• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk şoku

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese.

Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışım 🤦‍♀️ hep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.

Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.

Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?

Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.

merhaba yaşadığınız şoku tahmin edebiliyorum sizi üzmek kırmak gibi bir niyetim yok sadece bakış açınızın değişmesi için bunları yazacağım.
Elbette plansız ve maddi manevi hazır olduğunuzda ikinci çocuk olsa daha güzel olurdu. Bir de şu açıdan bakalım mı?
4 yılık evli ve 36 yaş olduğu için 4. Ay itibari ilk beğeğine kavuşmak işin çabalayan biri olarak söylüyorum. Ve durumum gereği buradaki tüp bebek bölümünden çıkamıyorum. Orada ilk değil 2. 3. Çocuk için çabalayanları görünce şaşırdım dedim ki demekki ilki kolay doğal yolla oldu demek sonraki de öyle olacak demek değil o arkadaşlar 5, 10 yıl sonra olmayınca şaşırmışlar hormon değerleri değişip rahim problemleri olmuş. Şaşırtıcı değil mi? Kendi adıma bu aşamalara gelmemenize sevindim.bu sizi rahatlatsın bir nebze olur mu ☺️
Bir de 5,10,20 yıl iğne ilaç doktor doktor gezenleri siz zaten benim kadar iyi bilirsiniz.çevrenizde de vardır.
Düşünsenize dünya paranız olsa en ileri tıp bir şey yapamıyor. Bir tane sağlıklı yumurta bir sperm yeter deniyor. Tıp onu yapamıyor vücudunuz yapacak. 3 yıl düşük yumurta rezervim olduğu için bir sağlıklı yumurta için her yıl yediğim iğneler ilaçlar sonunda elim boş döndüm tedavilerim yarım kaldı.Ha ilaç iğne kısmı benim için en kolayı geçiçi çünkü. sizinki de öyle olacak 2 sene içinde her şey yerine geçecek. Büyüyecekler. Allah kuvvet verecek bir şekilde çözeceksiniz.
işte aranan o sağlıklı bir yumurtayı geçen yıl yakaladık doğmamış çocuğum var artık dedim transfer oldu tutmadı. Demekki sağlıklı bir yumurta da yetmiyor rahimde tutunması gerekiyormuş. Sonra tutanları okudum kalp atışı gerekiyormuş bir kısmı onu duydu sonra duymadı kürtaj oldu, bir kısmı boş kese, kimyasal gebelik yaşadı.
demem o ki istemediğiniz bir an bile olsa tam bir mucize yaşamışsınız ki biz evlendiğinizden beri korunmadık. Keşke sorunsuz olsaydı ve korunma derdine düşseydik bizde..
tüm malımı mülkümü vermeye, şehir hayatı seven biri olarak köyde oturmaya, 50 kilo almaya, iki parça elbisem olmasına ( bir odam giysi odası) razıyım evlat gelmez onlar halledilir...
Allah size Güç sabır bize de hayırlı evlat nasip etsin...
şimdi karnınıza dokunun mucizeyi hissedin ...
Mutlu olun ve bizlere dua edin olur mu?? Üzülmeyin çare üretin sizde bu seçenek var Çünkü...

merhaba yaşadığınız şoku tahmin edebiliyorum sizi üzmek kırmak gibi bir niyetim yok sadece bakış açınızın değişmesi için bunları yazacağım.
Elbette plansız ve maddi manevi hazır olduğunuzda ikinci çocuk olsa daha güzel olurdu. Bir de şu açıdan bakalım mı?
4 yılık evli ve 36 yaş olduğu için 4. Ay itibari ilk beğeğine kavuşmak işin çabalayan biri olarak söylüyorum. Ve durumum gereği buradaki tüp bebek bölümünden çıkamıyorum. Orada ilk değil 2. 3. Çocuk için çabalayanları görünce şaşırdım dedim ki demekki ilki kolay doğal yolla oldu demek sonraki de öyle olacak demek değil o arkadaşlar 5, 10 yıl sonra olmayınca şaşırmışlar hormon değerleri değişip rahim problemleri olmuş. Şaşırtıcı değil mi? Kendi adıma bu aşamalara gelmemenize sevindim.bu sizi rahatlatsın bir nebze olur mu ☺️
Bir de 5,10,20 yıl iğne ilaç doktor doktor gezenleri siz zaten benim kadar iyi bilirsiniz.çevrenizde de vardır.
Düşünsenize dünya paranız olsa en ileri tıp bir şey yapamıyor. Bir tane sağlıklı yumurta bir sperm yeter deniyor. Tıp onu yapamıyor vücudunuz yapacak. 3 yıl düşük yumurta rezervim olduğu için bir sağlıklı yumurta için her yıl yediğim iğneler ilaçlar sonunda elim boş döndüm tedavilerim yarım kaldı.Ha ilaç iğne kısmı benim için en kolayı geçiçi çünkü. sizinki de öyle olacak 2 sene içinde her şey yerine geçecek. Büyüyecekler. Allah kuvvet verecek bir şekilde çözeceksiniz.
işte aranan o sağlıklı bir yumurtayı geçen yıl yakaladık doğmamış çocuğum var artık dedim transfer oldu tutmadı. Demekki sağlıklı bir yumurta da yetmiyor rahimde tutunması gerekiyormuş. Sonra tutanları okudum kalp atışı gerekiyormuş bir kısmı onu duydu sonra duymadı kürtaj oldu, bir kısmı boş kese, kimyasal gebelik yaşadı.
demem o ki istemediğiniz bir an bile olsa tam bir mucize yaşamışsınız ki biz evlendiğinizden beri korunmadık. Keşke sorunsuz olsaydı ve korunma derdine düşseydik bizde..
tüm malımı mülkümü vermeye, şehir hayatı seven biri olarak köyde oturmaya, 50 kilo almaya, iki parça elbisem olmasına ( bir odam giysi odası) razıyım evlat gelmez onlar halledilir...
Mutlu olun ve bizlere dua edin olur mu?? Üzülmeyin çare üretin sizde bu seçenek var Çünkü...
Çok duygulandım rabbim en kısa zamanda size hayırlı bebekler nasip etsin

Sadece kendini düşün baska hicbisey düşünme. Ikinci cocuk huysuz olursa yanarsın çıra gibi. İlk cocugunla da ilgilenemezsin. Bir taneyi duzgun buyutmek varken iki taneyi sorunlu buyutursun. Basta kendine sonra onlara yazik olur. Destekcin yok yaninda esine guvenme onlar bir uyanir iki uyanir ucuncu de yeter be der. Kendini düşün kararini gözden gecir.

Çok duygulandım rabbim en kısa zamanda size hayırlı bebekler nasip etsin
Allah razı olsun...İnancımı kaybetmemeye çalışıyorum. Eşimle çok mutlu ve huzurluyuz. en büyük servetim bu şu an...herşeyim... onun yanında ne arkadaş ne başka bir şey aklıma gelmiyor. eşimin ailesi de benim ailem de harika bize hiç hani çocuk demediler. kafa dağıtmak için başka açılan konulara baktım aldatmalar, kayınvalide sorunlaru olanlar. Herkesin derdi var.
dün eşimin akrabası kanserden vefat etti. eşim dedi ki Allah sağlık versin bize. Çocuk olsa güzel olan hayatımız daha güzel olur belki ama zaten çok güzel bir hayatımız var mutluyuz biz. dedi... Allah herkese onun gibi eş nasip etsin....

Allah razı olsun...İnancımı kaybetmemeye çalışıyorum. Eşimle çok mutlu ve huzurluyuz. en büyük servetim bu şu an...herşeyim... onun yanında ne arkadaş ne başka bir şey aklıma gelmiyor. eşimin ailesi de benim ailem de harika bize hiç hani çocuk demediler. kafa dağıtmak için başka açılan konulara baktım aldatmalar, kayınvalide sorunlaru olanlar. Herkesin derdi var.
dün eşimin akrabası kanserden vefat etti. eşim dedi ki Allah sağlık versin bize. Çocuk olsa güzel olan hayatımız daha güzel olur belki ama zaten çok güzel bir hayatımız var mutluyuz biz. dedi... Allah herkese onun gibi eş nasip etsin....
Amin neguzel enazindan bunu başına kakan eş yada ailesi yok
Enbuyuk servetinin eşiniz
Herkes ayrı ayrı imtihan oluyor bu dunyada
Hepimizin ayrı derdi var
Genelde çocuğu olmayan karı koca birbine çok düşkün oluyor
Benim anne babamda öyleymiş
12 yıl sonra biz olduk üç kızları var şuan🥰
Rabbim en kısa zamanda
Sizide güldürsün

Anlattiklariniz o kadar tanidikki. Konu sahibini korkutmak istemem ama ilk zamanlar insanin anasindan emdigi sut burnundan geliyor. Sonra yavas yavas bir duzen oturtuyorsun bunyen alisiyor iki cocuklu hayata. Benide en cok zorlayan seylerden biri her iki cocugumun cok aglamalari. Oyle yatagina birakayimda kendiliginden uyusun yere birakayim kendi halinde oynasin hic olmadi bizde. Oglum herseyi bahane edip aglayan bir cocuk zaten o aglayinca kizda huzursuz olup agliyor. Oglum kizima her firsatta zarar vermeye calisiyordu ilk zamanlar surekli kucugu koruma halinde olurdum kizimi guc bela uyutup birakirdim yataga tam uyudu diye sevinirken oglum birseyleri bahane edip aglar uyandirirdi. Hala oyle malesef. Kizim bir zorluyorsa oglum 5 zorluyor beni. Bir keresinde hic unutmam annem ugradi bende patlayacak dereceye gelmistim artik. Annemin yaninda sinirlerim bosaldi kizim kucagimdayken sinir krizi gecirdim cok kotuydu. Hala vicdanim sizlar keske tutsaydim kendimi diye. Birazda cocugun uysalligiyla sakinligiyle alakali aslinda annenin yipranma derecesi. Hem abimin esi hem dayimin esi cocuklarini uyutmak icin asla ozel bir caba sarfetmediler mesela. Yataklarina birakirdik oynaya oynaya uyurlardi diye anlatirlardi. Saat yedide cocuklari yatakta olur ve kendiliginden uyurlar. Bizde oyle birsey hayal bile degil mucize. Aksam oldugunda ikisini uyutana kadar bir bakmisim 2 saat gecmis. Hic cokme yipranma falan olmadi bahsettigim kisilerde mesela. Ben 3.5 yilda 10 yil yaslandim resmen. Isin iyi tarafi evlat bambaska. Tum zorluklara ragmen iyiki var diyorsun :)) Siz bakici tutmakla en iyisini yapmissiniz. Bazi cocuklar anneyi inanilmaz yipratiyor 😔
Gelin sarılalım :KK50: Benim kızımla oğlum arasinda 3.5 yas var ama su yazdıklarıniz o kadar tanidik ki kizim aşırı hareketlu zor bir çocuktu zaten üstüne oğlum nasil desem kaymakli kadayif oldu denir ya :KK53:
Ve yazdiklariniz o kadar doğru mi saat 8 de yataga gidip kendi uyuyan çocuk mu mucizeydi benim icin tek basima iki çocuk oglum zaten surekli ağlıyordu uzun sure konusamadi 3.5 yasina kadar avaz avaz bagirdi.
Inanin ilk defa bu sene insan oldugumu hissettim nefes aldigimi bende yasıyormuşum hayattaymışım dedim ve evet zor cok anneyi aşırı yipratiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışım 🤦‍♀️ hep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.

Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.

Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?

Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.
Ağzı olan konusur ama uğraşıp bakacak olan sizsiniz.. 1 yasındaki bebekle nasıl ilgileniceksiniz hamileyken bulantılar yorgunluk uykulu haller vs zaten bu cok zor süreç. Kücük bebeğiniz var onada bakmak cok zor. Yemek temizlik yapacak bebeğe bakacak bir yardımcı kesin tutulmalı. Depresyondaysanız zaten uzak durun direk. Eğer cocuklar maddi manevi ilgi ve sevgiyle el bebek gül bebek yetişmeyecekse dünyaya gelmemesi daha iyi ileride psikolojisi bozuk,mutsuz bir birey yetiştirmektense.. üzgünüm ama gerçekler bu doğurmak değil mesele gerçekten bakabilmek o yüzden ben olumlu bakmadım bu duruma

En büyük hayalim arka arkaya doğum yapıp çocuklarımı büyütmekti sekiz yıl uğraştım bir oğlum var çok şükür kardeşini kaybettik melek oldu allahım sizin meleklerinizi size bağışlasın iyi kötü bir şekilde büyüyecekler allahım anne olma aşkıyla yanıp tutuşanların kucağını doldursun inşallah 🙏 evlat acısı ile düşmanımı Bile sınamasın 🙏🙏🙏🙏🙏

Sakın çocugunu aldirmayi düsünme canim benim kızım 7 aylıktı cocuklardan sonra ben müdahale etmedigim surece adet olmuyormusum onuda o zman ogrendim neyse beledim 7 ay adet olmadim ayrica spral taktircaktim ama adet olmadan takamayiz dedi saglik ocagi
Neyse bana dediki ebe 10 gun aralikla test yapalim gebeligin yoksa adet almadanda takalim dedi (bizde esimle arada korunarak arada korunaksiz iliskimiz vardi) ogun ebe yapti testi negatif 10 gun sonra gittim pozitif şasirdim kizim kucuk biz bir yerde kapicilik yapiyoruz yani ben kapicilik yapiyorum esimde su satisi yapiyor ne yapalim bilemedik...
Neyse cok uzattim ama dogan buyuyor kardesim sakın hata yapma dogacagi varmis yavrunun gelen kismetiyle gelir bu pandemi biter senin depresyon gecer kiyma canina bebegin şunu soylemem gerek zor bir surec o konuda allah yardim eder ama simdi bak benimkiler buyudu kizim 13 oglum 11.5 yasinda beraber buyuyup gittiler
Ve ayrica bizim son oglumdan 8 yil sonra hamile kaldim 2017 de esim istemedi yine zordaydik kredi borc cocuklar diye zorla oldu benim icin kürtaj yaptirdi... şimdi 2 ay evvel yine supriz bir hamilelik oldu doguracaktim onu olsun dedik ama onuda rabbim nasip etmedi kalp atisi olmadigu icin 3 gun önce kurtaj oldum diyegim oki sen istemzsin allah veirir ama senin istegin zaman allah nasip etmez yine son karar sizin tabi hakkınızda hayirlisi olsun

Sakın çocugunu aldirmayi düsünme canim benim kızım 7 aylıktı cocuklardan sonra ben müdahale etmedigim surece adet olmuyormusum onuda o zman ogrendim neyse beledim 7 ay adet olmadim ayrica spral taktircaktim ama adet olmadan takamayiz dedi saglik ocagi
Neyse bana dediki ebe 10 gun aralikla test yapalim gebeligin yoksa adet almadanda takalim dedi (bizde esimle arada korunarak arada korunaksiz iliskimiz vardi) ogun ebe yapti testi negatif 10 gun sonra gittim pozitif şasirdim kizim kucuk biz bir yerde kapicilik yapiyoruz yani ben kapicilik yapiyorum esimde su satisi yapiyor ne yapalim bilemedik...
Neyse cok uzattim ama dogan buyuyor kardesim sakın hata yapma dogacagi varmis yavrunun gelen kismetiyle gelir bu pandemi biter senin depresyon gecer kiyma canina bebegin şunu soylemem gerek zor bir surec o konuda allah yardim eder ama simdi bak benimkiler buyudu kizim 13 oglum 11.5 yasinda beraber buyuyup gittiler
Ve ayrica bizim son oglumdan 8 yil sonra hamile kaldim 2017 de esim istemedi yine zordaydik kredi borc cocuklar diye zorla oldu benim icin kürtaj yaptirdi... şimdi 2 ay evvel yine supriz bir hamilelik oldu doguracaktim onu olsun dedik ama onuda rabbim nasip etmedi kalp atisi olmadigu icin 3 gun önce kurtaj oldum diyegim oki sen istemzsin allah veirir ama senin istegin zaman allah nasip etmez yine son karar sizin tabi hakkınızda hayirlisi olsun
Çok güzel yazmışsınız siz adet olmadan mı gene kaldınız ?

Çok güzel yazmışsınız siz adet olmadan mı gene kaldınız ?
Evet hic adet olmadim oglumun dogumundan sonra da adet olmadim cocuk dogdu 9 aylik oldu ben hala olamadim o zman yine sprale gittim yine 10 gun arayla test yaptilar bu sefer negatif diye sparl taktilar o an geldi kanamam spralide 10 dk sonra cikartirdim :))) çok acı verdi cunku

Oğlum kızım arasında 13,5 ay var düşünün :))
İlk 2 yıl gerçekten zordu.
yurtdışındayım kimsem yok eşim ve ben.
iyi ki doğmuşlar beraber oynayıp beraber gülerler.
ayrı yatakta yatamaz beraber yatarlar 😌
Sağlıkla gelsin.

aldırmayı düşünmemeniz ne güzel.
ben bir kez aldırdım ve köpek gibi pişmanım.
yüreğinize ferahlık gelsin inşallah

Ah be guzelim ne güzel işte. İkisi bir arada büyüyecek iste. Tebrik ederim. İnsaAllah kolayca geçer. Bebeğinde iki üç aya kalmaz uykuları düzene girer merak etme, ben ayran veriyordum artık. 😍

Çocukların her ayı farklı benimki 22 aylık olacak . Her türlü huysuzlugunu gördüm. Emin olum duzelecek uzun süreli uykuyada dalacak. Sonra tekrar saat başı uyanacak tekrar düzelecek. Böyle büyüdük. Geçen benim bıdık sayesinde erkenden uyuyordum. Çünkü huzur vermiyordu ağlayıp duruyordu. Beni yanında hissedince kalmıyordu. Bu ay iyi oldu misal gece bile uyanmiyor. Sabaha karşı uyanıp sütünü içiyor tekrar uyku.

Allah sağlıklı evlatlar versin teşekkür ederim mesajınız için.

Benim 2. Bebik oglum 3 yasinda iken dogdu ve biz hala uyku problemi yasiyorduk. tam doguma bi ay kala oglum gece uyanmalarini birakti hissetti sanki. Kv laflari pek sevilmez ama benim kvnin lafini sana soylemeye geldim. Birak 1 yilda ev isi dursun 1 yilda pis desinler ama sen cocuguna bak bu zamanlar geri gelmez dedi kendileri. Ama ben 2. Cocukta daha bi bilinclendim daha sistematik oluyosun inan ki hic korkma. Saglikla kucagina al insallah gerisi halloluyor. Bak bizde evdeyiz hepimiz ayni durumdayiz ama sen sakin ol kendini hazir hissetmeye calis gerisi gelir merak etme

Ben bebeğimi kaybettim keşke yaşasaydı da Dakika başı uyansaydı ben şimdi bebeğimsiz evde uyuyamıyorum her gün ağlıyorum 3.5 aylık bebeğimi kaybettim kokusunu özledim ciğerim yanıyor elbiseni koklayarak teselli etmeye çalışıyorum kendimi biliyor musunuz hepsini geçtim o elbiseyi koklarken bile korkuyorum kokusu giderse diye şimdi kistim var stresten şeker hastası da oldum üzüntüden bir düşük yaptım şok demeyin lütfen rica ediyorum ben üzülüyorum Allah o kadar büyük ki yardım eder sana merak etme sağ Salim kucağına almayı nasip etsin rabbim kimseye evlat acısı göstermesin bana da tekrar anne olmayı nasip etsin ve tüm isteyenlere 😞 amin🤲🏻

Back