ikinci bebeğine hamile olanlar ya da ikinci bebeği düşünenler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi hnk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hnk geçmiş olsun çocuk olunca hastalıkta çekilmiyor tez zamanda sağlığına kavuşursun inşalah.bende bu gün erken gebelik testini yaptım sonuç negatif karar verdim ovulasyon testide almlayacam sıkıldım artık hamile kalmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.ilk kızımda ikinci ay hamile kalmıştım gebeliğimide adt üstünden iki gün geçince kan testiyle öğrendim ben adt olacağımı düşünüyordum belirtiler hep aynıydı

hnk canım geçmiş olsun.. bebişi düşünme ertele şimdi önce sağlık önemli. o ağrıyla hamile kalmamalısın çok canın yanar. fıtık gerçekten çok zor çünkü. hele ki bebeğin kiloluymuş aynı durum bende de var işte..kilolu bebek çok zor.. millet bebeği kilo alsın diye uğraşır ama sağlığı yerindeyse eğer hiç gerek yok zayıf olsun.. öteki türlü işte annelere böyle sorunlara yol açıyor maalesef.. bende çok korkuyorum fıtık olmaktan bizde 38 haftada 3850 doğduk. şimdi 34 aylık ve 18-19 arası kilomuz..Allah acil şifalar versin canım çok geçmiş olsun.. Dikkat et elinden geldiğince bebeğini otururken kucağına almaya çalış.

eflmam canım bende de aynısı var işte 17sinde ilacımı kullanırken adet oldum.21 şubatta ilacımın korumasız olanlarına geçtim. yani 20 şubatta ilacım bitmişti doğum kontrollü olanları. 26sında da korunmadık eşimle sonra gün aşırı dediği için öyle devam ettik ama 27 şubattan beri garip bir hal var bende de. yumurtalıklarımda batmalar kramplar ve acımalar. mide bulantım da var ama reflü de var midem de onunda etkisi olabilir ama daha şiddetlisi diyebilirim. karnım balon gibi şiş maalesef. ne olduğunu anlayamadım. ama kanamamda olmadı benim. akıntı var sadece. karnımda hassasiyetim de var.. dün progestana başladım 10 gün içeceğim sadece bugünle beraber 9 günüm kaldı. sonrasında adet mi olurum yoksa olmam da bebek mi vardır bilemedim. korkmuyor da değilim.. inşallah bu belirtiler bebiştendir..

hnk geçmiş olsun çocuk olunca hastalıkta çekilmiyor tez zamanda sağlığına kavuşursun inşalah.bende bu gün erken gebelik testini yaptım sonuç negatif karar verdim ovulasyon testide almlayacam sıkıldım artık hamile kalmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.ilk kızımda ikinci ay hamile kalmıştım gebeliğimide adt üstünden iki gün geçince kan testiyle öğrendim ben adt olacağımı düşünüyordum belirtiler hep aynıydı

kızıma bende 2.ayımda hamile kalmıştım.ama şimdi 10.ay hala tık yok bakalım bu ay bize bebiş müjdesi gelecekmi.ben erken gebelik testlerinede güvenmiyorum cnm reglini bekle bence gelmezse test yaparsın yine.

kızıma bende 2.ayımda hamile kalmıştım.ama şimdi 10.ay hala tık yok bakalım bu ay bize bebiş müjdesi gelecekmi.ben erken gebelik testlerinede güvenmiyorum cnm reglini bekle bence gelmezse test yaparsın yine.

erken gebelik testleri güvenilir değil mi

bız kadınlar cok fenayız bıseyı ıstedıkmı ılla olcak demı :52: canım ben bastan anlatayım sana durumumu en iyisi:23:ben eylül ayında dr uma genel kontrol ıcın gıttıgımde polkıstık ıcın cerazette dıe emzırenlerınde kullandıgı d.kontrol hapı verdı ve bır yıl kullan dedı tmm dedım ama ben kendımı ıkna edemedıgımden ya cocugum gec olursa korkusuna aralıklarla kullandım bu ılacı tabı ılk önce adetımı bekledım baslamak ıcın oda 1 ayımı kaybettrdı nese adetım geldı basldım ılaca 1 ay kullandım ılkkez kullanıyordum ve onunda 3-4 ay arakanama yapabılecegını okudum prospektsnde kı öylede oldu. ıkıncı ay zayıflama ürünlerı kullandım (buarada d.kontrol hapını kullanmadım) ayrıca polıkıstıkler ıcın ıyı oldugunu düşündüğüm ürünlerdı ve onlarda bıttı.3.ayda bos gecrdım ılac falan almadım arada kanamalrım oluyordu ılac kullanmadığm halde arastrdım ve ılacı kafama göre kullanamayacagımı ögrendım eczacımdan.kanamalarım oyuzden gelıyormus neyse ben tekrar aldım d.kontrol hapını ne zaman gebelık ıstedıgıme karar veremedgım ıcın ıkı ay devam ettım bu ılaca ve sonunda bebıse karar verınce 16 subatta son hapımıda ıctım ve bırdaha almadım. 22 subatta kanamam geldı normalde 7gün sürer mıktarı az ve 3-4gün süren bır adet dönemı yasadım.gecen cuma dr uma gıttım gebe kalmak ıcın folıcplusa baslamamı söledı aldım onuda ıcıyorum ve gecen cmrtsı sabahı esımle ılıskıye gırdık korunmadık.onun üzerıne ogünden berı konustgumz konu ıste:9:sabahkı ılıskıden sonra aksamına akıntım gelmeye basladı ve yumurtlama belırtısı gıbıydı aynı.pazarda aynı sekılde hafıf sancıyla devam ettı bende bu durumu düzensızlıgımı göz önüne alarak acaba denk gelmıste gebe kalmıs olabılırmıyım dıye düşünürken pazartesı sabah kasıklarımın agrısyla uyandım bı baktım acık pembe olarak kanamm gelmıs su güne kadarda az az koyulu acıklı hala kanama görüyorum şimdide dıyorumkı üstüne görme muhabbetı nasıl oluyor acaba olabılırmı dıe heyecanla kanamamın gecmesını ve test yapmayı beklıyorum.buarada son bırkac saattr karnımda kasıklarımda ınceden batarlar var bu pskolojık degıl emınım bu batmalar canımı yaktı cünkü ordan aklıma takıldı yoksa hıc farkında bıle degıldım bu durumun.

burcuelf canımmm :9::9: karısıkmı anlatmıısm yoksa.kestrmeden benım hıkaye bu sen yap bakalım yorumunu bence benım durum cok karısık =) ama dedıgın gıbı arakanama yumurtlama zamanında oluyorsa ne mutlu bana. ılacı bırakmanın etkısınden kaynaklanıyor bence ama dur bakalım

cnm durumun bayağı bi karışık :1: ilk önce senin normal adet zamanını bulman gerek bence sonra da ne zaman ara kanaman geliyor onu bi takip etmen lazım anladığım kadarıyla.. ama pko olduğu için adetler düzensiz ve ilacları da bi kullanıp bi bıraktığın için denge de bozulmuş hepten...
Benim kanımca bat üç aşagı beş yukarı ne zaman olduğunu biliyorsan ona göre direk bi kan testi yaptır en azından ya kesin vardır yada yoktur...negatif ise ovulasyon testlerine başla hemen adet bitiminden sonra çünkü ayın herhengi bi günü yumurtlaya bilirsin bunu da pko olduğu için söylüyorum.. en azından şans daha çok yükselir sende ne zaman yumurtluyorsun bilirsin ara kanamanda olsa devam et testlere bakalım neyin nesiymiş..

Bende bayagı bi karışık yazdım ama anladığım kadarıyla yorum yapabildim artık idare ett

cnm sıkma canını adetini bekle bazen erken gebelik testlerinde negatif olup daha sonra çıkanlar oluyor...
Hakkında hayırlısı sonuç ne olursa olsun üzülme...Herşeyin bi vakti zamanı vardır kaçıncı denemen cnm senin??

cnm sıkma canını adetini bekle bazen erken gebelik testlerinde negatif olup daha sonra çıkanlar oluyor...
Hakkında hayırlısı sonuç ne olursa olsun üzülme...Herşeyin bi vakti zamanı vardır kaçıncı denemen cnm senin??

4.cü ayım batı bekleyecem artık

cnm durumun bayağı bi karışık :1: ilk önce senin normal adet zamanını bulman gerek bence sonra da ne zaman ara kanaman geliyor onu bi takip etmen lazım anladığım kadarıyla.. ama pko olduğu için adetler düzensiz ve ilacları da bi kullanıp bi bıraktığın için denge de bozulmuş hepten...
Benim kanımca bat üç aşagı beş yukarı ne zaman olduğunu biliyorsan ona göre direk bi kan testi yaptır en azından ya kesin vardır yada yoktur...negatif ise ovulasyon testlerine başla hemen adet bitiminden sonra çünkü ayın herhengi bi günü yumurtlaya bilirsin bunu da pko olduğu için söylüyorum.. en azından şans daha çok yükselir sende ne zaman yumurtluyorsun bilirsin ara kanamanda olsa devam et testlere bakalım neyin nesiymiş..

Bende bayagı bi karışık yazdım ama anladığım kadarıyla yorum yapabildim artık idare ett

anlamdım ben canım merak etme:34: dedıgıın dogru kan testı yaptırabılırım ama benım adet tarıhım ılk bekledıgım gün, ılk kanama gördüğüm gün yani.bugüne dek hep öle hesapladım yanı ayın 22 sı ama bıdahakı adetım gecıkıcektr ıllakı ıkıncı kanamamın geldıgı günede denk gelebılır uzayabılırde cünkü adet düzensız bır kere =) ben yıllardr alıstım artık sorun sadece gebelık varmı yokmu onuda beklıcem cünkü kan tahlılı yaptırp en bastan hevesım kırılsın ıstemıyorum evde bır yıgın gebelık testı oldu bugün laboquıcklerımde geldı :9: ama suda var kan testı yaptrp yumurtlama günlerımı tayın etmek mantıklı bır yol bunu cok sıkılırsam bu durumdan deneyebılrıım cok tesekkür ederım canım fıkrın ıcın:16: kanama varken gebelık testı ıse yararmı dersın yarın yapsam yarın 5.gün ????:44:
:52:

anlamdım ben canım merak etme:34: dedıgıın dogru kan testı yaptırabılırım ama benım adet tarıhım ılk bekledıgım gün, ılk kanama gördüğüm gün yani.bugüne dek hep öle hesapladım yanı ayın 22 sı ama bıdahakı adetım gecıkıcektr ıllakı ıkıncı kanamamın geldıgı günede denk gelebılır uzayabılırde cünkü adet düzensız bır kere =) ben yıllardr alıstım artık sorun sadece gebelık varmı yokmu onuda beklıcem cünkü kan tahlılı yaptırp en bastan hevesım kırılsın ıstemıyorum evde bır yıgın gebelık testı oldu bugün laboquıcklerımde geldı :9: ama suda var kan testı yaptrp yumurtlama günlerımı tayın etmek mantıklı bır yol bunu cok sıkılırsam bu durumdan deneyebılrıım cok tesekkür ederım canım fıkrın ıcın:16: kanama varken gebelık testı ıse yararmı dersın yarın yapsam yarın 5.gün ????:44:
:52:

ben bu kadar akıl erdirebildim cnm en iyi yolu yine dr söyler tabiki rica ederim ne demek..

üzülmeyeceksen yap cnm sonucu da bize bildir hemen ??

Bu arada kızlar hnk ten ses çıkmadı bi daha neler oldu acaba umarım iyidir..

Hnk çim mesajımı görürsen en azından iyi olduğunu bildir bize meraktayız????

ben bu kadar akıl erdirebildim cnm en iyi yolu yine dr söyler tabiki rica ederim ne demek..

üzülmeyeceksen yap cnm sonucu da bize bildir hemen ??

yarın yapayım ozaman testı ama kanamam varken yapılabılrmı ki sen hıc duydunmu bu sekılde yapanı ? bıldıremmıı canım benım bakalım hayırlısı allahtan:34:

yarın yapayım ozaman testı ama kanamam varken yapılabılrmı ki sen hıc duydunmu bu sekılde yapanı ? bıldıremmıı canım benım bakalım hayırlısı allahtan:34:

cnm yani kanaman varken yapılır mı bilemiyorum inan ki hiç duymadım ?

hayırlısı cnm negatifte olsa üzülme rabbim hakkımızda hayırlısını versin

inş. bebişin seninledir..

cnm yani kanaman varken yapılır mı bilemiyorum inan ki hiç duymadım ?

hayırlısı cnm negatifte olsa üzülme rabbim hakkımızda hayırlısını versin

inş. bebişin seninledir..

tamam canım cok saol üzülmem umarım bu ılk deneme daha bakalım rabbım neler göstercek zaten kanamamda cogaldı normal adet boyutuna döndü :9: yarına allah kerım budurumda yapamayabılırım testı bıraz daha beklemem en makulu olucak sanıırım

Bu arada kızlar hnk ten ses çıkmadı bi daha neler oldu acaba umarım iyidir..

Hnk çim mesajımı görürsen en azından iyi olduğunu bildir bize meraktayız????

ayy canım saol iyiyim.. bildiginiz gibi baska bir değişiklik yok henüz yeni bir doktra gitmedim şöleki gitmedim benim ailem bursada ve bir aile dostumuz doktor üstelik onun bransı bir bursa seyahatinde direk ona gidicem. ama su an gidemiyorum cunku annemler tatilde 10 gün yok:)

şimdi diyeceksinki peki dün bütün gün nerdeydin:) sabahtan oglumla okuluna gittik haftada bir gün iki saat okula gidiyoruz baska cocuklarla oynasın sosyallessin vs diye bende onun yanında oluyorum. dönünce de onu uyutup 3 banyoyuda temizledim ama baya temizledim fayansları sildim derz aralarını önce miro ile kabarrtım ovdum duru su ile de sildim küveti lavaboları klozeti cifledim sonra da bitince eşim huysuzum diye buhar makinası almıs buhar makinası ile de gectim duvardaki yerdeki fayansları tertemiz oldu. erken baslayan bir bahar temizliği oldu ama cocukla mecbur erken baslıcam ay sonunda dgunumuz var bizim ve 50 kişilik bir davetli listemiz var anca toparlanırım:)))))) sonra tam işimi bitrdim kahve yaptım oturdum oglum uyandı sabah 5 te kalktıgından ögeln uykusunu baya uzun uyumustu. onun meyvesini yedirdim akşam yemegini yaptım okula giidşnce sabahtan yapamamıstım. pasanın yemegini hazırladım derken aaa bi baktım bunun akşam yemeği saati gelmiş onu yedirirken eşim geldi yemek yedik oturduk mucizevi buhar makinasını ona gösterdim:) bizim odaya cıktı giyinmeye diye baktm ufaklık yataga ga tırmanmış annee deeee diye yırtınıyor hadi bari alalım ortamıza dedik yataga girdik ortamızda oynuyordu sonra bir ara bi baktım saat 4 olmus:) galiba cocuktan once uyuyakalmısım:)))) ve üzerinde sadece 1 badi ve penye pijama altı vardı üstümüzde gayet açıktı inşallah hasta olmaz yaa sırtı terlemişti çok üstünü değiştirdim yatagına yatırdım. bu arada evimiz 24 derece sab,it değişmiyor ısısı. hasta olmaz dimi kızlar yaa.. onu yatırınca yattım ve eşim gitmeden önce uyandım ayaküstü tost yaptım onu yolcu ettim ve şimdi burdayım:)))) dolayısyla burcuelf cim baya uzak kaldım sizden:) şimdide küçük beyin uyanmasını bekliyorummm:)))))

ayy canım saol iyiyim.. bildiginiz gibi baska bir değişiklik yok henüz yeni bir doktra gitmedim şöleki gitmedim benim ailem bursada ve bir aile dostumuz doktor üstelik onun bransı bir bursa seyahatinde direk ona gidicem. ama su an gidemiyorum cunku annemler tatilde 10 gün yok:)

şimdi diyeceksinki peki dün bütün gün nerdeydin:) sabahtan oglumla okuluna gittik haftada bir gün iki saat okula gidiyoruz baska cocuklarla oynasın sosyallessin vs diye bende onun yanında oluyorum. dönünce de onu uyutup 3 banyoyuda temizledim ama baya temizledim fayansları sildim derz aralarını önce miro ile kabarrtım ovdum duru su ile de sildim küveti lavaboları klozeti cifledim sonra da bitince eşim huysuzum diye buhar makinası almıs buhar makinası ile de gectim duvardaki yerdeki fayansları tertemiz oldu. erken baslayan bir bahar temizliği oldu ama cocukla mecbur erken baslıcam ay sonunda dgunumuz var bizim ve 50 kişilik bir davetli listemiz var anca toparlanırım:)))))) sonra tam işimi bitrdim kahve yaptım oturdum oglum uyandı sabah 5 te kalktıgından ögeln uykusunu baya uzun uyumustu. onun meyvesini yedirdim akşam yemegini yaptım okula giidşnce sabahtan yapamamıstım. pasanın yemegini hazırladım derken aaa bi baktım bunun akşam yemeği saati gelmiş onu yedirirken eşim geldi yemek yedik oturduk mucizevi buhar makinasını ona gösterdim:) bizim odaya cıktı giyinmeye diye baktm ufaklık yataga ga tırmanmış annee deeee diye yırtınıyor hadi bari alalım ortamıza dedik yataga girdik ortamızda oynuyordu sonra bir ara bi baktım saat 4 olmus:) galiba cocuktan once uyuyakalmısım:)))) ve üzerinde sadece 1 badi ve penye pijama altı vardı üstümüzde gayet açıktı inşallah hasta olmaz yaa sırtı terlemişti çok üstünü değiştirdim yatagına yatırdım. bu arada evimiz 24 derece sab,it değişmiyor ısısı. hasta olmaz dimi kızlar yaa.. onu yatırınca yattım ve eşim gitmeden önce uyandım ayaküstü tost yaptım onu yolcu ettim ve şimdi burdayım:)))) dolayısyla burcuelf cim baya uzak kaldım sizden:) şimdide küçük beyin uyanmasını bekliyorummm:)))))

cnm iyi olmana sevindim bende merak ettim acaba ameliyata falan mı girdi diye eeee peki ağrın falan yok o zaman çoookkk sevindim!!!

ohhhhh cnm iyi iyi temizliği yarılamışsın biri beni de dürtsede bende yapsam... yaa bu arada bende o buhar makinasından düşünüyorum almayı nasıl mennun musun benim derzler çok fena halde işe yarıyo mu gerçekten senin ki hangi marka ve ayıptır sorması fiyatı ne kadar????
Cnm benim kız da hasta bugün okula gitmedik sabahtan dr gittik boğaz enfeksiyonu olmuş bu ara yine salgın..
Senin oğluş aman inş. hasta olmaz genelde benim kız da üstü açık uyur ama senin kinin üstü inceymiş gerçekten inş.birşey olmaz...
Okula da götürmen çok iyi fikir bence çocukların sosyalleşmesi çok önemli ilerde gerçek okul hayatı başladığında çok zorlanmazsın çabuk uyum sağlar..

Bizi de korkuttun sen iyi olmuşsunda temizlikler bile yapmışsın??
gerçekten iyi olmana sevindim gelmiş geçmiş olsun inş??

tamam canım cok saol üzülmem umarım bu ılk deneme daha bakalım rabbım neler göstercek zaten kanamamda cogaldı normal adet boyutuna döndü :9: yarına allah kerım budurumda yapamayabılırım testı bıraz daha beklemem en makulu olucak sanıırım

o zman bekle cnm acele etme
ikafana takma daha ilk ayın bak bana bu ay 7 ay
bendeki bütün belirtiler yok oldu
ne akıntı kaldı ne kasık ağrısı
ne de başka belirti bence bu ay da bi şey yok galiba

:2:

cnm iyi olmana sevindim bende merak ettim acaba ameliyata falan mı girdi diye eeee peki ağrın falan yok o zaman çoookkk sevindim!!!

ohhhhh cnm iyi iyi temizliği yarılamışsın biri beni de dürtsede bende yapsam... yaa bu arada bende o buhar makinasından düşünüyorum almayı nasıl mennun musun benim derzler çok fena halde işe yarıyo mu gerçekten senin ki hangi marka ve ayıptır sorması fiyatı ne kadar????
Cnm benim kız da hasta bugün okula gitmedik sabahtan dr gittik boğaz enfeksiyonu olmuş bu ara yine salgın..
Senin oğluş aman inş. hasta olmaz genelde benim kız da üstü açık uyur ama senin kinin üstü inceymiş gerçekten inş.birşey olmaz...
Okula da götürmen çok iyi fikir bence çocukların sosyalleşmesi çok önemli ilerde gerçek okul hayatı başladığında çok zorlanmazsın çabuk uyum sağlar..

Bizi de korkuttun sen iyi olmuşsunda temizlikler bile yapmışsın??
gerçekten iyi olmana sevindim gelmiş geçmiş olsun inş??

saol canım benim yok benim ameliyat olayım sarkar hemen olamam zaten biri olması lazım mutlaka. şimdi annemler tatilde onlar dönünce miniğin doğmgünü var ondan hemen sonra da annem kardeşimle bir ay amerikaya gidecek. her halukarda beklemek zorundayım yani. birde dediğim gibi bir nuri amcama göstermek istiyorum. tanıdık olunca yaklasımı da farklı olacaktır. bu arada iş yapmam maalesef iyi oldugumdan diiilde mecburiyetten aslında:))))))) birde stresimi attım iyi geldi. çocugu uyur yakaladıkça fırsat değerlendiriyorum acıkcası. bu arada eşim cok guldürdü beni biz ekimden sonra ikinci cocugu düşündüğümüzden beri bu benim ikinci hastalıgım bu önemli diil gerçide ilkinde cok korktuk acıkcası. bu böyle olmıcak biz ikinciyi es geçelim direk 3. ye çalışalım dedi öldüm gülmekten:))))

bu arada canım karcher in buhar makinasını almıs bayıldım gerçektne cok güzel fiyatı yalan sölemiyim tam bilmiyorum ama 400 küsurlarda sanırım..

Back