• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci cocuk ..destege ihtiyacim var

CakmaLaraCroft

Evimin Kalicesiyim
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
2.794
542
148
Diğer
Merhaba hanimlar
hic fazla uzatmadan kisaca anlatacagim
3 yillik evliyim 1 yasinda kizim var
yurt disina geldim evlenip
esimle ilk zamanlar sorun yasasakta simdi masallah cok güzel bir iliskimiz var
esim cocuklari sevmiyor
kendi kizini bile kalbullenmek zaman aldi
simdi iyi ama ilk zamanlar cok fenaydi
zamanla alisti alistirdim
bir aralar tek cocuk olmaz derdi kardes lazim
simdi asla diyor
evet cocuk bak zor ama ben ne kadar zor olsada kardes hep istiyorum
ilerdede biz yaslaninca bir cocugumuz daha olsun
zaten burda cok yalniziz
ama esim kesinlikle ikinciyi istemiyor
dogal olarak istemezse olmaz tabi
ama sürekli iste sununda ikinci cocugu olmus
iste su arkadas ücüncü dogurmus karisi vs gibi dedikce moralim bozuluyor
bilmiyorum kafam karisik
ikinci cocuk istememek hakki tabi
benimde istemek hakkim
bana destek olun kizlar nasil düsünmeliyim bencillik mi ediyorum
ben 32 esim 42 yasinda
tesekkürler okuyan yazan yazmaayan herkese <3

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar
esim cocuklari sevmiyor
simdi asla diyor
zaten burda cok yalniziz
bilmiyorum kafam karisik
benimde istemek hakkim
ben 32 esim 42 yasinda

canım kesinlikle istemiyosa boşver nasılsa bi çocuğunuz var
hiç çocuğunuz olmasa ve istemese o zaman anlardım
zaten yanlız kalmayalım ya da başkaları tek çocuklu değil diye çocuk yapmak ne kadar mantıklı bilemiyorum
bence eşine baskı yapmamalısın bu konuda

canım kesinlikle istemiyosa boşver nasılsa bi çocuğunuz var
hiç çocuğunuz olmasa ve istemese o zaman anlardım
zaten yanlız kalmayalım ya da başkaları tek çocuklu değil diye çocuk yapmak ne kadar mantıklı bilemiyorum
bence eşine baskı yapmamalısın bu konuda

haklisin baskiyla falan olacak sey degil
kendiliginden isterse ancak o zaman ama oda zor zaten
tesekkür ederim

bunu yasamis olan tecrübesi olan yada cevresinde sahit olan kimler varsa bana birseyler söylerlerse cok sevinirim
bu konuyu ailemle konusmak istemiyorum
arkadaslarimlada
sinirlerim bozuluyor

bunu yasamis olan tecrübesi olan yada cevresinde sahit olan kimler varsa bana birseyler söylerlerse cok sevinirim
arkadaslarimlada
sinirlerim bozuluyor

Bence burada sadece eşininizin isteyip istememsi değil konu..Ben tek çocuklu bir anneyim artık 2. de artık yapma şansım kalmadı ...Ben öncelikle oğlumun bir kardeş için hazır olup olmadığını düşünmüştüm..Sonrada eşimin ve benim 2 çocuk için yeterli enerjiye sabıra ve ekonomik güce sahip olup olmadığımızı sorgulamıştım..

Sonra kendi hayatlarımızı ve çevremizdeki hayatları sorguladım..Biz 3 kardeşiz ilişkilerimiz fena değil ama abim engelli mesela..Ve ablamla benim hayatım diğer insanlara göre her zaman daha zor oldu...Yinede mümkün olduğunca birbirimizi hep destekledik ve destekliyoruz..Eşim 2 kardeş ..erkek kardeşi tam bir başbelası...Ve ne yaptıysak başa çıkamayınca 2 yıldır görüşmeme kararı aldık...Küçük çocuğu gözüyle bakan kayınvalide de sevgili küçük evladına maddi desteği kestiğimiz için eşimle ve benimle konuşmuyor...Bu arada küçük evladı 44 yaşında iş sahibi 1 yıllık evli bir adam...

Tüm bu olumsuz örneklere rağmen oğlum 5 yaşlarındayken planlı bir şekilde bebek istedik ama 2-3 kez düşük yaşayınca vardır bir hayır diyip vaz geçtik...
Şu anda bir arkadaşım 11 yıl aradan sonra 2. bebeğini büyütüyor...Evleri gerçekten çok şenlik maşallah...Özendiğim de oluyor..İyiki 2. olmamış dediğimde...
Kesin olarak bildiğim şu insan 10 tane de evladı olsa hepsini sever...Ama hepsine aynı imkan sevgi ve sabırı gösterebilirmi? Bunu da siz sorgulayıp karar vereceksiniz artık..Hakkınızda hayırlısı olsun...

Eşinin yaşı fazla zaten..
Bencede 2.çocuk konusunda baskı yapma.
Nasıl olsa bi çocuğunuz var.
Kimsenin lafınıda takma kafana.Bırak isteyen doğursun isteyen düzine yapsın.
Senin var mı var nokta.
Gerisi olmasın umurunda..:13:

benim eşimde cok cocuk yanlısı biri degil.. o yuzden oglum 6 yasında hala 2.cocugu yapmadık..
ama bir arkadasım onunda esi cocuk hic istemiyordu ama kadında sizin gibi istiyor 2 cocugum olmalı diyordu adamı razı edemeyince
korunuyormus gibi yapıp hamile kaldı adam ilk baslarda öfkelendi vs ama şimdi kucagından indirmiyor ikinciyi:))
ne olacak ki erkekler hep aynı bir türlü cocuga cesaret edemiyorlar..

Benım esımde 40 yasında 5 aylık bır oglum var esım su gun olsa hamıleyım desem havalara ucacak ama benım 2. Cocugu kaldıracak gucum yok ustelık ekonomık olarakta bu ımkansız esımın yası ortada zaten
ve bu konuda bana baskı yapamaz ustelık her dogumdan sonra afalladıgımız ılıskımızı dusunursek ııııhhh olmazzz..
Bence sende esıne saygı goster ıstemekte haklısın oda ıstememekte sonucta bır evladın var allah omur versın

evet çocuk bakmak çok zor, allah bağışlarsa benimde 2 tane var 3 yaşında bir kızım 8 aylıkta bir oğlum ve ben 23 yaşındayım ..

3 kişilik yemek yemek , 3 kişik banyo yapmak , 3 kişilik gyinmek bu böyle uzayıp gider ama ben bu durumdan çok mutluyum,

bekarken biri bana bunu dese aa delimisin ben kendiminkini zor yapıyorum derdim :)

gece uyurken oğlumu emziriyorum kızımında elinden tutuyorum onları uyutuyorum öyle o an öyle duygulanıp şükür ediyorum ki iyiki varlar diye:)

hayatımda hiç bir olay kiç bir şey beni onların varlığı kadar mutlu etmemiştir, onlar sayesinde yaşlanmaktan , yüzümde çizgilerin oluşmasından hiç korkmuyorum onlar

büyüyecekler, onlar okula gidecek , onlar üzüniversiteye gidecek , onlar evlecekler, çocukları olacak canımın ta canından :)

bunları düşününce bazen o günlerin gelmesini istiyorum ben çocuklarımı çok seviyorum , benim bu ömrüm onlara fada olsun bir yerde her şey boş ,

evim olsun şunum olsun öyle çocuk yapayım demek tabiki iyi bir gelirimiz olacak ama ben hiç şu bu olsun da doğurayım demedim çok şükür hiç kimseye muhtaç değiliz

onların evimde olması bin bereket demek, hemde sevdiğim canım kocamdan bir parçalar... hatta 5, yıl sonra 3. istiyoruz ...

bence kardeşi olmalı ya yinede siz bilirsiniz tabi..

ikinci çocuğu sadece kardeşi olsun ilerde yalnız kalmasın gibi endişelerle istiyosan yapma derim, şahsen ben birine yarenlik etmek için doğmak istemezdim, ayrıca her kardeşte can ciğer olmuyo, çok yakın arkadaşları olabilir mesela, ama isteme nedenin bir evladım daha olsunsa eşinle etraflıca konuşup ikna edebilirsin, çünkü davranışları zamanla olumlu yönde değişmiş ilk çocukta bu seferde öyle olabilir, olmayadabilir tabi

daha bebeğiniz çok küçük,acele etmeyin.bir kaç sene sonra belki eşiniz kendisi isteyecek:34:

tek taraflı çocuk sorumluluğu almak zor..
Şimde tek olduğu için herşeye yetişebiliyorsunuz ama 2 tane olunca 2 parçaya bölüneceksiniz..
Bir tarafdanda eşiniz var 3 'e bölünmeniz gerekecek..
Ben halledebilirim diyorsanız yapınız..
Ama yıpranmaya hazır olun..

Benimde tek evladim var.
Bazen diyorum keske kardesi de olsaydi ama saglik durumlari el vermedi.
Ama bir yandan da diyorum ki, devir degisti , ozellikle buyuk sehirlerde
Aile yapisi kuculdu kardes onemli ama etrafima baktigimda bu baglarin gittikce zayiflayip hatta
Koptugunu goruyorum.
Bizimkiler buyuyene kadar devir dahada degisecek.
Simdi bile kardesler ya problemli ya gorusmuyor.
Allah hayirli insanlarla karsilastirsin once ama sadece ona arkadas olsun diye cocuk yapmakta ne derece
Dogru bilmiyorum.

cok tesekkür ediyorum herkese
cok ictenlikle cevaplar vermissiniz
hepsini tek tek okudum
bugun cok kalabaligim tekrar aksam girebilirim
tekrar cok tesekkür ediyorum

Ben cocugumu 32 yasinda dogurdum.nasil pisamanim hemen yapmadigima..simdi istiyorum ama olmuyor..bence istiyorsan hemen yap.benim bir arkadasim 41 yasinda benim ccugum olmazmis deyip hamile kaldi.hemde ucuncuye..ama esinizin cocuk sevmememside ilginc..genelde babalar kizlarina tapar.

Yukarıda bir arkadaşın verdiği örnekte olduğu gibi kesinlikle kazara hamile kaldım süsü verip çocuk sahibi olmayın.
Benim bir arkadaşım kızımın kardeşi olsun diye eşinin itirazlarını dinlemeden 2. yi yaptı. Sonuç hüsran...
Evlilikleri daha da çıkmaza girdi. Hem maddi hem manevi anlamda. Eşi hiç mutlu değil kadın da pişman oldu...

Merhaba hanimlar
esim cocuklari sevmiyor
simdi asla diyor
zaten burda cok yalniziz
bilmiyorum kafam karisik
benimde istemek hakkim
ben 32 esim 42 yasinda

bızde de tam tersı cok sorunlar tartısmalar yasadık bu yuzden ben ıstemıyorum 2. çocuk eşim delı gıbı ıstıyo hatta uzerıme yurudu tartıstık ıstemıyorum ıste ıcımden gelmıyo:23:
sonra ogluma otizm teshısı konuldu eşim artık lafını bıle acmıyo artık sureklı okul da egıtım deyım özel egıtım aldırıyorum oda maddı anlamda zorluyo bızı oglumuzun canı sagolsun dıyorum kendımı ogluma adadım artık baska cocuk ogluma haksızlık gıbı gelıyo

sımdı sıze sunu soyluyumkı ıstemıyosa zorlamayın bence ınsanın içinden gelmeyıce cocuk lafı bıle ınsanın tüylerını dıken dıken edıyo yanı bana oyle oluyodu eşime acayıp sınırlenıp soguma oluyodu ısrarlı tavırları karsısında muhtemelen sızın eşinizede oyle oluyo:27:

Eşiniz , sizi seviyor mu ?
Ve nasıl biridir? Çok prensibli, katı kuralları olan biri mi ? Yoksa yumuşak, sakin biri mi ?

Neden soruyorum ? Çünkü, eğer yumuşak,sakin ve sizi seven bir eşse, ikinci çocuk istiyorsanız onu ikna etme ihtimaliniz yüksek demektir.
Sizin yerinize koydum kendimi, ben 2 değil , 4-5 çocuk isterdim. Maddi imkanım çok iyi olsaydı. Gerçi daha evli bile değilim.
Ama çocukluğumdan beri bebekleri,çocukları çok seviyorum. İnşallah çok çok imkanım olur, sağlığım,yaşım müsade ederde gerçekten 3-4 çocuğum olur.
Ben çok severim kalabalık aileyi. Yani belki de bir aile ortamında büyümediğim için. Düşünüyorum da 4 tane çocuk "anne anne" diye sarılıyorlar bana filan. Bir sürü torun sonra :)
Ben olsaydım, ikinci çocuk şansımı zorlardım. Ve çok üzülürdüm , ister istemez eşime karşı da tavır alırdım maalesef.
Ama şöyle yapın , eşinize şöyle söyleyin : " İkinci çocuğu çok istiyorum . İkinci kez anne olmayı bana çok görme. Evet ikinci çocuk istemiyorsun diye sana tavır alacak,küsecek değilim. Ama içimde kalacak" şeklinde kalbine dokunmaya çalışabilirsiniz. :)

arkadaslarimlada
sinirlerim bozuluyor

kızın kaç yaşında canım,benim eşmde 1,2 sene öncesine kadar çocuk lafı ettirmiyordu,keza bende öyle ne zaman kızım büyüdü 6 yaşına geldi hadi bitane daha olsun dedi.bende aynı şekilde istedim,çocukları ben aşırı severim,eşim ben kadar diil ama kızına düşkün bir baba...eşime sormuştum neden istemediğini çok yıprandın sana kıyamıyorum derdi...bu arada kızın çok ufak be gülüm ,istememesi gayet normal benim ikinici bebeşim 2 aylık,gece kuşu valla kocişin yanına uğradıım yok bu aralar,anladın onu sen...;)

Son düzenleme:
Eşiniz , sizi seviyor mu ?
Ve nasıl biridir? Çok prensibli, katı kuralları olan biri mi ? Yoksa yumuşak, sakin biri mi ?

Neden soruyorum ? Çünkü, eğer yumuşak,sakin ve sizi seven bir eşse, ikinci çocuk istiyorsanız onu ikna etme ihtimaliniz yüksek demektir.
Sizin yerinize koydum kendimi, ben 2 değil , 4-5 çocuk isterdim. Maddi imkanım çok iyi olsaydı. Gerçi daha evli bile değilim.
Ama çocukluğumdan beri bebekleri,çocukları çok seviyorum. İnşallah çok çok imkanım olur, sağlığım,yaşım müsade ederde gerçekten 3-4 çocuğum olur.
Ben çok severim kalabalık aileyi. Yani belki de bir aile ortamında büyümediğim için. Düşünüyorum da 4 tane çocuk "anne anne" diye sarılıyorlar bana filan. Bir sürü torun sonra :)
Ben olsaydım, ikinci çocuk şansımı zorlardım. Ve çok üzülürdüm , ister istemez eşime karşı da tavır alırdım maalesef.
Ama şöyle yapın , eşinize şöyle söyleyin : " İkinci çocuğu çok istiyorum . İkinci kez anne olmayı bana çok görme. Evet ikinci çocuk istemiyorsun diye sana tavır alacak,küsecek değilim. Ama içimde kalacak" şeklinde kalbine dokunmaya çalışabilirsiniz. :)

esim beni cok seviyor.ikizim arasinda acayip bir cekim gücü var. biribirimize asigiz ama esimin söyle bir tarafi var.rahatina düskündür.keyif adamidir.
ilk zamanlarda sert gibi olan karakteri beni tanidikca bana alistikca cok yumusadi
yapmam dedigi seyleri yapti olmaz dedigi seyler oldu
bebek insanin hayatini evet cok etkiliyor ama söyle duydum ilk bebek zor diyorlar
sonrasi hani beraber buyuyor vs
sansimi deneyecegim cünkü ilk hamilelikten birsey anlamadim gibi hissediyorum
ablam istedigi halde yastan ötürü ikinciyi yapamadi
benimde icimde kalsin istemiyorum
simdi degil zaten
bu kizim 3 yasinda krese baslayacak tam o basladigi sene dogurcak sekilde hamile kalmak isterdim
esimin bunu kalpten istemesi lazim
insallah
tesekkür ederim yorumunuz icin
insallah kalbinize göre bir adam cikar karsiniza

Back
X