ikili test ,harmony test

dün çok güzel bir haberle güne başladım oğlum olacak inşallah bu down sendromundan sonra ilaç gibi geldi yemin ederim,sevgili anneler modumuzu düşürmeyelim,insan bebegini görünce herşeyi unutuyor,canımda can var diyorsun bambaşka bi duygu rabbim inşallah bu derde de derman olacak :anne: herşey geçecek ben inanıyorum bir dahaki haftada kan vereceğim inşallah birşey çıkmaz alalh diyelim ötesini ona bırakalım..:KK200:
Rabbim hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin minik oğluşunu inşallah.😊

Allahın rahmeti o kadar geniş ki hiç bi zaman umut kesilmez arkadaşım. Inşallah sanada sağlıklı sıhhatli hayirli bir evlat nasıl eder Rabbim. Herkeze dua ediyorum .Allah kimsenin korktuğu yere uğratmasın. Hepimize butun isteyenlere hayirli saglikli sihhatli evlatlar nasip eylesin. Bundan sonra her duamda senide bulunduracagim arkadaşım .burda her isteyenleride aklımdan geçiriyorum. birtek bana degil bütün bekleyenlere sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin Rabbim.Ayrica bende bugün fetal dna için kan verdim. Inşallah sağlıklı sıhhatli cikar. Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar. Rabbim hepimiz hakkında hayirli olanı versin.herkeze sağlıklı sihhatli hayirli evlat nasip etsin.Arkadasim tüp bebek falan düşündün mü hic
Canım benim kan sonucun temiz çıktı. Down sendromu riski yok dediler.Darisi sizlere inşallah. Hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat versin Rabbim.

Senin adına çok sevindim, Allah tamamına erdirip sağlıkla kucağına aldırsın inşallah. Dualarında yer almak ne güzel, Allah razı olsun. Tüp bebek düşünmedin mi demişsin, son zamanlarda görüşmedim, down sendromlu bebeğimden önce görüşmüştüm, gerek yok doğal yolla hamile kalabilirsin demişti ve doğal yolla hamile kalmıştım ama down sendromu çıkmıştı. Görüştüğüm 2 doktor da tüp bebekde genetik incelemenin düşük riskini arttırdığını söylemişti, yine de tekrar görüşmeyi düşünüyorum ama eşim çocuk istemiyorum diyor, o nedenle tedaviye geleceğini de sanmıyorum :KK42: Allah onu da ıslah edip fikrini değiştirir inşallah :KK43:

Canım benim kan sonucun temiz çıktı. Down sendromu riski yok dediler.Darisi sizlere inşallah. Hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat versin Rabbim.
GÖZÜN AYDIN ÇOK SEVİNDİM RABBİM SANA BAĞIŞLASIN YAVRUNU BENDE YARIN KAN VERİCEM İNŞALLAH BENDE GÜZEL HABERLERİ BURAYA YAZARIM DUALARINI EKSİK ETME BİZEDE :KK16:

Gözün aydın🤗Ömürlü saglıklı olsun....Haftaya da benim sonuçlar belli olacak.🙈

Az önce çıktım hastaneden kan verdim rabbim biliyor ya okadar dua ediyorum ki 🙏 ay sonunda belli olacak benimde sonuçlarım inşallah bende güzel haberlerimi yazıcam buraya 🙏🤰

GÖZÜN AYDIN ÇOK SEVİNDİM RABBİM SANA BAĞIŞLASIN YAVRUNU BENDE YARIN KAN VERİCEM İNŞALLAH BENDE GÜZEL HABERLERİ BURAYA YAZARIM DUALARINI EKSİK ETME BİZEDE :KK16:
Hepinizde bütün dualarımda aklımdan geçiriyorum Rabbim sana ve herkeze hayirli sağlıklı sıhhatli evlat versin insallah

Senin adına çok sevindim, Allah tamamına erdirip sağlıkla kucağına aldırsın inşallah. Dualarında yer almak ne güzel, Allah razı olsun. Tüp bebek düşünmedin mi demişsin, son zamanlarda görüşmedim, down sendromlu bebeğimden önce görüşmüştüm, gerek yok doğal yolla hamile kalabilirsin demişti ve doğal yolla hamile kalmıştım ama down sendromu çıkmıştı. Görüştüğüm 2 doktor da tüp bebekde genetik incelemenin düşük riskini arttırdığını söylemişti, yine de tekrar görüşmeyi düşünüyorum ama eşim çocuk istemiyorum diyor, o nedenle tedaviye geleceğini de sanmıyorum :KK42: Allah onu da ıslah edip fikrini değiştirir inşallah :KK43:
Inşallah canim Allah büyüktür inşallah eşinin kalbinede bir ılıklık verir Rabbim. Hepinizide tek tek aklimdan geçiriyorum.Senin içinde dua ediyorum.Allahim bütün isteyen annelere sağlıklı sıhhatli hayirli evlat nasip etsin. Bu olay bana o kadar çok şey öğretti ki hayatımızda herşey için şükretmemiz lazım.Rabbim hepimizi beterin beterinden korusun.

merhaba sevgili anneler ve anne adayları :
yaklaşık 2 hafta önce ikili test yaptırdım bebegimin ense kalınlığı 1.7 nazal kemik oluşmuş çokta hareketli bir bebegim var. kan tahlilinde 1 / 304 çıktı doktorum risk oldugunu söyledi bunun üzerine ümraniye egitim araştırmaya yönlerdirdi orada karından sıvı almadan kan üzerinden de araştırma yapılarak böyle bir risk olup olmadıgı araştırılıyor,bu testi yurt dışındada yaptırma imkanı var fakat fiyatları çok yüksek,2500,3000 tl gibi bir fiyat söylendi.. bende devlete randevu aldım ayın 11inde yaptırmayı düşünüyorum.. diyecegim şu ki bebegimde görünürde hiçbir sorun yok,kalp atışı beyin gelişimi,haftasıyla uyumlu allahıma bin şükür fakat kanda düşükte olsa bir risk var benimle aynı durumda olup bebeği saglıklı olan varmı.. lütfen yanlış anlamayın ne olursa olsun o benim yavrum,canımdan can, her anne bebginin saglıklı bir şekilde dünyaya gelmesini ister :KK49:onun için elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum buraya konu açmaktaki amacım sizden birazda olsa umut almak benimle aynı durumu yaşayan varmı gerçekten merak ediyorum.. şimdiden teşekkürler rabbim herkese saglıklı evlatlar nasip etsin...
ben bıraz gec okudum galıba.oncelıkle gecmıs olsun.bende aynı durumu 2 hafta once yasadım ve kandan genetık testı yaptırdım.sonuc temız cıktı.sız yaptırdınız mı? ben karından su alma ıslemını cok urkutucu buldum malesef.umarım hersey yolundadır.ıyı gunler

Benimki 1:151 bu demek olıyor ki bir odada benimle aynı şartlarda 151 gebe kadın var sadece 1 tanesi down sendromlu bebek taşıyor. Bu degerler bir olasılık tabiki ; asla teşhis degil. Aslında benimde içim içimi yiyor. Ultrason sonucum iyi ama kan testi tüm moralimi bozdu. Dua edicez arkadaşlar
gercekten bu stres ınsanı kahredıyor.kandan genetık testı yaptırmak en mantıklısı.tepecık ucretsız yapıyor.ben 15 gun once ozel hastanede 2750 tl ye yaptırdım.en azından gerı kalan zamanımız rahat gecer ve hazırlıklı oluruz.

1 yıl önce benzer durumu yaşadım, hatta konu da açtım. Benim bebeğimde burun kemiği vardı, ense kalınlığında da bir sorun görülmedi, gerçi henüz 12 haftalıktı, o nedenle sağlıklı ölçüm yapılamamış olabilir. Yaşım nedeniyle 2'li test yüksek riskli çıkacağı için ben doğrudan fetal DNA testi Harmony Test yaptırdım, %99 down sendromu çıktı. Gebeliği sonlandırmak için bu test sonucu yeterli görülmediği için mutlaka amniyosentez yapılıyor. Lütfen forumda yazılanlara bakıp amniyosentezden korkmayın, deneyimli bir riskli gebelik uzmanı yaparsa ne acı hissediyorsunuz ne de bebeğe zararı oluyor. Zaten amniyosentezin düşüğe sebep olma oranı çok düşük ve doktor tecrübeliyse korkacak bir durum yok. Madem sorun çıkarsa sonlandırmayı düşünüyorsunuz maddi imkanınız varsa fetal DNA testlerinden birini yaptırın yoksa bir riskli doğum uzmanına gidip amniyosentez yaptırın. Ultrason ölçümleri sağlıklı sonuç vermiyor.
cok gecmıs olsun.pekı sonucunuz ne oldu ve ne yaptınız.

ben bıraz gec okudum galıba.oncelıkle gecmıs olsun.bende aynı durumu 2 hafta once yasadım ve kandan genetık testı yaptırdım.sonuc temız cıktı.sız yaptırdınız mı? ben karından su alma ıslemını cok urkutucu buldum malesef.umarım hersey yolundadır.ıyı gunler
merhaba bende ayın 11inde kan verdim sonucu bekliyorum hayırlısıyla temiz çıkar inşallah :KK16: sizin yüzde kaçtı riskiniz benim 1/304

gercekten bu stres ınsanı kahredıyor.kandan genetık testı yaptırmak en mantıklısı.tepecık ucretsız yapıyor.ben 15 gun once ozel hastanede 2750 tl ye yaptırdım.en azından gerı kalan zamanımız rahat gecer ve hazırlıklı oluruz.
kesinlikle onu düşünmekten ebbegime odaklanamaıyorum..

Bu testlerden cok cekmis birisi olarak yaziyorum. Ikili uclu dortlu tarama dedikleri sadece istatislikler uzerinden size bi sonuc verir hatta cok guvenilen nifty testide ayni mantiktir. Size 350de 1 ihtimal dedigi bi istatistik sonucu hani risk varmi yokmu diye bi sonraki surece itiyor sizi. En garantisi sivi aldirmak niftyde cok guvenilir degil. Sivi aldirmakta evet tehlikeli ama siz diyosanizki sonuc sorunlu cikarda aldiririm direk onu yaptirin. Ama benim buna asla icim elvermez kendi sahsi fikrim saglikli olan bebeginize sivi aldirirken bile zarar gelmesinden korkarken sirf down sendromlu veya baska bi genetik rahatsizligi olcagi icin (ki down sendromlu cocuklar gayet hayata tutunabilen cocuklar)o bebege kiymayi nasil aklinizdan geciriyosunuz merak ediyorum. Bu benim kendi sahsi fikrim taslanmaya yada polemige girmeye niyetim yok benim riskim 68de 1 di cok yuksek bi risk doktorlara gore ben Allaha sukur oylede olsa aldirmayi hic dusunmedim diger testleride yaptirmadim bu yuzden su anda ikisinede riskli denen ama suan gayet saglikli iki evladim var sukurler olsun. Sadece yasadiklarimi paylasmak istedim. Insallah saglikla kucaginiza alirsiniz.

X