İkinci Üniversite

Okul Öncesinin atamaları çok düştü. Her sana daha da düşecek. İkinci üniversite olarak okumak pek akıllıca değil. Çünkü atanan öğretmenler de hep genç, emekli olup yer açanı da yok, ihtiyaç azaldı. Öğretmenlik düşünüyorsanız bence başka bir branşa kayın derim.
Seçenek fazla yokki. Birde istediğim için bu bölümü düşünmüştüm, sistem çok değişmiş.. Galiba tek seçeneğim kendi alanımda ilerlemeye çalışmak :)

Seçenek fazla yokki. Birde istediğim için bu bölümü düşünmüştüm, sistem çok değişmiş.. Galiba tek seçeneğim kendi alanımda ilerlemeye çalışmak :)

İkinci kez bir üniversite eğitimine emek verecekseniz bence cidden daha iyi bölümlerden birini kazanmayı hedefleyin. İkinci kez emek verip ortada kalmak çok daha zor olur. Öğretmenlikler artık kötü durumda.

İktisat mezunuyum. Muhasebe mesleğinde ilerlemeyi düşündüm. Aylardır iş başvurularıma cevap yok. Mali müşavirlik sınavına hazırlanmaya başlamıştım. Kazansam bile stajımı başlatacak bir iş bulamıyorken moralim bozuldu. O kadar çok bu alanda işgücü varki maaşlar düşük. İşverenlerin muhasebe dışında çay temizlik sekreterlik gibi ekstra iş kilitlemeye çalışması.
Mali müşavirlerin sırtına yüklenen yükün fazla olması gibi bir sürü sebep meslekten cidden soğudum.

Örnek veriyorum. E defter e fatura uygulaması var. İnceleme yapılıyor. Adam hala fiziki olarak defter fatura getir diyor. Salak adam aç sistemden bak. Yok olmaz illa gerizekalı işlerle uğraşıyorsun.
Niye anlattım bunları?

Geldim o konuya. Bende tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum. İngiliz/amerikan dili ve edebiyatı, mütercim tercümanlık.
Formasyonum var. Öğretmenliği staj zamanı öyle çok sevdim ki geleceği olabilecek bir bölüm daha okumayı düşünüyorum. Atanamazsam yayın evlerine kitap çevirmenliği yapmak istiyorum. Amaç sevdiğim bir işi yapmak. Madem iyi para kazanamıyorum bari seveceğim işi yapayım dedim.
4 yıl okurum ne olacak? Zaten işsizim. :işsiz:

Niye bu kadar agresif bir cevap ? :) İibf alanında sayılı üniversitelerden birinde okudum, yerleşme puanım da gayet iyiydi. Bilip bilmeden yapılan bu yorumlar niye? Yabancı dil diyorsun, ben kendi kendime destek almadan okumaya çalışırken kursa gidemedim. İnsanlar bilip bilmeden ahkam kesmeyi ne çok seviyor. Dediklerinizin hepsini bende biliyorum zaten, okul öncesi öğretmenliği okuyan varsa bilgi alırım demiştim ama dövmediğiniz kaldı, sakin ve anlayışlı olun biraz. Buraya iyice gerilmek için değil dertlerini açmak için yazıyor insanlar, bunun farkına varın.
Kursla yabancı dil öğrenilmez. İnternet gibi sınırsız bir kaynak var elinizde, İngilizce bu alt tarafı. Pratik olup bu kaynaktan faydalanmak varken neden kurs? Eğer yurtdışına yollamıyorsa bir anlam ifade etmiyor. Hepsi para tuzağı. Demek ki bahane hazırmış ama. Buraya takılmak için internet varsa dil öğrenmek için de internet vardır sende. Ben burada kaç yıldır varım, her şeyin de farkındayım. Ahkam kesmiyorum ama eksiklerini başkaları ahkam kesiyormuş gibi algıladın demek ki, o senin sorunun. Biz de kimseden destek almadan okuduk. Günümüzde çoğu şeyde eğer akıllıysan her şey kolay. Zor geliyorsa sorun akıldadır. İBF alanında sayılı üniversitede okuyup da devlete kapak atmak kadar dar görüşlü olan birine neden laf anlatıyorum? Çok gördük. Adam güya İktisat okumuş, ülke ekonomisi hakkında bir yorum yapamıyor, çözüm sunamıyor. Fikir bile yok. Bir İktisatçı olarak onlardan utanıyorum. Diplomayı yaksın bence onlar, utanç kaynağı... Yazık günah. Devlet de devlet, bekle, atanırsın. Atar seni devlet bi yerlere, devletin işi ne?
İyi geceler. :)

İktisat mezunuyum. Muhasebe mesleğinde ilerlemeyi düşündüm. Aylardır iş başvurularıma cevap yok. Mali müşavirlik sınavına hazırlanmaya başlamıştım. Kazansam bile stajımı başlatacak bir iş bulamıyorken moralim bozuldu. O kadar çok bu alanda işgücü varki maaşlar düşük. İşverenlerin muhasebe dışında çay temizlik sekreterlik gibi ekstra iş kilitlemeye çalışması.
Mali müşavirlerin sırtına yüklenen yükün fazla olması gibi bir sürü sebep meslekten cidden soğudum.

Örnek veriyorum. E defter e fatura uygulaması var. İnceleme yapılıyor. Adam hala fiziki olarak defter fatura getir diyor. Salak adam aç sistemden bak. Yok olmaz illa gerizekalı işlerle uğraşıyorsun.
Niye anlattım bunları?

Geldim o konuya. Bende tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum. İngiliz/amerikan dili ve edebiyatı, mütercim tercümanlık.
Formasyonum var. Öğretmenliği staj zamanı öyle çok sevdim ki geleceği olabilecek bir bölüm daha okumayı düşünüyorum. Atanamazsam yayın evlerine kitap çevirmenliği yapmak istiyorum. Amaç sevdiğim bir işi yapmak. Madem iyi para kazanamıyorum bari seveceğim işi yapayım dedim.
4 yıl okurum ne olacak? Zaten işsizim. :işsiz:
Mali müşavirlikle ilgili anlattıklarınıza benzer şeyleri çok okudum, birkaç arkadaşım iyice depresyona girip bu olaya sardı ama ona da en az 4-5 yılım gidifek ve dediğiniz gibi angarya işler, hakettiğini alamamak, mükelleflerle uğraşmak falan zor iş.
Gönül isterdiki ingilizce öğretmenliği, pdr vs. daha geleceği olan bir bölüm kazanabileyim ama bu alanlara bunca zaman sonra nasıl hazırlanırım bilemiyorum. Sizin yabancı diliniz iyi belliki, güzel bir bölüm seçmişsiniz, başarılar inşallah gönlünüzdeki olur :)

Kursla yabancı dil öğrenilmez. İnternet gibi sınırsız bir kaynak var elinizde, İngilizce bu alt tarafı. Pratik olup bu kaynaktan faydalanmak varken neden kurs? Eğer yurtdışına yollamıyorsa bir anlam ifade etmiyor. Hepsi para tuzağı. Demek ki bahane hazırmış ama. Buraya takılmak için internet varsa dil öğrenmek için de internet vardır sende. Ben burada kaç yıldır varım, her şeyin de farkındayım. Ahkam kesmiyorum ama eksiklerini başkaları ahkam kesiyormuş gibi algıladın demek ki, o senin sorunun. Biz de kimseden destek almadan okuduk. Günümüzde çoğu şeyde eğer akıllıysan her şey kolay. Zor geliyorsa sorun akıldadır. İBF alanında sayılı üniversitede okuyup da devlete kapak atmak kadar dar görüşlü olan birine neden laf anlatıyorum? Çok gördük. Adam güya İktisat okumuş, ülke ekonomisi hakkında bir yorum yapamıyor, çözüm sunamıyor. Fikir bile yok. Bir İktisatçı olarak onlardan utanıyorum. Diplomayı yaksın bence onlar, utanç kaynağı... Yazık günah. Devlet de devlet, bekle, atanırsın. Atar seni devlet bi yerlere, devletin işi ne?
İyi geceler. :)
Bu sitede tek amacı konu açan insanlara sataşmak olan insanlardan biri daha.. ne denirki Allah sizi ıslah etsin.

Canım ben bu yıl açık öğretim 2. üniye yazıldım adalet bölümü okuyorum şuan. Sonra seneye de çocuk gelişimine yazılayım diye düşünyordum. Bir arkadaşım özel bir kreşte çalşıyor. Ve halk eğitimden aldığı sertifikayla girdi öğretmen yardımcısı olarak başladı şimdi bulunsun diye açıktan çocuk gelişimi okuyor. Özelde çok iş var giriş-çıkış saatin belli. Bende halk eğitime gidicem yeni kurs açılması için tarihleri bekliyorum. Diyeceğim o ki devlete girmek zoooorrrrrrrrrrr özel sektörde kurumsal şirket çok biraz deneyim lazım sadece

X