Canım öncelikle sakin olmalısın.. Ben bundan yaklaşık 1 yıl önce bebeğimi trizomi 18 den kaybettim.. Ben 12. Haftada ikili tarama testimin trizomi 18 riskinin 1\50 çıkması sonucu nifty yaptırdım ve sonuç maalesef pozitifti yani bebeğim trizomi 18di..
Ama senin 12. Hafta ve 14. Haftalarda farklı çıkan risklerin hakkında bir yorum yapamıyorum.. Ama nifty testi için de mesela haftan ne kadar ileriyse o kadar iyi sonuç verebileceğini söylemişti doktor.. ben 13. Haftada yaptırdım nifty testini..belki 2li testte aynı şekilde değerlendiriyorsa bilemiyorum sonuç o yüzden değişmiş olabilir
Sizşn risk sonucunuzda umut verici taraf riskiniz çok yüksek görünmüyor ama ikinci resimde biyokimyasal risk 154 gibi birşey yazıyordu sanırım.. Yani sadece Kanınıza bakılırsa risk artmış gibi.. Ama totalde orta riskli bir sonuç görünüyor..
Peki usg de bebekte bir anormallik göründü mü?? Ense kalınlığı?? Burun kemiği görünmemesi?? Kalpte, bağırsakta herhangi bir parlaklık?? Bunlar da önemli..%90 gibi büyük bir kısımda bu anormallikler usg de saptanıyor.. Tabi ki hiçbir bulgu vermeyen %10 luk gibi bir kısım da mevcut..
Benim bebeğimde ense kalınlığı yanlış hatırlamıyorsam 2.50 gibi birşeydi.. Tek bulgu bu vardı.. Tabi bir de yüksek riskli bir ikili test.. İlerleyen haftalarda herşey çok normaldi.. Yani nifty yaptırmasam kalp, bağırsak ve fiziksel görünüm olarak bebeğimde hiçbir anormallik yoktu..
Sizde durumlar şuan için nasıl.??
Yine de dediğim gibi benimki gibi çok yüksek bir riskiniz yok ama yine de riskli bir sonucunuz var.. Benim size tavsiyem gebeliğinizi sonlandırmak veya devam etmek, tercihiniz her ne olursa olsun nifty yaptırmanız olur.. Belki de hiçbir sorun yok.. İçiniz rahatlar..
Sormak istediğiniz birşey olursa yaşadığım kötü tecrübeme dayanarak size yardımcı olabilirim.. Umarım sağlıkla alırsınız kucağınıza..