• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki yabancı gibiyiz evde,beni sevdiğini bile sanmıyorum..

abimin şirketleri var onlardan birinde çalışıyor iş yapmıyor derken şöyle piyasa çok durgun olduğu için iş hiç olmuyor neredeyse. yani abim olduğu için biliyorum işyerindeki durumu yoksa iş olduğunda çalışmamazlık etmez..

abim ona teklif etti o da hemen kabul etti ben istemedim babamda iyi düşün dedi ona olacakları tahmin etti eminim...
şimdi her akşam abimi kötülüyor nasıl kötü bir patron olduğunu işçilerinin neler söylediğini ona söylüyorum insanları hiçbirzaman tatmin edemezsin hep daha fazlasını isterler ondandır diyorum sen ne bilirsinki diyor bana bende daha birşey söylemiyorum

aramızdaki yaş farkına gelince bu yaştan çok karakteriyle ilgili
o hayattan bezmiş bir şekilde yaşıyor mesela birileri bizi biryere çağırıyor gidelim değişiklik olur diyorum bizim durumumuzmu var onların tuzu kuru tabi diyor aslında ne bizim durumumuz kötü ne onlarınki çok iyi ama o hep böyle ...
hiçbirşey yokken bile dertli..
yoktan sebeplerle kendini ençokta beni bitiriyor..
ben ses çıkaramıyorum birşey dersem senin için hava hoş umrunda değil tabi diyor.
ama inanın durumumuz herkesten farklı değil ama artık bende herşeyden vazgeçtim
inanın onun verdiği parayla üzerime kıyafet almayalı yada
başka birşey çok uzun zaman oldu okadarki artık birşeyler alacağım diyince onun bile sesi çıkmıyor düşünün artık .. annem ben kendimi bildim bileli çalışır mağazamız vardı
geçen sene devretti bıraktı annem geçen seneye kadar herşeyimi annem karşılardı çünkü ona göre herşey fuzuli masraf ve şimdi ona sorsalar
ben çok masraflıyım
gülmekten başka hiçbirşey yapamıyorum çünkü anlamıyor oğlumun sene sonu gösterisi var kıyafetti salondu öğretmeni masraf listesi yollamış inanın gösteremiyorum ona kendim halletmeye çalışıyorum para arttırıp çünkü biliyorum onun içinde 15 gün surat asıp ben nasıl kalkıcam bunun altından diyerek beni bitirecek göndermeyelim dedim sen çıkardın bunu başıma suçlusu sensin diyecek yine suçlu olacağım
en kötüsüde oğlumun öğretmenlerine hakaret edecek çocuğun önünde para koparmak için yaptıklarını düşünüyor çünkü ....
demediğini bırakmıyor oysa ne kadar iyi insanlar olduğunu
şu zamana kadar aklı olan herkes anlar kreşe çok cüzi bir para ödüyoruz
oysaki aylığı çok yüksek üstelik öğretmeni kapıdan alıp kapıya kendi bırakıyor para istemeden iki senedir ... bu insanlara bile hakaret eden bir adam benim kocam...

nasıl? dışarıda çalışmamın imkanı yok kızım var bıracak yerim yok üstelik mesleğimde yok
evde yapabileceğim bir iş bulabilir miyim acaba?
biliyormusunuz iş imkanı varmı öyle?
aklıma sadece çocuk bakımı geliyor çok fazla kitap okudum eğitime gittim belediyenin ama bilmiyorum yani nasıl olur
ailemin bilmemesi gerek paraya ihtiyacım olduğunu düşünürler anlatmadığım için bilmezler

canım 36 aylığı doldurduysa rahatlıkla devletin anaokullarından birine verebilirsin, zaten tüm çocuk uzamnları 36 aydan sonra anaokuluna gitmeli diyor. dışarda iş bulamzsan abinden iste iş, eminim öğrenirsin, ne insanlar en işleri öğreniyor sen mi öğrenemicen, zaten burda amaç para kazamaktan ziyade terapi, sana süper iyi gelecek bak göreceksin
ay ayrıca canım benim neden kimseye yaşadıklarını çaktırmıyosun ya, tamam burdaki gibi detaylı anlatamayabilirsin ama canım burda paylaşmakla azalmaz bu yük, madem ki ayrılmıcaksın, ailene ufak ufak çıtlat, onlarda eşine ufak ufak bu kız yanlız sahipsiz değil diye çıtlatsın aba altından
kendine eziyet ediyosun inanki içine ata ata, kanser olmayımı bekliyosun allah korusun, yok öyle artık kan kusup kızılcık şerbeti içtim demek
sen anlamazsın sen bilmezsin, bu ne ya, bunları diye diye sende özgüven bırakmamış, eşiyle iki çift sohbet bile edemezse insan bi eş bi hayat arkadaşı ne işe yarar o zaman

Son düzenleme:
kırgınlıklarında tabiki haklısın.eşinin yaptıkları ve söyledikleri çok onur kırıcı yenilir yutulur şeyler
değil :50:hatta bana göre eşinin psikolojisi bozuk gitmez demişsin ama keşke bir şekilde bir uzmana gitseniz sizin için çok iyi olur:31:
allah yardımcın olsun canım

çok üzüldüm canım benim...
inan bi tavsiye veremicem ama Allahım yardımcın olsun,kocanın kalbine merhamet versin inş diye dua edebilirim... Allahım sana da sabır versin,eşinin de evlatlarına da hayırlı bi baba olmasını nasib etsin inş...:25::43:

İnsanlar hayatı neden geride başka beş hayatları daha varmış gibi yaşıyorlar ben anlamıyorum hakikaten. Arkadaşım, size tavsiyem, hakikaten silkelenip kendinize gelmeniz. Ne demek ben kocamın iyi bir insan olduğunu biliyorum. Nedir onu iyi yapan, siz iyi insan olmaktan ne anlıyorsunuz ki. Bir insan evinin içinde zerre kadar hürmet, edep, takdir içinde değilse, bir insan ekmeğini yediği insanın arkasından çok çirkin ifadelerle konuşuyorsa, bir insanın zerre şükrü yoksa aksine, haset içinde gözü hep başkalarındaysa ( onların tuzu kuru, bana biri iş kursa v.s.. ) bir insan evlatlarını düşünmeyip onların gözü önünde bas bas bağırabiliyorsa, bir insanın evladının müsamere sevincini yaşayamayacak kadar şevkatten yoksunsa, bir insan bir kadını aşağılayarak kendini tatmin ediyorsa nedir iyilik ? Alkolik bir kocayı 18 yıl çeken bir arkadaşım "içmediği zaman " çok iyi bir insan " derdi. Şimdi kafasını duvarlara vuruyor ömrümü heba etmişim diye. İyilik bir bütündür arkadaşım, bir insanın halinin tavrının duruşunun bütünüdür. O yüzden benim naçizane tavsiyem, önce siz bir kendinize gelin, bir silkelenin. Onsuz bir hayat düşünememek, çok uzun zamandır O'nun dışında bir hayat yaşamamaktandır. Sürekli aşağılama, hakarete maruz kalıp zerre takdir görmeyen insanlar, belli bir süre sonra tüm özgüvenlerini kaybeder, suçu kendinde aramaya başlar, kendisi normal olduğu için de normal dışı davranışlara sürekli maruz kalmaktan kendi dengesi kendi ruh sağlığı bozulur. Babasının annesine yaptıklarını siz söylüyorsunuz, size yaptığı herşeyin bir kadına yapılmasının normal olduğu bir aileden gelmiş, sadece erkek olduğu için şımartılmış, erkek olmanın bu kadar övüldüğü bir ortamda, bir kişilik, bir duruş oluşturmaya zerre ihtiyaç duymamış yüzbinlerce zayıf karakterli adamdan biri eşiniz. Bir psikolog arkadaşım der ki, "ailede terapiye/tedaviye gelen, genellikle ailenin yanlış kişisidir " Yani demek ister ki, geride, evde, bu "normal" insanın dengelerinin bozulmasını sağlamış, "normalin dışında" davranışlar ve tavırları olan biri vardır. Yazdığınız her detay için söylemek istediğim çok şey var, ama çok uzar. Sadece şunu söylemek isterim, o gençlik inanın baki değil, ömür kuş gibi uçup giden bir şey, eğer muhtaç değilseniz, iyi düşünün, bu tip insanları değiştiremezsiniz, duruma bakış açınızı değiştirin.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun, Rabbim basiretinizi arttırsın.

bu arada aklıma şey geldi, bi uzman bulsan bayan olsa, sonra da arkadaşım deyip eve getirsen... bi kocanı incelese.. acaba yapacak biri çıkar mı ki böyle bişey... :26::26:

Arkadaşım kusura bakma ama (anlattıklarından yola çıkarak soruyorum) sen bu adama AMA BENİM KOCAM İYİ mi diyorsun. Senin iyilik anlayışın nasıldır. Kendi çocuğunu dışlayan bir adam nasıl iyi olabilir. Nasıl bunları hazmediyorsun. Sen onuru olan gururu olan bir kadınsın. Nasıl kendine bu muameleyi reva görürsün. Biraz aklını başına al. Bu adama artık tahammül etme. Boşan demem asla. Ama ona bir daha yapmamasını yaparsa da sonuçlarına katlanacağını söyle ve hissettir. Zaten ailenin maddi durumu iyiymiş. Kimseye muhtaç olmadan çocuklarınla yaşarsın. Gir abinin şirketlerinden birine işe başla. Elbet seninde yapacağın bir iş vardır. Kendini bu kadar küçültme. Sen kadın olmanın da ötesinde insansın. Bir insana bunca acıyı yaşatan bir adam nasıl olur da İYİ olabilir ki. inan aklım almıyor ve inan bunu kabullenmene şaşıyorum. Gururunu bu kadar ayaklar altına alıp onun gözünde kişiliksiz biri olma. Belli ki karısını ailesinin zengin olmasını hazmedemiyor yani aşğılık kompleksi var. Seninle de bunun üstüne çıkıyor. Yaşadıklarına değil de kabullenmene üzüldüm. Sen kabullendikten sonra buradakilerin sana bir faydaıs olmaz. Çünkü böyle davranan bir adama kimse katlan hata sende demez.

İnsanlar hayatı neden geride başka beş hayatları daha varmış gibi yaşıyorlar ben anlamıyorum hakikaten. Arkadaşım, size tavsiyem, hakikaten silkelenip kendinize gelmeniz. Ne demek ben kocamın iyi bir insan olduğunu biliyorum. Nedir onu iyi yapan, siz iyi insan olmaktan ne anlıyorsunuz ki. Bir insan evinin içinde zerre kadar hürmet, edep, takdir içinde değilse, bir insan ekmeğini yediği insanın arkasından çok çirkin ifadelerle konuşuyorsa, bir insanın zerre şükrü yoksa aksine, haset içinde gözü hep başkalarındaysa ( onların tuzu kuru, bana biri iş kursa v.s.. ) bir insan evlatlarını düşünmeyip onların gözü önünde bas bas bağırabiliyorsa, bir insanın evladının müsamere sevincini yaşayamayacak kadar şevkatten yoksunsa, bir insan bir kadını aşağılayarak kendini tatmin ediyorsa nedir iyilik ? Alkolik bir kocayı 18 yıl çeken bir arkadaşım "içmediği zaman " çok iyi bir insan " derdi. Şimdi kafasını duvarlara vuruyor ömrümü heba etmişim diye. İyilik bir bütündür arkadaşım, bir insanın halinin tavrının duruşunun bütünüdür. O yüzden benim naçizane tavsiyem, önce siz bir kendinize gelin, bir silkelenin. Onsuz bir hayat düşünememek, çok uzun zamandır O'nun dışında bir hayat yaşamamaktandır. Sürekli aşağılama, hakarete maruz kalıp zerre takdir görmeyen insanlar, belli bir süre sonra tüm özgüvenlerini kaybeder, suçu kendinde aramaya başlar, kendisi normal olduğu için de normal dışı davranışlara sürekli maruz kalmaktan kendi dengesi kendi ruh sağlığı bozulur. Babasının annesine yaptıklarını siz söylüyorsunuz, size yaptığı herşeyin bir kadına yapılmasının normal olduğu bir aileden gelmiş, sadece erkek olduğu için şımartılmış, erkek olmanın bu kadar övüldüğü bir ortamda, bir kişilik, bir duruş oluşturmaya zerre ihtiyaç duymamış yüzbinlerce zayıf karakterli adamdan biri eşiniz. Bir psikolog arkadaşım der ki, "ailede terapiye/tedaviye gelen, genellikle ailenin yanlış kişisidir " Yani demek ister ki, geride, evde, bu "normal" insanın dengelerinin bozulmasını sağlamış, "normalin dışında" davranışlar ve tavırları olan biri vardır. Yazdığınız her detay için söylemek istediğim çok şey var, ama çok uzar. Sadece şunu söylemek isterim, o gençlik inanın baki değil, ömür kuş gibi uçup giden bir şey, eğer muhtaç değilseniz, iyi düşünün, bu tip insanları değiştiremezsiniz, duruma bakış açınızı değiştirin.

Söylemek isteyip de söyleyemediklerimi dile getirmişsiniz.
Konu sahibi arkadaşımız pek çok kadın gibi stockholm sendromu yaşıyor.
Eziyete o kadar alışmış ki işkencecisini benimseyip "iyi" olarak tasvir edebiliyor.

evde çalışırım diyosun ben sana özellikle dışarda çalış diyorum evde çalışsan nolcak aynı tas aynı hamam
dışarda çalışcaksın, çıkarken saçını fönlicen, kokunu sıkcan, bunları eşin için değil kendin için yapcan, yeni insanlarla tanışcaksın, bakcaksın insanlar nasıl yaşıyo kim ne yapıyo, yat kalk aynı dört duvar aynı işler aynı koca, yat kalk aynı dört duvar bu şekilde hiçbirşey değişmez, ufkun kesinlikle açılmaz, hep aynı tarz yaşarken asla hayatına başka açılardan ve objektif bakamazsın

Son düzenleme:
herşeye alıştım da birtek ona alışamadım ...
şu surat asma huyundan vazgeçemedin diyor bana
allah aşkına insan aşağılanmaya nasıl alışır söyleyin bana...
herseferinde kalbimin paramparça olduğunu hissediyorum içimde birşeyler tuzla buz oluyor bu benim elimde değil oluyor işte keşke olmasa aman canım neolacak diyerek geçiştirebilsem birtürlü öğrenemedim bunu yapmayı

peki nereye kadar dayanmayı düşünüyorsun.. en azından böyle davrandığı sürece seni kaybetceğini hissettir adama ..tavrını koy.. boşan boşanma bilemem ama sen sessiz kaldıkça böyle sürecek gibi.. sanada yazık..insansın .varken yok saymak zor bir olay..ama önce sen kendini seveceksin ki karsındakide seni sevsin
dualarım seninle arkadasım..
:71:

cnm benim gercekten cok güzel konusmussun. ben kendi durumuma göre tavsiye etmeye calisiyorum. aynisi olmasada benzer durum bende de var. mesela birakin bir es olmayi evvela insan oldugum halde isitmedigim hakaret yok. arkadasimiza cok üzüldüm. belki yanlis ama biraz kendimle kiyasladim. kendi evliligimde ki artilari eksileri ortaya cikarmaya calistim ama yine bir yere varamadim...

her cümlesiyle dört dörtlük bir yorum.. :71:

Çok üzüldüm içten yazmıssınız, nasıl duygular hissettiğinizi tahmin edebiliyorum..

Bence uzaklasmayı deneyin, denediniz mi bilmiyorum!

Eğerki ilişkinin kurtulma durumu varsa da ancak bu sekilde araya mesafe koyup, uzaklasarak düzelebileceği düşüncesindeyim..

Hem cocuklarına da iyi gelir, Ozaman işte hissedecektir yoklugunuzu..

Evinizdesiniz her sekilde siz yokmus gibi davransa da varlıgınız dan dolayı rahattır, ancak o evde olmazsanız anlayacak asıl yoklugunuzu..

Lütfen deneyin, oglunuza ise içim sızladı, hiçbir evlat haketmez bu davranısları, heleki evlat kayırmak cok günahtır..

Dilerim ki çözersiniz bu sorunları.. allah yardımcınız olsun:59:

Bu evlilikle ilgili gelecek göremiyorum ben.
Bu adamdan bişey olur mu ki.. Allah size sabır versin güç versin

merhaba sen evliliğinde senin rahatsız olduğun konuları çok net ve güzel bir biçimde ifade etmişsin orası anlasıldı ama bu forumlarda doğal olarak hep kadınların yazdıklarını okuduğumuz için kocaların da nelerden şikayetçi olduklarını bilemiyoruz belki onlarda karşılıklı yazsalardı onlarında haklı olduğu noktalar olacaktı kesin çerceve tamamlanacaktı o yüzden konuyu açan arkadaşlarla yorum yapan arkadaşlar arasında "yoo orası öyle değil aslında eşim iyi bir insan yooo burası böyle değil aslında eşimi seviyorum yoo boşanmak istiyorum diye yazdım ama onu kazanmak istiyorum gibi" diyaloglar çıkıyor ortaya ,eleştirmiyorum bu durumu,eşlerini bizden çok onlar tanıyorlar ya da tanıdığı kadarıyla anlatıyorlar t herşey burada da bir çırpıda anlatılamıyor ,bütün yaşanmışlıkları biz satırlarda okuyamayız zaten
benim konunun pek çok ayrıntısı olmakla birlikte şu cihetten bakmak istiyorum zamanında sen vajinismus sorununu yaşamışsn şimdi de eşin erkeklerin kabusu erken boşalma sorununu yaşıyormuş bunu haffife almadığına eminim sen kendini geliştiren bir kadınsın cahil değilsin aklın başında anladığım kadarıyla fedakarda bir annesin kocan açısından bakarsak bu konuya erken boşalma konusu bu konuyu asla konuşmak istemiyorlar onlara erkekliklerini kaybetmek gibi geliyor bilinçaltında biriktikçe birikiyor ve psikolojik olarak hayatı etkilemeye başlıyor belli ki eşin de hayattan zevk almıyor onun da bir bunalımda olma ihtimali var herşeyi boşvermiş sadece hayata gece ve gündüz dönüşümünden ibaret olarak bakan bir kişi haline gelmiş
senin de onun da haklı ve haksız olduğunuz konular vardır ama herşeye rağmen onu seviyorum, kaybetmek istemiyorum dediğin için sana nacizane tavsiyem sende evin içinde biraz gülmeye çalış zor da olsa gülmeyi dene bir arkadaş güzel bir şey yazmış hep birbirinizin olumsuz negatif yönlerinizi keşfetmeye çalışıyorsunuz demiş bence de biraz o ruh halinden sıyrılmayı deneyin
sürekli birbirinize bakıp of gene ne yumurtlayacak beklentisinde olmayın eşinin bu sorunu aşmasına yardım et elinden geldiği kadarıyla velhasıl burda ne yazılırsa yazılsın biz sizin anlattıklarınız doğrultusunda yorumlar yazıyoruz kendi ailenizi ve kocanızı gene en iyi siz tanırsınız her evlilikte az çok bir duraklama dönemi oluyor kendiniz için en hayırlı kararı vermeniz temennisiyle sevgiler..

Son düzenleme:
Üzgünüm ama senin durumuna yakın çok aile var, tamam biraz uzaklaşmak iyi.Eşim 5 gün seyahate gitti, geldiğinde çok farklıydı. İyi ama sonucu ancak 2 hafta değişmeyle sınırlı kalıyor.Eşler arasındaki yaş farkının da çok önemi var, aynen senin gibi misafir geldiğinde salatayı misafin yaptığını söylüyorum o zaman beğeniyor.

Evlilikte yapılan en büyük yanlış karşındakini değiştirmeye çalışmak.Hele bunu yapan erkekse çok zor.

canim dogum gününü en icten dileklerimle kutluyorum ve daha nice saglikli mutlu ve umutlu yillar diliyorum. dilerim hersey gönlünce olur...

ya aklıma ne geldi..
şimdi burda derdini ve duygularını çok iyi anlatmışsın ya hani..
bilgisayarı evde eşinin görebileceği şekilde açık bıraksan ve senin yazdıklarını okuyabilse?
belki de bu kadar derin şeyler hissettiğini bilmiyordur.. erkek mantığı işte ekmeği suyu hazır geliyo evinde de oturuyo daha neyi dert ediyo diye düşünüyo olabilir mi :31:

eşinizin söylediği bir laf çok ama çok ağır 'sırtımda koca bir yüksün' bu ne kadar acı bir söz böyle sizin adınıza çok üzüldüm belki bir evlilik terapistine gidebilirsiniz

Tipik ezik erkek profili...karısının ailesinin kusursuzluğundan duyduğu ezikliği karısından çıkarmaya çalışıyor...
He onun ailesi de problemlidir...Kesin...
Üzgünüm hiçbişey yapamazsınız...
Ya böyle çekeceksiniz ya da yolvereceksiniz gidecek...

Sonuna kadar katılıyorum kompleksten kaynaklanıyor aşağılamaya çalışması onda olmayan bişeylerin ezikliği onu saldırgan yapıyor. Bunu da asla kabul ettiremezsin ona. Hemen üste çıkar. Çok çok iyi biliyorum bunu..... Sana tavsiyem konuşamıyorsanız ona uzunca bir mektup yaz işe giderken cebine falan koy çünkü muhtemelen sen yanındayken okumasını istersen okumaz, abuk subuk laflar edebilir yine. Mektup ta işe yaramazsa ailene açıl. İleride daha kötü durumlar olursa aileni bile sana karşı kışkırtabilir kimseyi inandıramazsın muhtemelen onlara iyi görünüyordur çünkü. Ailenle konuş senin ve çocuklarının işkence gibi bir hayat sürmenizdense belki ayrılmak da daha hayırlı olabilir.. Allah ıslah etsin böyle kocaları ..... Allah yâr ve yardımcın olsun...

Back
X