saygı duyuyorum herkezin düşüncesi farklı.. teşşkeürler. allah herkesi evladına bağışlasınBu testlerden cok cekmis birisi olarak yaziyorum. Ikili uclu dortlu tarama dedikleri sadece istatislikler uzerinden size bi sonuc verir hatta cok guvenilen nifty testide ayni mantiktir. Size 350de 1 ihtimal dedigi bi istatistik sonucu hani risk varmi yokmu diye bi sonraki surece itiyor sizi. En garantisi sivi aldirmak niftyde cok guvenilir degil. Sivi aldirmakta evet tehlikeli ama siz diyosanizki sonuc sorunlu cikarda aldiririm direk onu yaptirin. Ama benim buna asla icim elvermez kendi sahsi fikrim saglikli olan bebeginize sivi aldirirken bile zarar gelmesinden korkarken sirf down sendromlu veya baska bi genetik rahatsizligi olcagi icin (ki down sendromlu cocuklar gayet hayata tutunabilen cocuklar)o bebege kiymayi nasil aklinizdan geciriyosunuz merak ediyorum. Bu benim kendi sahsi fikrim taslanmaya yada polemige girmeye niyetim yok benim riskim 68de 1 di cok yuksek bi risk doktorlara gore ben Allaha sukur oylede olsa aldirmayi hic dusunmedim diger testleride yaptirmadim bu yuzden su anda ikisinede riskli denen ama suan gayet saglikli iki evladim var sukurler olsun. Sadece yasadiklarimi paylasmak istedim. Insallah saglikla kucaginiza alirsiniz.
benım 1/125.kan testı sonucum temız geldı cok sukur.ınsallah sızınde temız gelır.merhaba bende ayın 11inde kan verdim sonucu bekliyorum hayırlısıyla temiz çıkar inşallahsizin yüzde kaçtı riskiniz benim 1/304
İnşallah gözğme uyku girmiyor gerçekten zor bi süreçbenım 1/125.kan testı sonucum temız geldı cok sukur.ınsallah sızınde temız gelır.
AminAllah hayirlisini versin..
ben sadece kan verdım bu testte.baska hıcbırsey yapılmadı ultrasona falan gırmedım yanı.arkadaşlar fetal dna testimin bi kısmı çıkmış tamamı çıkmamış bu nasıl oluyor ya tam çıkarın yada çıkarmayın degilmi.ultrason ve eko kardiyoğrafi temiz çıkmış kanı bekliyorum
Perinatolojiye gitmedin mi orda bebegi tekrar inceliyorlarben sadece kan verdım bu testte.baska hıcbırsey yapılmadı ultrasona falan gırmedım yanı.
hayır ona bu carsamba gıdecegım.ayrıntılı ultrason haftasında yanıPerinatolojiye gitmedin mi orda bebegi tekrar inceliyorlar
ayrıntılı ultrason dediğin farklı bu benim dediğim perinatalojinin detaylı incelemesihayır ona bu carsamba gıdecegım.ayrıntılı ultrason haftasında yanı
Gidecegim doktor prof peritinoloji doktoru.bakalim yarin gidecegim.umarim bir aksilik yoktur.artik panik atak oldumayrıntılı ultrason dediğin farklı bu benim dediğim perinatalojinin detaylı incelemesi
Gözün aydın canım Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsinayrıntılı ultrason dediğin farklı bu benim dediğim perinatalojinin detaylı incelemesi
Amin inşallahGözün aydın canım Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
Sonrasında patoloji ye gitti mi bebeğiniz? Oradaki sonuç nasıl çıktı acaba gittiyseEvet, amniyosentez sonucu da down sendromuydu. Zaten fetal dna testinin yanılma olasılığı 1000'de 1 kadar az. Amniyosentezde de bir erken verilen fish sonucu var, 3-4 kromozoma bakılıyor down sendromu bunlardan biri, sonucu da 3-4 günde çıkıyor. Bir de 46 kromozomun hepsine bakılan tam sonuç var, o da 10-15 ünde çıkıyor. Benim fish sonucumu vermediler, tam sonuçla birlikte değerlendirilecek dediler, meğer sonuç down sendromu çıktığı için emin olmak için beklemişler. Benim amniyosentez üniversite hastanesinde yapıldı, zaten yaşım nedeniyle riskli doğum uzmanına gidiyordum, onun aracılığıyla yapıldı ama işlemi uygulayan asistandı, riskli doğum uzmanı hoca başında durup şöyle yap böyle yap dedi. Sonuçta iğneyi bile hissetmedim. Sadece işlem sonrası 2 gün kadar hafif bir adet sancısı gibi sancı hissettim.
Sonrasında patoloji ye gitti mi bebeğiniz? Oradaki sonuç nasıl çıktı acaba gittiyse
Kaç haftalıktı ki bebeğiniz down sendromlu diye aldırdınız dimi yanlış okumadımBebek patolojiye gitmedi, cenaze şeklinde hazırlanıp bize verildi ve defnettik. Ben anne karnında kalbi duran bebeklerde patolojiye gönderildiğini duydum ama down sendromunda hiç duymadım. Benim bebeğimde sorun down sendromuydu o da zaten hem fetal dna testiyle hem de amniyosentezle kesinleşti.
Kaç haftalıktı ki bebeğiniz down sendromlu diye aldırdınız dimi yanlış okumadım
merhaba sevgili anneler ve anne adayları :
yaklaşık 2 hafta önce ikili test yaptırdım bebegimin ense kalınlığı 1.7 nazal kemik oluşmuş çokta hareketli bir bebegim var. kan tahlilinde 1 / 304 çıktı doktorum risk oldugunu söyledi bunun üzerine ümraniye egitim araştırmaya yönlerdirdi orada karından sıvı almadan kan üzerinden de araştırma yapılarak böyle bir risk olup olmadıgı araştırılıyor,bu testi yurt dışındada yaptırma imkanı var fakat fiyatları çok yüksek,2500,3000 tl gibi bir fiyat söylendi.. bende devlete randevu aldım ayın 11inde yaptırmayı düşünüyorum.. diyecegim şu ki bebegimde görünürde hiçbir sorun yok,kalp atışı beyin gelişimi,haftasıyla uyumlu allahıma bin şükür fakat kanda düşükte olsa bir risk var benimle aynı durumda olup bebeği saglıklı olan varmı.. lütfen yanlış anlamayın ne olursa olsun o benim yavrum,canımdan can, her anne bebginin saglıklı bir şekilde dünyaya gelmesini isteronun için elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum buraya konu açmaktaki amacım sizden birazda olsa umut almak benimle aynı durumu yaşayan varmı gerçekten merak ediyorum.. şimdiden teşekkürler rabbim herkese saglıklı evlatlar nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?