• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakin hesabi yapan o.ama ben de mutfak alisverisi yapiyorum.kendimden ornek vereyim size.ben eti de alirim,sutu de alirim,yogurdu da alirim,meyveyi de...inanin 600 u gecmez ki ananas,yaban mersini vs alirim.pahali diye kismam bogazimdan.her seyi de alir yerim en iyisinden.sutun proteinlisini alirim.yani ne yiyip iciyosunuz mutfaga o kadar harcaniyor vallahi anlamadim.

Hastayım şu üç kuruş paraya dört dörtlük beslenenlere. Marketler bize kazık atıyor herhalde. Kıymanın kilosu 50 lira. Haftada yarım kilo kıyma tüketilse 100 lira. En dandik balık 15 lira haftada 1 kilo tüketilse 60 lira. paketli tavuk 30 lira kilosu, koy ayda 2 kilo da ondan 60 lira. Ortalama peynir 40 lira, ayda en az 1.5 kilo gider ki tek çeşit sayıyorum 60 lira. 280 lira gitti bile. Daha sebzesi, yağı, unu, şekeri,sütü, yoğurdu saymadık. 500-600’e nereye iyi besleniyorsunuz acaba?

Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.

peki bundan evleneceği adamın haberi var mı ?

şaka bi yana, kuzeniniz hayatında ev geçindirmemiş belli oldu. öyle her ay bu kadar diyip o rakamlar sabit kalmaz. beyaz eşya arızalınır, evde bir yerde tadilat gerekir. bir sağlık masrafı olur..

bir de çalışmaya erinip adamın parasıyla botox yaptırmak bence hoş değil. evden çalışıp parasını kazansın, onunla yaptırsın bari.

Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.
Eşi için ne kadar ayrıldı?

Hastayım şu üç kuruş paraya dört dörtlük beslenenlere. Marketler bize kazık atıyor herhalde. Kıymanın kilosu 50 lira. Haftada yarım kilo kıyma tüketilse 100 lira. En dandik balık 15 lira haftada 1 kilo tüketilse 60 lira. paketli tavuk 30 lira kilosu, koy ayda 2 kilo da ondan 60 lira. Ortalama peynir 40 lira, ayda en az 1.5 kilo gider ki tek çeşit sayıyorum 60 lira. 280 lira gitti bile. Daha sebzesi, yağı, unu, şekeri,sütü, yoğurdu saymadık. 500-600’e nereye iyi besleniyorsunuz acaba?

ben de bayılıyorum bu az parayla mükemmel besleniyorum moduna.. herkes beceriyo ben nasıl beceremiyorum ? çok mu kazık yerlerden alıyorum anlamadım.
gerçi arkadaşın yazısına bakınca ananasmış, yaban mersiniymiş elini attığın yerde yok. olsa da pahalı. 50şer gram alıyolar zaar.
600 tl mutfak masrafına gülerim cidden.

Hayir ben dusunmeden harciyorum.2 kisi olsam bu kadar harcamam ki...
Mutfak harcaması öyle olmaz bence ama tabi siz bilirsiniz. Günlük 20 TL mutfak masrafı ayrıldınız. Kişi başı 10 TL. Bilemiyorum. Kıymanın kilosu olmuş 60 TL. Allah yolunu açık etsin kuzeninizin. Umarım en doğru kararı verip bir ömür mutlu olsun.

ben de bayılıyorum bu az parayla mükemmel besleniyorum moduna.. herkes beceriyo ben nasıl beceremiyorum ? çok mu kazık yerlerden alıyorum anlamadım.
gerçi arkadaşın yazısına bakınca ananasmış, yaban mersiniymiş elini attığın yerde yok. olsa da pahalı. 50şer gram alıyolar zaar.
Ev geçindirmesek inanıcaz da...

K

Ahahha valla ona 300 tl.3300 kaliyomus 300 u ese.ondan 3000 uzerinden hesapliyormus
Yazık. Sigara icse aylık sigara parasına yetmez. Kıyafet üst baş yok, dışarı çıksa ayda birkaç kez. Kuzen ve eşi orta yolu bulacaklar. Evden ve kendilerinden fedakarlık edecekler. Evlenince kör gözler açılır nasılsa.

Ton baligi tuketiyorum.tavuk yemiyorum.et masrafim 60 tl falan.yag tuketmiyorum.sadece tereyag o da az.seker kullanmiyorum.tuz da yok.un tam bugday unu aliyorum.sebze meyve aliyorum.

Bakin hesabi yapan o.ama ben de mutfak alisverisi yapiyorum.kendimden ornek vereyim size.ben eti de alirim,sutu de alirim,yogurdu da alirim,meyveyi de...inanin 600 u gecmez ki ananas,yaban mersini vs alirim.pahali diye kismam bogazimdan.her seyi de alir yerim en iyisinden.sutun proteinlisini alirim.yani ne yiyip iciyosunuz mutfaga o kadar harcaniyor vallahi anlamadim.

İyi de siz tek basiniza yasiyorsunuz. Bu adam yorganlari mi kemircek? Gotune don almayacak mi hiç? 500 lira tek basiniza mutfak masrafi yapiyorsaniz 2 kişi için 1.000 lira olarak dusunun.

Devamli kendi kiyafeti, kendi botoksu, kendi gezmesini hesapliyor adamin hiç gideri yok yani?
Asiri anlamsiz hesaplar yapiyorsunuz şu haliyle bile anlamsiz. Buyrun evlenin 3binle o dediklerini yapin sonra gelin anlatin lutfen, bakalim oluyor mu?

Etin kilosu 60-70 lira, ayda 1 kilo et almayla "et aliyorum, et yiyorum" dersiniz tabi ki.
1 kilo et bize 1 hafta anca yetiyor. Hesaplayin bakalim 500 lirayla oluyor mu?

Yaban mersini zaten gramla satilir.ananas da butun halde 12 tl.bir ananas bana 5 gun yetiyor.bir ofurusta bir ananasi yemiyorum neticede🤣valla.iater inanin ister inanmayin bu gercek.niye yalan souleyeyim

Yaban mersini zaten gramla satilir.ananas da butun halde 12 tl.bir ananas bana 5 gun yetiyor.bir ofurusta bir ananasi yemiyorum neticede🤣valla.iater inanin ister inanmayin bu gercek.niye yalan souleyeyim
Doğrudur. Siz kendi bütçenizi oluşturmuşsunuz. Yaban mersinine bayılırım. Kurusu çekirdek gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back