- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.471
- 548
- Konu Sahibi Canlicenaze
-
:))) Evet aynısını bizde yaşadık atlamışım o kısmı.Oğlumda uzun bir süre soyadını Tekin Demir sandıbenim de aynen oyle. soyismim erkek ismi ayni zamanda. ikinci ismim sanılıyor genelde. benim bebeklere de sizin ornekten ornek verecek olursam bebek tekin demir yazmislardi. oglum buyudu bir ara kendi soyadini da tekin demir zannediyordi. sonra anladi sadece demir olduğunu
Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Ben de iki soyad kullanırım diye düşünüyorum. Akademik bir şeyim yok ama o benim soyadım yani niye vazgeçeyim ki kendi soyadımdanEvlenirsem kesinlikle ya sadece kendi soyadımı ya da iki soyadı kullanırım.
Makalelerde şimdiki soyadım yer alıyor sonuçta, vazgeçmem başarımdan
Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Gerçekten benim kızım bana bunu sorsa çok üzülürüm mal degiliz artık 2 soy adı kullanabiliyoruz ki bana esin soy adını almak çok saçma geliyo ama 10 senedir 2 soy adı kullanıyorum sırf kocamın soyadını kullanmaya niyetim yokkHanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Aynen valla ya bende yakıştırdım ya iki soyismi bir ara dedim kendiminkini de mi kullansaydım acaba, kızdı banaerkeklerin buyuk bir kismi bozuluyor bu duruma çünkü. benim esimde bozulmustu ama evlenmeden net tavrimi koydugim icin birsey diyemedi. ama rahatsiz oluyor biliyorum.
gecen can bonomo yla oyku karayel in dugununde oyku karayel oyku bonomo diye anilmasini istedi. can bonomonun da sarp apak in da cok hosuna gitti. kaldi mi boyle kizlar dedi. hayy dedim nispeten daha modern daha baska kafalarda olabilecegini dusundugun insanlar bile soyadina takilabiliyor.
Ben de iki soyad kullanırım diye düşünüyorum. Akademik bir şeyim yok ama o benim soyadım yani niye vazgeçeyim ki kendi soyadımdanİyi kötü 30 yıldır beraberiz. Bir de çevremdeki bütün arkadaşlarım ve kuzenlerim çift soyadlı, çok alıştı gözüm ondan herhalde.
Kütüğümüz niye değişiyor? O da çok saçma. Soyadının değişmesi de saçmaBen almadım bana anlamsız geliyor kütüğün değişmiş soyadın değişse nolur giibi bakıyorum kızlık soyadım anlamsız birşey belkide bu yuzden almadım :)
Bu da zor oluyor ileride çocuk sahibi olduğu zaman çocuğu ile aynı soyadına sahip olmayacak. Pratikte bir sürü sıkıntısı oluyor. Boşanan kadınlar bu sebeple çocuklarını kendi soyadlarına gecirebiliyorlar.Kadının sadece kızlık soyadını kullanabileceğine yönelik Yargıtay kararları var. Düşünmez misiniz?
İki soy isim çok şık duruyor.ama tek soy ismisoylemesi daha basit.tek soy adı kullandım ben.Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Ben almadım bana anlamsız geliyor kütüğün değişmiş soyadın değişse nolur giibi bakıyorum kızlık soyadım anlamsız birşey belkide bu yuzden almadım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?