• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki yabancı gibiyiz evde,beni sevdiğini bile sanmıyorum..

siiv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar
nereden başlayacağımı bilmiyorum ama o kadar çaresizim ki
belki başkalarının fikirlerine ihtiyacım var diye düşündüm ve sırf size danışmak için sadece okuduğum kadınlar kulübüne üye oldum
8 senelik evliyim 2 çocuğum var biri 6 diğeri 3 yaşında bir erkek bir kız.
eşimle severek evlendik (ya da ben öyle sandım)
çok küçüktüm ailem karşı çıktı hiç kimse istemedi ben 17 yaşındaydım o 29 yaşındaydı kısacası benim ısrarlarım üzerine bu evlilik oldu
çok seviyorduk birbirmizi
insan aşıkken aradaki farkları uçurumları göremiyor.
evlendik ve bend ilişkiye girememe gibi bir sorun yaşadım
bu yaklaşık 1sene kadar sürdü ve bizi bitiren bu oldu ilişkimiz o kadar yıprandı ki kelimelerle anlatılmaz...
bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir uzman sayesinde bu sorunum çözümlendi
neyse kısa anlatmam gerekirse ilk çocuğum oldu sonra ikinci derken 8 sene oldu...
şimdi ilişki adına hiçbirşey kalmadı aramızda
iki yabancıyız bir evde artık beni sevdiğini bile sanmıyorum
ilgilenmiyor konuşmuyoruz birbirimizle ancak çocuklar sayesinde ve yine çocuklarla ilgili şeyler.
dışarıdan bakarsan hiçbirşey yok gayet iyi herşey ama içi beni yakıyor
sürekli aşağılanıyorum ,
yaptığım hiçbirşeyi beğenmiyor her seferinde beceriksizim ona göre bu ne olursa olsun.
herşeyim eleştiriliyor en kötüsü artık bende bakmıyorum gözlerine artık bendebıraktım bu ilişki için çabalamayı
seviyormuyum onu bile bilmiyorum
izin versem hergün iş çıkışı doğru arkadaşlarının yanına gider 11den aşşağı dönmez
çocuklarla ilgilenmez
işini bitirince arkasını dönüp yatar..
eğer ihtiyacı yoksa yanıma bile yaklaşmaz
inanın ilişki harici sarılmayı öpüşmeyi bırakalı seneler oldu
bazen konuşmaya çalışırım ama ilişkimiz hakkında asla konuşamayız çünkü ona göre hiçbir sorun yoktur
büyüten benim bana hakaret eder ........ der ağlarım üzülürüm büyütmüş olurum herşeyi büyütüyorsun sen ne biçim kadınsın der
bazen yatağa girer televizyon izlerken ne zaman uyuyacaksın derim yazmam gereken bir yazı olur onunla birlikte uyumak için sorarım bunu
ne olacakki der.. uyurduk derim... sen yap işini sonra gel uyu der beraber uyurduk derim haliyle anlamadığı için yüzüm düşer
bana sırtımda koca bir yüksün biliyormusun der yine susarım

işten gelir daha kapıyı açar açmaz suratsız bir ifadeyle içeri girer yorgun bitkin hayattan bıkmış gibi oysa işi ağır bir iş değil hatta bir senedir neredeyse oraya dinlenmeye gidiyor gibi... abimin yanında çalışıyor orada biliyorum...
yemek yer tv karşısına geçer dizi izler maç izler asla o tv kapanmaz hal hatır sorulmaz

sürekli borçları düşünür ve her daim beynime kazır düşündüğünü ..
öyle çok bir borcumuz yok oysaki neredeyse hiç yok
birşey alırım gösteririm bak yeni aldım diye ilk sorusu ne olur?
kaça aldın ihtiyacın varmıydı? niye aldınki?
bende öyle sürekli birşey alan biri değilimdir
aklı fikri paradır kısacası..
oğlum bazı sabahlar kreşe gitmek istemez çocuğa bağırır para veriyoruz oraya diye ben bugün gitmesin dersem bana senin tuzun kuru tabi biz kazanıyoruz parayı der..
kızımla oğlumu çok ayırır kızımı deli gibi sever ama oğlum hep suçludur bu da beni her seferinde daha çok üzer
aslında anlatacak okadar çok şey varki
ama zaman yetmez buna...
ona sorsam şimdi bana ilişkimizin nesi varki der ona göre herşey yolunda ...
hayatı para olmuş artık...
bazen diyorum keşke çok fazla param olsaydı yüzüne fırlatıp al bak işte istediğin para şimdi o para için kırdığın oğlunun kalbini düzelt bakalım düzeltebilecek misini demeyi çok isterdim
ben kendimi düşünmüyorum çok uzun zamandır oğlum etkilenmesin diye kendimi tüketiyorum
yerli yersiz bağırır küfreder benim en hassas olduğum şeydir bunlar ama artıkkaldırıyorum
mecburen...
o aslında özünde iyi bir insan biliyorum
bana yardım edin akıl verin
onu geri kazanmak istiyorum
yuvam yıkılsın istemiyorum
ben aslında onsuz bir hayat düşünemiyorum...
ama bunuda kendime yediremiyorum beni sevmeyen beni umursamayan saygı duymayan bu adamı neden hala seviyorum
tükendim artık yıprandım
tek istediğim sevgi allah kahretsinki satın alınmıyor
ne yapmalıyım ben
sevgisiz kalmış bir kadını tahmin edersiniz başka şeylere sarmaya çalışıyorum kitap yazıyorum evle meşgul oluyorum ama olmuyor
son zamanlarda iyice sinirli oldum çocuklarıma sesimi yükseltmeye başladım artık öyle doldum ki
kimseyle paylaşamıyorum bunları aileme hiçbirgün yansıtmadım arkadaşlarımada öyle
artık öyle çok doldumki birilerine anlatmam gerekti size anlattım...
bana akıl verin ne yapmalıyım
psikoloğa gittim hap verdi
psikiyatra gittim anlattım eşin olmadan çözemem dedi eşim oraya gidebilecek son insan...

son bir defa daha denemeye hazırım gururumu çiğneyerek çünkü o kötü bir insan değil bunu biliyorum belkide bende hata var size soruyorum
ne yapmalıyım ben
nasıl bir yol izlemeliyim
bana yardım edin lütfen
sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce eşimin dediği gibi çok mu büyütüyorum gereksiz mi alınıyorum?
sen ne işe yararsın
sırtımda yüksün
ne biçim kadınsın gibi daha sayfalarca yazabileceğim söylemler çok ta büyütülecek hakaretler değilmi inanın aklımı yitireceğim ...

merhaba arkadaşlar
belki başkalarının fikirlerine ihtiyacım var diye düşündüm ve sırf size danışmak için sadece okuduğum kadınlar kulübüne üye oldum
8 senelik evliyim 2 çocuğum var biri 6 diğeri 3 yaşında bir erkek bir kız.
eşimle severek evlendik (ya da ben öyle sandım)
çok küçüktüm ailem karşı çıktı hiç kimse istemedi ben 17 yaşındaydım o 29 yaşındaydı kısacası benim ısrarlarım üzerine bu evlilik oldu
çok seviyorduk birbirmizi
insan aşıkken aradaki farkları uçurumları göremiyor.
evlendik ve bend ilişkiye girememe gibi bir sorun yaşadım
bu yaklaşık 1sene kadar sürdü ve bizi bitiren bu oldu ilişkimiz o kadar yıprandı ki kelimelerle anlatılmaz...
bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir uzman sayesinde bu sorunum çözümlendi
neyse kısa anlatmam gerekirse ilk çocuğum oldu sonra ikinci derken 8 sene oldu...
şimdi ilişki adına hiçbirşey kalmadı aramızda
ilgilenmiyor konuşmuyoruz birbirimizle ancak çocuklar sayesinde ve yine çocuklarla ilgili şeyler.
dışarıdan bakarsan hiçbirşey yok gayet iyi herşey ama içi beni yakıyor
sürekli aşağılanıyorum ,
yaptığım hiçbirşeyi beğenmiyor her seferinde beceriksizim ona göre bu ne olursa olsun.
herşeyim eleştiriliyor en kötüsü artık bende bakmıyorum gözlerine artık bendebıraktım bu ilişki için çabalamayı
seviyormuyum onu bile bilmiyorum
izin versem hergün iş çıkışı doğru arkadaşlarının yanına gider 11den aşşağı dönmez
çocuklarla ilgilenmez
bazen konuşmaya çalışırım ama ilişkimiz hakkında asla konuşamayız çünkü ona göre hiçbir sorun yoktur
büyüten benim bana hakaret eder ........ der ağlarım üzülürüm büyütmüş olurum herşeyi büyütüyorsun sen ne biçim kadınsın der
bazen yatağa girer televizyon izlerken ne zaman uyuyacaksın derim yazmam gereken bir yazı olur onunla birlikte uyumak için sorarım bunu
ne olacakki der.. uyurduk derim... sen yap işini sonra gel uyu der beraber uyurduk derim haliyle anlamadığı için yüzüm düşer

işten gelir daha kapıyı açar açmaz suratsız bir ifadeyle içeri girer yorgun bitkin hayattan bıkmış gibi oysa işi ağır bir iş değil hatta bir senedir neredeyse oraya dinlenmeye gidiyor gibi... abimin yanında çalışıyor orada biliyorum...
yemek yer tv karşısına geçer dizi izler maç izler asla o tv kapanmaz hal hatır sorulmaz

sürekli borçları düşünür ve her daim beynime kazır düşündüğünü ..
öyle çok bir borcumuz yok oysaki neredeyse hiç yok
bende öyle sürekli birşey alan biri değilimdir
aklı fikri paradır kısacası..
oğlum bazı sabahlar kreşe gitmek istemez çocuğa bağırır para veriyoruz oraya diye ben bugün gitmesin dersem bana senin tuzun kuru tabi biz kazanıyoruz parayı der..
kızımla oğlumu çok ayırır kızımı deli gibi sever ama oğlum hep suçludur bu da beni her seferinde daha çok üzer
aslında anlatacak okadar çok şey varki
ama zaman yetmez buna...
ona sorsam şimdi bana ilişkimizin nesi varki der ona göre herşey yolunda ...
hayatı para olmuş artık...
bazen diyorum keşke çok fazla param olsaydı yüzüne fırlatıp al bak işte istediğin para şimdi o para için kırdığın oğlunun kalbini düzelt bakalım düzeltebilecek misini demeyi çok isterdim
ben kendimi düşünmüyorum çok uzun zamandır oğlum etkilenmesin diye kendimi tüketiyorum
yerli yersiz bağırır küfreder benim en hassas olduğum şeydir bunlar ama artıkkaldırıyorum
mecburen...
ama bunuda kendime yediremiyorum beni sevmeyen beni umursamayan saygı duymayan bu adamı neden hala seviyorum
tükendim artık yıprandım
ne yapmalıyım ben
sevgisiz kalmış bir kadını tahmin edersiniz başka şeylere sarmaya çalışıyorum kitap yazıyorum evle meşgul oluyorum ama olmuyor
son zamanlarda iyice sinirli oldum çocuklarıma sesimi yükseltmeye başladım artık öyle doldum ki
kimseyle paylaşamıyorum bunları aileme hiçbirgün yansıtmadım arkadaşlarımada öyle
artık öyle çok doldumki birilerine anlatmam gerekti size anlattım...
psikiyatra gittim anlattım eşin olmadan çözemem dedi eşim oraya gidebilecek son insan...

son bir defa daha denemeye hazırım gururumu çiğneyerek çünkü o kötü bir insan değil bunu biliyorum belkide bende hata var size soruyorum
ne yapmalıyım ben
bana yardım edin lütfen
sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce eşimin dediği gibi çok mu büyütüyorum gereksiz mi alınıyorum?
sen ne işe yararsın
sırtımda yüksün
ne biçim kadınsın gibi daha sayfalarca yazabileceğim söylemler çok ta büyütülecek hakaretler değilmi inanın aklımı yitireceğim ...

işin zor gibi gözüküyor..tek taraflı çabalamakta bir yere kadar
belki sana yansıtmadığı bir sorunu vardır..alsan karşına güzellikle konuşsan ..bilemedimki nerden tutsam elimde kalıyor hakaretler aşağılama zor çok zor..

İlişkinizin şu durumu gerçekten çok tehlikeli ve zehirli bir halde. Anlattıklarınıza göre evliliğinizde sorunları tespit edersek;

---Erken yaşta evlenmişsiniz ve sanırım daha çocuk sahibi olmanın sorumluluğunu taşımaya hazır değilken çocuk yapmışsınız. Bu yüzden eşiniz bu yüklerin altında ezilmeye başlamış. O da bir çıkmazda aslında. Kendi kimliğini daha tam oluşturmadan evlenen bir kadın ve sonra çocuklar... Bunların yükü altında eşiniz ezilmeye başlamış. Kurtuluş olarak da arkadaşlarına ve dışarıya daha fazla ilgili hale gelmiş. Çünkü sizin ilginiz ve sevgi isteğiniz onu boğmaya başlamış.

---Cinsel hayatınızdaki sorunlar aslındaki ilişkinizdeki sorunların bir yansıması. Eğer ilişkiniz sağlıklı, sevgi dolu bir noktaya ulaşırsa cinsel hayatınız da düzene girecektir. Yani temelde eşinizle aranızdaki sorunları çözmeye odaklanın, cinsel sorunlar da buna göre çözümlenir kendiliğinden...

---Eşinizin size hakaret etmesi ve sizin sesinizi çıkarmamanız...hata hem sizde hem de eşinizde. Eşiniz sizi eziyor, sizse maddi, manevi olarak ona bağımlı olduğunuzdan ses çıkarmıyorsunuz. Bu sizdeki öfkeyi ve eşinize olan içerlemeyi artırıyor. Ayrıca kendinize olan özgüveniniz de azalıyor...Bu şekilde ilişkinizin altını da oyuyorsunuz. Eğer hakkınızı savunsaydınız hem ilişkiniz böyle yıpranmaz hem de sizin kendinize olan saygınız böyle yerle bir olmazdı. Yani susmanız doğru olan şey değil, kendi kimliğinizi koruyun, kendinize saygı duyun. Siz kendinize yeterince saygı duymadığınız için eşiniz de sizi böyle ezme hakkını kendinde buluyor. Burda asıl olan nokta kendi tutumunuzu değiştirmektir...

Eşinizi değiştirmeniz zor, onu bu halde kabul edin ve ilişkinize yönelik profesyonel destek alıp buna göre önce kendinizi değiştirin. Eğer siz değişirseniz eşinizde buna göre samimi olduğunuzu görürse değişmeye başlayacaktır. Ha ilişkinizin şu halde gitmesi kendi kendini tüketen bir sürece girmesidir aslında. Bunun sizde farkındasınız o yüzden birşeylere yapmaya önce kendi tutumlarınız değiştirerek başlayın....

Allah kolaylık versin...

Ben burda bir kadının çaresizliğini okudum...
Yanlızlığını okudum...
Acı içinde çırpınışlarını okudum...
İçim yandı yaaa içim yandı.

Üzgünüm size verebileceğim bir fikrim yok.
Sadece şu söyleyebilirim ki;
Hayır çok şey istemiyorsunuz
Ve evet eşinizin söylediği laflar yenilir yutulur cinsten değil.
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim ancak dua edebilirim sizin için:26:

merhaba arkadaşlar
ilgilenmiyor konuşmuyoruz birbirimizle
sürekli aşağılanıyorum ,
herşeyim eleştiriliyor
çocuklarla ilgilenmez

İlişkinizdeki temel sorunları ayırdım diğerlerini sildim, gerçekten okurken yüreğim sızladı seven ama çaresiz bir kadının haykırışlarını okudum. Öncelikle eşinin sana karşı saygısı kalmamış, sevgisini bilemem ama seni yük olarak görmesi, açık açık söylemesi çok garip. Aslında yaşadıklarınçoğu kadının muzdarip olduğu şeyler, erkekler kadınlar kadar hassas olamıyor malesef. Sen çaba harcıyorsun ama karşındakinden aynı çabayı göremediğin için üzülüyorsun. Bence çok takma onu bu aralar, biraz da o çabalasın, sen de onun gibi davran, kendinle çocuklarınla vakit geçir, ihmal et onu bakalım ne yapacak.

Bunu benim eşim de yapıyor, ihtiyacın yoktu niye aldın, buna bu kadar para mı verdin vs şeyler söyler. O yüzden takma bunu kafana.

mecburen...

O çocuğun hakkını nasıl ödücek, kimin ne olacağı belli değil belki yaşlandığında o çocuk bakıcak ona. Bence sen değil de başkasının uyarması lazım, bu çocuğun psikolojisini kötü etkiliceksin ilerde seni sevmicek diye, kendi annesi babası da olabilir. Evlat ayırmak çok kötü bir şey.

tükendim artık yıprandım
ne yapmalıyım ben

ne yapmalıyım ben
bana yardım edin lütfen

sen ne işe yararsın
sırtımda yüksün

Kusara bakma canım ama hala nasıl sevebiliyorsun anlamıyorum, bir senelik evliyim, bir sene de nişanlılık dönemimiz oldu, öncesinde de 3 yıl sevgiliydik. Nişanlanmadan önce her şey çok güzeldi, ailesi araya girince herşey değişti bozuldu. İnan eşimden nerdeyse tamamen soğudum, kalbim kırık, belki ufak bir tartışma olsa boşanabilirim artık tahammülüm yok. Ben mi anormalim? İyi niyetin, iyiliğin karşılığı niye hep kötülük oluyor anlamıyorum.
Senin durumuna gelince, bence sen önce kendine değer ver sen kendini önemsemezsen başkasının önemsemesini beklemeye hakkın yok. Evliliğimizde saçımızı süpürge ediyoruz sonra niye değerim yok diyoruz. Sen önce kendine değer ver. Çalışmıyorsun anladığım kadarıyla ama kitap yazıyorsun onlardan bir gelir elde etsen, eşini takmasan. Bundan sonra bencil olsan önce kendini düşünsen. İnan fedakar, iyi, düşünceli insanlar hep üzülüyor, benciller daha değerli oluyor.

Allah yar ve yardımcınız olsun. benim de söyleyebilceğim çok şey yok. ama ezdirmeyin kendinizi, her şey yerinde ve zamanında söylenmeli,içine atmamalı insan. içinde biriktiçe sonucu daha kötü olabiliyor ve insan kendine zarar veriyor. o sana hakaret ettikçe siz susmayın, ona hakaret etmeyin ama hakaret etmemesi gerektiğini söylerek artık kendi yaşantınıza göre tepkinizi koyun bence.
içine atmak pek iyi olmuyor, her tepkiyi yerinde ve zamanında göstermek gerekiyor

Bak canım,eşin 37 yaşında.40 a yakın yaşlar,hayatın daha çok sorgulandığı yaşlardır.
Eşin yaş bunalımı ile beraber maddi sorunlar ve cinsel sorunları birlikte yaşıyor sanırım.

Ben cinsel sorunlarınızın,bunların sonucu olduğunu düşünmüyorum.
Tam tersine bütün mutsuzluğun cinsel kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Vajinismusla başlayan ve iki çocukla sekteye uğrayan bir cinsel hayatınız olmuş.
Bu açıdan tatmin olmayan bir erkek,maalesef eşini aşağılamak gibi bir tavra girebiliyor.
Ve yine maalesef,çoğu erkek,sevişmeyle sonlanmadıktan sonra,eşine fiziksel yakınlık (öpme,sarılma) göstermiyor.

Allah yardımcın olsun.. çırpın, konuş yinede fayda vermiyor, çünkü onlar öyleler... özür dilerim üzülmen için söylemiyorum ama gerçekten değişmiyorlar, değişemiyorlar .yani çoğu böyleeee. hııı tabi inşaAllah Allah saf gönlüne hürmeten eşinin gönlünede o iyi ilgili eş duygusunu koyar ve mutlu olursun...

bütün bunlara rağmen yuvanızı kurtarmaya çalışıyorsunuz.
tebrik ettim sizi...
umarım yakın zamanda düzelir herşey...

Sen sırtımda koca bir yüksün diyen bir adam..
Çocuğunun kreş parasını, çocuğunun başına kakan bir adam..
Kazanmaya çalışmak ne kadar doğru..
Hiç çaba göstermeyen, hiç adım atmayan bir adam için ne yapılabilir

Eşinizle sıkıntılarınızı, aynen bizimle paylaştığınız gibi paylaştınız mı?

neden abinin yanında çalışıyo ki, ondanda böyle davranıyo olabilir iç güveysi gibi hissedip
hem abinin yanında çalışıyor, daha doğrusu pek iş yapmıyor, hem maaş alıyor
kim kime yük bilemedim, senin tüm bu çabana rağmen kılını kıpırdatmaması korkunç, pek ihtimal vermiyorum ama zamanla aranızda 12 yaş farktan kaynanaklanan düşünce ve fikir ayrılığı oluşmuş olabilir mi. cinselliktede artık belki onda bi sorun vardır bu onda öfke yapıyor olabilir.

Son düzenleme:
sen çalışmıyosun dimi canım bence çalışmaya başla mutlaka
gözlemlerime göre, ev hanımlarını eşleri bi süre sonra görmüyo, hepsi öyle demiyorum ama genelde bunu gözlemliyorum, eşlerini sadece evin kendinin ve çocukların alt yapı işlerini halleden bi robot gibi görmeye başlıyolar, çalışmaya başlayarak dikkatini çekebilirsin

İlişkinizin şu durumu gerçekten çok tehlikeli ve zehirli bir halde. Anlattıklarınıza göre evliliğinizde sorunları tespit edersek;

---Erken yaşta evlenmişsiniz ve sanırım daha çocuk sahibi olmanın sorumluluğunu taşımaya hazır değilken çocuk yapmışsınız. Bu yüzden eşiniz bu yüklerin altında ezilmeye başlamış. O da bir çıkmazda aslında. Kendi kimliğini daha tam oluşturmadan evlenen bir kadın ve sonra çocuklar... Bunların yükü altında eşiniz ezilmeye başlamış. Kurtuluş olarak da arkadaşlarına ve dışarıya daha fazla ilgili hale gelmiş. Çünkü sizin ilginiz ve sevgi isteğiniz onu boğmaya başlamış.

---Cinsel hayatınızdaki sorunlar aslındaki ilişkinizdeki sorunların bir yansıması. Eğer ilişkiniz sağlıklı, sevgi dolu bir noktaya ulaşırsa cinsel hayatınız da düzene girecektir. Yani temelde eşinizle aranızdaki sorunları çözmeye odaklanın, cinsel sorunlar da buna göre çözümlenir kendiliğinden...

---Eşinizin size hakaret etmesi ve sizin sesinizi çıkarmamanız...hata hem sizde hem de eşinizde. Eşiniz sizi eziyor, sizse maddi, manevi olarak ona bağımlı olduğunuzdan ses çıkarmıyorsunuz. Bu sizdeki öfkeyi ve eşinize olan içerlemeyi artırıyor. Ayrıca kendinize olan özgüveniniz de azalıyor...Bu şekilde ilişkinizin altını da oyuyorsunuz. Eğer hakkınızı savunsaydınız hem ilişkiniz böyle yıpranmaz hem de sizin kendinize olan saygınız böyle yerle bir olmazdı. Yani susmanız doğru olan şey değil, kendi kimliğinizi koruyun, kendinize saygı duyun. Siz kendinize yeterince saygı duymadığınız için eşiniz de sizi böyle ezme hakkını kendinde buluyor. Burda asıl olan nokta kendi tutumunuzu değiştirmektir...

Eşinizi değiştirmeniz zor, onu bu halde kabul edin ve ilişkinize yönelik profesyonel destek alıp buna göre önce kendinizi değiştirin. Eğer siz değişirseniz eşinizde buna göre samimi olduğunuzu görürse değişmeye başlayacaktır. Ha ilişkinizin şu halde gitmesi kendi kendini tüketen bir sürece girmesidir aslında. Bunun sizde farkındasınız o yüzden birşeylere yapmaya önce kendi tutumlarınız değiştirerek başlayın....

Allah kolaylık versin...

Öncelikle çok teşekkür ederim cevabın için ...

erken yaşta çocuk sahibi oldum evet ama cidden tarafsız olarak söylüyorum bunun yükünü hiçbir zaman eşim üzerine almadı bir gece olsun kalkıp bebeğime bakmadı sadece bazen okadar yoruluyordum ki bebeği uyuturken uyuyup kalıyordum ancak ozaman sen git yat ben uyuturum derdi bu en fazla 2kere tekrarlanmıştır
gündüzleri zaten çalıştığı için yoktu tatil günlerinde birkaç saat evde durup hemen dışarı çıkar ...
onun alacağı bütün sorumluluğu benim ailem üstlendi gezmeye annemler götürürdü bizi , birşey alınacaksa hemen annem alırdı o sadece sever öper sonra gider bu bebekkende böyleydi şimdide böyle...

bana gelince hiçbir zaman sevgimle boğmadım onu bu benim tarzım değil o bana yaklaşmadıkça ona yaklaşamam zaten..
ama belkide dediğin gibi bu bile ona ağır gelmiş olabilir çünkü çok nazlı büyütülmüş tek erkek çocuk ve 5 kızdan sonra üstelik babası erkek çocuk delisi kayınvalidem neler çekmiş erkek doğuramadı diye senelerce
doğumlarını anlatıyor kayınbabam kız diye üzülürmüş demediğini bırakmazmış kadına
en son eşimi doğurduğunda elini götürüp yoklamış doğduğu gibi erkek olduğunu görünce nasıl rahatladığını tahmin edersiniz
ve eşimin nasıl şımartıldığını 6 kardeşler eşimin üzerine hem ev hem dükkan yapmış babası diğerlerine hiçbirşey vermemiş düşünün işte...
bu yüzden zorlandığını düşünüyorum hazırcılığa alışmış
şimdide biri bana bir iş kursa diyip duruyor benim aklım almıyor benim sevdiğim adam bu olamaz diyorum bir insan nasıl başkalarından yardım almayı bu kadar rahat hazmeder aklım almıyor
abimin yanına gireceği zaman karşı çıktım istemiyorum dedim dinlemedi şimdi her allahın günü bana abimi kötülüyor sizin aile böyle işte diyor
benim ailem varlıklı onunki değil kıt kanaat geçiniyorlar
abim çok zengin akrabalarımda öyle ama o kimsenin kendi tırnaklarıyla biryere gelebileceğine inanmıyor misal verecek olursam mesela benim kuzenim sıfırdan başladı çok çalıştı gecesi gündüzü yoktu şimdi çok iyi bir konumda ev aldı son model arasını aldı şirket kurdu ama ona sorsam arkasındakiler sağolsun der oysaki ben şahidim herkes şahittir kimse bir kuruş yardım etmedi ve bu yüzden onu sevmez
bir davette o varsa gitmek istemez kısaca bizimkilerden haz etmez hemen hemen hiçbirinden çünkü hepsi çalışan birşeyler yoktan vareden insanlar benim abimde öyle sıfırdan başladı şimdi arsaları villaları var ..
neden bilmiyorum çalışmak çok ağır geliyor eşime yoksa biz hiçbir zaman ona yük olmadık ailem buna hiçbir zaman izin vermedi belkide hata yaptılar bilmiyorum....

Ben burda bir kadının çaresizliğini okudum...
Yanlızlığını okudum...
Acı içinde çırpınışlarını okudum...
İçim yandı yaaa içim yandı.

Üzgünüm size verebileceğim bir fikrim yok.
Sadece şu söyleyebilirim ki;
Hayır çok şey istemiyorsunuz
Ve evet eşinizin söylediği laflar yenilir yutulur cinsten değil.
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim ancak dua edebilirim sizin için:26:

benim için dua edin inanın en güzeli bu...

İlişkinizdeki temel sorunları ayırdım diğerlerini sildim, gerçekten okurken yüreğim sızladı seven ama çaresiz bir kadının haykırışlarını okudum. Öncelikle eşinin sana karşı saygısı kalmamış, sevgisini bilemem ama seni yük olarak görmesi, açık açık söylemesi çok garip. Aslında yaşadıklarınçoğu kadının muzdarip olduğu şeyler, erkekler kadınlar kadar hassas olamıyor malesef. Sen çaba harcıyorsun ama karşındakinden aynı çabayı göremediğin için üzülüyorsun. Bence çok takma onu bu aralar, biraz da o çabalasın, sen de onun gibi davran, kendinle çocuklarınla vakit geçir, ihmal et onu bakalım ne yapacak.

Bunu benim eşim de yapıyor, ihtiyacın yoktu niye aldın, buna bu kadar para mı verdin vs şeyler söyler. O yüzden takma bunu kafana.

O çocuğun hakkını nasıl ödücek, kimin ne olacağı belli değil belki yaşlandığında o çocuk bakıcak ona. Bence sen değil de başkasının uyarması lazım, bu çocuğun psikolojisini kötü etkiliceksin ilerde seni sevmicek diye, kendi annesi babası da olabilir. Evlat ayırmak çok kötü bir şey.

Kusara bakma canım ama hala nasıl sevebiliyorsun anlamıyorum, bir senelik evliyim, bir sene de nişanlılık dönemimiz oldu, öncesinde de 3 yıl sevgiliydik. Nişanlanmadan önce her şey çok güzeldi, ailesi araya girince herşey değişti bozuldu. İnan eşimden nerdeyse tamamen soğudum, kalbim kırık, belki ufak bir tartışma olsa boşanabilirim artık tahammülüm yok. Ben mi anormalim? İyi niyetin, iyiliğin karşılığı niye hep kötülük oluyor anlamıyorum.
Senin durumuna gelince, bence sen önce kendine değer ver sen kendini önemsemezsen başkasının önemsemesini beklemeye hakkın yok. Evliliğimizde saçımızı süpürge ediyoruz sonra niye değerim yok diyoruz. Sen önce kendine değer ver. Çalışmıyorsun anladığım kadarıyla ama kitap yazıyorsun onlardan bir gelir elde etsen, eşini takmasan. Bundan sonra bencil olsan önce kendini düşünsen. İnan fedakar, iyi, düşünceli insanlar hep üzülüyor, benciller daha değerli oluyor.

bende öyle düşündüm hatta birkaç kez yaptım ihmal etmek dersek çocuklarla zaman geçirdim diğer odada ama o zaman daha kötü oluyor yine hakaret yiyorum ...
ne oldu ne bu trip falan diyor susarsam ağırlaştırıyor sözlerini hakaret ediyor çocukların yanında yapıyor üstelik sonrada surat yapıyor yaptığım yemeği yemiyor çıkıp gidiyor geç vakit geliyor hepten çekilmez oluyor herşey...

sevip sevmediğime gelirsek düşünüyorum belkide benimki alışkanlık onu tanıdığımda çok küçüktüm haliyle birtek onu tanıdım onunla büyüdüm...
onsuzluk nasıl birşey düşünemiyorum yani belkide bu benim cesaretsizliğim...
ama bildiğim birşey varsa kocamın iyi bir insan olduğu
oturup konuştuğumda beni dinliyor yaptıklarının yanlış olduğunu kabul ediyor özür diliyor düzelteceğini söylüyor birkaç gün iyi gidiyor sonra yine herşey aynı oluyor

belki çalışmaya başlasan sırtımda koca bi yüksün,ne işe yararsın gibi laflar edemiycek sende bişeyler becerebilmiş olduğunu o na göstermiş olcaksın,aldığın kıyafetleri rahatlıkla gösterirsin mesela yada kreş parasını ödeyebilirsin.hem çalışırsan bazı şeyleri bu kadar takmazsın.

Allah yar ve yardımcınız olsun. benim de söyleyebilceğim çok şey yok. ama ezdirmeyin kendinizi, her şey yerinde ve zamanında söylenmeli,içine atmamalı insan. içinde biriktiçe sonucu daha kötü olabiliyor ve insan kendine zarar veriyor. o sana hakaret ettikçe siz susmayın, ona hakaret etmeyin ama hakaret etmemesi gerektiğini söylerek artık kendi yaşantınıza göre tepkinizi koyun bence.
içine atmak pek iyi olmuyor, her tepkiyi yerinde ve zamanında göstermek gerekiyor

son birkaç senedir herşeyi içime atıyorum çünkü söyleyince daha kötü oluyor o bana bağırıyor ben ona çocuklar etkileniyor hiçbirşey çözümlenmiyor bende artık bıraktım...

tepki göstermeme izin vermiyor bana hakaret etme dediğimde ben ne dedimki diyor sarfettiği sözlerin normal olduğunu söylüyor bende susmak zorunda kalıyorum çünkü uzatsam hiçbir işe yaramayacak

Bak canım,eşin 37 yaşında.40 a yakın yaşlar,hayatın daha çok sorgulandığı yaşlardır.
Eşin yaş bunalımı ile beraber maddi sorunlar ve cinsel sorunları birlikte yaşıyor sanırım.

Ben cinsel sorunlarınızın,bunların sonucu olduğunu düşünmüyorum.
Tam tersine bütün mutsuzluğun cinsel kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Vajinismusla başlayan ve iki çocukla sekteye uğrayan bir cinsel hayatınız olmuş.
Bu açıdan tatmin olmayan bir erkek,maalesef eşini aşağılamak gibi bir tavra girebiliyor.
Ve yine maalesef,çoğu erkek,sevişmeyle sonlanmadıktan sonra,eşine fiziksel yakınlık (öpme,sarılma) göstermiyor.

haklı olabilirsin canım ama şöyle birşey de var eşim hiçbir zaman cinselliğe düşkün olmadı yani tabi bu belkide benim yüzümden oldu bilemiyorum ama birde eşimin erken boşalma sorunu var ona göre bununda sorumlusu benim ilk sene geçirdiğim hastalık .. belkide öyle ama bu bir hastalık benim suçum ne ki ? bilmiyorum..
ona göre herşeyin sorumlusu benim zaten...

Back
X