ikinci plana atılan kız çocukları

Kızlar okdukca depreşti duygularım yaram acıldı benimde.
Erkek kardeşimşe aramda 3 yas var.Küçükken her gece ben ve kardeşim gece yattığımızda annem son kontrol için odaya gelir üstümüzü örtmeye.erkek kardeşimi her seferinde öperdi üstünü örterdi bana da uzaktan bakıp gözucuyla ışığımızı kapatıp giderdi.ben çok üzülür annem odadan cıkınca ağlardım hep yorganın altında her gece böyleydi.hiç unutamıyorum o odaya gelişi içeriye girişini yatakta hazır bekliyoruz kardeşimle.önce onun yatağına gidiyor öpüyor hatta o öpücük sesiyle kalbim cızlardı Allahım neolur derdim beni de öpsün ne olur ..içimden hep böyle derdim.bana da gözucuyla bakıp ışığı kapatırdı.ve her gece ben böyle istisnasız ağlardım.kardeşim bi kac gece yorganın içinde ağladığımı duydu.bana caktırmamaya calıştı.ertesi gün annem yine odaya grldi gece kardeşimi öptü yine , bende herseferindeki gibi izliyorum yattığım yerden ümitle bakıyorum yinede.annem odadan ayrılırken tam kardeşim dedi hiç unutmuyorum "Anne mycat'ı niye öpmüyorsun.annem onu da öpeyim dedi geldi beni öptü.üstümüde örttü.ay nasıl başka oldum nasıl ..ve o gece bilmem neden diğer gecelerden daha cok ağladım....

Bir ramazan ayında gurbette tek başına aileden uzakta iftar ve sahur yapmayı trcih ediyorsak bir sebebi var gardaş..evime giderken ayaklarım gerigeri gidiyor hep..

Bir kızım olsun göstericem derim anneme hep kız çocuğu nasıl üstün tutuluyormuş. Birbirine bağlı hep destek bir ailem var ama erkek çocuğu hep bir tık önde kayıtsız şartsız onun hataları kabul görür üstü örtülür canla başla mücadele edilir. İş varken damata sen varken ele mi söyleyeceğiz denir başka mevzu da.sonuçta damat denir...
Netice itibariyle hiç susmadım susmam da kaç yaşına gelirsem geleyim erkek çocuk üstünlüğü kayırmacılığına karşıyım söylerim çemkiririm kavga ederim küserim... Baya yol katettim tavsiye ederim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Maalesef ülkemizde kız çocukları yaşadıklarınızı yaşıyor..kırılmışlıklarımizla büyüyoruz,hayatta hep güçlü olma zorunluluğu da yoruyor insanı, insan bazen dertlenecegi, aglayacagi bir anne kucağı arıyor. Olmayınca daha çok acı çekiyoruz.. ama insan olgunluk döneminde geçmişteki acılarla vedalaşmayı biliyor,başka seçenek yok çünkü, hayat boyu acılarla hafıza o kadar doluyor ki birçoğunu silmek zorunda kalıyoruz..Bu yaşadıklarınızı siz evlatlarımıza yaşatmayin,erkek çocuğa kin tutarsanız bu defa o da ilerde kızlara kin tutacak,bu yanlış döngü sürüp gidecek..ben sizin mutlaka çocuklarına eşit davranan harika bir anne olacağınızı düşünüyorum..

Bizde yok bu durum ama cevremdeki nerdeyse tum kiz ve erkek cocugu olan ailelerde(benim yaslarimda) gordugum bir olay bu ve nedense hep bu cocuklar ise yaramaz ve uckagitci tiplere donusuyor ve tam bir asalak hayati suruyorlar. Isin kotu yani uc kisi var boyke bildigim hepsi de ablalarini(arkadaslarim) iflas ettirdi. Once aileyi somurduler. Birisinjn babasi cocuk ise girer girmez evlerini ustune yapmis ki kiz pay alamasin. Cocuk o evi kumarda kaybetti. Hepsi kizin baska sehirdeki iki arti birine sigindi ve hala ondan hizmet ve para beklediler. Oburu pavyonlara dadandi tarla tir kamyon ne varsa sattirdi hep yedi. Evlendi bi de daha 19 unda bi kizi hamile birakip. Sonra onu ailenin basina atip kac tane dost tuttu. Ben ‘oglum capkin biraz’ dedigini duydum annesinin. Oburu Kizkardesine krediler cektirtip onlari iddiada batirdi. Ve hepsi de biraz olsun kabul gorebilmek icin ailelerinin her dediklerine evet dedi arkadaslarim. O ne buyuk bir yaraymis yarabbim(( kizim sagol allah senden razi olsun lafini duymadi hic biri. Daha vermek istemeyince nankor oldular. hepsi evlendi aMa aileler gene huzur vermiyor her ailede uckagitci ise yaramaz bi dayi olur ya, hah iste o aslinda ailelerin eseri. Pipi askina ne eziyetler ediyor aileler kizlarina yarabbim. Kizim degil oglum olsaydi bile onu sorumluluk sahibi edebilmek icin ugrasirdjm. Ama kizimi da boyle simarik yetismis asalaklarla karsilastirma yarabbim!

Yahu erkek çocuğum olursa kötü davranıcam me demek ailenizden ne farkınız kaldı şimdi

Konu sahibi inşallah mesleğini eline alıp kendini kurtarmıştır. Kadınlar değişmezse hiçbir şey değişmez. Bazı anneler (!) var ki kızlarını evlenince ele karışacak (?) diye düşünüyor. Zaten yaşı çok geçmeden evlendirmek lazım ki aman evde kaldı marazlı falan demesinler !
Ama ne hikmetse yaşlanınca onlara bir zamanlar hor görüp bir tatlı sözü çok gördükleri kızları bakar. Bakmazsa bir de nankör derler. Gelin ne de olsa eldir tabii bunlara göre. Hiç ilgilenmeyeceksin aslında. Sarımsağı nerede yedilerse ağızlarını da oraya kokutsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…