İkinci Bir Estetik Operasyona Evet mi, Hayır mı? :(

Erry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2010
106
14
Merhaba herkese..
Bir ay önce göğüs büyütme operasyonu oldum. doktorumdan doğal göğüsler istedim, 260 cc kasüstü protez yerleştirdi.boyum 1,80, kilo 65, omuzlarım da geniş, göğüslerimin küçük kaldığını düşünüyorum. çok doğal oldular aslında ama ben doğal derken küçük demek istememiştim.doktorum küçük olmadığını söylüyo ama bana göre küçük işte, çok küçük ilk drenler çıkarılırken gördüm ve o andan beri bunalıma girdim.

bu korkaklıkla yıllar sonra ameliyat olmayı göze alıp istediğim sonuca ulaşamadığıma mı yanıyım..çektiğim acıya mı yanıyım.. uğradığım hayalkırıklığını mı düşünüyüm.. tüm bunların yanında tam iyileşmişken ve hiçbi komplikasyon yokken 2. br operasyon geçirme fikrine de alışamıyorum ama bu protezlerle de yaşamak istemiyorum.her aynaya baktığımda sinirim bozuluyo((((

yıllar boyunca küçük göğüsle dolaş, ameliyat ol ama hayalkırıklığı... (( ikinci bi ameliyata da korkuyorum( gerçekten çok bunalımdayım..

yardım edinn,fikirlerinize ihtiyacım var, çok mutsuzum.........
ikinci bi ameliyat olan var mı aranızda, ne yapmalıyım..

keşke hiç olmasaymışım, en azından bi ameliyatla istediğim gibi olcağı hayali daha çok tatmin ediyodu... OFFFF ((((

yardım edinn, fikirlerinize ihtiyacım var, çok mutsuzummm((

Son düzenleme:
Merhaba Erry, geçmiş olsun.260cc hiç fena bir boyut değil gibi geliyor bana.Kilon da fazla değil, ince yapılısın.Daha büyük olsa kötü durabilirdi gibi geliyor bana.
Zaten 2. ameliyatı düşünmen için erken.
Bence biraz iyileşmeye bak.Birkaç ay daha geçsin.260cc illa ki bir fark yaratmıştır.Onun tadını çıkar..Ben henüz yaptırmadım ama bana da ancak o kadar bir cc koyulacak sanıyorum.Bence yeterli bir hacim.
Anlaşılan senin tek derdin büyüklüğü olmuş.Ağrın olmadı mı fazla?ızlerin ne alemde? Onlarda sorun yoksa belki de çok güzel bir ameliyat geçirdin.
Sordun söylüyorum.Mutlu olmamız sadece onlara bağlı değil.Bazen takılıyoruz işte böyle şeylere.
Eh bu da iyi bişey, demek ki başka derdimiz yok:)
Sevgiler, biraz sabır..

canım ankara yazıyor yaşadığın şehir dr.ve fiyat hakkında bize bilgi verirmisin bilmiyorumkismile

ERRY merhaba, benim duygularımı olduğu gibi yazmışsın. seni çok iyi anlıyorum. benim yaklaşık 1 ay oldu ameliyat olalı. ağrım sızım hiç birşeyim kalmadı ama bir aydır yaşadığım hayal kırıklığı çektiğim acıdan daha beterdi. benimde istediğim boyutta olmadı ve çok kızgınım. o kadar emek verdim bu ameliyat için bir sürü şeyi göze aldım.hem maddi hem manevi. üstüne birde borçlandım. bunun karşılığı koca bir hayal kırıklığı. aynen her aynaya bakışımda, giyinirken duş alırken, rüyamda hep bu düşünce var ve psikolojimi acayip bozdu. kendime güvenim gelsin diye yaptırmışken bu ameliyatı şimdi daha beter bir durumdayım. eski halimle daha mutlu bir insandım. Bunun suçlusu olarakta doktorumu görüyorum,.bende senin gibi çok büyük olmasın dedim en çok bundan korktum ama tam tersi oldu. ameliyattan önce resimlere bakarken ben bir göğüs beğendim kendi yaptığı ameliyatlardan,ve ben daha önce kendimce 275 cc ye karar vermiştim. neyse bu resimdeki güzelmiş bu kaç cc 275 mi diye sordum evet dedi. halbuki şu an kendi göğsüme baktığımda o resimdeki kadın en az 325 taktırmış olmalı. benimki onunkinin yarısı şu anda. benim beğendiğim resim üzerine nasıl bilmeden böyle bir yorum yapılır. ben o an deseydim ki bu 300 cc mi onada evet diyecekti sanırım. o 275 dedikten sonra ben bunun bir büyüğüne falan hiç bakmadım. halbuki bana en az 290,300 takılmalıymış. ben ilk kez ameliyat olacağım kendisi birsürü ameliyat yapmış beni yanlış yönlendirdi. benimde çok fikrim yoktu zaten doğal olarak. Bana yaşattığı bu psikoloji çok kötü birşey, birde bana ameliyata girerken fotoğrafım çekilirken dediki sen minyon tiplisin 250 olur bence sana dedi. eğer onu dinleseymişim dahada küçük olacakmış. ve ben minyon tipli de değilim. boyum 160 kilom 55, ve göğüslerimde hiç yok değildi eski hali 86 cm civarındaydı.ben şu an yine eski sütyenlerimi giyebiliriyorum. daha bir tane bile sütyen almadım ki en çok istediğim şey buydu. istediğim sütyeni almak. ben bu psikolojiyle yaşamaktansa ikinci ameliyatı düşünüyorum. yada eski halime dönmeyi ki bu mümkün değil, zamanı geri almak. Ama benimde ikinci ameliyat hakkında hiç bir fikrim yok. aynı acıyımı çekeriz bilmiyorum. sen doktorunla görüştünmü beğenmedim falan diye. ben haftaya görüşmeye gideceğim. bende ankarada oldum, şehir dışından geldim. ankarada yaşamıyorum. bakalım ne diyecek. sende gelişmelerden haberdar et beni.

erry birde senin boy falan baya uzunmuş sanada 260 cc takılması çok saçma gerçekten. sen hangi doktora oldun belki benimkiyle aynıdır? sence begenmedim psikolojim bozuldu gibi bir konuşmayla doktorla konuşsak ikinci bir ameliyat icin aynı ücretimi alır? kendi hatalarının cezasını nasıl çekiyoruz bakarmısın şu duruma. başka bir doktorla görüşmediğim için hemen ona karar verdiğim için çok pişmanım.

Merhaba jenna.. teşekkür ederim motivasyon için, okumak iyi geldi...ama bunca yıl göğüssüz gez ve sonuç tam bi buhran.. yani görüntü olarak giysili halimleyken eski ve yeni arasında hiçbi değişiklik yok, eskiden destekli sütyenle olan görüntüm desteksiz sütyene döndü yani destekli sütyenin desteği kadar büyüdü (( ama omuzlarım fln baya geniş olduğu için oldukça küçük duruyo, değmedi asla o yaşadıklarıma..

ameliyat olmamışsan o kadar korkcak bişe yok, tabi bnmki kasüstü olduğu için belki o kadar rahat bi ameliyat sonrası geçirdim. sadece ameliyattan çıktrıktan 2 saat sonra yoğun bi ağrı yaşıyorsun, sonra ağrı kesiciler fln idare ediyosun, ilk 4-5 gün sıkıntılı hareketler açısından ama o kadar büyük acı ve ağrılar yaşamadım. izlerim tamamen iyileşti şu anda, hala kırmızılıklar var ama krem kullanıyorum, göğüs çizgisinde kaldığı için gözükmüyo bile.büyüklüğüne iyi karar verip ameliyat ol derim sana kesinlikle..

haklısın çok şükür başka derdim yok ama hayatım boyunca estetik olmak istedim, maddi manevi kendimi + ailemi hazırladım ama sonuç.... ( insanın kendini tatmin etmesi için o kadar sancılı ve maddi külfeti olan bişe böyle sonuçlanınca gerçekten inanılmaz bi bunalıma giriyo insan

sana şimdiden geçmiş olsun

canım ankara yazıyor yaşadığın şehir dr.ve fiyat hakkında bize bilgi verirmisin bilmiyorumkismile

gazi üniversitesinde oldum cnm, doktorumu sana özelden yazıcaktım ama 50 olmadan çekemiyomuşum..

özel odada kaldım, sanırım toplam 4.000 kadar bi rakam tuttu

evet beni ne kadar iyi anlamışsın.. bnm boy uzun, kemikli de yapım var ve şu an kesinlikle diyebiliyorum ki bana anca 325 ve üzeri olmalıymış..

gazi üniversitesinde oldum, özelden yazarım doktorumu. sen hangi hastanede oldun?

doktorum çok güven verici konuştu, büyüklüğüne meme dokusuna göre ameliyatta karar veriyoruz dedi, ameliyat öncesi fotoğraf çekerken meme dokun var kasüstü yapcaz dedi. bn çok büyük olmasın ama olduğuma da değsin dedim, yani cc ler hakkında hiçbi fikrim yok idi malesef doktoruma ameliyatın 2. günü hastaneden çıkmadan dedim küçük olmuş diye, hayır iyi dedi. şişler inince şekil alınca süper olcak dedi, 1 ay geçti şişler indi ve şişler de inince daha da küçüldü gitti..istediğim görüntü bu muydu, kesinlikle HAYIRR,offf keşke yaptırmasaymışım(

ben en son kontrolümde konuştum cnm ve beğenmediğimi küçük olduğunu bunalıma girdiğimi tekrar ameliyat olmak istediğimi ama sil baştan mı başlıcağımı vs..söyledim. evet büyütmek istiyosak tekrar olabiliyomuşuz ama 3 ay beklemek gerekiyomuş en az. 2. ameliyat daha az ağrılı oluyomuş, iz yeri brz daha büyüyomuş, ve aynı parayı tekrar vermek gerekcek ((((((((

napcağımı bilmez haldeyim, 2.bi ameliyat için ne cesaretim var ki ben kan verirken bayılan biriyim. o kdr parayı tekrar vrmek gücüme gidiyo açıkçası. ailem beni anlamıyo.. o kdr sıkıntılı bi süreç sonrası hepsi bunun için miydi yani...

erry biz aynı doktora olmamışız ben gazide olmadım. benimde ikinci bir ameliyat için cesaretim var ama maddi olarak beni çok zorlayacak, dediğin gibi bizim hatamız olmamasına rağmen doktorların öyle söylemeleri hoş değil. böyle bir sorunla karşılaşmamak için bize iyice anlatmaları lazımdı. birde ben özellikle resimdeki kadar olsun dediğim halde o resmin yarısı kadar oldu. şu yaşadıklarımızın hepsi boşu boşuna. millet ameliyattan çıkınca acayip bir özgüvenli falan olur,mutlu olur. bizde tam tersi oldu, güvenim dahada sarsıldı.bize bunları yaşatmaya hakları yoktu. tabi ne desem boş. oldu birkere, bende haftaya cumartesi gidicem bakalım benimki ne diyecek.

Haklısın Erry..üzülmekte haklısın.Keşke istediğin gibi olsaymış..Sana moral vermeye çalıştım ama ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum.ben zaten o yüzden hala karar veremedim.Ya beğenmezsem..

En doğru kararı verecek olan yine sensin.Tekrar doktorunla konuşursun sanırım..
Bakalım ne önerecek.
Yine de kendini mümkün olduğunca negatif tutma, güzel gitsin herşey.sevgiler..

teşekkür ederim, 1 ay geçti kaldı 2 ay, bekliyorum şu an bakalım..

ben ve esme istisnayız, genelde insanlar çok mutlu çıkıyo..zaten en zoru karar verebilmek, ondan sonra bi anda bakmışsın ameliyat masasındasın, bi bakmışsın takmışlar bile :) teşekkür ederriimm, beni anlayan insanlar vaarr, oleyyy :))

sen nerde yaptırdın esme? aynı doktora mı yaptırcaksın yine?bi de şehirdışından geliyosun cnmm ya, inşallah istediğimiz sonuca ulaşırız hemen..

haklısın, insanın ne çektiğini kendisinden başka kimse anlamıyo.. bi de ben ailemden tepki alıyorm 2. ameliyat lafını ettiğimde, en azından böyle bi derdin yok :)

bn görüştüğümde doktorum o kdr büyük koyarsak şimdi mutlu olrsun 2 yıl sonra ya da evlenince mutsuz olursun, sarkcak bunlar bi de fln dedi, iyice allak bullak oldum..kafamçokkarıştıben dev göğüsler istemiyorum ama azcık şöyle gösterişli olsun en azından..
2. ameliyattan sonra çok büyük oldu diye ağlamasak bi de esme:///

sonuçlardan beni haberdar et, bekliyormmmm

jennacım sen bu konuda fazla bilgili değilsin glb:)) arkadaşın boyu 180 ve omuzlarım geniş diyor, 260 cc çok az bence

ben ilk günler şişip inmelerden dolayı büyüklüğüne takmıştım kafayı şu anda memnunum normal bir göğüs oldu, boy 170cm,kilo 52. göğüs altım 70 cm, yani daracık bir sırtım vardı. göğüs üstü şu anda 82 öncede 75 flndı. ve 290 cc taktırdım. kendimle kıyaslıyorumda o arkadaşın çok küçük olmuş

ya kızlar benim 40. günüm gerçekten ilk haline göre oldukça küçüldüler, şu an memnunum bundan sonradada daha fazla inmez gibime geliyor, ancak bende 2. ameliyatı düşünüyorum markadan dolayı ve sizi anlayabiliyorum belirtmek istedim, kabus gibi, maddi ve manevi olarak yıkıcı bişiy

Biz bu ameliyatları uzun süre bizi üzen bir durumdan kurtulmak ve mutlu olmak için oluyoruz ve herşeyden önce kendimiz için oluyoruz yani kendi öz mutsuzluğumuzdan dolayı ama sonuç istenildiği gibi olmazsa o zaman belki de ameliyattan önceki halimizden bile mutsuz oluyoruz çünkü öncesinde nasılsa ameliyat olacağım diye düşünürken sonrasında sanki her şey bitmiş bir daha böyle bir şansımızda kalmayacak gibi düşünüyoruz. Evet çok acı çekenler var ben de onlardan biriyim 2 haftam doldu yeni yeni kendime gelmeye başladım. Hiç kimse o acıları kendine isteyerek çektirmez. Ben bu noktada 2.bir oparasyona olumsuz bakmıyorum ama bunu yapacak kişinin işinin ehli olması lazım bir de sizin sağlık durumunuzu da göz önüne almalı yani ne kadar zaman geçmeli nasıl yapılmalı bu çok iyi belirlenmeli. Tabii bir de bunun ücreti var. Tüm bunların göz önüne alınıp yapılması gerekir hatta ilk doktor beklentilerinize yanıt verme konusunda bu kadar başarısız olmuşsa o zaman belki de başka bir doktora gitmek de gerekebilir.Ne olursa olsun sizin kendinizi iyi hissetmenizden daha önemli bir şey olamaz bence. Bence biraz sabırlı olun daha önce bu ameliyat için ne kadar bekleyip üzüldüğünüzü düşünün sağlık açısından önerilen süre dolduktan sonra olun.Temennim herşeyin gönlünüzce olması arkadaşlar hiçbirimiz böyle sonuçları haketmiyoruz çünkü. Kendinizi üzmeyin hepsinin bir çıkar yolu çözümü vardır. Hatta keşke mümkün olsa da aynı doktora gitseniz her bakımdan daha kolay olurdu indirim de yapabilirlerdi çünkü yapmaları gerek. Hepinize Sevgiler

bence 2.amelıyatı olma soyledıgın boyutlar gayet ıyı ayrıca daha buyuk ve desteklı sutyenlerle dahada duyuk gosterebılırsın
en onemlısıde ılerde kılo alırsan zaten goguslerın buyuecektır ama amelıyat olursan ve ılerdede kılo alırsan memelerın cok buyuk gozukur kı buda senı dahada kılolu gosterır
hem amlıyat olmak kolaymı 1 defa olmussun oda bana gore buyuk cesaret tercıh senın ama vucudunla barısık olmayı onu sevmeyı ogren onu hırpalama neden olsa emanet

kızlar aslında bu büyüklük konusunda doyumsusuz gbi geliyor bana cünkü bnimkine 300 cc konuldu ama hala küçük geliyor yani birazdaha byük olabilirdi diyip duruyorum ki ameliyat olan 3 arkadasım war hepside aynı seyi sölüyor bilemiorum wala:S

boyuttan memnunsan neden 2. ameliyatı düşünüyoosun anlayamadımm, markadan dolayı demişsin ama bi problem mi çıktı?

yorumun için teşekkürler ve sana da geçmiş olsun, umarım hemen iyileşirsin..
neler hissettiğimi çok iyi anlatmışsın gerçekten, sonuç tatmin etmeyince o acıları unuttum bensenağlama çünkü o acılardan daha büyük bi acı olarak hayalkırıklığıyla tanıştım..çok kötü bi psikoloji gerçekten, inş ameliyat olan hiçbi arkadaş yaşamaz bunu.

40 günüm doldu, 2 ayım kaldı yeni 1 operasyon olabilmem için, ama o durum da tam 1 belirsizlik... umarım bn ve bnm gibi bi sonuçla karşılaşan tüm arklar istediğimiz sona ve sonuca ulaşırız yada bu protezlerle barışıp mutlu olmayı öğrenebiliriz.. iki durum da birbirinden zor,off..

sana kaç cc takıldı?memnun musun?

boyuttan memnunsan neden 2. ameliyatı düşünüyoosun anlayamadımm, markadan dolayı demişsin ama bi problem mi çıktı?

başlık açmıştım konuyla ilgili, pıp marka protezler ben ameliyat olduktan 4 gün sonra yasaklandı zehirli içerik olabilir vs gibi nedenlerle, üreticilerin mahkemesinin bitmesini bekliyorum şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…