İkinci bebek mi iş mi ?

karmen27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
458
218
İyi günler hanımlar;
Benim 1 yaşında kızım var .Bankacılık lisans mezunuyum iş bulamadığım için özel bir firmada 2,5 yıl sekreterlik yaptım .Kızım olunca işi bıraktım.Eşimle aynı okul mezunuyuz kendisi bankacı ama 2500 tl alıyor ben işi bırakınca ekonomik olarak zorlandık .Ucu ucuna idare ediyoruz fakat eşim sürekli çalış diye söylüyor.Yakın zamandaysa kayınvalidem kızıma bakacak evimize uzak oturduğu için eşim beraber dubleks ev tutup alt üst şeklinde yaşamak istediğini söyledi.Yani işe başlayınca çocuğu bırakma derdimiz olmasın diye düşünüyor.kv ile anlaşıyoruz bi sıkıntı yok sadece arada fazla konuşuyor .
Eşim sınırını bilen biri yani bana hiç laf söyletmez annesinin bi hatası varsa yüzüne açık açık söyler.Annesinden çekinmez yani .Şimdi sorum şu 27 yaşındayım AÖF’den çocuk gelişim 4 yıllık okuyorum o alanda bilirler yapmak istiyorum onun için 3 yıl var bölüm bitmesine ama eşim iş konusunda en fazla yaza kadar beklerim diyor.Bende Aöf beklemek sevdiğim işi yapmak istiyorum sizce kayınvalidem ile aynı eve çıkıp (maddi olarak eşim rahatlar kv emekli )2.çocuk yapsam nasipse tabi .Bunu da ilerde tekrar iş hayatına ara vermemek için istiyorum birde ilerde bebek fikrinden uzaklaşırım diye korkuyorum.okul bitince iş hayatına tamamen adapte olsam nasıl olur?
Kızım 2 yaşına girmeye yakın eşim başla diyor yani zaten her halükarda kv ile olacağız .

Maddi olarak zorlaniyorsaniz calismak daha mantikli bir cocuk yetistireceksiniz ona gelecek nasil hazirlayacaksiniz
Bu sorulari ben de kendime soruyorum benim de kizim var aynen esimin maasi zor yetiyo yarin bi gun okula baslayacak vs ona iyi bi gelecek bu sekilde veremem calismam lazim diye dusunuyorum ama sizin kadar sansli degilim kizima bakabilecek biri yok

Kv ve aynı ev aynı cümlede olunca geriye kalan hiç bir şey sempatik gelemiyor, bence maddi durumunuzu yoluna koyana kadar 2. Bebeği erteleyin; kaldı ki eşiniz çalışmanızı istiyormuş.
Çalışmış olsamda aynı yerde olacak gibiyiz yani dubleksi ikiye bölüp alt üst şeklinde olacak yine
K. Valide ile anlassanız dahi birlikte yaşamak istediğinize emin misiniz
Sadece kızım için istiyorum bu durumu

Maddi olarak zorlaniyorsaniz calismak daha mantikli bir cocuk yetistireceksiniz ona gelecek nasil hazirlayacaksiniz
Bu sorulari ben de kendime soruyorum benim de kizim var aynen esimin maasi zor yetiyo yarin bi gun okula baslayacak vs ona iyi bi gelecek bu sekilde veremem calismam lazim diye dusunuyorum ama sizin kadar sansli degilim kizima bakabilecek biri yok
Çalışmayı mutlaka düşünüyorum ama sonra ikinci bebek istemezsem yani şu an çalışmıyorum ama ilerde başlayınca tekrar ben çıkayım iki yıl da bu çocuğuma bakayım şansım olmayacak gibi ondan.

İyi günler hanımlar;
Benim 1 yaşında kızım var .Bankacılık lisans mezunuyum iş bulamadığım için özel bir firmada 2,5 yıl sekreterlik yaptım .Kızım olunca işi bıraktım.Eşimle aynı okul mezunuyuz kendisi bankacı ama 2500 tl alıyor ben işi bırakınca ekonomik olarak zorlandık .Ucu ucuna idare ediyoruz fakat eşim sürekli çalış diye söylüyor.Yakın zamandaysa kayınvalidem kızıma bakacak evimize uzak oturduğu için eşim beraber dubleks ev tutup alt üst şeklinde yaşamak istediğini söyledi.Yani işe başlayınca çocuğu bırakma derdimiz olmasın diye düşünüyor.kv ile anlaşıyoruz bi sıkıntı yok sadece arada fazla konuşuyor .
Eşim sınırını bilen biri yani bana hiç laf söyletmez annesinin bi hatası varsa yüzüne açık açık söyler.Annesinden çekinmez yani .Şimdi sorum şu 27 yaşındayım AÖF’den çocuk gelişim 4 yıllık okuyorum o alanda bilirler yapmak istiyorum onun için 3 yıl var bölüm bitmesine ama eşim iş konusunda en fazla yaza kadar beklerim diyor.Bende Aöf beklemek sevdiğim işi yapmak istiyorum sizce kayınvalidem ile aynı eve çıkıp (maddi olarak eşim rahatlar kv emekli )2.çocuk yapsam nasipse tabi .Bunu da ilerde tekrar iş hayatına ara vermemek için istiyorum birde ilerde bebek fikrinden uzaklaşırım diye korkuyorum.okul bitince iş hayatına tamamen adapte olsam nasıl olur?
Kızım 2 yaşına girmeye yakın eşim başla diyor yani zaten her halükarda kv ile olacağız .
doğru mantık.zaten çalışıcaksın, akşamdan akşama eve gelirsin.yemek hazır, çocuğa bakılmış kira derdi yok.süper bişi bence bu

İyi günler hanımlar;
düşünceniz gayet güzel bence...yaş farkı çok olması iyi değil, hiçbir açıdan..

oncelik is,
madem cocuk gelisimi okuyorsunuz,
o alanda is bakin,
diplomasi olmayanlar icin de bazi secenekler vardir,
ornegin sekreterlik bile olsa kreslere vs basvurun,
en azindan hem o alana yonelik bilgi deneyiminiz artar, hem cevreniz genisler.
3 yil sonra mezun olunca is bulmaniz da boylece kolaylasir.
hem de cocuklarinizi belki uygun fiyata gonderebilirsiniz gibi gibi.

2 cocuk, kv, es, kendim olarak 5 kisilik kalabalik bir ailedense
3 kisilik kucuk bir aileyi tercih ederim sahsen ben.
bu durumda 2 yasinda kres + is hayatina donus dusunurum yerinizde olsam.

Çalışmış olsamda aynı yerde olacak gibiyiz yani dubleksi ikiye bölüp alt üst şeklinde olacak yine

Yaşınızı bilmiyorum ama 2. Çocuğu düşündüğünüze göre kızınız da oldukça uyumlu bir çocuk.

Hem iş hayatına girince çocuk yapılamaz diye bi kural yok, işinizi bulur sonra 2. Çocuğu düşünürsünüz. Kaldı ki bu devirde çocukların giderini düşününce gerçekten hayat çok zor.

belki kayınvalide mülayim iyi insanlar...ön yargılı olmamak gerek.ikincisi 2500 lira ile nasıl geçinecek.

Yani illa ki olabilir bi durum, tüm kvler tü kaka değil ama yine de risk. Kaldı ki aynı ev kesinlikle ayrı bi olay.

Eşi de zaten 2500 ile geçinemeyiz diye çalışmasını istiyormuş, çözüm öncelikle işe başlaması sanki, baktı hala yetemiyor o zaman kv ile aynı ev olayı düşünülebilir bence.

belki kayınvalide mülayim iyi insanlar...ön yargılı olmamak gerek.ikincisi 2500 lira ile nasıl geçinecek.
Zor oluyor işte geçim.Bi sıkıntı yaşamadık ama aynı evde basıl olur bilemiyorum tabi

Yani illa ki olabilir bi durum, tüm kvler tü q değil ama yine de risk. Kaldı ki aynı ev kesinlikle ayrı bi olay.

Eşi de zaten 2500 ile geçinemeyiz diye çalışmasını istiyormuş, çözüm öncelikle işe başlaması sanki, baktı hala yetemiyor o zaman kv ile aynı ev olayı düşünülebilir
Eşim çalışıyor oluncaya beraber kalalım istiyor işte çocuk arada rezil olmasın diye .kv gel desek otobüsü kaçırırsa işe geç kalınacak diye

Yani insanlar cok cesur. 2500 lira maas 2 cocuk. Hadi 5 bin olsun gelir. Cocuklarin ihtiyaclari minimal duzeyde karsilanir heralde. Ne diyim. 2. Cocugu hhicbir kosulda dusunmezdim heralde . Gerci ben 1 taneye bile sicak degilim de, hadi oldu desek 2. Ye girismezdim.
Sizin cocuklariniz zengin çocuklarına hizmet edecek ileride. Bunu da dusunun.

bunun kayinvalide ile cok ilgisi yok bence,
gunumuz yasam tarzina buyuk aileler pek uymuyor,
gencler ozgur olmak istiyor, yaslilar daha cok ilgi bekliyor,
yaslilar haber verse yeter diyor, ama gencler icin bu ozgurlugun kisitlanmasi gibi oluyor.

herkes iyi niyetli vs olsa da,
ayni evde cok cok zor,
illa iki tarafinda fedakarligi gerekiyor,
bence bu kadar imkanin icinde bu kadar zorlamaya gerek yok.

ben kendi kayinvalidem ile ayni evde kaldim bir sure,
ki kendisi iyi biridir,
kaldigimiz surede de birbirimize hic sesimiz bile yukselmemistir,
ama o surede en cok yipranan belki de esim oldu,
iki tamamen farkli insani bir eve koyup anlasmalarini beklemek cok polyannaca geliyor suan bana.

İyi günler hanımlar;
Sevdiğim işi yapayım derken eşinin üstüne tüm yükü bindirmişsiniz. Şaka gibi bir de okulun bitmesine 3 yıl var diyorsunuz.
Belki adamcağızın da hayalinde başka bir iş vardı ama karısına ve çocuğuna bakabilmek için 2500 liraya bankacılık yapmak zorunda kaldı.
Düşünceniz çok çok kötü başka ne desem bilemedim.

Son düzenleme:
Bu maddi şartlarda ikinci çocuğu düşünmek büyük cesaret.
Kv ile birlikte oturmak istemenize, yorum bile yapamıyorum.
25 yıldır kvm ile iyi geçiniriz ama ev üstüne ev olmaz.Aynı evde iki kadın, iki ayrı düzen demek.
İstediğiniz kadar iyi olun ikiniz de,
aynı evde çok zor.
Şahsen kendi annemle bile geçinemem aynı evde.

Kreş-anaokulu tarzı bir kurumda, sekreterlik işi bulun.
3 yaşını doldurunca kızınızı da oraya verin.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olunca da öğretmenliğe geçin.
Hem tecrübe hem para kazanırsınz,kızınız da eğitim almış olur.
36 aydan sonra yaşıtlarına ve sosyal ortama ihtiyaç duyacak.

X