• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki yabancı gibiyiz evde,beni sevdiğini bile sanmıyorum..

işin zor gibi gözüküyor..tek taraflı çabalamakta bir yere kadar
belki sana yansıtmadığı bir sorunu vardır..alsan karşına güzellikle konuşsan ..bilemedimki nerden tutsam elimde kalıyor hakaretler aşağılama zor çok zor..

herşeye alıştım da birtek ona alışamadım ...
şu surat asma huyundan vazgeçemedin diyor bana
allah aşkına insan aşağılanmaya nasıl alışır söyleyin bana...
herseferinde kalbimin paramparça olduğunu hissediyorum içimde birşeyler tuzla buz oluyor bu benim elimde değil oluyor işte keşke olmasa aman canım neolacak diyerek geçiştirebilsem birtürlü öğrenemedim bunu yapmayı

bir kere sizi maddi anlamda aşağılaması çok garip geldi.çünkü senin ailenin eline bakıyor.boşansan etsen (Allah korusun) onun pozisyonuna sen girersin yerine sen tv izler maaş alırsın.seni maddi olarak bağımlı görmedim ben hatta eşin size bağımlı.bu devirde iş bulmak kolay mı hele de yatışa alışmış biri için.sanırım özellikle bu aşağılamalarını kompleksinden yapıyor." ben kazanıyorum"un altında "yani beni, sizin paranızı yiyor sanma, hakediyorum"mesajı var.

adama ailecek kucak açmış,kebap bir işin başına oturtmuşsunuz.işte kral evde kral oooh ne güzel.adam tabi sorun yok der baksana ne kadar güzel bir hayat.sen kendini niye bu kadar ezdiriyorsun onu anlamadım.ben senin yerinde olsam bana 1 diyorsa 5 derim.boşanacak diye korkma böyle yağlı kapı bulmuş yalvarsan boşanmaz.

biraz kendine güven.asla kendini ezdirme.zaten ezilecek bir pozisyonda değilsin bunu unutma.

Mesela eşinizin yapmaktan hoşlandığı şeyler varsa başbaşa yapsanız, biraz birlikte vakit geçirseniz.

Kısacası size olan aşkını yeniden hissedebileceği ortamlar oluşturmaya çalışsanız.

Belki bi işe yarayabilir, monotonluktan sıkılmıştır belki biraz..

Allah yardımcın olsun.. çırpın, konuş yinede fayda vermiyor, çünkü onlar öyleler... özür dilerim üzülmen için söylemiyorum ama gerçekten değişmiyorlar, değişemiyorlar .yani çoğu böyleeee. hııı tabi inşaAllah Allah saf gönlüne hürmeten eşinin gönlünede o iyi ilgili eş duygusunu koyar ve mutlu olursun...

sağol canım
değişmiyorlar evet ..
bende kusursuzum demiyorum elbette çok fazla hatam var ama bunu söyleme şekli böyle olmamalı..
bu kadar kırıcı yıkıcı olmamalı
bazen bırakın kadın olmayı beni bir insan olarak bile gördüğünü düşünmüyorum
onun sayesinde kendime olan güvenim bitmiş durumda ...
inşallah iyi dileklerin kabul olur ben mutlu olmayı hakettiğimi düşünüyorum hala.

Yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Siz de bunun farkındasınız bence.
Sanırım sadece iç dökmek için konuyu açtınız.
Allahım yardımcınız olsun inşallah!

Tipik ezik erkek profili...karısının ailesinin kusursuzluğundan duyduğu ezikliği karısından çıkarmaya çalışıyor...
He onun ailesi de problemlidir...Kesin...
Üzgünüm hiçbişey yapamazsınız...
Ya böyle çekeceksiniz ya da yolvereceksiniz gidecek...

bütün bunlara rağmen yuvanızı kurtarmaya çalışıyorsunuz.
tebrik ettim sizi...
umarım yakın zamanda düzelir herşey...

evlilik kurumunun kutsal olduğunu düşünüyorum...
ben hertürlü çabayı göstermek istiyorum elimden gelenin fazlasını
yuva kolay kurulmuyor kolayda yıkılmamalı
çocuklarım ufak üstelik büyük oğlum çok hassas bir çocuk ...
ve ben eşimin iyi bir insan olduğunu düşünüyorum hala...
hala umudum var bu umudu kaybetmek istemiyorum.

canım sen bir daha seni aşağıladığında al çocuklarını annenin evine git boşanacağım de.abine de söyle iş yerinde ona yüz vermesin soğuk davransın bu süre zarfında.o zaman ayaklarına kapanmazsa hiç bir şey bilmiyorum.hem eşini,hem iki çocuğunu hem kebap işini aynı anda bırakabilecek mi acaba sen düşün?:128:

Sen sırtımda koca bir yüksün diyen bir adam..
Çocuğunun kreş parasını, çocuğunun başına kakan bir adam..
Kazanmaya çalışmak ne kadar doğru..
Hiç çaba göstermeyen, hiç adım atmayan bir adam için ne yapılabilir

bilmiyorum bende size soruyorum ne yapmalıyım nasıl davranıp onu kazanmalıyım?
belkide gerçekten ağır geliyor bir ailenin yükünü maddi olarak sırtlanmak ya da acaba o çalışıyor ben çalışmıyorum diye benden bunun acısını çıkarmak için mi bunu yapıyor
bilmiyorum...

bir kere sizi maddi anlamda aşağılaması çok garip geldi.çünkü senin ailenin eline bakıyor.boşansan etsen (Allah korusun) onun pozisyonuna sen girersin yerine sen tv izler maaş alırsın.seni maddi olarak bağımlı görmedim ben hatta eşin size bağımlı.bu devirde iş bulmak kolay mı hele de yatışa alışmış biri için.sanırım özellikle bu aşağılamalarını kompleksinden yapıyor." ben kazanıyorum"un altında "yani beni, sizin paranızı yiyor sanma, hakediyorum"mesajı var.

adama ailecek kucak açmış,kebap bir işin başına oturtmuşsunuz.işte kral evde kral oooh ne güzel.adam tabi sorun yok der baksana ne kadar güzel bir hayat.sen kendini niye bu kadar ezdiriyorsun onu anlamadım.ben senin yerinde olsam bana 1 diyorsa 5 derim.boşanacak diye korkma böyle yağlı kapı bulmuş yalvarsan boşanmaz.

biraz kendine güven.asla kendini ezdirme.zaten ezilecek bir pozisyonda değilsin bunu unutma.

KEsinlikle katılıyorum...
:46::46::46:

Eşinizle sıkıntılarınızı, aynen bizimle paylaştığınız gibi paylaştınız mı?

en son bir sene kadar önce konuşmuştum bazı konularda bana hakvermişti ama ozaman hakaretler bukadar fazla değildi daha usturupluydu son bir senedir çığırından çıktı sözleri ..
ama artık öncekiler gibi oturup konuşabilecekmiyim bilmiyorum dediğim gibi son zamanlarda daha kötüye gidiyor herşey ... aslında nasıl konuşacağımıda bilmiyorum nereden başlayacağımı bugece konuşmak istiyorum ...
yarın benim doğumgünüm ama o dün zannedip kutladı sarıldı doğumgünün kutlu olsun dedi özür diledi..
sonra gitti gece 11buçukta eve geldi suratın beş karış yine neoldu dedi gerisini duymamak için arkamı dönüp kulaklarımı tıkadım ne söylediğini bilmiyorum bilmekte istemiyorum bir özürle herşeyi hallettiğini düşünüyor beni ne olarak görüyor bilmiyorum ..
sanırım ona gülümsememi hoşgeldin dememi falan bekliyordu üzgünüm ama bende insanım...

arkadaşım bu işler tek taraflı olmazki herşey karşılıklı olmalı hep sen hep sen nereye kadar ...
senin istediğin kadar onunda istemesi lazım bazı şeyleri düzeltmeyi:97:

neden abinin yanında çalışıyo ki, ondanda böyle davranıyo olabilir iç güveysi gibi hissedip
hem abinin yanında çalışıyor, daha doğrusu pek iş yapmıyor, hem maaş alıyor
kim kime yük bilemedim, senin tüm bu çabana rağmen kılını kıpırdatmaması korkunç, pek ihtimal vermiyorum ama zamanla aranızda 12 yaş farktan kaynanaklanan düşünce ve fikir ayrılığı oluşmuş olabilir mi. cinselliktede artık belki onda bi sorun vardır bu onda öfke yapıyor olabilir.

abimin şirketleri var onlardan birinde çalışıyor iş yapmıyor derken şöyle piyasa çok durgun olduğu için iş hiç olmuyor neredeyse. yani abim olduğu için biliyorum işyerindeki durumu yoksa iş olduğunda çalışmamazlık etmez..

abim ona teklif etti o da hemen kabul etti ben istemedim babamda iyi düşün dedi ona olacakları tahmin etti eminim...
şimdi her akşam abimi kötülüyor nasıl kötü bir patron olduğunu işçilerinin neler söylediğini ona söylüyorum insanları hiçbirzaman tatmin edemezsin hep daha fazlasını isterler ondandır diyorum sen ne bilirsinki diyor bana bende daha birşey söylemiyorum

aramızdaki yaş farkına gelince bu yaştan çok karakteriyle ilgili
o hayattan bezmiş bir şekilde yaşıyor mesela birileri bizi biryere çağırıyor gidelim değişiklik olur diyorum bizim durumumuzmu var onların tuzu kuru tabi diyor aslında ne bizim durumumuz kötü ne onlarınki çok iyi ama o hep böyle ...
hiçbirşey yokken bile dertli..
yoktan sebeplerle kendini ençokta beni bitiriyor..
ben ses çıkaramıyorum birşey dersem senin için hava hoş umrunda değil tabi diyor.
ama inanın durumumuz herkesten farklı değil ama artık bende herşeyden vazgeçtim
inanın onun verdiği parayla üzerime kıyafet almayalı yada
başka birşey çok uzun zaman oldu okadarki artık birşeyler alacağım diyince onun bile sesi çıkmıyor düşünün artık .. annem ben kendimi bildim bileli çalışır mağazamız vardı
geçen sene devretti bıraktı annem geçen seneye kadar herşeyimi annem karşılardı çünkü ona göre herşey fuzuli masraf ve şimdi ona sorsalar
ben çok masraflıyım
gülmekten başka hiçbirşey yapamıyorum çünkü anlamıyor oğlumun sene sonu gösterisi var kıyafetti salondu öğretmeni masraf listesi yollamış inanın gösteremiyorum ona kendim halletmeye çalışıyorum para arttırıp çünkü biliyorum onun içinde 15 gün surat asıp ben nasıl kalkıcam bunun altından diyerek beni bitirecek göndermeyelim dedim sen çıkardın bunu başıma suçlusu sensin diyecek yine suçlu olacağım
en kötüsüde oğlumun öğretmenlerine hakaret edecek çocuğun önünde para koparmak için yaptıklarını düşünüyor çünkü ....
demediğini bırakmıyor oysa ne kadar iyi insanlar olduğunu
şu zamana kadar aklı olan herkes anlar kreşe çok cüzi bir para ödüyoruz
oysaki aylığı çok yüksek üstelik öğretmeni kapıdan alıp kapıya kendi bırakıyor para istemeden iki senedir ... bu insanlara bile hakaret eden bir adam benim kocam...

maalesef çocuklar babaların değil annelerin oluyor. Sen program yap hep sen birşeyler yapalım diye uğraş.... Yok yok. Boşver . sen de herşey normalmiş gibi yapsan onun yaptığı gibi. Önce kendine değer versen. Ona sorumluluk yüklemesen. O sanki yokmuş gibi çaktırmadan. Herşey yolunda gibi sen de kendini ondan soyutlasan bir süre. Eper bu durumdan rahatsız olmazsa zaten biz olmakta yok olmuş demektir.

sen çalışmıyosun dimi canım bence çalışmaya başla mutlaka
gözlemlerime göre, ev hanımlarını eşleri bi süre sonra görmüyo, hepsi öyle demiyorum ama genelde bunu gözlemliyorum, eşlerini sadece evin kendinin ve çocukların alt yapı işlerini halleden bi robot gibi görmeye başlıyolar, çalışmaya başlayarak dikkatini çekebilirsin

nasıl? dışarıda çalışmamın imkanı yok kızım var bıracak yerim yok üstelik mesleğimde yok
evde yapabileceğim bir iş bulabilir miyim acaba?
biliyormusunuz iş imkanı varmı öyle?
aklıma sadece çocuk bakımı geliyor çok fazla kitap okudum eğitime gittim belediyenin ama bilmiyorum yani nasıl olur
ailemin bilmemesi gerek paraya ihtiyacım olduğunu düşünürler anlatmadığım için bilmezler

merhaba arkadaşlar
nereden başlayacağımı bilmiyorum ama o kadar çaresizim ki
belki başkalarının fikirlerine ihtiyacım var diye düşündüm ve sırf size danışmak için sadece okuduğum kadınlar kulübüne üye oldum
8 senelik evliyim 2 çocuğum var biri 6 diğeri 3 yaşında bir erkek bir kız.
eşimle severek evlendik (ya da ben öyle sandım)
çok küçüktüm ailem karşı çıktı hiç kimse istemedi ben 17 yaşındaydım o 29 yaşındaydı kısacası benim ısrarlarım üzerine bu evlilik oldu
çok seviyorduk birbirmizi
insan aşıkken aradaki farkları uçurumları göremiyor.
evlendik ve bend ilişkiye girememe gibi bir sorun yaşadım
bu yaklaşık 1sene kadar sürdü ve bizi bitiren bu oldu ilişkimiz o kadar yıprandı ki kelimelerle anlatılmaz...
bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir uzman sayesinde bu sorunum çözümlendi
neyse kısa anlatmam gerekirse ilk çocuğum oldu sonra ikinci derken 8 sene oldu...
şimdi ilişki adına hiçbirşey kalmadı aramızda
iki yabancıyız bir evde artık beni sevdiğini bile sanmıyorum
ilgilenmiyor konuşmuyoruz birbirimizle ancak çocuklar sayesinde ve yine çocuklarla ilgili şeyler.
dışarıdan bakarsan hiçbirşey yok gayet iyi herşey ama içi beni yakıyor
sürekli aşağılanıyorum ,
yaptığım hiçbirşeyi beğenmiyor her seferinde beceriksizim ona göre bu ne olursa olsun.
herşeyim eleştiriliyor en kötüsü artık bende bakmıyorum gözlerine artık bendebıraktım bu ilişki için çabalamayı
seviyormuyum onu bile bilmiyorum
izin versem hergün iş çıkışı doğru arkadaşlarının yanına gider 11den aşşağı dönmez
çocuklarla ilgilenmez
işini bitirince arkasını dönüp yatar..
eğer ihtiyacı yoksa yanıma bile yaklaşmaz
inanın ilişki harici sarılmayı öpüşmeyi bırakalı seneler oldu
bazen konuşmaya çalışırım ama ilişkimiz hakkında asla konuşamayız çünkü ona göre hiçbir sorun yoktur
büyüten benim bana hakaret eder ........ der ağlarım üzülürüm büyütmüş olurum herşeyi büyütüyorsun sen ne biçim kadınsın der
bazen yatağa girer televizyon izlerken ne zaman uyuyacaksın derim yazmam gereken bir yazı olur onunla birlikte uyumak için sorarım bunu
ne olacakki der.. uyurduk derim... sen yap işini sonra gel uyu der beraber uyurduk derim haliyle anlamadığı için yüzüm düşer
bana sırtımda koca bir yüksün biliyormusun der yine susarım

işten gelir daha kapıyı açar açmaz suratsız bir ifadeyle içeri girer yorgun bitkin hayattan bıkmış gibi oysa işi ağır bir iş değil hatta bir senedir neredeyse oraya dinlenmeye gidiyor gibi... abimin yanında çalışıyor orada biliyorum...
yemek yer tv karşısına geçer dizi izler maç izler asla o tv kapanmaz hal hatır sorulmaz

sürekli borçları düşünür ve her daim beynime kazır düşündüğünü ..
öyle çok bir borcumuz yok oysaki neredeyse hiç yok
birşey alırım gösteririm bak yeni aldım diye ilk sorusu ne olur?
kaça aldın ihtiyacın varmıydı? niye aldınki?
bende öyle sürekli birşey alan biri değilimdir
aklı fikri paradır kısacası..
oğlum bazı sabahlar kreşe gitmek istemez çocuğa bağırır para veriyoruz oraya diye ben bugün gitmesin dersem bana senin tuzun kuru tabi biz kazanıyoruz parayı der..
kızımla oğlumu çok ayırır kızımı deli gibi sever ama oğlum hep suçludur bu da beni her seferinde daha çok üzer
aslında anlatacak okadar çok şey varki
ama zaman yetmez buna...
ona sorsam şimdi bana ilişkimizin nesi varki der ona göre herşey yolunda ...
hayatı para olmuş artık...
bazen diyorum keşke çok fazla param olsaydı yüzüne fırlatıp al bak işte istediğin para şimdi o para için kırdığın oğlunun kalbini düzelt bakalım düzeltebilecek misini demeyi çok isterdim
ben kendimi düşünmüyorum çok uzun zamandır oğlum etkilenmesin diye kendimi tüketiyorum
yerli yersiz bağırır küfreder benim en hassas olduğum şeydir bunlar ama artıkkaldırıyorum
mecburen...
o aslında özünde iyi bir insan biliyorum
bana yardım edin akıl verin
onu geri kazanmak istiyorum
yuvam yıkılsın istemiyorum
ben aslında onsuz bir hayat düşünemiyorum...
ama bunuda kendime yediremiyorum beni sevmeyen beni umursamayan saygı duymayan bu adamı neden hala seviyorum
tükendim artık yıprandım
tek istediğim sevgi allah kahretsinki satın alınmıyor
ne yapmalıyım ben
sevgisiz kalmış bir kadını tahmin edersiniz başka şeylere sarmaya çalışıyorum kitap yazıyorum evle meşgul oluyorum ama olmuyor
son zamanlarda iyice sinirli oldum çocuklarıma sesimi yükseltmeye başladım artık öyle doldum ki
kimseyle paylaşamıyorum bunları aileme hiçbirgün yansıtmadım arkadaşlarımada öyle
artık öyle çok doldumki birilerine anlatmam gerekti size anlattım...
bana akıl verin ne yapmalıyım
psikoloğa gittim hap verdi
psikiyatra gittim anlattım eşin olmadan çözemem dedi eşim oraya gidebilecek son insan...

son bir defa daha denemeye hazırım gururumu çiğneyerek çünkü o kötü bir insan değil bunu biliyorum belkide bende hata var size soruyorum
ne yapmalıyım ben
nasıl bir yol izlemeliyim
bana yardım edin lütfen
sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce eşimin dediği gibi çok mu büyütüyorum gereksiz mi alınıyorum?
sen ne işe yararsın
sırtımda yüksün
ne biçim kadınsın gibi daha sayfalarca yazabileceğim söylemler çok ta büyütülecek hakaretler değilmi inanın aklımı yitireceğim ...

ailenle şuan ki durumunuz nasıl bilemiyorum ama biraz ailenin yanında kal arada ayrılık olsun birbirinizi özleyin derim:44::44::44::44:

haklı olabilirsin canım ama şöyle birşey de var eşim hiçbir zaman cinselliğe düşkün olmadı yani tabi bu belkide benim yüzümden oldu bilemiyorum ama birde eşimin erken boşalma sorunu var ona göre bununda sorumlusu benim ilk sene geçirdiğim hastalık .. belkide öyle ama bu bir hastalık benim suçum ne ki ? bilmiyorum..
ona göre herşeyin sorumlusu benim zaten...

evlilik danışmanı olan bir psikoterapist erkeklerdeki cinsel sorunların ilişkiye yönelik negatif tutumlar olduğunu söylüyordu. mesela eşinizdeki gibi ''erken boşalma'' sorununun ''bundan olabildiğince çabuk kurtulmak istiyorum'' anlamına geldiğini söylüyordu. yani cinsel birliktelik zevk yerine sıkıntı verdiğinde ve bu belli rutin bir görev haline geldiğinde gösterilen derinden tepkiler de işte böyle dile geliyor. Bunun için bir psikologla görüşmeniz daha anlamlı. eşinizi ikna etmek zor olsa da biraz zorlayın...

maalesef çocuklar babaların değil annelerin oluyor. Sen program yap hep sen birşeyler yapalım diye uğraş.... Yok yok. Boşver . sen de herşey normalmiş gibi yapsan onun yaptığı gibi. Önce kendine değer versen. Ona sorumluluk yüklemesen. O sanki yokmuş gibi çaktırmadan. Herşey yolunda gibi sen de kendini ondan soyutlasan bir süre. Eper bu durumdan rahatsız olmazsa zaten biz olmakta yok olmuş demektir.
öyle zaten bir senedir.. hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorum ama hepten duyarsız olamıyorum
yaptığım hiçbir yemeği beğenmiyor önüne koyar koymaz daha tadına bakmadan yüzünü binşekle sokuyor ama hergün hergün bunu yapıyor istisnasız
ama anneme yemeğe geldiğinde herşeyi beğenerek yiyor hatta ikinci tabağı istiyor acı olanı o yemekleride ben yapmış oluyorum....
hiç anlamıyorum anlam veremiyorum...
geçen gün biber dolması yapmıştım normalde evde yapsam suratına bakmaz ama ikinci tabağı istedi süper olmuş dedi annem yaptı zannediyordu
ama annem yokken bunu söyledi yani ona ayıp olmasın diye değil gerçekten sevdi bu zamana kadar söylemedim ama o gün tutamadım kendimi ben yaptım dedim inanmamış gibi yaptı geçiştirdi...

yani kısacası ben o yokmuş gibi davransam bu onun umrunda olmuyor herşey normalmiş gibi yaşayıp gidiyor ama ben biryerden sonra işte böyle patlıyorum..

nasıl? dışarıda çalışmamın imkanı yok kızım var bıracak yerim yok üstelik mesleğimde yok
evde yapabileceğim bir iş bulabilir miyim acaba?
biliyormusunuz iş imkanı varmı öyle?
aklıma sadece çocuk bakımı geliyor çok fazla kitap okudum eğitime gittim belediyenin ama bilmiyorum yani nasıl olur
ailemin bilmemesi gerek paraya ihtiyacım olduğunu düşünürler anlatmadığım için bilmezler

evde yapılıp satılan ticareti yapılan sanatsal şeyler de var diye biliyorum. ebru tarzı ya da buna benzer sanatlarla veya takı gibi ticareti yapılan diğer şeyleri yapıpı satabilirsiniz. bu konuyu bir araştırın isterseniz...

öyle zaten bir senedir.. hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorum ama hepten duyarsız olamıyorum
yaptığım hiçbir yemeği beğenmiyor önüne koyar koymaz daha tadına bakmadan yüzünü binşekle sokuyor ama hergün hergün bunu yapıyor istisnasız
ama anneme yemeğe geldiğinde herşeyi beğenerek yiyor hatta ikinci tabağı istiyor acı olanı o yemekleride ben yapmış oluyorum....
hiç anlamıyorum anlam veremiyorum...
geçen gün biber dolması yapmıştım normalde evde yapsam suratına bakmaz ama ikinci tabağı istedi süper olmuş dedi annem yaptı zannediyordu
ama annem yokken bunu söyledi yani ona ayıp olmasın diye değil gerçekten sevdi bu zamana kadar söylemedim ama o gün tutamadım kendimi ben yaptım dedim inanmamış gibi yaptı geçiştirdi...

yani kısacası ben o yokmuş gibi davransam bu onun umrunda olmuyor herşey normalmiş gibi yaşayıp gidiyor ama ben biryerden sonra işte böyle patlıyorum..

bu yazınızla beraber fark ettiğim diğer bir durum ise siz de eşiniz de artık sadece olumsuza odaklanmışsınız gibi. birbirinizle ilgili olumsuz şeyleri topluyor gibisiniz. ve bu yüzden artık olumlu olanlar giderek azalıp nefret edilecek şeyler giderek artmış gibi.

bu konuda önereceğim şey, eşinizin nasıl değişeceğini belirlemek yerine, onda seveceğiniz şeyleri arayıp bulmaya çalışın. Ha bu demek değildir ki yapmasını istemediğiniz -hakaret gibi- şeyleri kabul edin. hayır, bu konuda tavrınızı koyun ama olabildiğince kendisini de olduğu gibi kabul edip sevmeye çalışın...

Back
X