İki yüzlü kayınvalide

Bence altinlarinizi ve paranızı alana kadar yani ocağa kadar alttan alın.. o zamandan sonra ki altınları geri alamazsınız o zaman eşinize böyle böyle oldu ben hep sustum senin için ama artık dayanamam paramızı altinlarimizi hemen geri versinler diyip gemileri dr yakın.. şimdi konusursaniz o altinlarin geri gelme oranı yüzde 10 sa bile gelmez

Düğünün ertesi günü evine gelip ailenin mahalle karısi gibi olduğunu söyledi şikayet etti ve siz eşinizin hatrina görüşmeye devam mi ettiniz? Sizin hiç mi kendinize saygınız yok hiç mi ailenize soylenenler zorunuza gitmedi? Gerçekten koca denilen şey bu kadar değerli mi? Arada kalmasın üzülmesin diye bunları yiyip yutacak kadar ona yansıtmamaya çalışacak kadar?

Bu kadar şeyi söylerken nasıl gırtlağını sıkmadın da sustun merak ediyorum. Ona şöyle de benden daha iyisi, daha güzeli ,daha beceriklisi elbette vardır. Ama hiç biri senin yüzüne bakmaz. Kıymetimi bil saygıda kusur etmiyorum dersin. Görüşmek zorunda değilsin. Eşine anlat niye saklıyorsun ki. Saklanacak bi durum yok. Bırak kendi aralarında tartışsınlar. O altınlar gelmez beklemeyin. Eşinizi de gözünüzde fazla büyütmeyin.

kendiniz bile taçlandırdım demişsiniz kv ile çokta kafa yapınız farklı gelmedi bana. o oğluşuna yakıştıramamış kimsecikleri sizse evlenerek çok büyük başarı elde etmiş gibi taçlandırdım demişsiniz. mantık bu olunca büyük başarınıza zeval gelmesin diye ona sustum buna sustum. kadın aşağıladıkça aşağılamış ailenize kadar laf etmiş siz maşallah sus pus.
eşinize gelince asıl probleminiz o bu söylenenlerin hiçbirini duymamış olsa bile demek ki annesinin saygı duymadığı bir adam. biliyorki ben karısına ne dersem diyeyim çekinmeme gerek yok.

Neden eşinizden gizliyorsunuz sorunları oturup konuşun, ayrıca kv 'den uzak dur mesafe koy , esin bir zahmet annesi ile konussun..

Ben şu eşim aman duymasin,arada kalmasın,sakın canını sıkıp üzülmesin düşüncesini anlayamiyorum.Duysun efendim duysun bilsin, düğünün ertesi gün karşiniza dikilip ailenize mahalle karısı diyen annesinin ne olduğu bilsin,çirkefligini görsün,sizi üzdüğünü bilsin.Buna rağmen hala annesine gereken tepkiyi verip ortamı yatistirmiyorsa kendide kahrolsun üzüntüden

Sanırım eşinizin “harikalığı” cicim aylarında olduğunuzdan kaynaklı. Biraz zaman geçince annesini haklı bulmaya, onu susturmaya çalışmak yerine (susturmaya çalışmak diyorum çünkü bir adam isterse gayette susturabilir ailesini ve karısını ezdirmeyebilir) onunla ağız birliği yapmaya başlayacak. Altta kalıp aman kocam dedikçe daha kötü bir hale gelecek işler. Susmayın karşılığını verin daha yolun başındasınız susmaya devam ederseniz ileride daha çok üzüleceksiniz.

Canım Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda aynı ilde bile yaşamazsınız. Geçen sene başıma gelen olayların neredeyse aynısı. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu işler yaşa da bakmıyor insan tecrübe ettikçe anlıyor. Akıllılık etmezsen çok çekersin ben sana diyeyim (ben akıllılık edemedim tecrübeyi yaşayarak edinmek zorunda kaldım).
Gerçekten çok muhatap olmamaya çalış. Alttan aldıkça vs seni daha çok ezerler. İstemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin eş ailesine. Yapınca özverili olunca da bi değer vermeyi bilmeyecek insanlar belli ki

Eşinle aranı bozarsan evse problemler artarsa onlara yakınlaşabilir. Erkekler biraz salak. Geneli de böyle. Eşinle gezin tozun çok muhatap olmamaya çalışın eş ailesiyle. Çok konuşmayın onlarla ilgili. Kırılınca kendinizi çekin erkekler sözden çok davranıştan anlıyorlar.

Bu kadar yaptıktan sonra düzelir mi eş ailesi diye düşünme bence. Zaman içinde Düzelmiş gibi görünür ama düzelmez. Baştan belli etmiş kendini. Az görüş ki sana sıçramasınlar. Ama kavga dövüşle değil güzellikle görüşmeyi azalt eşinin de ağzına laf verme (sen zaten ailemi sevmiyorsun istemiyorsun ne yaptı sana bla bla) diyebiliyorlar maalesef.

taş olsa çatlardı bu kadar lafın üzerine sen nasıl sustun bacım allah rızası için şu kocalarınız üzülmesin diye kocalarınızı düşündüğünüz kadar azıcıkta kendini düşünseydin. valla kimse kusura bakmasın önce benim mutluluğum eşimin değil . kimse kusura bakmasın o kadar lafa susarsan hep el yükseltmiş azarlarda neden çünkü sen kuzu kuzu dinlemişsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…