iki yüzlü kocam ve annesi

bu işin geleneği mi olur ya
gelenek yerine gelsin diye değil sana yardım olsun diye yapacak
bana bahane ediyor gibi geldi bunu

İnsan neden böyle bir günde yalnız bırakır çocuğunu anlamıyorum. Hiç duymamıştım böyle gelenek. Hiç bekar ablan kardeşin yok mu.

kızlar hatırlayın
hamile, ameliyat olmuş bir kız vardı
annesi gelmedi, babası yollamadı, bizim geleneklerde kv bakar demişti, hatta galiba doğumada mı gelmeyecekti
sonra babasının akrabası öldü, eşi aramadı falan
var demek ki böyle garip adetler

kızlar hatırlayın
annesi gelmedi, babası yollamadı, bizim geleneklerde kv bakar demişti, hatta galiba doğumada mı gelmeyecekti
o da konu sahibi,2. üyelik almıştı:KK66:

peki ben sana inanmadım cünkü
eski konularına baktıgımda kaynananın 2 aylıgına sana gelicegini yazmıssın
kaynanna madem karsı apartman dairesinde nedne 2 ay kalsın yok esimin abileride gelcek demissin görümcen karsı dairede kaynanan karsı apartmanda abisi sana neden gelsin bende yazmadıgın yada yalan yazdıgın seyler var
sizde esk, konularına bi bakın arkadaslar dedikleri dediklerini tutmuyo
Nerden bakiliyor eski konulara

Meraba arkadaşlar 37.haftama gircem yaklaşık dogumuma 3 hafta kadar kaldı annem dogumuma gelmiyor.. babam kayinvalide bakar bizde dedigi icin gel gelelim konuya.. kv dem dun kocamı aradı annesi gelcekmi diye gelicek dedi oda biliyo gelmiyeceginide neyse , bugün annesi gene aramış öglende ben eşimin telefonuna görusme kaydedicisi yüklemişdim onunda haberi var bundan. Biraz once annesiyle olan konuşmasını dinledim.. annesi yanında kimse varmı dedi (beni kastetmeye
çalısiyor ) oda yok dedi anneside kubranın annesi gelicekmi dedi oda bilmiyorum dedi anneisde sen onun yaninda gelicek dedin dimi dedi oda evet ama kunyesini almislar gelirler belki dedi kv de ben aldim daha niye almışlar kunye dedi bessikle arabayi onlarmi aldi dedi kv de oda dengesiz esimde evet alsinlar azmı yedirdim evimde dedi kaynanamda dimi dedi.. bunları dinledim cinnet gecirdim resmen iki yüzluler gittim dinlettim kocama ne var bunda kufurmu etmisim diyo dedimki tek kelime soyluyorum benim annem zaten gelmicek dogumuma ama senin ananda gelmicek ben cocguma kendim bakarim ne demk niye kunye almislar tek onun torunumu sen benim ailemin hakkinda annenle konusamazsin dedim bagardim cagatdim... vs. Kalkti senide o karnindaki benekte s... gidersiniz bende anami babami alip bi evde otururum dedi bende dedim allah belami versin ararim anani simdi oglunun huzuru kacirdigni evimizin bakalim mutlu olcakmı ozaman dedim sustu daha söliceklerimde içimde kaldı yani cok sinirliyim...
Kocandan bir halt olmaz ama boşanmayacağını bildiğimden bunu geçiyorum.
Kendini sinirlendirecek , laf savaşına yolaçacak durumları kurcalama. Ya bu deve ya bu diyar meselesi. Çok gençsin, laçka olmuş sinirlerin var, çocuğuna yazık olacak.
Keşke bakış açını değiştirebilsen de boşanıp kendine büyük bir iyiylik yapsan.

byby bu kaçıncı konun be canım.. teee ilk konunda dedik biz sana bu adamdan hayır gelmez diye.. madem annen arkanda değil, baban seni almıyor o zaman duymamazlıktan gel biraz.. bırak konuşsun kocan, dedikodu yapsın.. o küfürden sonra iyice laçkalaşacak işler biliyorsun değil mi? eğer yapabiliyorsan git doğumunu ailenin yanında yap, hem biraz uzak kal hem de aklı başına gelsin kocanın..
Nere yapayim allahaskima ailemin yaninda dogumumu ailem zaten bir tuhaf insanlar kırk yabanciya koşarlar ama bana yok

1. Anneni ara ve söyle doğuma gelsin eğer o illa gelmeyecekse kim müsaitse ablalarından onlar gelsin
2. Seni hatırlıyorum eşinle hep sıkıntılısın düzelene kadar aranız lütfen çocuk yapma başka
3. Kayınvalden bakacaksa doğum sonrası ağzını açma lohusalığın daha da kötü geçmesin
4. Eşine dırdır etmeden kırıldığını belirt ve resti çekemeyeceksen konuyu uzatma
Anneme kac kere dedim gel artik yuzsuzluk yapipta yalvaramam.. kaynanmain o laflarindan sonra bana bakmasini istemiyorum aslada kabul etmicem benim annem madem gelmiyor onunkide gelmiyecek lohusa lohusa onun stresinimi cekeyim birde

Nere yapayim allahaskima ailemin yaninda dogumumu ailem zaten bir tuhaf insanlar kırk yabanciya koşarlar ama bana yok

konu sahibi lütfen cevap ver bana, rica ediyorum

sen ciddi ciddi bu adamdan ayrılmak istesen mesela, ailenin veya ablanın yanına gitmek istesen
ne der ailen?
sahip çıkar mı sana?

Sen esine ve kaynana sitem etme canim , Annene sitem et..
Cunku ne oluyorsa onlarin yuzunden oluyor boyle seni yalniz birakirlarsa herkesinde dili uzar tabiki ..
Anneni gizli ara ve gelmesini soyle ne demek adet felan ya , boyle gelenek felanda yeni duydum..
Evet sacma oldugunun farkimdayim ama geri kafalilarda hala devam edebliyor... daha fazla yalvaramam annemede

kızlar hatırlayın
o ,konu sahibinin 2ci üyeliği idi. yqkalandı ve iptal edildi.

Çok ayıp değil mi?

ayıp ne kelime...

yani kime ne diyeyim bilmiyorum
kızına sahip çıkmayan ana-babaya mı
böyle bir adamı, böyle rezilliği çeken 20 yaşındaki kıza mı
bu kıza bunları yaşatan ....(diyorum ya bu adamı tarif edebileceğim tüm kelimeler yasak) adama mı

kızlar hatırlayın

Ya ben öyle bir şey anımsıyordum ama tam olarak değil, hatta düşündüm aynı kişiler mi diye, ama o doğum yapmıştı evet sen bahsedince daha iyi hatırladım şimdi.

Ya ben öyle bir şey anımsıyordum ama tam olarak değil, hatta düşündüm aynı kişiler mi diye, ama o doğum yapmıştı evet sen bahsedince daha iyi hatırladım şimdi.

yoook
o da bu kızmış işte
bak yazdılar, 2. üyelik tespit edilmiş

yoook
o da bu kızmış işte
bak yazdılar, 2. üyelik tespit edilmiş

Anladım ben ben hatırlıyordum böyle bir konu gelmeyecekler falan demişti. Ne tuhaf gelenekler var, ben ilk defa duydum çok farklı kültürlerden arkadaşlarımda var oysa ki. çok ayıp ya, kızlarını başkalarına muhtaç ediyorlar.

Anladım ben ben hatırlıyordum böyle bir konu gelmeyecekler falan demişti. Ne tuhaf gelenekler var, ben ilk defa duydum çok farklı kültürlerden arkadaşlarımda var oysa ki. çok ayıp ya, kızlarını başkalarına muhtaç ediyorlar.

evet tuhaf
ama yerine oturmayan taşlar var
bak kaçıncıdır soruyorum konu sahibine
konu sahibi lütfen cevap ver bana, rica ediyorum diyorum

sen ciddi ciddi bu adamdan ayrılmak istesen mesela, ailenin veya ablanın yanına gitmek istesen
ne der ailen?
sahip çıkar mı sana? diyorum

ama herkese cevap veriyor
bir bana vermiyor...

X