• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evliliğimi yapmak istiyorum ama işin içinden çıkamıyorum

Kızlar hadi ben çocuksuz kadınım belki de bilmem ama siz bir karar mı verseniz artık,çocuk annenin yanında mı büyümeli babanın mı?
Çünkü konu sahıbının eskı kocası da kadının evleneceğini duyunca kızımı senden alacağım diye piyasaya çıkmış,ne yapmalı kadın kızını vermeli mi babasına? sonuçta çocuk babasıyla yaşayabilir size göre?
yoksa çifte standart olduğunu düşünmeye başlayacağım.
Konu sahibin kızı babasıyla yaşayamaz çocuğun yeri annenin yanıdır,e peki diğer çocuk neden annenin yanında değil babasıyla yaşamalı?
Çocuğu bırakıp tatile giden anneyi yerden yere vuruyorlar kulüpte ama çocuğu komple babaya atana alkış tutuluyor bazen anlamıyorum bu çifte standartı 😅

6 sene önce boşandım. 6 yaşında bir kız çocuğum var ve 3 senedir biriyle görüşüyoruz çok mutluyuz ikinci evliliğinizi yapmak istiyoruz işler o kadar karıştı ki evleneceğim adamın 10 yaşında erkek çocuğu var ve velayaeti annesinde idi biz tanıştığımızda evlilik kararı almamız ile birlikte çocuğun annesi velayeti babaya bıraktı ve çocuk babada kalmaya başladı bu süreç içersinde evliliğin çıkmaza gireceğini düşünürken üstüne kayınvalidem olacak insanı kaybettik herşeyi üst üste yaşadık bu sürece kadar bütün evimizi kurmuş esyalarimiz alinmis eve sadece geçip oturması kalmis iken şuanda Çok büyük bir ikileme girdik benim kızım henüz çok küçük onun erkek çocuğu var kaynanam yok ve mecbur şuan kayinpederim ile altlı üstlü aynı mustakil binamızda oturcagiz ben çalışan bir anneyim ve kızıma kendi annemin bakmasını istiyorum fakat semt uzaklığı var ben kızımdan vazgecmem hayatta seçim şansım yok bu evlilik kararından vazgeçeceğim gibi duruyor fakat kopamiyorum çok iyi anlaşıyoruz benim ilk evliligimde çok sorunlar yaşadım şiddet darp aldatılma fakat şuan hayatın bana ikinci şansı herşeyi konuşarak asabildigim bir adam ince düşünen beni mutlu eden gerçekten kızıma baba olan bir adam akıl verin ben bu durumdan nasıl çıkayım çok bunalimdayim ben ya eski eşim de sorun evlendigim taktirde velayet davası açacağını söylemeye basladi şuan nişanlım ile aramda hiç bir sorun yokken sırf bu konulardan birbirinizi yemeye başladık benim evlilik konusunda ikilemde kalmam bizi mahvediyor
Dünyaya bi çocuk getirdikten sonra kişinin ilk önceliği o çocuk olmalıdır bence. 3 yaşında bi kız çocuğunuz varken hem üvey baba hem de üvey abi olan bir ortamda büyütmek ne kadar sağlıklı olur şimdiki zamanda bilemedim.

Çocuğu bırakıp tatile giden anneyi yerden yere vuruyorlar kulüpte ama çocuğu komple babaya atana alkış tutuluyor bazen anlamıyorum bu çifte standartı 😅
Hep bu tarz konularda orası babasının evi,bilerek evlenmedin mi,çocuk tabiki babasının yanında yaşayacak ne sandın deniyor ama farklı konuda eski kocana tabiki de çocuğunu verme o çocuğun anneye ihtiyacı var diye ortalığı inletiyoruz 😃

Ay valla çocuğun annesine hiç aciymuyorum 5 çocuklu dul kocaya gidip ikide çocuk yapıp kendi oğlunu onlara sattı da babaya yolladı sanki tek başına anne de
Anlamıştım zaten düşünceli anlayışlı fedakar sevgi dolu görünüp ama olmadığınızı. Çocuğun annesi kadar babası da var hanımefendi. Sizin kızınızdan daha önemsiz değil o çocuk. Hatta evlenmeyi düşündüğünüz adamla kan bağı var, kızınızın yok. Babalık yapacaksa önce kendi oğluna bakacak babalık yapacak. Siz ve kızınız şu an dış kapının mandalısınız ne münasebet annesi baksın bizle kalmasın. O çocuğa annesi bakmak zorundaysa sizinkine de babası baksın, bekar çocuksuz takılın ikiniz. Ne kolay iş çocuklu adam bulup kendi çocuğunu kakalayıp adamın öz çocuğunu dışlamak. Bırakın da çocuk rızkını yesin, elalemin çocuklarına peşkeş çekilmesin nasibi hakkı. Adam kazandığı paranın bir kuruşunu bile sizin kızınıza harcamak zorunda değil. Her çocuğun kendi babası karşılasın masraflarını bi zahmet. Bir çıkın baba oğul arasından. İnsan biraz çekinir tedirgin olur. Demek annesi sizi çözdüğü için çocuğunun hakkı yenmesin diye babasına göndermiş.

Ben burada nişanlınınızın çok uyanık olduğunu düşünüyorum sizin sayenizde sevap işleyecek,iyi bir baba,hayırlı bir evlat olacak.
yıllardır yapmamış görevlerini şimdi evlenip yapacak.
57 yaşında gencecik babası var hani facelerde “yalarım” diye mesaj atan dayıların yaşındaki adam bakıma da muhtaç değil işte ona baktıracak.yıllarca düzenleri oturmuş ayrı yaşayan çocuğunu annesinden alıp size baktıracak hem de siz evlendikten sonra.
bugüne kadar yapması gerekenleri sizin yanınızda yapacak arizona kertenkelesi.
konu sahibi iyi bir anne olduğunuzu hissedebiliyorum önceliğiniz çocuğunuz olmasından belli,işte kızınız için bir daha düşünün bu evliliği.Sırf hayat arkadaşım olsun isterken hiç bir bağınız olmadığı insanlara karşı da sorumluluklarınız olacak.Değer mi,kızınızla gül gibi geçinip gidersiniz.

Kızlar hadi ben çocuksuz kadınım belki de bilmem ama siz bir karar mı verseniz artık,çocuk annenin yanında mı büyümeli babanın mı?
Çünkü konu sahıbının eskı kocası da kadının evleneceğini duyunca kızımı senden alacağım diye piyasaya çıkmış,ne yapmalı kadın kızını vermeli mi babasına? sonuçta çocuk babasıyla yaşayabilir size göre?
Konu sahibin kızı babasıyla yaşayamaz çocuğun yeri annenin yanıdır,e peki diğer çocuk neden annenin yanında değil babasıyla yaşamalı?
Çocuk güvende olduğu, sağlıklı ebeveynin yanında büyümeli. "Çocuğun yeri annenin yanıdır" demek doğru değil.

Primim doluyor yaşı bekleyeceğim sadce

Yok nişanlım tek çocuk babası 57 yaşında kafam çok karışık zaten bizim dengeler bı anda değişti hayırlısı olsun inşallah artık ne diyeyim çok düşündüm çok fazla konuların muhasebesini yaptım kafamda bu şekilde olmayacağının zaten farkındayim buda benim için imtihandır belkide vazgeçmem gereken noktayı kaçırmışım sanırım ama vefat acısı üzerine bu şekilde yaklasamazdim
Sizin mantıklı düşünecek bi yapınız yok. Kendinizi geçiyorum koca uğruna kızınıza yazık olacak. Elinizde maaş olmadan kayınpeder bakarsınız artık. Evdede kızınız köşe kapmaca oynar üvey baba üvey abi üvey dede. İleride annesinin bencilliğinden başka bir şey hatırlamayacak ne yazıkki

Evde özel alan yok o ne öyle o kız o yaşta mı kalacak büyüyecek evde rahat hareketler etmek isticek giyincek vs ev bbg evi gibi izlenecek bu daha korkunç ve saçmalık.
Ay kesinlikle kameralarla izlemek nedir ya. Kızın bi rahatı olmayacak tepesinde kaç tane erkek konu sahibi zaten bakıcı olmaya koştur koştur evleniyo

Annem böyle bir evlilik yaptı ben 8 yaşında iken üvey babamın oğlu liseye gidiyordu çocuk bana pipisini gösteriyordu gazeteden bikinili kadınların tam orasını delmis kalemle gösteriyordu bana falan.
O zamanlar bunun taciz bile olduğunu anlamadığım için anneme şikayet bile etmedim şimdilerde hatırlıyorum. Sonra annemi dövdü o adam ondan da ayrıldı. Şimdi düşünüyorum da insanın küçük bir evladı varsa en azından o çocuk liseye falan gidene kadar beklemeli ya. En azından ben öyle yapardım. Sizi bilemeyeceğim.
Ama artık ev tutulmuş falan bunları çok önce düşünmeliydiniz.
Madem anneniz siz evde yokken bakardı çocuğa neden annenize yakın ev tutmadiniz?
Yani bu hikayede çocuk hiç düşünülmemiş ki.... Aynı benim gibi 😔
Aynı evde ergenliğe girmiş bir oğlan çocuğu olmasa bile sizin çocuğunuz ilkokula gidecek öğlen 3te evde olacak. Siz çalışıyorum dediniz. Siz evde olmadığınız da kim bakacakti çocuğa zaten ??
Madem işi bırakın

Velayeti kim istediyse çocuk onda kalır ama bu diğer ebeveyn ilişiğini kesecek demek değil. Anne veya baba bir süreliğine çocuğu diğerine gönderebilir. Sonuçta annenin evi kadar babanın evi de ev. Benim de boyum kadar iki çocuğum var, küçükken eşimin yardımı olmasa kafayı yerdim. Tek başına çocuk bakmak büyütmek dünyanın en zor şeyi. Anne kadar baba da eşit hak ve sorumlulukta. Evlenirsen çocuğu alırım kafasını yaşayanlara çocuk verilmez, evlenince çocuğun annesinde kalsın bize gelmesin diyenle de evlenilmez. İki zihniyet te birbirinden iğrenç. Konu sahibi çocuğun annesi için sorunlu tip diyor, içi nasıl elveriyor 10 yaşında çocuğun sorunlu bir tipin yanında kalmasına? Kendi kızına babalık yaptırıyor ama adamın öz çocuğu babasından mahrum kalsın, ne ala iş. Valla her çocuktan kendi öz annesi babası sorumludur. Yok öyle öz çocuk anasında kalsın benim çocuğuma babalık yapılsın.

Çocuk güvende olduğu, sağlıklı ebeveynin yanında büyümeli. "Çocuğun yeri annenin yanıdır" demek doğru değil.
Çok güzel tespit. Peki 6-8 yıldır annesinin yanında yaşayan çocuğun baba evlenmeye karar verince mi yeri güvenilir değil e değişti?

Madem sizi çok seviyor, 10 yıl sonra evlenin. Beraber gezin, tatillere çıkın, haftanın belirli günleri çocuklarla da aktiveteler düzenleyin. Bu devirde insanlar 38 yaşında ilk evliliklerini yapıyorlar, 28 yaşında ne aceleniz var ikinci evlilik için? Kızınız daha çok küçük, emeklilik planı bile yapmışsınız. 6 yıl sonra ne yapacaksınız? Kızınızın eğitimi ne olacak? Eşiniz şimdi "ben okuturum" der, sonra lokmasını bile sayar. Buna da şahit oldum zaten, hem de adam tanınmış bir doktordu. Verilen sözler üzerine kurmayın hayatınızı, pişman olursunuz.

Annem böyle bir evlilik yaptı ben 8 yaşında iken onun oğlu liseye gidiyordu çocuk bana pipisini gösteriyordu gazeteden bikinili kadınların tam orasını delmis kalemle gösteriyordu bana falan.
O zamanlar bunun taciz bile olduğunu anlamadığım için anneme şikayet bile etmedim şimdilerde hatırlıyorum. Sonra annemi dövdü o adam ondan da ayrıldı. Şimdi düşünüyorum da insanın küçük bir evladı varsa en azından o çocuk liseye falan gidene kadar beklemeli ya. En azından ben öyle yapardım. Sizi bilemeyeceğim.
Ama artık ev tutulmuş falan bunları çok sonra düşünmeliydiniz.
Madem anneniz siz evde yokken bakardı çocuğa neden annenize yakın ev tutmadiniz?
Yani bu hikayede çocuk hiç düşünülmemiş ki.... Aynı benim gibi 😔
Aynı evde ergenliğe girmiş bir oğlan çocuğu olmasa bile sizin çocuğunuz ilkokula gidecek öğlen 3te evde olacak. Siz çalışıyorum dediniz. Siz evde olmadığınız da kim bakacakti çocuğa zaten ??
Madem işi bırakın
Bu mesajını 5-10 kez okusun konu sahibi belki kafasına dank eder bazı şeyler. Benim annemde ben küçükken olan taliplerine benim küçük bi kızım var aynı evde yabancı bir erkek asla olmayacak demiş ağzını kapatmış herkesin. Küçükken evde üvey baba üvey abi ile yaşadığımı düşünemiyorum zaten küçüksün anneye muhtaçsın mecbur o ne yaşamayı seçerse onu yaşıyosun. İyiki annem beni seçmiş koca koca diye yanmamış. Konu sahibinin kızı umrunda falan değil ev düzene kadar aklına gelmemiş. Kamera bilmem ne diye kendini kandırıyo. Kendi annesinin yanında düzen kurabilirdi ama kocanın aile apartmanını tercih etmiş

Kınıyorsunuz ve aynısını yaşayacaksınız farkında mısınız. Sizde tek çocuklu dul bir adamla evlenip ikide çocuk yapıp kızınızı annenize satacaksınız. Çocuk sayısı harici bir fark göremiyorum ama geleceği az çok öngörebiliyorum.
Böyle düşünüyorsanız ona uygun yaşayın yada bunu söylemekten imtina edin.
+1000

Konu sahibi bize kızıyorsunuz ama bu örnekleri o kadar gördük ki..hem k.peder çok genç 57 yaş ne ki aynı apartmanda onların yemeği hizmetçiligini mi yapacaksin ev ayrı olsa da senden beklenir

Çok güzel tespit. Peki 6-8 yıldır annesinin yanında yaşayan çocuğun baba evlenmeye karar verince mi yeri güvenilir değil e değişti?
Adam konu sahibinin kızına 3 senedir babalık yapıyormuş, belki de kadının canına tak dedi ve madem evinde de babalık yapmaya devam edeceksin al biraz da kendi çocuğuna bak dedi. Evlenmeye karar verince değil gibi geldi bana. Belki de çocuk istedi, ben de babamla aynı evde yaşamak istiyorum diye düşünmüş de olabilir. Bebek değil 10 yaşında ve babasının kardeşi bile olmayan başka bir çocuğa babalık yapmasına üzülmüş de olabilir.

Velayeti kim istediyse çocuk onda kalır ama bu diğer ebeveyn ilişiğini kesecek demek değil. Anne veya baba bir süreliğine çocuğu diğerine gönderebilir.
Bafelix öncelikle sizi çok seviyorum ve hangi konu olursa olsun gözüm kapalı beğeni atıyorum bafelix ne dediyse doğru demiştir diye 😂

Şimdi sizin yazdığınızla benim demek istediğim farklı şeyler aslında,belki ben kendimi ifade edemedim.

Ben ilişiğini kesme,anne/baba ikisinin evinde de kalma/kalabilme durumunu değil de -

Çift boşanmış,nafaka,çocuk,görüş günleri,masrafları,tatilleri bayramları her şey uzlaşılmış,yıllarca herkes memnun sistem düzen işliyor. Çocuk annede veya babada kalıyor ilk günden.

Yıllar sonra(genelde baba evlenmek istediğinde) o sistem değişikliğe uğruyor,anneler temelli babaya vermeye karar kılıyor. Ben bunu diyorum.

Konu sahibi yazmamış ama tahmin yürütürsek çocuk 10 yaşında,2-3 yaşında anne babası boşandıysa bu çocuğu babası almamış yanına veya anne vermemiş adı her neyse,kayınvalide yaşarken de vermemiş çocuğu.

Ben doğurmadığım halde tüylerim diken diken oluyor potansiyel çocuğumu hiç tanımadığım “teyzeye”,”ablaya” verip baktırmaya afedersiniz ama g.. yemez:KK43:

Babası bakar diye güvenseydim yıllar önce verirdim hayatına biri girmesini beklemezdim :KK43:

Son düzenleme:
Arabada aldık altında araçta var eve gelmek istediğinde gel geri git bütün imkanları sunuyorum sana ama ben yaslandigimda karşımda seni görmek istiyorum diyo bundan 10 sene sonra sende bende aynı yaşta çocuklarda ayni şekilde kalmayacak universite yılları gelmiş olacak bile yarın yaşayacağımız garantisi yok iken biz ne çok kendimizi strese sokuyoruz bugünü doya doya yaşayalım ya sabaha cikamazsak diyo oda haklı çok bunaldım cok
Oha adamın uçkuru için siz gönüllü olacaksınız adam şimdiden çocukları düşünmüyor.
Siz anne babasınız ergen sevgililer değil tâbi ki çocukları düşüneceksiniz bir de üstelik k.peder yemeği vs size kalacak bir süre sonra beraber yersiniz 3 adama bakmaktan hem de işte çalışmaktan kendi kızınıza zaman kalmaz bırakın tehlikeyi

Bu konu için demedim. Genel olarak forumda "çocuk annesinde kalmalı" diye bir düşünce yapısı hâkim, bunun yanlış olduğunu belirtmek için yazdım. Yoksa bu konuda, sağlıklı düşünen bir tane bile ebeveynin olduğunu düşünmüyorum.

Bademiz öncelikle sizi çok seviyorum ve hangi konu olursa olsun gözüm kapalı beğeni atıyorum bafelix ne dediyse doğru demiştir diye 😂

Şimdi sizin yazdığınızla benim demek istediğim farklı şeyler aslında,belki ben kendimi ifade edemedim.

Ben ilişiğini kesme,anne/baba ikisinin evinde de kalma/kalabilme durumunu değil de -

Çift boşanmış,nafaka,çocuk,görüş günleri,masrafları,tatilleri bayramları her şey uzlaşılmış,yıllarca herkes memnun sistem düzen işliyor. Çocuk annede veya babada kalıyor ilk günden.

Yıllar sonra(genelde baba evlenmek istediğinde) o sistem değişikliğe uğruyor,anneler temelli babaya vermeye karar kılıyor. Ben bunu diyorum.

Konu sahibi yazmamış ama tahmin yürütürsek çocuk 10 yaşında,2-3 yaşında anne babası boşandıysa bu çocuğu babası almamış yanına veya anne vermemiş adı her neyse,kayınvalide yaşarken de vermemiş çocuğu.

Ben doğurmadığım halde tüylerim diken diken oluyor potansiyel çocuğumu hiç tanımadığım “teyzeye”,”ablaya” verip baktırmaya afedersiniz ama g.. yemez:KK43:

Babası bakar diye güvenseydim yıllar önce verirdim hayatına biri girmesini beklemezdim :KK43:
Evet 7-8 sene olmuş onlar bosanali .. çocuk babaya sadece görüş günlerinde geliyordu hatta ve hatta biz tanışmadan önce baba istemiş çocuğu anne göndermemis çocuğu biz tanıştık ciddiye bindik çocugu babaya gönderdi ( açıklama yazmamış dediğiniz için bu açıklamayı yazdım )

Back