İkinci evliliğimi yapmak istiyorum ama işin içinden çıkamıyorum

Ya bu hayatın dengesi mi bilemiyorum annem hep aşkı aradı bulamadı. Ben üniversitedeyken son evliliğini yaptı şimdi şiddet falan yok ama onda da tam mutlu değil. İnşallah mutlu olur tabiki ama hayatta insanın öncelik vermesi gerekenlere vermeyince birşeylerin dengesi şaşıyor

Kadın kızını nişanlısıyla tanıştırmıştır,beraber vakit geçirmişlerdir anlaşıyordur anlıyorum ama nerede babalık yapmış allasen?
Kadın annesi ile kendi büyütüyor kızını anladığım kadarıyla beraber mi yaşıyorlarmış yoksa ben kaçırmış olabilirim

Mutluluğu aşkı erkekte arıyor çünkü dertsiz başına dert işte neyseki artık senin hayatını çok etkilemiyordur

Konu sahibi zaten normal olan davranışlari lütuf gibi algılama asla. Tabiki babalık yapacak zaten

Mutluluğu aşkı erkekte arıyor çünkü dertsiz başına dert işte neyseki artık senin hayatını çok etkilemiyordur
Ben atandım ve evliyim ama uzaktayım. Beni doğru düzgün aramiyor bile. Bin tane konu açıyorum mütemadiyen üzüntüden. Takmamaya çalışıyorum napayım

Maddi manevi her konuda yanımızda olmuş olmasi. Bu illa ki beraber yaşamak değil şuan benim kızım mutlu mutsuz olduğunda bile yanında görmek istediği bir abi benim kızımın öz babası var zaten bu kan bağı var o benim kızıma çok güzel bir abi olabikri sadece ki bunu onun yüzüne de söyledim. Benim kızıma kendi babasından başka hiç kimse o denli bir bağ kuramaz bir ebeveyn olarak bunun idrakindayim ama karşımda kızımıa baba olan bir öz baba yok ne yazikki

Zor bir durum, konu sahibesi yaşın çok genç bu kadar sorumluluğa değer mi, karşındaki adam o kadar iyi mi sen bilirsin. Ama bunun tek bir çözümü var, evlenirsen kalan 6 yılını daha uygun bir zamanda tamamla, işe ara ver ,evinde kızının başında ol. Aile apartmanında değil de kendi ailene yakın bir yerde ev tutun, acil durumlar için ailene yakın ol. Konuda en çok üzüldüğüm nişanlınızın oğlu. Henüz 10 yaşında annesinin hırsı için savruluyor. 10 yaş nedir ki içim acıdı çocuğa, anasız kuzu kınasız kuzu demişler, insanın anası başında olmayınca böyle oluyor işte, aman oğlum bir sapıklık yapmasın diye adam eve kamera kuruyor, herkes çocuğa karşı top yekün ayakta, çocuk için çok incitici bir durum, cidden üzüldüm

kp henüz genç, eli ayağı tutuyor onun sorumluluğunu da almanıza gerek yok. Çok zorlanıyorsa nişanlınız birini tutsun haftada iki gün yarım gün gelip bir kaç kap yemek pişirip, bir ortalığı toparlasa yeterli, işini gücünü siz üstlenmeyin.
Bu evliliğin şartları sizden yana olumlu görünmüyor ama illa evleneceğim derseniz biraz sesinizi çıkarın, onun olanların keyfi değil de eşit şartlarda bir yaşam oluşturun.

nişanlı olarak devam edin neden evleniyorsunuz ki
çocuklar biraz büyüyünce evlenirsiniz

İşe gidince kim bakacak çocuğa bu soruya daha önce cevap verdiniz mi bilmiyorum ama ben göremedim

Çok naziksiniz teşekkür ederim. Unuttuğunuz bir şey var ama, konu sahibi diyor ki kızıma öz babası gibi bakıyor ilgileniyor. Adamın eski eşine sorunlu tip diyor. Madem sorunlu niye çocuğun onunla kalmasında ısrar ediyor? Kayınvalide adayı vefat etmeseymiş o bakacakmış çocuğa. O yetmiyor kendi kızına da müstakbel kayınvalide bakacakmış ölmese. Çocuğun hem babası hem de babaanne dedesi sahiplenince içerlemiştir. Velayet annede demek asla babaya gönderemez demek değil. Kadının başına bir iş gelse hastalansa devlet yurduna mı verilecek çocuk? Şimdi bize kaldı diyor. O zaman kızını da annesine bıraksın baktırsın.

Velayeti annede bile olsa bir çocuğun babasının evinde de odası eşyası yatağı vs olmalı. İstediği zaman istediği kadar babasının evinde de kalmalı. Adam bu imkanı hazırlamayıp başkasının çocuğuna özen gösterip gelecek planı yapıyorsa hem öz çocuğu hem de çocuğunun annesi buna içerleyebilir. Evlenip aile kuracaksan başkasının çocuğuna babalık yapacaksan al biraz da kendi çocuğuna bak demiştir. Ben demezdim, çocuklarım gitmek istemediği sürece de göndermezdim ama bu demek değil herkes benim gibi düşünsün. Çocuğum yok dediniz, inanın çok zor büyütmek. Benimkiler kocaman oldu hala bir şey olsa hemen eşimi ararım destek isterim. Çocuklu biriyle evlenince o çocuk birden yok olmuyor. Bir gün mutlaka yollar kesişecek. Annesi baksın bize ne denemez. Bir eşin, diğerinin çocuğuyla ilgili karar alması, olmasın etmesin demesi haddi değil.

10 yaşındaki de çocuk, babaya ihtiyacı var. Anne veya babanın sorumsuzluğunun hatasının bedelini niye çocuk ödesin?

kızıma kendi öz babasından çok babalık yapmış biri var karşımda

Anlatmaya çalıştığım buydu illa fiziksel bişey yapmasına gerek yok kan bağı olduğu halde neler yaşanıyor.
Sizede gerçekten çok üzüldüm. Hiç bir kızın yaşamaması gereken şeyler bunlar. Yaralarınızdan öpüyor, kocaman sarılıyorum size tüm kalbimle Kendi hayatınız inşallah çok çok güzel olur

İkinci evlilik bu kadar handikapa sebep olacaksa değmez bence. Şimdi düşününce evlilik bir hayat anlaşması. Evliliğin ciddi bir yarar sağlaması gerekiyor. Siz zaten çalışıyorsunuz ailenizle bir düzeniniz var. Kızınız da rahat. Siz de kafa olarak daha rahatsınız. Evlilik size ayrıca ne katacak ki? Üvey çocuk+ kayınpeder+ ev işleri+koca + kızıma kim bakacak+ bunların hepsinin stresi. Yani bilemiyorum evlilik sizin için şu an hiç mantıklı değil. Partner de olmayıversin. Önceden aşk yalnızlık falan fıstık çok düşünürdüm ama yani kâr zarar hesabı yapmak lazım. Koca keyfine göre yalan yanlış bir cinsellik yaşatacak, ömrünü de kanepede geçirecek diye var olan düzeni bozmak çok mantıksız.

Eskiden yapılıyormuş fakat şu dönemde ben güvenemem. Çok fazla olumsuzluğa teşvik edici şey var. Hatta iki oğlum var 3. Yu doğurmak istemiyorum. Liseden beri de çocuk esirgeme yurdunda olan çocuklara uzuldugum için evlatlık veya koruyucu anne olmak isterim. Hatta üniversitede iken bile koruyucu anne olmak istemiştim. O yuzden ilerde bir kız çocuğu evlatlık veya koruyucu aile sistemi ile yanıma almak istiyorum. Fakat iki oğlum var. Kendi oğlum olmalarına rağmen hayat bu ya onların ergenlik dönemlerine denk gelmemesi lazım diye düşünüyorum. Onlar üniversiteye gider evden ayrilir ben anca o zaman bu düşüncemi gerçekleştirim diye düşünüyorum.

İnsanlara garip gelebilir ama ben evlenecek olsam iki ayrı karşılıklı daire şeklinde yaşamak isterim. Çocuklarımın yaşam alanı daralsin istemem. Artı diğer yüzdesi çok az ihtimaller için bile olsa bu şekilde önlem almış olurum diye düşünüyorum.

Neden olmasın ki. Eşi gemici olup aylarca gelmeyen var. Çocuk 10 yaşında. Bir süre sonra ergenliğin zirvesinde olacak. Sürekli pompalanan bir cinsellik var. Eş adayı için sorun olmazsa onlar kpeder ile yaşayıp siz apartmandaki diğer evde sadece kizinizla da yaşayabilirsiniz. Kızımın başına kötü birşey gelmesindense yarı zamanlı evlilik benim tercihim olurdu.
Yada işi bırakıp primleri dışardan odeyebilirsiniz.
Yada annenize yakın ev tutacaksınız.
Bence mevcut durumda pek çok risk var. Ben bu kadar risk almazdım. Kv olsaydı daha kolay olurmus.

İyi de çocuk gökten zembille inmedi ki yani ev kurarken siz kızınıza oda yaptınız ,eş adayınız oğluna oda yapmadımı?
Annesin de dahi olsa velayeti ,
çocuk babasına hiç gelmeyecekmiydi?
Bunları düşünmek için geç kalmışsınız bence ..
Ayrıca bu devirde kimseye güven olmaz , kızım varken evlenmezdim bile , kaldı kı erkek çocuğu var hiç hiç evlenmezdim ..

Ay kesinlikle kameralarla izlemek nedir ya. Kızın bi rahatı olmayacak tepesinde kaç tane erkek konu sahibi zaten bakıcı olmaya koştur koştur evleniyo

Sanırım babamla kalmak isterdim çocuğun yerinde olsam. Bir kız çocuğunu koruyabilmek hiç kolay değil kimseye güvenilmez net.

Bende bunu anlamıyorum ban arsizi. Mahkeme ayda 2 gun babaya veriyor. Biz pedagoga gittik; mümkünse 1 gun arayla, mumkun degilse 3 gunu gecmeyecek sekilde gormeli babayi dedi. Cocuklar neden "seni babaya veriyorum, velayetini anneden aliyorum" seklindeki sacmaliklara maruz kaliyorlar anlamıyorum. Hatta anlayamadigim bi konu da cocuklar diger ebeveyni gormek icin diretmiyor mu. Neden istedikleri zaman diger ebeveynle vakit geciremiyorlar. Benim kizim kapi calinca baba geldi sanıyor. Artik kizimiza halasi da baktığı icin oda görüyormuş kapi calinca baba geldi, baba ne zaman gelecek dedigini, yoksa ben abartiyor olacagim herhalde

Yapmiyordur bence. Erkek çocuğu zor. Biraz da babası baksın demiştir. Evlenip hayatını yaşaması zoruna gitmiştir. Bizim rehber öğretmenimiz aldatilarak boşanmıştı. Eşi farklı bir şehirde aldattığı kadınla evlendi. 3 cogugu vardi. En büyük kızını ona gönderdi. İÜ psikoloji mezunu kadın. Her seyden once kardeşleri ayirmamak için göndermemesi lazımdı. Bakamıyorum dedi ama daha çok kocasının bu şekilde sıyrılmasina sinir olup en az anneye ihtiyacı olan çocuğunu gönderdi. Ama çocuk için çok kötü bir durum. Anne kız ilişkisi zedelenmistir diye tahmin ediyorum.
Ben 10 yaşta göndermezdim ama 12-13 de dusunebilirdim. Erkek çocuğu babası ile kalsın biraz da diye düşünülebilir. Evlat evlattir ama gerçekten erkek çocuğu zor. Calisiyorsa zaten babası sorumluluk alsın hafta sonu ben görürüm diye düşünmüş olabilir. Bence geri adım atmaz eski eşi evlenmese bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…