- 12 Temmuz 2006
- 56.127
- 215.795
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Dindirella
Konunun suyu kaynamış, içerikle dalga geçenler, yorumlarla dalga geçenler, o da yetmezmiş gibi üniversite, yabancı dil, meslek yarışı yapılmış.
Farkında mısınız bilmem, sizlerin küçümsediği üniversitelerin küçümsediğiniz bölümlerine gidebilmek için anne babasından dayak yemeye razı kızlar var.
Okuyabilmiş okutulmuş olmanın kıymetini bilin ve kimsenin okuduğu bölümü küçümsemeyin.
Birçok kadından biri Safiye Samyeli, hiç duydunuz mu adını? İlkokuldan sonra okutulmamış, okul sıralarında olması gereken yaşta evlendirilmiş bir kadın, sizlerin yerinde olmak için kim bilir neler vermezdi.
Bakın ne demiş şiirinde:
Anam babam,
Şimdi düşünüyorum da,
Yemek yapmadım vurdunuz.
Çocuklara bakmadım dövdünüz...
Okuma hakkımı elimden aldınız,
Daha on beş'ine gelmeden,
Yuvadan da kovdunuz....
Acaba hiç mi sevmediniz,
Aklıma gelmişken,
SAHİ SUÇUM NEYDİ BENİM??
Farkında mısınız bilmem, sizlerin küçümsediği üniversitelerin küçümsediğiniz bölümlerine gidebilmek için anne babasından dayak yemeye razı kızlar var.
Okuyabilmiş okutulmuş olmanın kıymetini bilin ve kimsenin okuduğu bölümü küçümsemeyin.
Birçok kadından biri Safiye Samyeli, hiç duydunuz mu adını? İlkokuldan sonra okutulmamış, okul sıralarında olması gereken yaşta evlendirilmiş bir kadın, sizlerin yerinde olmak için kim bilir neler vermezdi.
Bakın ne demiş şiirinde:
Anam babam,
Şimdi düşünüyorum da,
Yemek yapmadım vurdunuz.
Çocuklara bakmadım dövdünüz...
Okuma hakkımı elimden aldınız,
Daha on beş'ine gelmeden,
Yuvadan da kovdunuz....
Acaba hiç mi sevmediniz,
Aklıma gelmişken,
SAHİ SUÇUM NEYDİ BENİM??