- 5 Nisan 2023
- 3.805
- 11.684
- 128
- 27
- Konu Sahibi ikilemlerin
-
Yoo evlenen çok var mesela kızı üni çağında olsa çokta sorun değil kendi yolunu çizer. Uygun birini bulamıyorsa evlenmeyecek tabiki annelik , eş olmaktan çok çok önce gelir çocuğa karşı sorumlu, kızının güvenliği için tüm olasılıkları sıfırlamalı. Bizim bir komşumuz bu şekilde üvey abisi tarafından defalarca taciz edildi (5 yaşından 15 yaşına kadar) öğretmeni devreye girdi de sahip çıktılar. Bunlar gerçekler, kimsenin bi ayrıcalığı yok insanoğlu bu ,ülkemizde dolu bu profiller o kızın başına gelenler hayatını kararttı peki neden ? Annesi kocasız kalmasın diye. Değdi mi yani. Birde bu aile çok iyi bilinen efendi denilen insanlardı. Tüküreyim erkekliklerinede efendiliklerinede söz konusu evlatsa kimseye güvenmemBu saydığınız adamlar hele ki çocuksuz biriyse direk hiç evlenmiş birini tercih ediyorlar. Yaşı gençse zaten çocuklu olsa bile hiç evlenmiş tercih ediyor ne yazık ki.
Yoo evlenen çok var mesela kızı üni çağında olsa çokta sorun değil kendi yolunu çizer. Uygun birini bulamıyorsa evlenmeyecek tabiki annelik , eş olmaktan çok çok önce gelir çocuğa karşı sorumlu, kızının güvenliği için tüm olasılıkları sıfırlamalı. Bizim bir komşumuz bu şekilde üvey abisi tarafından defalarca taciz edildi (5 yaşından 15 yaşına kadar) öğretmeni devreye girdi de sahip çıktılar. Bunlar gerçekler, kimsenin bi ayrıcalığı yok insanoğlu bu ,ülkemizde dolu bu profiller o kızın başına gelenler hayatını kararttı peki neden ? Annesi kocasız kalmasın diye. Değdi mi yani. Birde bu aile çok iyi bilinen efendi denilen insanlardı. Tüküreyim erkekliklerinede efendiliklerinede söz konusu evlatsa kimseye güvenmem
bu gidişle kendi kızınızı ya eşiniz alır ya annenize bırakır yeni kocasınız oğlu ve kpedere bakar 1 çocuk daha yaparsınızHayır çocuklarımı tabiki tanışıyor ve çocuklar arasında da bir sorunumuz yok çok şükür biz evlenmeden aile olduk resmen diyebilirim sorun aralarındaki yaş farkı erkek çocuğunun biraz fazla çok bilmiş ve bana karşı saygısız olmasi babası her seferinde kizmasina rağmen çokça bişey değişmiyor ve bu sefer kendimi ara bozucu gibi hissediyorum bunun ilerde çok sorun olacağını düşünüyorum. Üstelik ben şuan baba evinde kalıyorum ailemde bu yüzden kizima bakmaya devam edeceklerini benim zaten çalışacağımi bu konuda kızımı bana göndermeyeceklerini söylemeleri bizim amacımız kimsenin gönlünün kırılması ilkinde yanmış olmak ikincisinde yanmak istememek kafayı yemek üzereyiz gerçekten
Bu bahsettiğim kişiler avukat çocuguydu inan o kadar düzgün profilleri vardı ki oğlan zaten 12-13 yaşında falandı sporla uğraşıyordu baksan konduramazsın ama cehennem yaşatmışlar.Çocukla istediğin kadar ilgilen ergenlikte kendi dünyaları var. Sürekli kameralarla takip edilen bi evde yaşamayı mı hak ediyo o küçük kız. Konu sahibi zaten evde emekli maaş bekleyecekmiş yani eşinin eline bakacak adamla bi anlaşamasa bi olumsuz durum olsa maddiyatıda olmayacak.Bu tür olaylar yaşanıyor ama genelde sorumsuz çocukla hiç ilgilenmeyen, ne yaptığından habersiz anne ve babanın çocukları oluyor. Yoksa anne ve baba çocuğu koruyup her durumda savunursa bir sıkıntı olacağını düşünüyorum.
yok hayır onu demek istemiyorum, durumu değerlendirince kız çocuğunu bakabilecek kadın birey yok. Olur da kayınpedere bırakılırsa risk. Üvey abi ilerleyen yaşlarda istismar edebilir bu da risk. Yani anne veya anneanne bakmadığı sürece bu çocuğun güvenliği riskli. Bu söylediklerim de kuruntu değil, böyle olaylar ne yazık ki dolu ülkede.Kız çocuğu olan kadınlar hiç evlenmesin mi?
Kesinlikle haklısın ama konu sahibi bence evlenecek bunlar bi anda oluşmamış 3 senedir bile isteye yürümüş bu yoluyok hayır onu demek istemiyorum, durumu değerlendirince kız çocuğunu bakabilecek kadın birey yok. Olur da kayınpedere bırakılırsa risk. Üvey abi ilerleyen yaşlarda istismar edebilir bu da risk. Yani anne veya anneanne bakmadığı sürece bu çocuğun güvenliği riskli. Bu söylediklerim de kuruntu değil, böyle olaylar ne yazık ki dolu ülkede.
gerçekten de öyle emekli olana kadar bu iş sıkıntılı, dediği gibi hafta sonları birlikte geçirerek 6 sene evlilik sürdürüp emekli olup birlikte yaşamaya başlayabilirler ama sanmıyorum dayanabileceklerini.Gerçekten konu sahibinin ikilemde kalması bile çok tuhaf. Kızını düşünmeli ve adamı bırakmalı biri yan baksa kızının tüm hayatı psikolojisi biticek saçma sapan bi ortama sokmaya çalışıyo hala evi düzene kadar düşünmemiş
6 sene sonrada maaşlı emekli olmayacakmış ki evde yaşı bekleyecek belki 15 sene. O sürede adamla anlaşamasa bi daha iş bulması kızının arkasında durmasıda çok zor.gerçekten de öyle emekli olana kadar bu iş sıkıntılı, dediği gibi hafta sonları birlikte geçirerek 6 sene evlilik sürdürüp emekli olup birlikte yaşamaya başlayabilirler ama sanmıyorum dayanabileceklerini.
Bu bahsettiğim kişiler avukat çocuguydu inan o kadar düzgün profilleri vardı ki oğlan zaten 12-13 yaşında falandı sporla uğraşıyordu baksan konduramazsın ama cehennem yaşatmışlar.Çocukla istediğin kadar ilgilen ergenlikte kendi dünyaları var. Sürekli kameralarla takip edilen bi evde yaşamayı mı hak ediyo o küçük kız. Konu sahibi zaten evde emekli maaş bekleyecekmiş yani eşinin eline bakacak adamla bi anlaşamasa bi olumsuz durum olsa maddiyatıda olmayacak.
Yeni eş adayı sizin çocuğunuzu kabul ederken siz neden onun çocuğunu kabul edemiyorsunuz ki ? Kaynanaya bırakmayı düşünüyordunuz heralde çocuğu ?6 sene önce boşandım. 6 yaşında bir kız çocuğum var ve 3 senedir biriyle görüşüyoruz çok mutluyuz ikinci evliliğinizi yapmak istiyoruz işler o kadar karıştı ki evleneceğim adamın 10 yaşında erkek çocuğu var ve velayaeti annesinde idi biz tanıştığımızda evlilik kararı almamız ile birlikte çocuğun annesi velayeti babaya bıraktı ve çocuk babada kalmaya başladı bu süreç içersinde evliliğin çıkmaza gireceğini düşünürken üstüne kayınvalidem olacak insanı kaybettik herşeyi üst üste yaşadık bu sürece kadar bütün evimizi kurmuş esyalarimiz alinmis eve sadece geçip oturması kalmis iken şuanda Çok büyük bir ikileme girdik benim kızım henüz çok küçük onun erkek çocuğu var kaynanam yok ve mecbur şuan kayinpederim ile altlı üstlü aynı mustakil binamızda oturcagiz ben çalışan bir anneyim ve kızıma kendi annemin bakmasını istiyorum fakat semt uzaklığı var ben kızımdan vazgecmem hayatta seçim şansım yok bu evlilik kararından vazgeçeceğim gibi duruyor fakat kopamiyorum çok iyi anlaşıyoruz benim ilk evliligimde çok sorunlar yaşadım şiddet darp aldatılma fakat şuan hayatın bana ikinci şansı herşeyi konuşarak asabildigim bir adam ince düşünen beni mutlu eden gerçekten kızıma baba olan bir adam akıl verin ben bu durumdan nasıl çıkayım çok bunalimdayim ben ya eski eşim de sorun evlendigim taktirde velayet davası açacağını söylemeye basladi şuan nişanlım ile aramda hiç bir sorun yokken sırf bu konulardan birbirinizi yemeye başladık benim evlilik konusunda ikilemde kalmam bizi mahvediyor
Primim doluyor yaşı bekleyeceğim sadceProfilinizde 28 yaşında olduğunuz yazıyor. 6 sene sonra nasıl emekli olacaksınız, özel bir durumunuz mu var ?
Başka bi geliriniz var mı? Eğer yoksa aşırı mantıksız düşünüyosunuz sizin sorumluluğunuzda olan bi kızınız var evlenip koca eline bakacak zaman mı gerçekten daha 6 yaşında. Lisesi üniversitesi d
Yok nişanlım tek çocuk babası 57 yaşında kafam çok karışık zaten bizim dengeler bı anda değişti hayırlısı olsun inşallah artık ne diyeyim çok düşündüm çok fazla konuların muhasebesini yaptım kafamda bu şekilde olmayacağının zaten farkındayim buda benim için imtihandır belkide vazgeçmem gereken noktayı kaçırmışım sanırım ama vefat acısı üzerine bu şekilde yaklasamazdimNişanlınızın babası kaç yaşında? Başka çocuğu yok mu? Neden onun sorumluluğu size kaldı?
Bana kalsa zaten bir kızım ve işim varken bir eş, bir kayinpeder ve bir de ön ergenlik çağındaki çocuğun sorumluluğunu almak istemem.
Bence nişanlinizla birlikte annenize yakın bir eve taşının. Erkek çocuk tam gün okula gitsin. Kızınızı da okula birakmasi almasi yine anneniz ilgilenir. Bu şekilde daha kontrol elinizde olur diye düşünüyorum.
Bir de lütfen kimseye güvenip gelirinizden olmayın. Başınızdan evlilik geçmiş zaten. Ekonomik gücün önemini anlatmamıza gerek yok.
Kaynana nikahtan sonra vefat etseydi bu durumlar için hiç plan yapmamişsiniz galiba bazı durumlarda çok yönlü düşünmek lazımPrimim doluyor yaşı bekleyeceğim sadce
Yok nişanlım tek çocuk babası 57 yaşında kafam çok karışık zaten bizim dengeler bı anda değişti hayırlısı olsun inşallah artık ne diyeyim çok düşündüm çok fazla konuların muhasebesini yaptım kafamda bu şekilde olmayacağının zaten farkındayim buda benim için imtihandır belkide vazgeçmem gereken noktayı kaçırmışım sanırım ama vefat acısı üzerine bu şekilde yaklasamazdim
Asla ama asla böyle bir evlilik yapmayın6 sene önce boşandım. 6 yaşında bir kız çocuğum var ve 3 senedir biriyle görüşüyoruz çok mutluyuz ikinci evliliğinizi yapmak istiyoruz işler o kadar karıştı ki evleneceğim adamın 10 yaşında erkek çocuğu var ve velayaeti annesinde idi biz tanıştığımızda evlilik kararı almamız ile birlikte çocuğun annesi velayeti babaya bıraktı ve çocuk babada kalmaya başladı bu süreç içersinde evliliğin çıkmaza gireceğini düşünürken üstüne kayınvalidem olacak insanı kaybettik herşeyi üst üste yaşadık bu sürece kadar bütün evimizi kurmuş esyalarimiz alinmis eve sadece geçip oturması kalmis iken şuanda Çok büyük bir ikileme girdik benim kızım henüz çok küçük onun erkek çocuğu var kaynanam yok ve mecbur şuan kayinpederim ile altlı üstlü aynı mustakil binamızda oturcagiz ben çalışan bir anneyim ve kızıma kendi annemin bakmasını istiyorum fakat semt uzaklığı var ben kızımdan vazgecmem hayatta seçim şansım yok bu evlilik kararından vazgeçeceğim gibi duruyor fakat kopamiyorum çok iyi anlaşıyoruz benim ilk evliligimde çok sorunlar yaşadım şiddet darp aldatılma fakat şuan hayatın bana ikinci şansı herşeyi konuşarak asabildigim bir adam ince düşünen beni mutlu eden gerçekten kızıma baba olan bir adam akıl verin ben bu durumdan nasıl çıkayım çok bunalimdayim ben ya eski eşim de sorun evlendigim taktirde velayet davası açacağını söylemeye basladi şuan nişanlım ile aramda hiç bir sorun yokken sırf bu konulardan birbirinizi yemeye başladık benim evlilik konusunda ikilemde kalmam bizi mahvediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?