• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci üniversite mi yoksa iş hayatına atılmak mı?siz ne yapardınız?

duffy87

Work it
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
679
8
318
İstanbul
yaş 22 geç değil değil mi tekrar okumak için
diğer taraftanda iş ve kariyer var.
ama benim kalbim okul diyor
kalbimin sesini mi dinliyeyim diyorum
tekrar dersaneye gitmem lazım sınava hazırlık için ..
yoksa iş hayatına mı atılayım?
kafam karışık yardım istiyorum sizden arkadaşlar ..

aileden maddi sıkıntın yoksa bir an önce para kazanmak zorunda değilsen kesinlikle oku kalbinin sesini dinle derim
hatırlıyorum seni konservatuar okumak istiyordun umarım kazanırsın a.s.

bencede kesinlikle oku derim patronlarla uğraşması çok kötü.

hem oku hem çalış.bende bi üni bitrdim.şimdi iknci üni başlıycam.hemde çalışcamm

bencede oku fırsatın varsa
bence okumak için hiç birzaman geç değildir kaldıki yaşın daha çok genç

dufyy kesinlikle ikinci üniversiteni oku iş hayatı ölee göründüğü kadar kolay deilllll daha yaşın küçük nereyi bitirdin bilmiyorum ama

cnm kesinlikle geç değil ben istemediğim bölümü okumaktayım uluslararası ilşkiler okuyorum ama sevmiyorum ve yaşım 23 ve tekrar sınava giricem haziranda yaklaşık 4 aydır sıkı çalışmaya girdim bakalım nolcak dil alanında bir bölüm istiyorum alnam dili ve edebiyatı yada yunan dili ve edebiyatı mesela. valla ben sevmediğim işi yapamam

bence ınsan tahsılını tamamen bıtırmleı sonra ıs hayatına girmelı.Bende su an hem kendı sırketımızde calısıyorum hemde yuksek lısans yapıyorum.Ne yaparsanız kendınıze cunku.

ginka bence de geç değil
çok iyi bir kara ben de seni destekliyorum
ben de seneye giricem sınava yani senin yaşında girmiş olucam

arkadaşlar yarım istiyorum sizden !! :(
tekrar okumak istiyorum
doğru yapıyorum değil mi?
öss ye tekrar hazırlanıcam 1 yılım gidecek sonra bir dört yıl daha
ama çook istiyorum

arkadaşlar yarım istiyorum sizden !! :(
tekrar okumak istiyorum
doğru yapıyorum değil mi?
öss ye tekrar hazırlanıcam 1 yılım gidecek sonra bir dört yıl daha
ama çook istiyorum
bu kadar istiyorsan 1 yıllık kaybı düşünme.hayat bizim değil mi :) hem o 1 yıl kayıp değil,össye hazırlanırken farklı şeylere de el atabilir,kendini geliştirebilirsin istersen.bu senin elinde.ama hiçbir şey yapmasan da bence değer.daha sağlam bir kariyerin kapıları açılırsa kayıp 1 yıl için üzülmeye değmediğini göreceksindir :)
24 yaşındayım,geçen sene 2 yıllık bir okulu bitirdim,bu senem sadece açıköğretimle geçti ve gelecek dönem af sayesinde ankara üniversitesi italyan dili ve edebiyatındayım :teytey: bir önceki okulumda 30 yaşında bayan da vardı,40 da.ve bu hiç sorun olmuyordu.ben de yaşımı takmıyorum,hem 20li yaşlarda okuyan,düşündüğünden çok.yani yaşında dert edilecek hiiiçbir şey yok emin ol :smiley-cool:
şimdiden başarılar diliyorum hihoyyyt

bu devirde üniversite okuyup bitirmeniz önemlki değiil artık..şansınız varsa lise mezunuda olsanız en iyi işe girip kariyer yapabiliyorsunuz..ben üniv mezunuyum mimarım..ama iş miş yok..bu sistem varkenn arkanda saglam bi dayın yokken iş benden çok uzakta:(:(:(

yaş 22 geç değil değil mi tekrar okumak için
diğer taraftanda iş ve kariyer var.
ama benim kalbim okul diyor
kalbimin sesini mi dinliyeyim diyorum
tekrar dersaneye gitmem lazım sınava hazırlık için ..
yoksa iş hayatına mı atılayım?
kafam karışık yardım istiyorum sizden arkadaşlar ..

bende bazen düşünüyorum tekrar üniversite okusam mı acaba diye ama yok bu yaştan bu tarzdan sonra zor ..çekilmez..
üniversitede okuyan yada yeni mezun olmuş biri için o hayatı tekrar tekrar başa sarmak dünyanın en güzel hediyesi olur kesin zira bana öyleydi ama iş hayatına başladıktan sonra , biraz alışıp kendi kazandığın paranın tadını aldıktan sonra eskisi gibi düşünmüyorsun..
işle birlikte çevren değişiyor..
düzenin değişiyor..
alışkanlıkların değişiyor..
bakışın , duruşun , konuşman..kısaca herşeyin tepeden tırnağa daha olgun ve daha net şekilleniyor..
kısaca rakkasın tadını alıp alışan biri için , zamanında sabahladığı salaş üni meyhaneleri ( tabiri caiz ) tad vermiyor cnm..
bu sebeple bu kararı iyi ver..
işe başlamadan önce..
başladıktan sonra çok zor olur..
şunu yapabilirsin ama işe başlarsın aöf ye yazılırsın 2.üni olarak hem çalışırsın hem okursun ( ben öyle yaptım ) aöf den 2.üniyi bitirdim çalışırken..
ayrıca çalışırken okumak zor diyenlere hiç kulak asma..
zor değil..
isteyince hiçbir şey zor değil..yerimseniben

üniversite okumak çok güzel bişey...
ben mezun olduğumdan beri hatta mezun olmadan başladım çalışmaya..
aralıksız çalıştım ve çalışıyorum 6 yıldır..kafamçokkarıştı
ama üniversite hayatını da özlüyorum..tabi özlediğim hayat
benim yaşadığım hayat..bir başka ünv.de yanı hazzı alırmıyım veya
daha mı çok eğlenirim bilmiyorum...o zamanlardaki özgürlüğü
parasızlığı gece hayatlarını hepsini özlüyorum..iş hayatına atılınca
bunları yine yapıyorsunuz ama aynı keyifle olmuyor sanırım..
çünkü üniversite dostlukları başkaydı..ki halen hayatımdalar..
iş hayatında öyle dost edinmek ise imkansız nerdeyse..:sm_confused:
ve en önemlisi değişim..değiştik..aynı duyguları yakalamak sanırım zor..

asla 2. üniyi düşünme
bi başkası için de hayatını değiştirme
ne olacak 2.yi okuyunca?
sanıyo musun ki bütün şirketler ardına kadar kapilarını acacak?
özel sektorde çalişmayı düşünüyorsan aslolanın tecrübe oldugunu, diplomanın pek bi işe yaramadigini öğrenmen lazım
bi an evvel atıl hayata

Konservatuar istiyorsan kesin oku ne okudun bilmyorum ama iş hayatına atılman için bir üniversite yeterli kendi alanında yüksel bir iki dil öğren bunların sana çok daha fazla yararı olacaktır emin ol sonçta 3 üniversite bitrmiş kişiler tanıyorum işsiz önemli olan ne kadar çok üniversite bitirdiğin değil malesef bir çok iş yeri bölüme bile bakmıyor mezuniyet yeterli ama iş ararken sana dil çok fazla artı kazandıracaktır.Esenlikler...

Back
X