İkinci bebek mi iş mi ?

Kv ve aynı ev aynı cümlede olunca geriye kalan hiç bir şey sempatik gelemiyor, bence maddi durumunuzu yoluna koyana kadar 2. Bebeği erteleyin; kaldı ki eşiniz çalışmanızı istiyormuş.
Ayy zaten erkeklere kalsa hiç evde otur demeyecekler hep çalış diyecekler aslında alıştırmak mı lazım acaba bilemedim şimdi zaten sanırım hepsi aynı

Ayy zaten erkeklere kalsa hiç evde otur demeyecekler hep çalış diyecekler aslında alıştırmak mı lazım acaba bilemedim şimdi zaten sanırım hepsi aynı

Hayat şartlarını düşünürsek çokta haksız sayılmazlar ama. Maaş belli, gider belli.

Siz kocanızın evde durmasını ister misiniz ki?
Hanımefendi erkekle kadın bir mi?
Kadın evlenir işten çıkar ister çalışır ister çalışmaz ona kalmış yine kadın hamile kalır çocuğu olur istese çalışmaz yani yine ona bağlı ama erkek hep sürekli evini geçindirmek için çalışmak zorunda

Maddi olarak bakınca ikinci çocuğu uzun süre düşünmemeniz gerekiyor. Zaten İlki hala bebek. Olana en iyi şekilde bakmak lazım.

Hanımefendi erkekle kadın bir mi?
Kadın evlenir işten çıkar ister çalışır ister çalışmaz ona kalmış yine kadın hamile kalır çocuğu olur istese çalışmaz yani yine ona bağlı ama erkek hep sürekli evini geçindirmek için çalışmak zorunda
Bu zihniyette biriyle tartışmıyorum

düşünceniz gayet güzel bence...yaş farkı çok olması iyi değil, hiçbir açıdan..
Peşpeşe çocuk büyütmek bebekler için iyi ama bence anne çok yıpraniyor.yas farkı hiçbir açıdan iyi değil demişsin iz ama ben en çok en küçük kardeşimle anlaştım hala daha öyle.
Elimde büyüdü..
En çok onunla anlaşrdik.5 kardeşiz.benden 1 yaş büyük ablamla hep kavga ederdik annem çok zorlanmıştır ama kardeşimle öyle olmadık.bu genelleme bence çok yanlis

Peşpeşe çocuk büyütmek bebekler için iyi ama bence anne çok yıpraniyor.yas farkı hiçbir açıdan iyi değil demişsin iz ama ben en çok en küçük kardeşimle anlaştım hala daha öyle.
Elimde büyüdü..
En çok onunla anlaşrdik.5 kardeşiz.benden 1 yaş büyük ablamla hep kavga ederdik annem çok zorlanmıştır ama kardeşimle öyle olmadık.bu genelleme bence çok yanlis
çok ara verenlerde, ayy ne zor bu yaştan sonra, rahata alışmıştık diyorlar.. eltim doğurdu 7 yıl sonra, büyükle küçük kedi köpek gibiler afedersin...babanne yaşıyorken 2 sini birden aradan çıkarmak iyi fikir bence...belki başlarda zor olur ama, 2 si bir anda büyür..

Kayınvalide kayinpeder ile yaşama fikri uzaktan cazip gelebilir fakat ,icraatte zorlayabilir bunu enine boyuna düşünün .

Maddi zorluk içinde ikinci bebek fikrini yeniden gözden geçirin .

Kendi mesleğinize uygun iş bulabilirsiniz,yanlış anlamayın ama çocuk gelişimi AÖF den okuyup o alana yönelmek bana çok doğru gelmedi .Çocuk gelişimi böyle bir bölüm değil diye düşünüyorum.

Yani insanlar cok cesur. 2500 lira maas 2 cocuk. Hadi 5 bin olsun gelir. Cocuklarin ihtiyaclari minimal duzeyde karsilanir heralde. Ne diyim. 2. Cocugu hhicbir kosulda dusunmezdim heralde . Gerci ben 1 taneye bile sicak degilim de, hadi oldu desek 2. Ye girismezdim.
Sizin cocuklariniz zengin çocuklarına hizmet edecek ileride. Bunu da dusunun.

Esiniz nasil zaten iş konusunda yaza kadar beklerim diyormus. Maas da yetmiyormus nasil 2. cocugu dusunuyorsunuz ki ?
Esiniz de istiyor mu ?

Sevdiğim işi yapayım derken eşinin üstüne tüm yükü bindirmişsiniz. Şaka gibi bir de okulun bitmesine 3 yıl var diyorsunuz.
Belki adamcağızın da hayalinde başka bir iş vardı ama karısına ve çocuğuna bakabilmek için 2500 liraya bankacılık yapmak zorunda kaldı.
Düşünceniz çok çok kötü başka ne desem bilemedim.

Bu maddi şartlarda ikinci çocuğu düşünmek büyük cesaret.
Kv ile birlikte oturmak istemenize, yorum bile yapamıyorum.
25 yıldır kvm ile iyi geçiniriz ama ev üstüne ev olmaz.Aynı evde iki kadın, iki ayrı düzen demek.
İstediğiniz kadar iyi olun ikiniz de,
aynı evde çok zor.
Şahsen kendi annemle bile geçinemem aynı evde.

Kreş-anaokulu tarzı bir kurumda, sekreterlik işi bulun.
3 yaşını doldurunca kızınızı da oraya verin.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olunca da öğretmenliğe geçin.
Hem tecrübe hem para kazanırsınz,kızınız da eğitim almış olur.
36 aydan sonra yaşıtlarına ve sosyal ortama ihtiyaç duyacak.

Maddi olarak bakınca ikinci çocuğu uzun süre düşünmemeniz gerekiyor. Zaten İlki hala bebek. Olana en iyi şekilde bakmak lazım.

Elimde büyüdü..

çok ara verenlerde, ayy ne zor bu yaştan sonra, rahata alışmıştık diyorlar.. eltim doğurdu 7 yıl sonra, büyükle küçük kedi köpek gibiler afedersin...babanne yaşıyorken 2 sini birden aradan çıkarmak iyi fikir bence...belki başlarda zor olur ama, 2 si bir anda büyür..
Maddi olarak bunu kızımuza en az şekilde yansıttık çünkü anane babane hala teyze bunlar bize çok yardımcı oldu ne istersek aldılar .Şu an da kötü bi durumda değiliz sadece ekstra şeyler için harcama yapamıyoruz çok sıkıştığımız durumda kvdem destek oluyor .O yüzden şu an için bebek bize masraflı gelmedi büyüyünce illa ki olacak o zamanda ben çalışıyor olacağım.
Yaş farkı Konusunda haklısınız

Maddi olarak bunu kızımuza en az şekilde yansıttık çünkü anane babane hala teyze bunlar bize çok yardımcı oldu ne istersek aldılar .Şu an da kötü bi durumda değiliz sadece ekstra şeyler için harcama yapamıyoruz çok sıkıştığımız durumda kvdem destek oluyor .O yüzden şu an için bebek bize masraflı gelmedi büyüyünce illa ki olacak o zamanda ben çalışıyor olacağım.
Masraf bundan sonra başlayacak zaten.
Büyüdükçe istekler,ihtiyaçlar artacak.
En büyük masraf kalemi eğitim.

İyi günler hanımlar;
Benim 1 yaşında kızım var .Bankacılık lisans mezunuyum iş bulamadığım için özel bir firmada 2,5 yıl sekreterlik yaptım .Kızım olunca işi bıraktım.Eşimle aynı okul mezunuyuz kendisi bankacı ama 2500 tl alıyor ben işi bırakınca ekonomik olarak zorlandık .Ucu ucuna idare ediyoruz fakat eşim sürekli çalış diye söylüyor.Yakın zamandaysa kayınvalidem kızıma bakacak evimize uzak oturduğu için eşim beraber dubleks ev tutup alt üst şeklinde yaşamak istediğini söyledi.Yani işe başlayınca çocuğu bırakma derdimiz olmasın diye düşünüyor.kv ile anlaşıyoruz bi sıkıntı yok sadece arada fazla konuşuyor .
Eşim sınırını bilen biri yani bana hiç laf söyletmez annesinin bi hatası varsa yüzüne açık açık söyler.Annesinden çekinmez yani .Şimdi sorum şu 27 yaşındayım AÖF’den çocuk gelişim 4 yıllık okuyorum o alanda bilirler yapmak istiyorum onun için 3 yıl var bölüm bitmesine ama eşim iş konusunda en fazla yaza kadar beklerim diyor.Bende Aöf beklemek sevdiğim işi yapmak istiyorum sizce kayınvalidem ile aynı eve çıkıp (maddi olarak eşim rahatlar kv emekli )2.çocuk yapsam nasipse tabi .Bunu da ilerde tekrar iş hayatına ara vermemek için istiyorum birde ilerde bebek fikrinden uzaklaşırım diye korkuyorum.okul bitince iş hayatına tamamen adapte olsam nasıl olur?
Kızım 2 yaşına girmeye yakın eşim başla diyor yani zaten her halükarda kv ile olacağız .

Bence yönetici asistanlığı alanında bir işe girin ve o sırada okulunuzu da bitirin.
Zaten dediğiniz bölüm açıktan olduğu için sınavlar da hafta sonu'dur. Hafta sonu cumartesi çalışmayacağınız bir iş bulursanız hiç sorun olmaz. Bu sırada kızınıza da kayınvalideniz bakar.
Bence şu an ikinci çocuğu düşünmeyin. Devam sütü olmuş 180 tl, Bez olmuş 50 tl, hastanesiydi, ilaç parasıydı, ekstra masraflarıydı .. derken eşinizin maaşı yetmeyebilir.
Ve en önemlisi de eşiniz çalışmanızı istiyor, 3 yıl daha okuyacaksınız, ve bu uzun bir süre..Eşiniz ile sorun çıkabilir.
Bence ikinci çocuğu biraz birikim yapıp öyle düşünün. O zaman işten çıksanız da eşiniz çok sorun etmez diye düşünüyorum.Şu an birikim yapılamıyor gibi belki de eşiniz o yüzden bu kadar baskı yapıyor. Elzem bir durum çıkarsa ne olur ne yaparız diye düşünüyor olabilir. Bence işe girin. 2.5 yıl az değil deneyiminiz var.Bence tekrar iş bulabilirsiniz. :cool:

Maddi açıdan zorlanıyorken 2. çocuk mantıklı mı sizce? Çocuk büyüdükçe masrafı artan birşey. Daha birincisine yetişemiyorken çok saçma bir istek sizinki. Zaten eşiniz çalışmanızı istiyor. Çocuk aradan çıksın diye yapılacak birşey mi? İstediğiniz alanda çalışmak istiyorsanız şuanki mezuniyetinizle bir eğitim kurumuna başvurun, durumunuzu anlatıp. Sonra işler olacağına varır.

İyi günler hanımlar;
Benim 1 yaşında kızım var .Bankacılık lisans mezunuyum iş bulamadığım için özel bir firmada 2,5 yıl sekreterlik yaptım .Kızım olunca işi bıraktım.Eşimle aynı okul mezunuyuz kendisi bankacı ama 2500 tl alıyor ben işi bırakınca ekonomik olarak zorlandık .Ucu ucuna idare ediyoruz fakat eşim sürekli çalış diye söylüyor.Yakın zamandaysa kayınvalidem kızıma bakacak evimize uzak oturduğu için eşim beraber dubleks ev tutup alt üst şeklinde yaşamak istediğini söyledi.Yani işe başlayınca çocuğu bırakma derdimiz olmasın diye düşünüyor.kv ile anlaşıyoruz bi sıkıntı yok sadece arada fazla konuşuyor .
Eşim sınırını bilen biri yani bana hiç laf söyletmez annesinin bi hatası varsa yüzüne açık açık söyler.Annesinden çekinmez yani .Şimdi sorum şu 27 yaşındayım AÖF’den çocuk gelişim 4 yıllık okuyorum o alanda bilirler yapmak istiyorum onun için 3 yıl var bölüm bitmesine ama eşim iş konusunda en fazla yaza kadar beklerim diyor.Bende Aöf beklemek sevdiğim işi yapmak istiyorum sizce kayınvalidem ile aynı eve çıkıp (maddi olarak eşim rahatlar kv emekli )2.çocuk yapsam nasipse tabi .Bunu da ilerde tekrar iş hayatına ara vermemek için istiyorum birde ilerde bebek fikrinden uzaklaşırım diye korkuyorum.okul bitince iş hayatına tamamen adapte olsam nasıl olur?
Kızım 2 yaşına girmeye yakın eşim başla diyor yani zaten her halükarda kv ile olacağız .
Kayinvalideyle beraber yaşamak zor bence, dünyanın meleğide olsa bir insan,ev ev üzerine olmuyor, bence çok üzülürsün.Çocuk meselesine gelince çok ara verme derim, 11 yaşına girecek bir oğlum var,çalışma hayatı yüzünden hep erteledim, 9 yaşına geldiğinde ikinci çocuğu düşündük ama her şey okadar basit değilmiş, belli bir süre olmadı, sonra oldu düştü , bir kaç ay sonra 38 girecem,umudum da kalmadı zaten , yani hiç bir şey planladigin gibi olmuyor

Ya en fazla ne kadar yardim edebilir . Sen de calis bi de alacagin para en fazla ne olacak alla sen. Cocuklari gondereceksinjz devlet okullarina. What is this? It is a pencil la univeriteye gidecekler. Akilli yatirimlar yapan ailelerin cocuklari da fransiz, italyan kolejlerin de okuyup sizinkilere emir yagdiracak ilerde, Türkiye kalirlarsa tabi. Cok ufak dusunmeyin. Bi bez bi mama degil o isin sonu.

Ya konu sahibi arkadaşım bana kızmayın da; ananeye babanneye halaya teyzeye güvenip 2. Çocuğu mu yapacaksınız yani?

Valla ne desek boş, siz aileniz ve çocuğunuzun güzel şartlarda yaşaması için çalışmak yerine yolunuzu seçmişsiniz.

Kayınvalidenize uzuldum resmen. cocuk buyutmenın zorlugunu yeterince deneyimleyememişsiniz galiba. kolaymı biri eteginde biri kucagında cocuk bakmak. siz işte ohhh calışıp akşam eve gelince onunuze yemekte hazır gelecek . arada cocuklarda bakılıp buyutulecek . ne ala yasam. kayınvaldende sizin basınızda hep baki kalacak dimi. kadının ozel yasam hakkı diye birseyide olmayacak. orta yasa gelmiş bir kadıniki cocukla hangi aktiviteyi yapabilir ki. çocukları buyuturken zaten yılların gecıyor. kalan omrunude torun buyutmeyemı ayıracak. biraz bencilce bir dusunce ve davranıs değil mi... bu konuda kayınvalideler tarafındayım malesef.

Sahsen hep olan çocuğa planlanmış çocuktan öncelik gösterilmeli. Yani maddi manevi hazır olunca 2. Cocuk düşünmeli. Esiniz çalışmanızı istiyorsa 2. Çocuğu henüz istemiyordur. Kvdeyle ayni eve girmeye birşey diyemem o insanlara bağlı bir durum. Burda bir kac kişi tanıyorum kvde ile yasiyan. Kvdeler gelinlerden daha şikayetçi.
Ama şunu eklemek isterim: Az maddi imkanlarlada mutlu çocuk yetistirenler var. Maneviyatdan önce hep maddiyat öne sürülür, ama öncelikle anne baba ikinciye hazır olmalı. Maddiyati ona göre sekillendirmeli

X