- Konu Sahibi ikilemlerin
-
Evlenecek kadın. Siz bu düşünce ile bu gece nasıl uyucaksiniz acaba.İşi bırakıp evde yaş bekleyecekmiş şuan 28 yaşında 6 sene sonra kaç yaşında olacak? Türkiyede emeklilik yaşı 34-35 yaşlarda biz bilmiyoruz sanırım. Kızı 12-13 yaşımdayken maaşsız konumda kalıyor işte. Lise ve üniversite masrafı eşinden olacak. Ve tabiki kimse evlenmesin demiyor dünya kadar seçenekte nedem üvey oğul-baba-dede olsun diyor.
Neden uyuyamayım. Kendi düşüncemi doğrumu yazdım bir çok üye gibi bu kadar. Benim bir tanıdığım yakınım senelerce tacize uğradı (üvey abisi tarafından) yukarıdada yazdım bu konuyu. Böyle bir şeye şahit olduğum için hassasiyetim fazla olabilir. İnsanlar yaşadıkları ,gördükleri ile bazı düşüncelerini sivrileşebilir. Ben işim gereğide bazı vakaları o kadar gördüm ki eminim sizde görseniz neden hararetli yazdığımı anlardınız. Kalemim sert dilim yumuşaktır bunuda buradan gösteremem elbetteEvlenecek kadın. Siz bu düşünce ile bu gece nasıl uyucaksiniz acaba.
Uçkuru buna istinaden yazdım adamın yazdıklarında tek doğru var mı söyleyin? kendilerini düşünmekten başkaArabada aldık altında araçta var eve gelmek istediğinde gel geri git bütün imkanları sunuyorum sana ama ben yaslandigimda karşımda seni görmek istiyorum diyo bundan 10 sene sonra sende bende aynı yaşta çocuklarda ayni şekilde kalmayacak universite yılları gelmiş olacak bile yarın yaşayacağımız garantisi yok iken biz ne çok kendimizi strese sokuyoruz bugünü doya doya yaşayalım ya sabaha cikamazsak diyo oda haklı çok bunaldım cok
Konu sahibi ben size çok açık ve net konuşayım. Hiç kızınız olmasaydı bile siz evlenirken "aniden" size velayeti verilen 10 yaş bir erkek çocuğuyla kesinlikle 100 kez düşünün derdim. Şu an direkt yapmayın diyorum.Tek derdim buydu gerçekten agiziniza sağlık çünkü kızımın içindeki baba boşluğunu aldığına gerçekten inanıyorum çünkü kızımın arayan soran gören bir babası yoktu yok yani maddi mavevi hiç bir desteği olmamış bir baba var karşımda bu yüzden bu kadar derine daldım ne zaman evlilik arefesine girmemle baba kişiliği nedense ortaya çıkmıştı
Sadece görmek yada almak istediğiniz noktayı sanki hakliymiscasina kendi lehinize donustruyorsunuz bu cevap bile başka biseye cevaben ve konuşkan bir konunun devamı niteliğinde olduğu için öncesini görmek bile istememenizden kaynaklı onuda kalbinizin görüşüne veriyorum evet hangimizin yarına çıkacağı yada bir saat sonra yaşayacağına garanti var üstelik adam bunu söylerken bı saat önce konuştuğu şakalaştigi annesiyle bı saat sonra hastalığı vs bişey yokken ortada, yatağında ölü bulması eleştirirken insanların ne yaşadığını hesaba katarak eleştirin ki posttada ani ölüm dediigim halde .. siz sadece görmek istediğiniz almak istediğinizle yorum yapıyorsunuz insanların ne düşündüğünü ne hissettiğini bilmeden üstelik .. evet bu konuda benim ilk eşten sonra bir imtihanimdi devam etseydim belki daha fazlası olabilirdi Allah korusun ve önceki postlarimda da ilişkinin bittiğini basa basa söylememe rağmen hala sizin tarafinizdan kafasına göre giden bencil ukala annelik ne bilmeyen uçkur peşinde birisi oldum çuvaldızi ilk kendinize batırın olur muUçkuru buna istinaden yazdım adamın yazdıklarında tek doğru var mı söyleyin? kendilerini düşünmekten başka
Evet bitmiş birşeyin cevabını kimseye vermiyorum vermicemde gerisi kendimi yipratmak olur arabada dikiz aynası geri bakmak için var ama sürekli geriye bakarsam önüme odaklanamam kaza yaparım şuan geri dönüp yapılan yorumları iyi kötü tek tek okumak kendime yapacagim bir zulm olur gerek duymuyorum o yüzden ben sizin hakaret boyutundaki cumlelerinize cevap yazmayı doğru buldum şuanda. Ve inatla hala bile ban laf sokma derdinde oldugunuzu düşünüyorumÜstteki bir önceki mesajı bile okumadan bana cvp veriyor deneyimleri gözardı ediyorsunuz herkes kızınıza üzülüyor bunu görmüyorsunuz
Hakkınızda hayırlısı olsun ama oluru yok mudur hiç? Evlilik terapisti, psikolog vs gerçi siz düşünmüşsünüzdür, durumunuzu bilmiyorum dönüşü yoksa tabi…Benim de oğlum var. Ben de boşanmak üzereyim. Güven zaten sanki erkekler daha bile fazla tehlikede gibi. Ama onu geçtim mesela kendi rahatı icin de bu durum çok iyi değil gibi. Yani anneanne dede geldiklerinde de çok seviyorlar falan ama neticede alanları daralıyor. Daha kisitli bir yaşam oluyor. Öz baba değil ve doğduğundan beri aynı evde değil. O yüzden ne kadar iyi bile olsa çocuklar buyuyene kadar aynı evde başka biri bana uzak geliyor. Evlenmem demiyorum ama toplum ve çevrem hazır olursa iki ayrı karsilikli daire falan düşünürüm ben
Eski eşinizin açacağı velayet davası tamamen boş, mahkeme siz evleniyorsunuz diye çocuğu babaya vermez. Önemli olan onun oğlu ile sizin kızınızın ilişkisi ve kp adayının size oluşturacağı yük. Konunun bu kısmına odaklanmalısınız. Sizin çocuğunuz olduğu gibi onunki de sizinle kalabilmeli, bu meseleyi düşünün. Yapıcı olmaya çalışmanızı öneririm.6 sene önce boşandım. 6 yaşında bir kız çocuğum var ve 3 senedir biriyle görüşüyoruz çok mutluyuz ikinci evliliğinizi yapmak istiyoruz işler o kadar karıştı ki evleneceğim adamın 10 yaşında erkek çocuğu var ve velayaeti annesinde idi biz tanıştığımızda evlilik kararı almamız ile birlikte çocuğun annesi velayeti babaya bıraktı ve çocuk babada kalmaya başladı bu süreç içersinde evliliğin çıkmaza gireceğini düşünürken üstüne kayınvalidem olacak insanı kaybettik herşeyi üst üste yaşadık bu sürece kadar bütün evimizi kurmuş esyalarimiz alinmis eve sadece geçip oturması kalmis iken şuanda Çok büyük bir ikileme girdik benim kızım henüz çok küçük onun erkek çocuğu var kaynanam yok ve mecbur şuan kayinpederim ile altlı üstlü aynı mustakil binamızda oturcagiz ben çalışan bir anneyim ve kızıma kendi annemin bakmasını istiyorum fakat semt uzaklığı var ben kızımdan vazgecmem hayatta seçim şansım yok bu evlilik kararından vazgeçeceğim gibi duruyor fakat kopamiyorum çok iyi anlaşıyoruz benim ilk evliligimde çok sorunlar yaşadım şiddet darp aldatılma fakat şuan hayatın bana ikinci şansı herşeyi konuşarak asabildigim bir adam ince düşünen beni mutlu eden gerçekten kızıma baba olan bir adam akıl verin ben bu durumdan nasıl çıkayım çok bunalimdayim ben ya eski eşim de sorun evlendigim taktirde velayet davası açacağını söylemeye basladi şuan nişanlım ile aramda hiç bir sorun yokken sırf bu konulardan birbirinizi yemeye başladık benim evlilik konusunda ikilemde kalmam bizi mahvediyor
Aynen katılıyorum size.O kız çocuğuna yazık değil mi birden evde 3 tane yabancı insanla yaşayacak.Hissedebileceği güvensizliği kaygıyı düşünemiyorum açıkçası.Aynı şey değil ama üvey anne ile büyüdüm .ve kızınızdan 10 yaş büyüktüm babam evlendiğinde.onun çocuğu da yoktu.Ama arada annesi Babası kardeşi misafirliğe geliyordu.o zamanlar bile çok zordu benim için.kendimi yabancı hissederdim kendi evimde.Kozınız şimdi başka bir eve gidecek.hadi diyelim başka bir adam ama alıştığı bir adam.e bir de o adamın çocuğu, babası…Evlenmeyin. Aşk meşk uğruna kızınızın hayatı saçma sapan bi hal alacak. 10 yaşında erkek çocugu yakında ergenliğe girecek üst katta kp var. Bu devirde kime ne kadar güvenebilirsiniz. Koca uğruna değmez. Evlenince evlilik içi sorunlarınız olur kp zaten tek kalmış sizden çıkmaz, şuanki gibi aşk böcek durumları olmaz yani. Özellikle kız çocuğu olan kadınlar koca seçerken bin kez düşünmeli bin olasılık görmeli ve en önemlisi koca diye ölmemeli.
Niye evlenmek zorundasınız ki? Sevgili olarak devam edin işte hayatınıza. Çocuk desen birer tane zaten varmış. Evlilik hayatını da tecrübe etmişsiniz. Şart mı "yuva kurmak"6 sene önce boşandım. 6 yaşında bir kız çocuğum var ve 3 senedir biriyle görüşüyoruz çok mutluyuz ikinci evliliğinizi yapmak istiyoruz işler o kadar karıştı ki evleneceğim adamın 10 yaşında erkek çocuğu var ve velayaeti annesinde idi biz tanıştığımızda evlilik kararı almamız ile birlikte çocuğun annesi velayeti babaya bıraktı ve çocuk babada kalmaya başladı bu süreç içersinde evliliğin çıkmaza gireceğini düşünürken üstüne kayınvalidem olacak insanı kaybettik herşeyi üst üste yaşadık bu sürece kadar bütün evimizi kurmuş esyalarimiz alinmis eve sadece geçip oturması kalmis iken şuanda Çok büyük bir ikileme girdik benim kızım henüz çok küçük onun erkek çocuğu var kaynanam yok ve mecbur şuan kayinpederim ile altlı üstlü aynı mustakil binamızda oturcagiz ben çalışan bir anneyim ve kızıma kendi annemin bakmasını istiyorum fakat semt uzaklığı var ben kızımdan vazgecmem hayatta seçim şansım yok bu evlilik kararından vazgeçeceğim gibi duruyor fakat kopamiyorum çok iyi anlaşıyoruz benim ilk evliligimde çok sorunlar yaşadım şiddet darp aldatılma fakat şuan hayatın bana ikinci şansı herşeyi konuşarak asabildigim bir adam ince düşünen beni mutlu eden gerçekten kızıma baba olan bir adam akıl verin ben bu durumdan nasıl çıkayım çok bunalimdayim ben ya eski eşim de sorun evlendigim taktirde velayet davası açacağını söylemeye basladi şuan nişanlım ile aramda hiç bir sorun yokken sırf bu konulardan birbirinizi yemeye başladık benim evlilik konusunda ikilemde kalmam bizi mahvediyor
Ben buraya yazmadan önce çoğu şey konuşulmuş olmuştu zaten gerek fikir ayrılıkları gerek içinde bulunduğumuz şartlar ve konumlar 3 aydır sevgili gibi bile degildik biz neydik bilmiyorum bütün dusunulenleri bende düşündüm bütün yazılanları emin olun bir anne olarak bende düşündüm hep yine kendimide bu ilişkiyi de sorguladim. Sorumlu olduğum bı kiz çocuğu vardı herşey bı anda bu noktaya gelmedi elbetteki aslında ayrılık kararı çoktan alınmışta sanki uzatmaları oynuyor gibiydik ki öylede oldu yazılan herşeyi haklı buluyorum buldum kendimde eklerken bu şekilde eledim evliliğin normal bir evlilik olamayacağını idrak ettim çoğu kişi ev dizilene kadar neredeydin demiş maddi olarak ikimiz de yiprnamadik bu konuda bu kadar masraf niye yaptınız olmiyacagi belliydi denmiş bütün esyalarimiz bize ön ayak olan iş yeri sahipleri tarafından temin edildi mobilya sektöründe olmamızdan kaynaklı sanırım birazda sektörde uzun senelerin geçmesi oldu maddi olarak yorulmamistik konuştuk bu ayrılığın ikimiz içinde çok doğru olduğu kararına vardık çoğu eşya şuan ihtiyac sahiplerine verilmeye başlandı bile yaptığım yapacağım her şeyde her kararda yanımda duran insanlarda bu kararında yine yanımda oldular . Bana kardeş gibi büyürler kızım tanış bu adamla bak kendine de yazık ediyorsun yalnız hayat mı geçer dediler kanıma girdiler yoksa kızımı düşünerek kimseyi istemedim hayatımda insanın bazen tutulduğu isteidgini yapmadığı anlar oluyor sanırım ilk baştan tanışma konusu da o an kendimi insanların söyledikleriyle kandırma sebeb oldu demekki evet şuan giden üç sene var üzülmüyorum yasmamam gerekirdi belkide sadcee kızıma anne olarak odaklı yorum kendimi hayatımda başka birinde istemiyorum yarının şartlarında bir başkası olduğunda aynı olucak nihayetinde oda üvey baba olmuş olucak şuan böyle düşünüyorum rabbim hayırlısını versin inşallahEski eşinizin açacağı velayet davası tamamen boş, mahkeme siz evleniyorsunuz diye çocuğu babaya vermez. Önemli olan onun oğlu ile sizin kızınızın ilişkisi ve kp adayının size oluşturacağı yük. Konunun bu kısmına odaklanmalısınız. Sizin çocuğunuz olduğu gibi onunki de sizinle kalabilmeli, bu meseleyi düşünün. Yapıcı olmaya çalışmanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?