İş atanmaya kalırsa ohoo, sen daha çok beklersin. Ben de İktisat mezunuyum, iyi ki Maliye okumamışım. Atama konusunda İİBF bölümleri aynı kaderi paylaşıyor ama ben öngörmüşüm herhalde, hiç kpss'ye hazırlanmadım. Yazık günah yani, bak, almayacağız diyorlar. Öyle de atama böyle de atama istiyorsan eğer, klasik düz memurluk sınavına gir. Niye zahmet çekiyorsun ki? 4 sene okul öncesi okuyacaksın, 4 seneye kim ölür kim kalır. Yaparlar yine birşeyler. Öğretmenler de şimdi eski tarzda atanmıyorlar. Şimdi birşey söyleyeceğim ama kızmak yok, "devlet bana kucak açar nasıl olsa, atanırım" diye düşünerek HERHANGİ bir bölüm okuyan insanlar açıkta kaldığı zaman ben hiç üzülmüyorum. Devlet kadro açmak zorunda değil çünkü. Evet, istihdam sağlanmalı ama bu şekilde değil. Seçim senin, tercih senin, girdin 4 sene okudun eyvallah, 2 sene önce devlet alım yapıyordu artık yapmıyor. Bu iple kuyuya mı inilir? Kimse kimseyi zorla okutmuyor o bölümlerde. Sende neden yabancı dil yok mesela? İş güç için değil, kişisel nitelik için olmalı hepsinden önce. Kimse kızmasın lütfen, olanı söylüyorum. Devlete güvenmek yerine insan kendine güvenmeli.