1/151 benim riskim yarın genetik merkezine gideceğim nipty için...Yaşım 28 bu arada...Sizin sonucunuz nasıl çıktı ve riskiniz kaçtı söylerseniz.sevinirim bende aynı durumdayım benimde riskim 209/1
Peki sizin amniyosentez sonucununuzdamı pozitif çıktı haklısınız bu konuda iyi bir doktor şart1 yıl önce benzer durumu yaşadım, hatta konu da açtım. Benim bebeğimde burun kemiği vardı, ense kalınlığında da bir sorun görülmedi, gerçi henüz 12 haftalıktı, o nedenle sağlıklı ölçüm yapılamamış olabilir. Yaşım nedeniyle 2'li test yüksek riskli çıkacağı için ben doğrudan fetal DNA testi Harmony Test yaptırdım, %99 down sendromu çıktı. Gebeliği sonlandırmak için bu test sonucu yeterli görülmediği için mutlaka amniyosentez yapılıyor. Lütfen forumda yazılanlara bakıp amniyosentezden korkmayın, deneyimli bir riskli gebelik uzmanı yaparsa ne acı hissediyorsunuz ne de bebeğe zararı oluyor. Zaten amniyosentezin düşüğe sebep olma oranı çok düşük ve doktor tecrübeliyse korkacak bir durum yok. Madem sorun çıkarsa sonlandırmayı düşünüyorsunuz maddi imkanınız varsa fetal DNA testlerinden birini yaptırın yoksa bir riskli doğum uzmanına gidip amniyosentez yaptırın. Ultrason ölçümleri sağlıklı sonuç vermiyor.
Kesinlikle canım benimAynen sizin olasığınız da o şekilde... Unutmayalım ki hamilelerin duası kabul olur;bu ikili testten daha kesin birşey!
Öncelikle teşekkür ederim iyi dileklerin için...İnşallah evladını sağlıkla huzurla büyütürsün.Oğlum suan 21 aylık be gayet sağlıklı benim de 3 lü taramam fok yüksek çıkmıştı doktor hemen beni Zeynep kamile yolladı aminosentez yaptırayım diye gittim ama yaptırmadım zaten allah korusun bebeğim engelli olsa idi de asla aldırmazdım bir kaç hatta sonra detaylı ultrasona girecek siniz orda da belli oluyor rabbim sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin
Canım bende seninle aynı durumdayım. Hatta benim down sendromu riskim 209/1 . Bende fetal dna testi yaptırmayı düşünüyorum. Ama sonuç ne olursa olsun gebeliğimi sonlandırmak istemiyorum. Yoksa hiç bisey içim rahat eder varsa da ona gore araştırmasını yapar kendimi hazırlarım diye yaptırıyorum testi. Kimsenin kimseye karışmak haddi degil ama bence kıyma bebeğine. Tabi kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. Inşallah Allah korktuğun yere uğratmaz sağlıklı sıhhatli olur.Eğer problem çıkarsa sonlandırmayı düşünüyorum, sadece bu duruma gelmeden önce bebegim için ne gerekiyorsa onu yapmak istiyorum bebeğim saglıklı sadece kanda sorun çıkıyor umarım herşey güzel olur
Hepimiz birbirimize dua edelim arkadaslarÖncelikle teşekkür ederim iyi dileklerin için...İnşallah evladını sağlıkla huzurla büyütürsün.
bende öyle düşünüyorum aksi hiç aklıma gelmiyor gerçekten bebeğim saglıklı biliyorum,ama işte şu test degerleri yokmu insanın kafasında soru işarti bırakıyor hep umarım yine aynı sonuçla karşılaşmam çok zor bi süreç gerçekten rabbim herkese saglıklı bebekler nasip etsinBunlar tarama, olasilik testleri. Ben riskli cikip zehir gibi, cok akilli cocugu olani biliyorum ve cok da okudum. Ense kalınlığı ve nazal kemik onemli ve ultrason sonuclariniz guzel. Guzel sonuclarla gelmenizi diliyorum. Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin. Annem de 41 yaşında hamile kaldığı icin amniyosentez yaptirmis zamaninda hic bir sorun olmadi
herkesin düşüncesi farklı tabi bende bebegimi bırakmak istemem tabi benim ilk sevincim ilk heyecanım ama bana muhtaç olması benim ona baglı olmamda farklı bi konu saglıksız bir bebek oldugunu bile bile onu dünyaya getirirsem ona haksızlık etmiş olurum diye düşünüyorum bu benim fikrim tabi umarım rabbim yavrumu bana bagışlarCanım bende seninle aynı durumdayım. Hatta benim down sendromu riskim 209/1 . Bende fetal dna testi yaptırmayı düşünüyorum. Ama sonuç ne olursa olsun gebeliğimi sonlandırmak istemiyorum. Yoksa hiç bisey içim rahat eder varsa da ona gore araştırmasını yapar kendimi hazırlarım diye yaptırıyorum testi. Kimsenin kimseye karışmak haddi degil ama bence kıyma bebeğine. Tabi kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. Inşallah Allah korktuğun yere uğratmaz sağlıklı sıhhatli olur.
evet yapabilecegimiz tek şey dua etmekHepimiz birbirimize dua edelim arkadaslar
herkesin düşüncesi farklı tabi bende bebegimi bırakmak istemem tabi benim ilk sevincim ilk heyecanım ama bana muhtaç olması benim ona baglı olmamda farklı bi konu saglıksız bir bebek oldugunu bile bile onu dünyaya getirirsem ona haksızlık etmiş olurum diye düşünüyorum bu benim fikrim tabi umarım rabbim yavrumu bana bagışlarbenim de 304 /1 ya bu sonucu ben anlamadımbu sayı düşük oluncamı iyi yüksek oluncamı iyi 304 insanın 1 tanesinde çıkıyorsa iyi ozaman daha düşük olursa atıyorum 75 /1 sonuc 75 kişiden 1tanesinde bnimde çıkma ihtimalim var doğrumu benmi yanlış düşünüyorum nasıl yorumlanıyor bu sonuç kafam çok karıştı.
Evet, amniyosentez sonucu da down sendromuydu. Zaten fetal dna testinin yanılma olasılığı 1000'de 1 kadar az. Amniyosentezde de bir erken verilen fish sonucu var, 3-4 kromozoma bakılıyor down sendromu bunlardan biri, sonucu da 3-4 günde çıkıyor. Bir de 46 kromozomun hepsine bakılan tam sonuç var, o da 10-15 ünde çıkıyor. Benim fish sonucumu vermediler, tam sonuçla birlikte değerlendirilecek dediler, meğer sonuç down sendromu çıktığı için emin olmak için beklemişler. Benim amniyosentez üniversite hastanesinde yapıldı, zaten yaşım nedeniyle riskli doğum uzmanına gidiyordum, onun aracılığıyla yapıldı ama işlemi uygulayan asistandı, riskli doğum uzmanı hoca başında durup şöyle yap böyle yap dedi. Sonuçta iğneyi bile hissetmedim. Sadece işlem sonrası 2 gün kadar hafif bir adet sancısı gibi sancı hissettim.Peki sizin amniyosentez sonucununuzdamı pozitif çıktı haklısınız bu konuda iyi bir doktor şart
Hepimiz birbirimize dua edelim arkadaslar
evet yapabilecegimiz tek şey dua etmek
Allahın rahmeti o kadar geniş ki hiç bi zaman umut kesilmez arkadaşım. Inşallah sanada sağlıklı sıhhatli hayirli bir evlat nasıl eder Rabbim. Herkeze dua ediyorum .Allah kimsenin korktuğu yere uğratmasın. Hepimize butun isteyenlere hayirli saglikli sihhatli evlatlar nasip eylesin. Bundan sonra her duamda senide bulunduracagim arkadaşım .burda her isteyenleride aklımdan geçiriyorum. birtek bana degil bütün bekleyenlere sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin Rabbim.Ayrica bende bugün fetal dna için kan verdim. Inşallah sağlıklı sıhhatli cikar. Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar. Rabbim hepimiz hakkında hayirli olanı versin.herkeze sağlıklı sihhatli hayirli evlat nasip etsin.Arkadasim tüp bebek falan düşündün mü hicAllah hiçbirinizin umutlarını boşa çıkarmasın, bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza aldırsın inşallah. Bana nasip olmadı (inşallah sizlere nasip olur) yaşım nedeniyle tekrar nasip olma olasılığı da yok gibi, zaten eşim de artık çocuk istemiyorum diyor. Yine de kazara bir bebeğim olur mu diye i.çimde bir umut var. Benim için de dualarınızı esirgemeyin.
EVET DUALARIMIZI ESİRGEMEYELİMAllahın rahmeti o kadar geniş ki hiç bi zaman umut kesilmez arkadaşım. Inşallah sanada sağlıklı sıhhatli hayirli bir evlat nasıl eder Rabbim. Herkeze dua ediyorum .Allah kimsenin korktuğu yere uğratmasın. Hepimize butun isteyenlere hayirli saglikli sihhatli evlatlar nasip eylesin. Bundan sonra her duamda senide bulunduracagim arkadaşım .burda her isteyenleride aklımdan geçiriyorum. birtek bana degil bütün bekleyenlere sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin Rabbim.Ayrica bende bugün fetal dna için kan verdim. Inşallah sağlıklı sıhhatli cikar. Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar. Rabbim hepimiz hakkında hayirli olanı versin.herkeze sağlıklı sihhatli hayirli evlat nasip etsin.Arkadasim tüp bebek falan düşündün mü hic
Amin arkadaşım. Hayırlı sağlıklı sıhhatli bir evladın olur inşallahdün çok güzel bir haberle güne başladım oğlum olacak inşallah bu down sendromundan sonra ilaç gibi geldi yemin ederim,sevgili anneler modumuzu düşürmeyelim,insan bebegini görünce herşeyi unutuyor,canımda can var diyorsun bambaşka bi duygu rabbim inşallah bu derde de derman olacakherşey geçecek ben inanıyorum bir dahaki haftada kan vereceğim inşallah birşey çıkmaz alalh diyelim ötesini ona bırakalım..