• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci evlilik ne yapmalıyım?

canım bırakmamış zaten ama sonuçta anne babaya göstermiyor çocuğunu böyle bir durum var
Anne babaya göstermiyor diye bir durum da imkansız, gider icra vasıtasıyla görür, mahkemenin ona müsade ettiği vakitlerde. Bildiğiniz polis memuru vs. geliyor bu durumlarda anne zorluk çıkarırsa. Kaldı ki istese çocuğun velayetini de çatır çatır alırdı kadın o kadar kötü ise. Belli ki çocuğunu istememiş, istemediği gibi görmeyi dahi istemiyor. Aynen çok kusursuz.

Seviyorsan, anlaşıyorsan en önemlisi güveniyorsan evlen bacım, sırf çocuğu var diye terk edersen daha çok acı çekersin, haa yok daha iyisini bulur yine severim diyorsan ayrıl, hayat senin nasıl dilersen öyle yap...
seviyorum, anlaşıyorum ve güveniyorum ama ne yazıkki gelecek endişem var, sorunlar çıkar diye korkuyorum canım çok karmaşığım.

Anne babaya göstermiyor diye bir durum da imkansız, gider icra vasıtasıyla görür, mahkemenin ona müsade ettiği vakitlerde. Bildiğiniz polis memuru vs. geliyor bu durumlarda anne zorluk çıkarırsa. Kaldı ki istese çocuğun velayetini de çatır çatır alırdı kadın o kadar kötü ise. Belli ki çocuğunu istememiş, istemediği gibi görmeyi dahi istemiyor. Aynen çok kusursuz.
canım ben kusursuz demedim zaten ki, polisle her seferinde görebiliyor, normalde göstermiyor dedim zaten. Ama polis bile dedi yani artık bize çocuğun psikolojisi bozuluyor diye, polisle gittiginde düşünsenize o çocugun halini. mutlaka kusurları var ama annenin bu yaptığı da doğru değil, ne olursa olsun o babası.

seviyorum, anlaşıyorum ve güveniyorum ama ne yazıkki gelecek endişem var, sorunlar çıkar diye korkuyorum canım çok karmaşığım.
Hiçbişeyin garantisi yokki hayatta hiç evlenmemiş, çocuksuz biri ile evlensen de mutlu olacağının garantisi yokki

canım ben kusursuz demedim zaten ki, polisle her seferinde görebiliyor, normalde göstermiyor dedim zaten. Ama polis bile dedi yani artık bize çocuğun psikolojisi bozuluyor diye, polisle gittiginde düşünsenize o çocugun halini. mutlaka kusurları var ama annenin bu yaptığı da doğru değil, ne olursa olsun o babası.
Alsın o zaman velayetini çocuğun, illa göstermiyor anne diye velayet davası açılmaz. Kadın madem o kadar b.ktan biri açsın dava, "bu kadın böyle böyle biri, ben çocuğumu o yüzden istiyorum." desin. Ben gayet iyi biliyorum kadın o kadar kötü ise alabileceğini; ama sorun adamın çocuğu istememesi ya da kadın size anlatılan gibi değil o yüzden dava açamıyor. Siz buyrun seçin alın.

Alsın o zaman velayetini çocuğun, illa göstermiyor anne diye velayet davası açılmaz. Kadın madem o kadar b.ktan biri açsın dava, "bu kadın böyle böyle biri, ben çocuğumu o yüzden istiyorum." desin. Ben gayet iyi biliyorum kadın o kadar kötü ise alabileceğini; ama sorun adamın çocuğu istememesi ya da kadın size anlatılan gibi değil o yüzden dava açamıyor. Siz buyrun seçin alın.
Canım onu düşündü zaten ama annesinden ayırmak yanlış olur diye istemiyor öyle birşeyi. Yanlış anlama anne çocuğuna kötü değil, öyle olsa alır zaten velayetini. Annesidir tabiki çocuğuna iyi bakıyor. Ama Anne eski eşe kötü hatta çevresindeki insanlar da sevmiyor, buraya fazla yazamadığım, ortak arkadaşlarım, bildiğim olaylar var.

Canım onu düşündü zaten ama annesinden ayırmak yanlış olur diye istemiyor öyle birşeyi. Yanlış anlama anne çocuğuna kötü değil, öyle olsa alır zaten velayetini. Annesidir tabiki çocuğuna iyi bakıyor. Ama Anne eski eşe kötü hatta çevresindeki insanlar da sevmiyor, buraya fazla yazamadığım, ortak arkadaşlarım, bildiğim olaylar var.
Bir insan ya kötüdür ya iyidir. Çocuğa iyi davransa da çocuk onun diğer hallerini de görüyor, psikolojisi etkileniyor çocuğun. Bu o adamın sadece bahanesi, çocuğunu düşünen adam bir dakika bile aynı evde tutmaz o kadar kötü biriyle. Çocuk on dört yaşında, emzirme dönemi falan olsa bir nebze hak vereceğim; ama yok yani bahane olduğu o kadar belli ki.

Bir insan ya kötüdür ya iyidir. Çocuğa iyi davransa da çocuk onun diğer hallerini de görüyor, psikolojisi etkileniyor çocuğun. Bu o adamın sadece bahanesi, çocuğunu düşünen adam bir dakika bile aynı evde tutmaz o kadar kötü biriyle. Çocuk on dört yaşında, emzirme dönemi falan olsa bir nebze hak vereceğim; ama yok yani bahane olduğu o kadar belli ki.
bilmiyorum belki beni rahatsız etmek istemiyordur yani belki korkuyor kendisinden ayrılırım vs. diye ama üzüldüğünü görüyorum şahsen. Kaldı ki ben çok olgulukla karşılarım, asla çocuğuyla girmem arasına ona rağmen belki beni düşünerek mesafe koyuyor olabilir ister istemez.

Evlendikten sonra eski Eş sizi de rahatsız edebilir çocuğuyla da sadece telefonda görüşüyormuş düşün o onun babası Kadından ayrılmış olabilir ama çocuğundan ayrılmadı sonuçta hem bu kadın neden bu kadar Hırçın belki adamında kabahatleri vardı

33 yaşındasın ve artık evlenmek istiyorsun yasının geçtiğini ve karşına bir daha böyle sevebileceğin birinin çıkmayabilme ihtimali olduğunu düşünüyorsun biraz da o Yüzden evet demek istiyorsun değil mi ?

Evlendikten sonra eski Eş sizi de rahatsız edebilir çocuğuyla da sadece telefonda görüşüyormuş düşün o onun babası Kadından ayrılmış olabilir ama çocuğundan ayrılmadı sonuçta hem bu kadın neden bu kadar Hırçın belki adamında kabahatleri vardı

33 yaşındasın ve artık evlenmek istiyorsun yasının geçtiğini ve karşına bir daha böyle sevebileceğin birinin çıkmayabilme ihtimali olduğunu düşünüyorsun biraz da o Yüzden evet demek istiyorsun değil mi ?
Canım erkek arkadaşımın ufakta olsa kabahatleri var tabiki ama o derece değil, ben haberdarım konulardan. evet söylediğin şeylerin de evet deme isteğimde etkisi var çünkü gerçekten o kadar rezil adamlar tanıdım ki geçmişte kendim ve çevremde, birkaçı hariç..Bu kişinin sevgisinden eminim ben de ona aynı hisleri besliyorum.

Bazen hicbirsey gorundugu gibi degildir evliliklerde...ortak arkadaslar da var kadinin sorunlu oldugunu bilen diyosunuz da dört duvar arasindakini sadece kari koca bilir...yansitmak istemediklerini en yakinlarina dahi söylemeyen tipler var...adama cok da fazla guvenmeyin yani...

benim annem son derece zor biriydi, annemle babam ben kucukken bosandilar. babam sonra ikinci evliligini yapti. ikinci ese annemi kabahatli gosterdiler hep. evet annem cok zor biriydi ama annemin zorlugunu insani delirtme noktasina getiren de babamin sorumsuzluguydu.
sonuc mu? babam evlendi, iki de cocugu var. isimlerini nufus kutugu dolayisiyma biliyorum. cocuklarini hic gormedim, babami da 16 yildir gormuyorum.

belki ikinci esine muazzam bir erkek, cocuklarina da muazzam bir baba olmustur. ama benim icin degeri ve konumu notrdur.

o cocuk da ona sadece nafaka yollayan bir babaya ayni notrlukte bakiyordur. ha benimki onu da yapmiyordu, en azindan bu yonden takdir ederim es namzetinizi.

ikinci evlilik yapilabilir, eski taraflardan baska cocuklar da olabilir. bunlar sorun degildir. sorun, sorumsuz kisilerin konumlarini sindirememislikleridir.

mutluluklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar,
İnsan olaylara dışarıdan daha objektif bakabiliyor, dolayısıyla size fikir danışmak istiyorum. 2 yıldır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Şu ana kadar birçok ilişkim oldu evlilik niyetiyle yürümedi ama bu kişi dürüst, egitimli, sağlam da bir işi var ve iyi kalpli. Kendisi yemez, etrafındakilere verir ve ben de onu çok seviyorum. Kafalarımız da çok uyuşuyor ve beni çok seviyor. Kendisi önceden bir evlilik geçirmiş ve 14 yaşında bir oğlu var. Önceki eşiyle telefonda dahi yıllardır kesinlikle görüşmüyor, eski eşinin sorunlu bir insan olduğu benim şahsi çevrem tarafından da biliniyor, ortak arkadaşlarımız vs. yoluyla bildiğim olaylar var buraya yazamadığım. Parası için erkek arkadaşımla evlendiği, parasını kaybettiğinde de terk ettiğini şahsen bilen arkadaş-akrabalarım var örneğin. Zaten boşanma davasını da açan eşimin kendisi.Oğluyla çok sık görüşemiyor anne istemediği için, telefonla iletişim kuruyor, birde arada annesi izin verdiğinde görüşebiliyor hatta bazen polisle gitmek zorunda kalıyor. Oğlu da zaten durumun farkında babasına herhangi negatif his beslemiyor, bir beklentisi de yok. Her ay oğlunun nafakasını, ihtiyaçlarını düzenli karşılıyor. Şimdi size sorum, eğerki evlenirsek sorun yaşarmıyım sizce?Tabiki sorunsuz evlilik olmaz ama dozu önemli.Erkek arkadaşım oğlunu asla ilişkimize karıştırmıyor ben bu konularda esnek olmama rağmen, yani ben asla kıskanç,vs. bir insan değilim olgunlukla karşılarım. Anneyle ise kötü ayrılmışlar hayat boyu görüşmem diyor. Birde evlenirsek çocugumuz olsun istiyoruz ama ben korkuyorum sonuçta çocuğumun bir yarı üvey kardeşi olacak ileride ve bu konuda sorun yaşarsa?Belki oğlu da bana ya da çocuğuma düşman olursa? Kısacası her iki çocuğu da düşünüyorum ben çünkü onlar masum.Ayrıca ben de 33 yaşındayım ve artık yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum.Bu saatten sonra başka birilerini de istemiyorum. Erkek arkadaşım da bana o kadar bağlı ki, onu da üzmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?Evliliğe gitmelimiyim ?Yol yakınken acı da olsa dönmelimiyim?Özellikle bu konuda kendinden ya da çevresinden tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. Hatta psikolog ve avukat arkadaşlar işin psikolojik ya da hukuki yönü hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim.
Baba bir olunca öz kardeş sayılıyor. Zaten çocuk öyle ufak bi çocuk değil 14 yaşında. Laftan sözden anlar. Annesiyle yaşayıp babasına pek gelemiyormuş geldiği zamanlar ister istemez babası daha çok ilgilenecek kıskanıp sorun yaratmayın bence.

Böyle konularda bizzat yaşadığım için yazıyorum. (Üvey anne kaba bi tabir bence abla denmesi gerek) çocuğa el çocuğu değilde abla olursanız onu kendinize rakip görmezseniz güzel bi hayat olabilir. Inanın benim ablam bana hiç güzel yanaşmadı biz düşman olduk. Arkadaşım vardı onunda ablası vardı ve o kadar iyi bi insandıki arkadaşım kendi annesi bellemişti. Eğer kendinixe güveniyorsanız allah yardımcınız olsun.
Çocuk konusundada bence hiç korkmayın benimde var anne bir baba ayrı kardeşim ve canımdan çok seviyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

diger bir taraftan da lutfen oz-uvey kavgasi cikartmayin konuya yazan arkadaslar.
etimolojik olarak evet kardes; karindastan gelir ama ister anne, ister baba bir olunsur kardes, kardestir.

benim annem son derece zor biriydi, annemle babam ben kucukken bosandilar. babam sonra ikinci evliligini yapti. ikinci ese annemi kabahatli gosterdiler hep. evet annem cok zor biriydi ama annemin zorlugunu insani delirtme noktasina getiren de babamin sorumsuzluguydu.
sonuc mu? babam evlendi, iki de cocugu var. isimlerini nufus kutugu dolayisiyma biliyorum. cocuklarini hic gormedim, babami da 16 yildir gormuyorum.

belki ikinci esine muazzam bir erkek, cocuklarina da muazzam bir baba olmustur. ama benim icin degeri ve konumu notrdur.

o cocuk da ona sadece nafaka yollayan bir babaya ayni notrlukte bakiyordur. ha benimki onu da yapmiyordu, en azindan bu yonden takdir ederim es namzetinizi.

ikinci evlilik yapilabilir, eski taraflardan baska cocuklar da olabilir. bunlar sorun degildir. sorun, sorumsuz kisilerin konumlarini sindirememislikleridir.

mutluluklar dilerim.
canım teşekkürler bilgiler için. peki babanla görüşmek istmeyen senmisin yoksa o mu? çevremde duyuyorum bazen düşmanlaşan kardeşleri korkum o benim. herkes senin gibi olmayabiliyor sonuçta.

canım teşekkürler bilgiler için. peki babanla görüşmek istmeyen senmisin yoksa o mu? çevremde duyuyorum bazen düşmanlaşan kardeşleri korkum o benim. herkes senin gibi olmayabiliyor sonuçta.

babam 15 yasimdayken esi bir tercih yapmasini istedigini ve onun da esini tercih ettigini soyleyen bir konusma yapti benimle. sonrasinda ameliyatlarimi vs duymus, hastaneye geldi ama ben bir kadin icin evlat silecek karaktersizlikte biriyle bagim olmasini istemedigim icin odaya soktormadim. bir daha da ne o aradi, ne de ben...

siz eger ki konumunuzu bilir, o cocuga dost eli uzatir, annesi hakkinda iyi yahut kotu hicbir yorumda bulunmadan o cocugu severseniz; cocuklariniz dusman olmaz.

o cocuklarin ne kadar birbirlerine duskun olacagi, sizin ne kadar o cocuga insanca davranacaginiz ile alakali. bunu asla unutmayin.

canım izin günlerinde zaten arıyor çocuğu, açmıyorlar telefonları, çocuğa polisle gitmek zorunda kaldı kaç kez o şekilde alabildi çocuğu canım ben de yanındaydım ama hiçbir şekilde kanıtlayamıyor görüştürmediğini çünkü polise anne bizim haberimiz yoktu, duymamışız vs. diyor her seferinde. Polislerde haklı anne aleyhine o tarz bir dilekçe yazmak istemiyorlar, çocuktan ayrılmasın diye.çocuğa üzlüyorum çünkü polisle gidince psikolojisi bozuldu çocukcağızın.evet dünyada çok berbat erkekler var ama kadınlar da var bunu kabul etmeliyiz. herkes iyi insan olamıyor.
Bütün cevaplarını okudum ve sen kendini kandırıyosun bence. Ben kadın iyi demiyorum, belki gerçekten sıkıntılıdır ama evleneceğin insana inanma da. Erkekler hep kadınları suçlar ama benim çevremde 20 boşanma varsa sadece 1inde kadın kabahatlı oluyo, onlarda çocuklarını bırakıyolar zaten. Akıl var yani kadın kötü diye kendisi boşanıyor, herkes hem fikir ama çocuk "annesinden ayrılmasın" diye anne de bırakılıyor, sence bu mantıklı mı gerçekten? Ayrıca 14 yaşındaki bir çocuk her türlü babasına ulaşır ve gelir istese, liseye gidiyor çünkü,görmek isteyen okuluna gider görür ne bileyim bunların hepsi yalan, eşin yalan söylüyor, gözünü dört aç ve kendini kandırma bence.

T titty hukuksal meraklariniz nedir?
canım o o konuda merakım yok açıkçası ama hukukçular çok şahit oldukları için bu ilişkilerdeki sorunlara , yorum yapabilirler diye düşündüm. Bu arada açıkçası ben eşime sürekli söylüyorum oğlunu ara sor, asla habersiz bırakma onu diye, o konularda hiçbir problem yok, gayet olgunumdur, anlayışlıyımdır.

Son düzenleme:
Back