• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
daha ne olsun tek maaş o civarda olur zaten

sıkışırsa satar aracı krediyi kapar 5000 ile geçinirler

çoluk çocuk yok ev de var bence yeter her gün alemlerden alemlere akmazsa tabii
Arac onlar icin zorunlu.is saatlerinesnek evin oldugu yerde toplu tasima yok hem bizimkinin kendi araci var onu satacak araci satmazlar

Tamamen onun soyledigini yaziyorum.
Aylik 1000 tl kiyafetime kozmetigime ayirsam 1000 tl mutfak benzin 1000 tl ile fatura vs gecinemez miyiz diyor🤷‍♀️baska.ne masraf olur ki diyor
Kuzeninize yuh demek istiyorum. 10 yıllık uzman mühendisim, eşim doktor ben o paraları kıyafete kozmetiğe harcamadım henüz :) Kuzeniniz hayatın çok dışında, bir an önce reel dünyaya dönsün ya da ana babasının evinde otursun.

Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.

Yasamaz dolaptakiler eskiyor e bedeni degisti bosaltti dolabi zaten bu yil 15 kilo verdi

o zaman evlenmesin

zira ben ortaokulda giydiğim kıyafeti kırk yaşımda giyiyorum hala

kilo da aldım kilo da verdim

arada nerede ise 3 ayrı bedene göre kıyafetlerim var

moda da dönüyor eskiye bedenler de

15 kg verdi ise ailesi ile yaşarken almıştır zaten

lakin ailesi kızlarını biliyor evlenmesin

karşımda yasak elma da Halit in kızları ve eşleri canlandı onlar gibi yaşayacaksa memur adamla evlenmesin

Kuzeninize yuh demek istiyorum. 10 yıllık uzman mühendisim, eşim doktor ben o paraları kıyafete kozmetiğe harcamadım henüz :) Kuzeniniz hayatın çok dışında, bir an önce reel dünyaya dönsün ya da ana babasının evinde otursun.
1000 lira kiyafete kozmetige harcamadiniz mi?o da ilginc.kadinsiniz neticede ne bileyim ic camasiridir,topukli ayakkabidir,kremdir...

Ya öyle yorumlar var ki hayret ediyorum. 3000 tl ye kira ödemeden çocukta yoksa hayli hayli geçinilir. Tabi bir şartla aylık 2000 tl kredi borç ödemeyecekse. 1000 tl fatura demişler ama ne kullanılıyor da 1000 tl fatura oluyor. kışın belki o kadar olur ama yaz ayında zaten doğalgaz yakılmıyor. diğer faturalarda olsun hadi 500 tl. yiyecek içinde pazarını yapsa aylık belli ihtiyaçlar alınsa 500-750 tl arası olur. geriye tahmini 1500-1750 tl falan kalır. her ay tonlarca kıyafet alıp her akşam dışarda yemek yemeyeceklerse elbette yeter. istediği yere de gider gezer. haftada bir kere dışarıda yemekte yenir. bizim aylık kira fatura market çıkınca elimizde 1000 tl civarı kalıyor. dışarı da çıkıyoruz. yemekte yiyoruz. ihtiyacımız olanı da alıyoruz. 1 yaşında da kızım var onunda ihtiyaçları cabası.

Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.
600 lira hiç bir şey değil dediniz. İki kişilik mutfağa nasıl yetsin? Makarnanın paketi 5 liraya dayanmış. En dar hesabı hep mutfağa veriyorsunuz.

Ya öyle yorumlar var ki hayret ediyorum. 3000 tl ye kira ödemeden çocukta yoksa hayli hayli geçinilir. Tabi bir şartla aylık 2000 tl kredi borç ödemeyecekse. 1000 tl fatura demişler ama ne kullanılıyor da 1000 tl fatura oluyor. kışın belki o kadar olur ama yaz ayında zaten doğalgaz yakılmıyor. diğer faturalarda olsun hadi 500 tl. yiyecek içinde pazarını yapsa aylık belli ihtiyaçlar alınsa 500-750 tl arası olur. geriye tahmini 1500-1750 tl falan kalır. her ay tonlarca kıyafet alıp her akşam dışarda yemek yemeyeceklerse elbette yeter. istediği yere de gider gezer. haftada bir kere dışarıda yemekte yenir. bizim aylık kira fatura market çıkınca elimizde 1000 tl civarı kalıyor. dışarı da çıkıyoruz. yemekte yiyoruz. ihtiyacımız olanı da alıyoruz. 1 yaşında da kızım var onunda ihtiyaçları cabası.
Ya onlarin evi buyuk sanirim.bunlarin evi 80 mettekare.ne faturasi olacak ki

100 elektrik 60 su 100 internet 500 doğalgaz
Damacana su içse aylık düz hesap 800 bunlar fatura ve damacana su
Mutfak 1000, benzin 500 olsa.
Ellerinde 700 kalıyor. Benzini bayağı kıstım üstelik. Çok yakan bir arabaysa 500 yetmez ama ben az yakan bir şey olarak hesapladım. Ben geçinirim açıkçası. En kötüsü ek hesaptan yerim bir süre , araba kredisi bitince eksiden artıya çıkarım. Çalışıyor olmama rağmen benim aylık bin lira makyaj, kıyafet harcamam yok. Tatil zor ama bu parayla tatil olmaz. Makyaj ve kıyafetten kısmak yerine arabayı satmayı düşünmesi çok tuhaf değil mi? Alınmış araba satılır mi ya süslenmek için

Ben tek basima bile gecinemem o parayla koskoca İstanbulda. Kuzeniniz evlenmek zorunda mi? 40 yasinda,calisamayacak durumda olan bir insan evini nasil idare edecek? Evlilik sorumlulugunu maddi manevi nasil tasiyacak? Akil disi seyler istiyor bu insanlar,herkes neden sartlarini sorgulayamiyor anlayamiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back