- 30 Kasım 2007
- 491
- 54
- Konu Sahibi MissLavinia
Konuyu nereye yazacağımı bilemedim fikir almak istiyorum ama belki burdan alabilirim diye buraya yazdım. Yani başlık burası değilse taşınabilir.
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Okudugunuz istediginiz gecmek istediginiz tüm dallar çok farklı birbirinden.. illa atama olsun odaklı düşünürseniz mutlu olur musunuz bilemedim.. tam olarak ne istediğinizi bulun derim.. meslek mi atanmak mi onemli..
okul öncesi okursanız Maliye için harcanan yıllar çöpe gidecek.. yüksek lisans yapsanız.. Yabancı dil varsa özel sektörde çalışırken atamayi düşünürsünüz..
Aslına bakarsanız okumayı düşündüğüm bölüm okul öncesi öğretmenliği. Kafam çok dolu o yüzden karışık yazmışım biraz.
Maliye için harcanan yıllarımı zaten devlet umursamıyor, kurum sınavı için ilan bile gelmedi bu sene, bıktım artık.
Yabancı dil yok, bu yüzden özel sektör çok zor. Bankalar çok sıkıntılıymış. Bir banka çağırdı fakat şartlar uymadı gitmedim. Mali müşavirlik de keza öyle, memnun olan yok.
O yüzden sürekli aklımda ikinci üniversite okuyabilir miyim düşüncesi var. Çocukları seviyorum, bu işi yapabilirmişim gibi hissediyorum. Ama sonucunda yine atanamayıp ortada kalacağım bi bölümü okuma lüksüne de sahip değilim. Umarım anlatabilmişimdir :)
Anladım ama okul öncesi de okusan yine atama diyorsun.. Devlet olmazsa çalışmayacak misin? Özel Anaokulunda calisirsin madem istediğin meslek bu..
Devlet olmazsa da çalışcam tabi mecburen ama önceliğim kamu kurumları. Bu yüzden hani 4-5 sene öncesindeki gibi atamaları iyi mi diye sormuştum.. Hem sevdiğim bir işi yapmış olurum, hem de devlete atanırsam aileme de daha çok vakit ayırırım diye düşünüyorum. Ama yine aynı duruma düşmek de var tabi. Evde oturmak insanın psikolojisini bozuyor
Sen de dertlisin geç bu tarafaBir an kendim yazdim zannettim konuyu o kadar benziyoruz ki. Ben tekrar hazirlaniyorum.
Yalnız öğretmenlikerin tümü lys ye alındı. Ygs de değil artık okul öncesi. Yeni değişiklik.
Keşke idari hakimlik sinavina girseydiniz eğer hukuk ilgi alanınızdaysa iki uc jafta once oldu... birdaha baharda açılabilir sınav eşimde kamu yönetimi mezunuydu idari hakim oldu tabi onun ilgi alaniydi bence bu kurum çok acıyor sinavi deneyin
Sistemin değiştiğini yeni duydum ve pek bişey anlamadım :) Şimdi okul öncesi için ts1 demişsin hangi sorular var burda? Lys ye de girmem gerekiyor mu bu durumda? Birde biliyorsan birşey daha sormak istedim, okul puanı ekleniyorya hani, ikinci üniversite için de bu puanım eklenicek mi bilgin var mı ? Teşekkürler bilgiler için :)Okul öncesi artık ygs ile değil Ts1 ile alıyor .
Öğretmenlik programlarına kayıt olmak için seçtiğiniz alanın puan türünden 240 k barajını geçmeniz gerekiyor .
Ek olarak bu sene lys ye en fazla 3 tane olmak kaydıyla aslında hepsinin sayısı kılavuzda belli açık uçlu soru geliyor :)
Yine gidip gitmemek size kalmış :)) Sadece bilgi vermek istedim iyi günler .
Sen de dertlisin geç bu tarafa
Gerçekten mi yeni duyuyorum bu yds lys olayını. Zaten bu sene bi tek olay bile benim lehime işlemiyor ya, delirmemek elde değil. Hep şanssızım derdim de bu kadarını ben bile tahmin edememiştim bi kpss ye girdim ülkede olmayan olay kalmadı. Allah beterinden korusun tabi buna da şükür. Sen ne düşünüyorsun peki
Sistemin değiştiğini yeni duydum ve pek bişey anlamadım :) Şimdi okul öncesi için ts1 demişsin hangi sorular var burda? Lys ye de girmem gerekiyor mu bu durumda? Birde biliyorsan birşey daha sormak istedim, okul puanı ekleniyorya hani, ikinci üniversite için de bu puanım eklenicek mi bilgin var mı ? Teşekkürler bilgiler için :)
Niye bu kadar agresif bir cevap ? :) İibf alanında sayılı üniversitelerden birinde okudum, yerleşme puanım da gayet iyiydi. Bilip bilmeden yapılan bu yorumlar niye? Yabancı dil diyorsun, ben kendi kendime destek almadan okumaya çalışırken kursa gidemedim. İnsanlar bilip bilmeden ahkam kesmeyi ne çok seviyor. Dediklerinizin hepsini bende biliyorum zaten, okul öncesi öğretmenliği okuyan varsa bilgi alırım demiştim ama dövmediğiniz kaldı, sakin ve anlayışlı olun biraz. Buraya iyice gerilmek için değil dertlerini açmak için yazıyor insanlar, bunun farkına varın.İş atanmaya kalırsa ohoo, sen daha çok beklersin. Ben de İktisat mezunuyum, iyi ki Maliye okumamışım. Atama konusunda İİBF bölümleri aynı kaderi paylaşıyor ama ben öngörmüşüm herhalde, hiç kpss'ye hazırlanmadım. Yazık günah yani, bak, almayacağız diyorlar. Öyle de atama böyle de atama istiyorsan eğer, klasik düz memurluk sınavına gir. Niye zahmet çekiyorsun ki? 4 sene okul öncesi okuyacaksın, 4 seneye kim ölür kim kalır. Yaparlar yine birşeyler. Öğretmenler de şimdi eski tarzda atanmıyorlar. Şimdi birşey söyleyeceğim ama kızmak yok, "devlet bana kucak açar nasıl olsa, atanırım" diye düşünerek HERHANGİ bir bölüm okuyan insanlar açıkta kaldığı zaman ben hiç üzülmüyorum. Devlet kadro açmak zorunda değil çünkü. Evet, istihdam sağlanmalı ama bu şekilde değil. Seçim senin, tercih senin, girdin 4 sene okudun eyvallah, 2 sene önce devlet alım yapıyordu artık yapmıyor. Bu iple kuyuya mı inilir? Kimse kimseyi zorla okutmuyor o bölümlerde. Sende neden yabancı dil yok mesela? İş güç için değil, kişisel nitelik için olmalı hepsinden önce. Kimse kızmasın lütfen, olanı söylüyorum. Devlete güvenmek yerine insan kendine güvenmeli.
Helal olsun böyle örnekler görmek istiyorum işte :) Sınava bu yıl mı hazırlanıyorsun? Umarım kazanırsın, kazanırız :)Benim hayalimdi okul öncesi. Ben iş güç pek takmıyorum o yüzden. Hayallerimin peşinden gidiyorum. İsterlerse 10 kere değiştirsinler sistemi. Zamanında yapamadım şimdi sonuna kadar denemeye kararlıyım. :)
Ve tüm bunlar benim girmek istediğim sene mi oldu? :) Gerçekten şoktayım :) 2011 yılında girdim en son..En son sınava kaç yılında girdin onu söyle ona göre puan nın eklenip eklenmeyeceğini söyleyeyim .
Ts1 Puan türü ygs de ygs 3( Türkçe sosyal ve birazda matematik ) puan türü artı lys de edebiyat coğ 1 coğ2 tarih ve felsefe grubu sorularının çözülmesi ile oluşur .
Açılımı Türkçe sosyal 1 demek . Tarih daha çok etkili . ve evet lys ye girmen gerekli :)
ooo verir canım ek puanıVe tüm bunlar benim girmek istediğim sene mi oldu? :) Gerçekten şoktayım :) 2011 yılında girdim en son..