Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi ikinci ay aşısı hangi zamanda yapılır ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
kızlar bebişinizin ikinci ay aşılarını kaç günlükken vurdurdunuz acaba ? ben tam 60 günlükken vurulmalı diye biliyordum. bugün saglık ocagını aradım, 60. güne aşı yok elimizde dedi, 75. güne ellerinde olacakmış. ikinci ay bitip üçüncü ay başlayana kadar olan sürede herhangi bir gün yapılabilir dedi, ama kafam karıştı. saglık ocagına göre 75.gün vuruldugunda 15 gün gcikmiş olmazmı ?
yani saglık ocagı diyorki, ikinci ay aşıları dogumdan sonraki 60gün - 90gün arasında yapılabilir.
sizlerin yorumunuzu almak istedim.

Bize de sağlık ocağında ki hemşire dedi ki: “ 2. Ay aşısı için gün vermicem, aşıların gelme zamanı var. Aşı elimize geleceği zaman seni arayıp gün verip şu gün gel diyeceğim.” dedi. Sanırım aşılarda böyle bir durum var.
Mesela bizde 1. Ay aşımızı haftasonuna ve Zafer bayramına denk gelmesinden dolayı birkaç gün geç olduk. Bir sıkıntı olacağını sanmam.

Teşekkür ederim dönüşünüz için. Geçmişte bu aşıyı gecikmeli okarak yaptıranlar olmuştur muhakkak, kaç gün geciktiklerini yazarlarsa bize de referans olur :)

Bize de sağlık ocağında ki hemşire dedi ki: “ 2. Ay aşısı için gün vermicem, aşıların gelme zamanı var. Aşı elimize geleceği zaman seni arayıp gün verip şu gün gel diyeceğim.” dedi. Sanırım aşılarda böyle bir durum var.
Mesela bizde 1. Ay aşımızı haftasonuna ve Zafer bayramına denk gelmesinden dolayı birkaç gün geç olduk. Bir sıkıntı olacağını sanmam.
Bu durum sadece 2. ayda yapilan verem asisinda var. Ona gel dedikleri gunde gitmen gerekiyo yada bidaha beklemen gerekiyo

Bir insan buyuyene kadar hic asilanmasa bile yine asilama takvimi var. 15 gun gecikme ile asi takvimi degismez

İki aylık aşı bebeğin üç aylık olmadan yapılması gerek. Yoksa önce ppd yapılmalı daha sonra bcg yapılmalı. Üçüncü ayını gecirdikten sonra yani. Ve aşıların bir aylık süreci var. (Basladığı günden itibaren)

Back