• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailenin evlenirsen bize güvenme demesi normal değil mi? Hayır bir de evlenmiş barklanmış insanın ihtiyaçlarını mı karşılayacaklar?

Çalışmıyorsa ve evlenmek istiyorsa önüne koyana katlanacak, başka yolu var mı bu işin?

Şu hasta, çalışamaz olayına da ayrı bir hayran oluyorum. İnsanlar ağır hastalıklarla çalışıyorlar. Benim böbrek hastası ablam hastalığında da, diyaliz döneminde de, organ nakli olduktan sonra da çalıştı, şimdi emekliliğin tadını çıkarıyor. Beyninde ur olan kuzenim aynı şekilde, diyabetli, çölyaklı kuzenlerim aynı şekilde. Neymiş ki bu çalışamayacak kadar ağır hastalık acaba?

Benim bir akrabam kanser hastasiydi bagirsagini disari almişlardi o haliyle bile konfeksiyonda calismisti.
Zorunlu olunca calisiliyor malesef. 😔

istanbulda yasiyor ve calisiyorum, donem donem annemle, tek veya erkek arkadasimla yasiyorum ve kiradayiz. luks alışveriş merakim yoktur ve harcamamin cogu ev ihtiyaclari icindir. tahmin etsem, ortalama bir yasam icin 5 bin, biraz daha keyfekeder yasamak icin 6-7 bin ve uzeri gerekirdi diye dusunurdum. tabi yine bu miktarlar beklentilerinize gore degisken. benim ruhum fakir, 10 bin de kazansam biriktirebildigimi biriktirir kalaniyla minimal harcama yaparak yasardim, sacip savurmaya elim gitmezdi.

Anlaşmışlar ki evlenecekler burada geçinemezler dersek vazmı geçecek anlamadım ayrıca siz niye bunu dert ettiniz? Seviyorsa gayet idare eder ailesinin evini aramaz. Kendi evleriymiş yeter tabii ki insanlar asgari ücretle çocuk büyütüp kira ödüyorlar
Kendi sormami istedi okuyor

Adam calisiyor sadece.memur 5000 maasi ama 2000 tl arac kredisi var 4 yili var daha

Araç için aylık o kadar para baglamak evlenmek niyetinde olan biri için kötü olmuş. Ama tek sebepleri bu ise, o zaman haksızlık da olur bence. O kredi de kapanır. Ama önemli olan kızlarının mutlu bir yuva kurabilmesi. Sonuçta kredi olmasa aylık geliri iyi sayılır

Psikolojik panik atak var.kanseri de yeni atlatti
Ay kıyamam panik ataksa çalışamaz tabi... ha bu arada unutmuşum ablam böbrek hastalığının üstüne kanser de atlattı. %80 engelli kategorisinden emekli oldu. Çalışmamak için çok bahane bulunur da inandırıcı olmaz.
Her neyse konumuz bu değil. Dediğim gibi çalışmayacaksa önüne konana razı olacak.

Her ay kiyafeti ayakkabisi dolgusu botoxu 6 ayda bir tatili vs vs

Bu maaş bu giderlere asla yetmez.

Sadece ihtiyaç halinde uygun fiyata kıyafet alırsa, dışardan yeme olayı asla olmazsa, gezme tatil vs beklentisi yoksa evet bu parayla geçinilir. Ama belli giderleri olan biri için imkansız.

Kaba taslak düşünüyorum bence geçinilir.
bizim eve giren net para belli değil. O yüzden kendimiz ne kadar harcıyoruz bilmiyorum.
açma şöyle düşünebilirim
Elektrik 120
Su 60
Telefon 2 kişi 100
İnternet 100
Yaklaşık 400 TL sabit gider olur

e mutfak haftalık 250 TL alışveriş yapılsa 1000 TL

Haftalık 100 TL kadın 100 TL erkek kişisel harcama yapsa 800 TL o.

Ivır zıvıra haftada 100 TL gitse 400 de o. yine de 2600 oldu.

Bence geçinilmeyecek kendini kahredecek bir rakam değil ki yine de fazla fazla yazdığımı düşünüyorum. ama tabiki düğün borcu kredi borcu vs olur mu bilmiyorum. Bina masrafı olur mu bilmiyorum. Ama etrafımda bu ücrete 2 çocuk büyüten biliyorum.

Açıkçası şuan evdeyiz ne benzin masrafımız var ne dışarıda harcanan bir çaya kahveye verilen para:D biz şuan bundan daha az harcıyoruz diyebilirim :D

Adam calisiyor sadece.memur 5000 maasi ama 2000 tl arac kredisi var 4 yili var daha

bizim kredi kartımiz 4 4.5 arası geliyo aylık
ufak çocuğumuz var. fazladan lüks olan gereksiz hiç bişey yok. mecburen yapılan taksitler var. mesela araba kaskosu sigortası.

evelenecekse arabanin da aylik en azından 500 tl yiyeceğini ellerine 2500 kalacağını onla da İstanbul'da bisey yapamayacgini bilmeli. yapamayacak derken sinema tiyatro dışarda yemek vs gibi şeyler mümkün görünmüyo.

Bu maaş bu giderlere asla yetmez.

Sadece ihtiyaç halinde uygun fiyata kıyafet alırsa, dışardan yeme olayı asla olmazsa, gezme tatil vs beklentisi yoksa evet bu parayla geçinilir. Ama belli giderleri olan biri için imkansız.
Tamamen onun soyledigini yaziyorum.
Aylik 1000 tl kiyafetime kozmetigime ayirsam 1000 tl mutfak benzin 1000 tl ile fatura vs gecinemez miyiz diyor🤷‍♀️baska.ne masraf olur ki diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back