İki soy isim?

Kendi soyadım bir kadın ismi aynı zamanda iki ismim var sanılıyor, ben ikisini de kullanıyorum, kullanılmasa da olur aslında illa da olmasi lazım değil. Koca kütüğümüz değişiyor en çok ona içerlemistim yeni kimliğimi elime alınca :)

Adım 5 harf + soyadım 15 harf + eşimin soyadı 5 harf

Kızlık soyadımı kullanmadım tabiki
Akademik yayınlarım var iki soyadını kullansaydım yazdığım bir şeyden alıntı yapılması 1 satır sürerdi

:))) Evet aynısını bizde yaşadık atlamışım o kısmı.Oğlumda uzun bir süre soyadını Tekin Demir sandı Doğumlarda çaktırmadan eşimin bozulduğunu hissetmiştim.He sağolsun bana bişey yansıtmadı ama hoş olmadı yani.Hastane evraklarınada o şekilde girilmiş.

Buradaki herkes de her gün her gün resmi evraklarla mı boğuşuyor nedir? Öyle bir yoğunluk yoksa, kırk yılda bir beş-altı harf fazladan yazacaksınız diye bu kadar kaosa sürüklenmeye gerek yok bence. İkisini de kullanın ne olacak?

Ben kullanıyorum
Zor olmuyor, kullanın derim.
Bazen mağzalarda falan isim soruyorlar ya ozaman sade ikinci (eşimin) soy ismini kullanıyorum, ama normalde heryerde kullanıyorum ikisinide

Evlenirsem kesinlikle ya sadece kendi soyadımı ya da iki soyadı kullanırım.

Makalelerde şimdiki soyadım yer alıyor sonuçta, vazgeçmem başarımdan
Ben de iki soyad kullanırım diye düşünüyorum. Akademik bir şeyim yok ama o benim soyadım yani niye vazgeçeyim ki kendi soyadımdan İyi kötü 30 yıldır beraberiz. Bir de çevremdeki bütün arkadaşlarım ve kuzenlerim çift soyadlı, çok alıştı gözüm ondan herhalde.

Ben kullanıyorum bir zorluk yaşamadım, kendi soyadım çok güzel vazgeçemedim

Gerçekten benim kızım bana bunu sorsa çok üzülürüm mal degiliz artık 2 soy adı kullanabiliyoruz ki bana esin soy adını almak çok saçma geliyo ama 10 senedir 2 soy adı kullanıyorum sırf kocamın soyadını kullanmaya niyetim yokk

Aynen valla ya bende yakıştırdım ya iki soyismi bir ara dedim kendiminkini de mi kullansaydım acaba, kızdı bana gerçekten erkekler bundan çok rahatsız oluyor nedense

Hiç
El oğlu için babamın soyadını mı sileyim

Ben almadım bana anlamsız geliyor kütüğün değişmiş soyadın değişse nolur giibi bakıyorum kızlık soyadım anlamsız birşey belkide bu yuzden almadım :)
Kütüğümüz niye değişiyor? O da çok saçma. Soyadının değişmesi de saçma

Şimdi şöyle mesela adın Zeynep Demir olsun. Yeni alacağın soyadı da Türker olsun. Zeynep Demir Türker uzun değil ve güzel oluyor.

Zeynep Demir olarak yaşadın yıllarca sonra bir günde Zeynep Türker olacaksın. Çok büyük kafa karışıklıgi ve mutsuzluk sebebi olmuştu bende. Benim 2 ismim var ve kendi soyadım 8 karakterli olduğu için kendi soyadımı kullanmıyorum. Ama uzun bir süre adımın değişmesini yadırgadım. Zor oluyor.

Kadının sadece kızlık soyadını kullanabileceğine yönelik Yargıtay kararları var. Düşünmez misiniz?
Bu da zor oluyor ileride çocuk sahibi olduğu zaman çocuğu ile aynı soyadına sahip olmayacak. Pratikte bir sürü sıkıntısı oluyor. Boşanan kadınlar bu sebeple çocuklarını kendi soyadlarına gecirebiliyorlar.

İki soy isim çok şık duruyor.ama tek soy ismisoylemesi daha basit.tek soy adı kullandım ben.

Ben almadım bana anlamsız geliyor kütüğün değişmiş soyadın değişse nolur giibi bakıyorum kızlık soyadım anlamsız birşey belkide bu yuzden almadım :)

Yıllarca kendimizi adımız soyadımız ile tanıtıyoruz kendimizi öyle biliyoruz. Bir gecede soyisim değiştiriyoruz. Adımız tamamen değişiyor aslında. Kütük nedir bir kayıt yani. Gerçi o da rahatsız etmişti beni. Yani insanın kimlik bilgileri değişir mi? Çok manasız değil mi ya.

Bende kullanıyorum işime hangisi gelirse onu yazıyorum kendi soy ismim 7 harfli eşimin 4 harfli bazen ikisini de kullanıyorum hiç sorun değil

Ah bi de onu bana sor sen esimden iki soyisim gecti. Haliyle kendiminkini kullansaydim 3 tane soyismim olacakti. Bi de esim Turk olmadigi icin soy ismim de bir garip.. Canim cikiyor telefonda kodlamaktan. Birak telefonu yuz yuze bile yanlis yaziyorlar. Basvuru yaparken de memur hic bilgi vermedi ki. Bizi belgelerle cok ugrastirdilar soy isim yuzunden. O an benim de aklima gelmedi. Aslinda deseydi kendi soy ismini kullanabilirsin diye ne ozaman biz okadar ugrasacaktik.( bi noter bi yeminli tercuman tekrar tekrar ve tekrar) Ne de ben suan bu zorlugu cekiyor olacaktim.. aklima geldi yine sinirlendim bak simdi Tek soy isim iyidir bence.

Hem göbek adım var hem de çift soyadım uzun evet ama babamdan aldığım soyadımı tamamen bıraksam çok huzursuz olurdum. Ayrıca inşallah olmaz ama ileride ayrılırsanız evli olduğunuz dönemdeki kariyerinizde kendi öz soyadınız da bulunsun yoksa kocanızın soyadına kariyer anlamında hep bağımlı kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…