Ikinci evlilik , cocuk ve aile ? Nasil anlattınız?neler yaptınız?

umudumdeniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2012
60
40
Merhaba , 6 yaşında bir oğlum var ve yeniden aşık oldum evlenmek istiyoruz. Iliskimizin başından beri ailemden cok korktum. Saçma biliyorum ama tepkilerden korktum çünkü bana hep 'senin oğlun sana yeter bundan sonra ', denildi. Erkek arkadaşımın elini bile tutamadım dışarda hep biri görecek aileme haber verecek onları üzerim düşüncesi oldu.( yaş 38) Erkek arkadaşımın desteğiyle astım ve anneme anlatmadım ama bende ki pozitif değişimi gördüğü için anladı.aileme nasil açıklayacağım , tepkileri nasil olacak bilmiyorum ve çok cekiniyorum. ' acelen neydi kizim,çocugun 18 olaydı da evleneydin ' vs gibi şeyler duymaktan korkuyorum. Eski eşim, 'çocuğumu üvey baba büyütsün istemiyorum,evlenmeni istemiyorum 'demişti açıkçası onun tepkisinden korkmuyorum ama oğlumu yanlış etkiler korkusu var .ve herşeyden önemlisi ben oğluma nasil anlatacağım? Bekar bir anne olduğumu Ve ilerde evlenebileceğim algısını yarattım az çok. Sohbetler ediyoruz kardeş istiyor olabilirliği konusunda konuşuyoruz. Nasil yapacağım? Istemeye geldiklerinde oğlum da bulunsun mu? Sade nikah istiyoruz biz oğlum da bulunsun mu? Nikah sonrası balayı istiyoruz Mesela, oğlum kıskanır beni bırakmak istemeyebilir mi? Hep olabilecek kötü senaryoları çizerek kendimi korkutuyorum. Ikinci evliliğini yapmış, bu durumları yaşamış birileri var mı ve yardımcı olursanız çok sevinirim . Ay yazarken yaşadım şiştim 🤣

2. evliliğimi yapacağım fakat çocuğum yok. Çocuk olunca durumlar nasıl oluyor bilmiyorum fakat sanırım çocuğum olsaydı aileme nasıl anlatırım vs gibi konulardan önce evleneceğim insan çocuğuma nasıl davranacak diye dert ederdim. Ayrıca mutlaka evlenmeden önce onları bir araya getirir
gözlemlerdim:)

Aşık oldum, ruh eşim buldum cok mutluyum ve evlenmek istiyoruz. Bir evlilik geçti başımdan ve 6 yaşında bir oğlum var .Iliskimizin başından beri ailemden cok korktum. Saçma biliyorum ama tepkilerden korktum çünkü bana hep 'senin oğlun sana yeter bundan sonra ', denildi. Erkek arkadaşımın elini bile tutamadım dışarda hep biri görecek aileme haber verecek onları üzerim düşüncesi oldu.( yaş 38) Erkek arkadaşımın desteğiyle astım ve anneme anlatmadım ama bende ki pozitif değişimi gördüğü için anladı.aileme nasil açıklayacağım , tepkileri nasil olacak bilmiyorum ve çok cekiniyorum. ' acelen neydi kizim,çocugun 18 olaydı da evleneydin ' vs gibi şeyler duymaktan korkuyorum. Eski eşim, 'çocuğumu üvey baba büyütsün istemiyorum,evlenmeni istemiyorum 'demişti açıkçası onun tepkisinden korkmuyorum ama oğlumu yanlış etkiler korkusu var .ve herşeyden önemlisi ben oğluma nasil anlatacağım? Bekar bir anne olduğumu Ve ilerde evlenebileceğim algısını yarattım az çok. Sohbetler ediyoruz kardeş istiyor olabilirliği konusunda konuşuyoruz. Nasil yapacağım? Istemeye geldiklerinde oğlum da bulunsun mu? Sade nikah istiyoruz biz oğlum da bulunsun mu? Nikah sonrası balayı istiyoruz Mesela, oğlum kıskanır beni bırakmak istemeyebilir mi? Hep olabilecek kötü senaryoları çizerek kendimi korkutuyorum. Ikinci evliliğini yapmış, bu durumları yaşamış birileri var mı ve yardımcı olursanız çok sevinirim . Ay yazarken yaşadım şiştim 🤣
Benim kızım hepsinde bulundu nikahta balayında süit oda tuttuk orada (dışlanmış hissetmesin diye) kardeşinin alışverişlerinde süslemelerde korktuğun gibi olmuyor ama ilk eşler sorun çıkarıyor su an biz 4 ayrı mahkemedeyiz kendisi ile

Benim kızım hepsinde bulundu nikahta balayında süit oda tuttuk orada (dışlanmış hissetmesin diye) kardeşinin alışverişlerinde süslemelerde korktuğun gibi olmuyor ama ilk eşler sorun çıkarıyor su an biz 4 ayrı mahkemedeyiz kendisi ile
Mesajın için cok teşekkür ediyorum canim ben sana özelden yazacağım

2. evliliğimi yapacağım fakat çocuğum yok. Çocuk olunca durumlar nasıl oluyor bilmiyorum fakat sanırım çocuğum olsaydı aileme nasıl anlatırım vs gibi konulardan önce evleneceğim insan çocuğuma nasıl davranacak diye dert ederdim. Ayrıca mutlaka evlenmeden önce onları bir araya getirir
gözlemlerdim:)
Es seçimi yaparken hele ki çocuğunuz varsa, ilk dikkat ettiğiniz sey, karsi tarafın vicdanlı,merhametli bir insan olup olmadığına bakmak . Saatlerce ve günlerce çocuğunuzla ilgili konuşmak,paylaşmak. Hatta ilk önceliğiniz çocuğunuzu ne derece kabullenip,kabullenmedigi. Ben bu konuda rahatlayıp ikna olduktan sonra bir ıliskiye başladım. Dolayısıyla tereddüt etmediğim tek konu bu. :) mutluluklar

X