.bebeklerinle sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam geçirin inşallah.Herşeyi çok güzel anlatmışsın şimdilik güzel günlşlerin iyi günlerin dinlenebildiğin kadar dinlen inan bana sonra istesende dinlenemiyorsun.hemen hemen bütün ikizlerde bir tanesi mutlaka daha uslu oluyor ve yaramaz olanda öbürünü kendine benzetiyor.ve inani o ev ne hale geliyor tahmin edersin cnm.birbirlerine vurmalar saç çekmeler daha neler neler.ama yinede gülerek bakıyorsun kızmıyorsun yaklaşırken.çünkü ikiz annesi olmak bir ayrıcalık. zorda olsa onlarla olmak varlıkları dünyalara değer.

Cok saol canim.Biliorum ikizleri daha once bir sure tek yumurta ikiz kizlarina bakmistim.cok yaramazlardi ama bir okadarda sevimlilerdi.

Cok saol canim.Biliorum ikizleri daha once bir sure tek yumurta ikiz kizlarina bakmistim.cok yaramazlardi ama bir okadarda sevimlilerdi.
öncelikle hoşgeldin canım kulubümüze oh ne güzel tecrübelisin yani yerimseniben şimdi de kendi bebişlerine bakarsın.yorucu günler oluyor artık pes ettiğin günler oluyor ama çok başka ikiz büyütmek çok fazla özel anlar yaşıyoruz yorucu kafamçokkarıştı ama herşeyin iki kat güzeli.tekrar hoşgeldin. a.s.

selam arkadaslar bende 20 haftalık ıkız bebıslerıme hamıleyım
rabbım ısteyen herkese nasıp etsın ınsalah
bızde uzun bı tedavı surecınden sonra tup bebek yontemıyle bugunlere gelebıldık
gercı 2005 te bı dusuk yasamıstım ama cok kısa surmustu hamıleliğim 9haftalık iken kaybetmıstık.ve nısanda tup bebek yontemıyle 3uzlerıme hamıle kaldım lakın bebeklerımden bırı tutunamadı ve bırını kaybetıkten sonra sımdı SUKUR ıkız gebelıgımıze devam edıyoruz ...
ılk 4 ay yemek ve ıhtıyac dısında yataktan kalkmak yasaktı.sımdı ıse bol bol dınlenıyorum aksamları evın ıcınde 5 er 10 ar olmak uzere dınlene dınlene yarım saat yuruyusumu tamammlıyorum ama cok sık ayaklarımı uzatıp dınlenıyorum....
Benımde merak ettıgım bırsuru sey var ve bu yuzden bu topıktekı yazıların hemen hemen hepsını okumus durumdayım.
RABBIM ısteyen herkese bu guzel duyguları tatırsın ınsalah
bızede bebıslerımıze saglıklı sıhatlı hayırlısıyla tam vaktınde kucagımıza almayıı nasıp eylesın ...

selam arkadaslar bende 20 haftalık ıkız bebıslerıme hamıleyım
rabbım ısteyen herkese nasıp etsın ınsalah
bızde uzun bı tedavı surecınden sonra tup bebek yontemıyle bugunlere gelebıldık
gercı 2005 te bı dusuk yasamıstım ama cok kısa surmustu hamıleliğim 9haftalık iken kaybetmıstık.ve nısanda tup bebek yontemıyle 3uzlerıme hamıle kaldım lakın bebeklerımden bırı tutunamadı ve bırını kaybetıkten sonra sımdı SUKUR ıkız gebelıgımıze devam edıyoruz ...
ılk 4 ay yemek ve ıhtıyac dısında yataktan kalkmak yasaktı.sımdı ıse bol bol dınlenıyorum aksamları evın ıcınde 5 er 10 ar olmak uzere dınlene dınlene yarım saat yuruyusumu tamammlıyorum ama cok sık ayaklarımı uzatıp dınlenıyorum....
Benımde merak ettıgım bırsuru sey var ve bu yuzden bu topıktekı yazıların hemen hemen hepsını okumus durumdayım.
RABBIM ısteyen herkese bu guzel duyguları tatırsın ınsalah
bızede bebıslerımıze saglıklı sıhatlı hayırlısıyla tam vaktınde kucagımıza almayıı nasıp eylesın ...

canım umarım zamanında ve sağlıcakla alırsın bebeklerini kucağına.İkiz annesi olmak bir ayrıcalık gerçekten.Sende özel anneler arasına hoş geldin canım.a.s.

selam arkadaşlar iki gündür çok kötüyüm dün rutin kontroller için dr gittim 22/4 haftalık olmuştum dr ayrıntılı ultrosyonda bir bebeğimin kalbinde açıklık gördüğünü emin olunması için kalp dr nun da görmesi gerektiğini söyledi nekadar kötü oldum anlatamam artık çok şükür herşey yolunda gidiyor derken hemen oradan özel bir prof dr a gittik malesef oda kızımın bir kalbinde büyük bir delik olduğunu ve böyle durumlarda bu bebeğin %40 down sendoromu olabileceğini söyledi dünya başıma yıkıldı sanki tekrar kendi dr mu aradım oda aksilik işte 15 gün yurt dışına gidecekmiş hemen vakit kaybetmeden amniyo sentez yaptır gerekirse bir bebeğini sonlandırırız dedi eğer iyi çıkarsa doğumdan sonra kalp ameliyatları ile %60 iyleşiyorlarmış ama ne yapacağımı bilmiyorum kötü sonuç gelirse nasıl kıyarım ben bebeğime kalbine iğne yapcaklarmış yaaaaaa ne kadar kötü resmen öldürcekler bebeğimi ve diğer bebeğide etkileye bilirmiş riskli işlemler yani zaten hamileliğimin başından beri riskli dönemler geçirdim dünden beri gözlerim şişti ağlamaktan ne yapayım arkadaşlar ne olur dua edin bana amniyo sentez sonuçları temiz gelsin ondan sonra inşallah ameliyatlarla iyleşir yavrum

selam arkadaşlar iki gündür çok kötüyüm dün rutin kontroller için dr gittim 22/4 haftalık olmuştum dr ayrıntılı ultrosyonda bir bebeğimin kalbinde açıklık gördüğünü emin olunması için kalp dr nun da görmesi gerektiğini söyledi nekadar kötü oldum anlatamam artık çok şükür herşey yolunda gidiyor derken hemen oradan özel bir prof dr a gittik malesef oda kızımın bir kalbinde büyük bir delik olduğunu ve böyle durumlarda bu bebeğin %40 down sendoromu olabileceğini söyledi dünya başıma yıkıldı sanki tekrar kendi dr mu aradım oda aksilik işte 15 gün yurt dışına gidecekmiş hemen vakit kaybetmeden amniyo sentez yaptır gerekirse bir bebeğini sonlandırırız dedi eğer iyi çıkarsa doğumdan sonra kalp ameliyatları ile %60 iyleşiyorlarmış ama ne yapacağımı bilmiyorum kötü sonuç gelirse nasıl kıyarım ben bebeğime kalbine iğne yapcaklarmış yaaaaaa ne kadar kötü resmen öldürcekler bebeğimi ve diğer bebeğide etkileye bilirmiş riskli işlemler yani zaten hamileliğimin başından beri riskli dönemler geçirdim dünden beri gözlerim şişti ağlamaktan ne yapayım arkadaşlar ne olur dua edin bana amniyo sentez sonuçları temiz gelsin ondan sonra inşallah ameliyatlarla iyleşir yavrum

Off canım ya Allah yardımcın olsun.Dualarımız sen ve bebeklerinle meraklanma.Umarım sonuçları temiz çıkarda sende rahat edersin.Canım kendine çok dikkat et.Hamilesin .Allah herşeyin hayırlısı versin canım.

merhaba sevgili ikiz anneleri, başlığa çok yazı yazamasamda takip ediyorum yazılanları.
bende 23+1 günlük ikiz kızlarıma hamileyim.
son iki haftadır baya ağır hissediyorum kendimi. yumurtalıklarımda da zaman zaman ağrılar oluyor. normalmi kızlar? sizlerde yaşadınızmı?
birde akıntım oluyor fazlaca. hatta bir ara sarı-yeşilimsi oldu. doktoru aradım telefonda fitil verdi. korkuyorum şimdi kullanmaya. ne yapmalıyım kızlar?

merhaba sevgili ikiz anneleri, başlığa çok yazı yazamasamda takip ediyorum yazılanları.
son iki haftadır baya ağır hissediyorum kendimi. yumurtalıklarımda da zaman zaman ağrılar oluyor. normalmi kızlar? sizlerde yaşadınızmı?
birde akıntım oluyor fazlaca. hatta bir ara sarı-yeşilimsi oldu. doktoru aradım telefonda fitil verdi. korkuyorum şimdi kullanmaya. ne yapmalıyım kızlar?

canım ağrılarının olması normal tabi bebeklerde geliştikçe ağrıların şiddeti artıyor.Baskı yapıyorlar çünkü.Doktoruna danışmakla da iyi etmişsin.Ben o dönem ağrılar için birşey kullanmadım ama doktoun vermişse kullan.Mutlaka seni rahatlatacaktır.

insallah temiz cıkar ayısıgım.bu mubarek cuma gunu tamda cuma saatlerınde ınsalah dularımız kabul olurda ıkız hamıleleıgın devam eder ve saglıklı bı sekılde bebıslerını kucagını alırsın..

bende tam 20 haftamı dolduruyorum ve benden tam 1 aya yakındır yesıl akıntı gelıyor.krem fitil vermıstı doktorum banada ben kulandım ama bı faydasını goremedım.sımdı carsamba kontrolum var ozman bıdaha bakarız dedı.benden hala yesıl akıntı gelıyor canım benım korkma yanı Allahın ıznıyle korkulacak bı durum degıl.bence fıtılını kulan belkı sana faydası dokunur.doktorun verdıyse neden zararı olsunkı hem?

canım ağrılarının olması normal tabi bebeklerde geliştikçe ağrıların şiddeti artıyor.Baskı yapıyorlar çünkü.Doktoruna danışmakla da iyi etmişsin.Ben o dönem ağrılar için birşey kullanmadım ama doktoun vermişse kullan.Mutlaka seni rahatlatacaktır.

bende tam 20 haftamı dolduruyorum ve benden tam 1 aya yakındır yesıl akıntı gelıyor.krem fitil vermıstı doktorum banada ben kulandım ama bı faydasını goremedım.sımdı carsamba kontrolum var ozman bıdaha bakarız dedı.benden hala yesıl akıntı gelıyor canım benım korkma yanı Allahın ıznıyle korkulacak bı durum degıl.bence fıtılını kulan belkı sana faydası dokunur.doktorun verdıyse neden zararı olsunkı hem?

sağolun kızlar geçen hafta sağ boşluğumdaki şiddetli ağrıdan dolayı doktora gittim. NSt ye bağlandım bişey çıkmadı. idrar tahlilide yaptık böbreklerde temiz çıktı. ağrının nedenini anlayamadık yani. demekki normalmiş bu tür şeyler. şimdiden böyleysem sonuna nasıl geleceğim bakalım. çalışıyorum bide. işi etkiliyor tabi. bugün gidemedim mesela. deryaçelik, canım sen çalışıyormusun? doğumdan önce çalışıyormuydun? ne zamana kadar çalışabildin?

çırpınış. canım senin akıntı koyu kıvamlımı? yani affedersin başka türlü tanımlayamayacağım ama sümükümsümü? benimki öylede. kaşıntı ve koku yok ama. doktor görmeden etmeden telefonda verince ilacı güvenemedim. kullansammı bilmiyorum. bu gidişle kullanıcam galiba.

Canım evet ben çalışıyordum doğum öncesinde.Herşey iki kat zorken üçe çıkıyordu böylece.Düşük tehlikem vardı ve devamlı kontrol altındaydım ben.Pek yerimden kıpırdamıyordum ilk bir kaç ay.Zaten işimde oturarak yapıldığı için fazla zorlanmadım.Ben doğuma kadar çalışmak istedim ama doktor izin vermedi bana.Riskli olduğu için ve düşük tehdidi yüzünden rapor yazdı bana altı aylıkken.Raporu kullanmadım ama benim bebekler 28. haftada doğdular.Çok erken yani.Oldukça zor günler geçirdik.Çok şükür şimdi sorunlarımız olsada iyi olmaya çalışıyoruz.Ve ben şimdi de çalışıyorum.Mecburum yani yoksa ihtiyaçlarına yetişemiyoruz bebeklerin.Canım umarım sen vakti gelince sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına.

Canım evet ben çalışıyordum doğum öncesinde.Herşey iki kat zorken üçe çıkıyordu böylece.Düşük tehlikem vardı ve devamlı kontrol altındaydım ben.Pek yerimden kıpırdamıyordum ilk bir kaç ay.Zaten işimde oturarak yapıldığı için fazla zorlanmadım.Ben doğuma kadar çalışmak istedim ama doktor izin vermedi bana.Riskli olduğu için ve düşük tehdidi yüzünden rapor yazdı bana altı aylıkken.Raporu kullanmadım ama benim bebekler 28. haftada doğdular.Çok erken yani.Oldukça zor günler geçirdik.Çok şükür şimdi sorunlarımız olsada iyi olmaya çalışıyoruz.Ve ben şimdi de çalışıyorum.Mecburum yani yoksa ihtiyaçlarına yetişemiyoruz bebeklerin.Canım umarım sen vakti gelince sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına.

sağol canım iyi dileklerin için. allah küçük meleklerini sağlıkla büyütmeyi, torunlarınıda kucağına almayı nasip etsin. Darısı başıma :)))))

bende 10 haftalık doğum öncesi iznimin olabildiğince fazlasını doğum sonrasına aktarabilmeyi planlıyordum ama ne kadar mümkün olur bilmem. inşallah sorunsuz o günlere gelirim.

X