• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E tabii ki ne için çalışıyoruz? Kira vermek eğer ev alabilecekseniz neden mantıklı olsun. Elbette birikim düşünücez. Geçim sıkıntım yok elbette. Algı ile alakalı

İşte yanliş algilandi o yuzden tepki cekti demek istedim. 😑 Yoruldum laf anlatirken tamam...

off bu forumda ne zaman boyle gelir-gider mevzusu olsa “cok da iyi geciniyorum” diyip yediklerini yazanlar oluyor. abi ayda 1 kilo et diyorsunuz benim miktar kavramim mi yok, 1 kilo eti zorlasam tek basima yerim bir aksamda. yani o eti 100er gramdan ayirip da kurufasulyenin nohutun icine atinca bu cok iyi gecinmek olmuyor ki????

600 lira,400 lira bunlar nasil mutfak masraflari anlamadim. markete gidince insan caninin istedigi ekstra bir meyveyi, bir cikolatayi alsa zaten minimum +30 lira. insan caninin istedigini de yemeyecekse bu gecinmek mi? olsa olsa survive etmek olur.

3000 lira turkiye sartlarinda tek kisiyi gecindirir, iki kisiyi hayatta tutar, cocugu olana survivor yasatir.

not: ankarayi baz alarak konusuyorum ben kucuk sehirleri bilmiyorum.

3000 tl alan kişi botoksunu dolgusunu 1000 tl kıyafetini düşünürken ben geçimi biriktirmeyi dar günü düşünüyosam evet bu geçimdir.

50 bin değiş 5 bin desem hava olmayacaktı
5 bin ortalama gelir zaten ülkemizde bunun havası olmaz doğal olarak. Ama insanların yıllık kazancından fazlasını aylık olarak kazanıp buraya geçim derdi diye yazarsanız doğal olarak tepki görürsünüz. Gözümüz yok, allah daha çok versin.

off bu forumda ne zaman boyle gelir-gider mevzusu olsa “cok da iyi geciniyorum” diyip yediklerini yazanlar oluyor. abi ayda 1 kilo et diyorsunuz benim miktar kavramim mi yok, 1 kilo eti zorlasam tek basima yerim bir aksamda. yani o eti 100er gramdan ayirip da kurufasulyenin nohutun icine atinca bu cok iyi gecinmek olmuyor ki????

600 lira,400 lira bunlar nasil mutfak masraflari anlamadim. markete gidince insan caninin istedigi ekstra bir meyveyi, bir cikolatayi alsa zaten minimum +30 lira. insan caninin istedigini de yemeyecekse bu gecinmek mi? olsa olsa survive etmek olur.

3000 lira turkiye sartlarinda tek kisiyi gecindirir, iki kisiyi hayatta tutar, cocugu olana survivor yasatir.

not: ankarayi baz alarak konusuyorum ben kucuk sehirleri bilmiyorum.

sonra da insanlar buna inanıp 600 tl mutfak masrafından botoks parası biriktirmeyi planlıyor :KK45:

3000 tl alan kişi botoksunu dolgusunu 1000 tl kıyafetini düşünürken ben geçimi biriktirmeyi dar günü düşünüyosam evet bu geçimdir.

50 bin değiş 5 bin desem hava olmayacaktı

55 bin sabit geliri olan bence oturup hesap kitap yapmasin. concierge var kafa rahat. hem o zaman burada da tepki almazsiniz cunku sizin icin her seyi hallederler. :)

Ailenin evlenirsen bize güvenme demesi normal değil mi? Hayır bir de evlenmiş barklanmış insanın ihtiyaçlarını mı karşılayacaklar?

Çalışmıyorsa ve evlenmek istiyorsa önüne koyana katlanacak, başka yolu var mı bu işin?

Şu hasta, çalışamaz olayına da ayrı bir hayran oluyorum. İnsanlar ağır hastalıklarla çalışıyorlar. Benim böbrek hastası ablam hastalığında da, diyaliz döneminde de, organ nakli olduktan sonra da çalıştı, şimdi emekliliğin tadını çıkarıyor. Beyninde ur olan kuzenim aynı şekilde, diyabetli, çölyaklı kuzenlerim aynı şekilde. Neymiş ki bu çalışamayacak kadar ağır hastalık acaba?
Görümcem hasta ve çalışması mümkün değil.

Siz sadece fiziksel olarak baktınız olaya.

Görümcem deli değil ama ruh hastası.

1 kere işe girdi. 2.günün sonunda hepten zıvanadan çıkmıştı. Ruh hastalıkları hastanesinde almıştık soluğu.

Evde dururken de pek iyi değil ama 2 senede 1 gideriz yine ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde.

Çıktığı gün pırıl pırıl. Sonra yine başa sarıyor.

Konu sahibinin hastalık dediği nedir bilemem de.

Siz öyle deyince aklıma geldi. Paylaşmak istedim.

Allah hiçbirimizi sağlıktan ayırıp başkasına muhtaç etmesin

Görümcem hasta ve çalışması mümkün değil.

Siz sadece fiziksel olarak baktınız olaya.

Görümcem deli değil ama ruh hastası.

1 kere işe girdi. 2.günün sonunda hepten zıvanadan çıkmıştı. Ruh hastalıkları hastanesinde almıştık soluğu.

Evde dururken de pek iyi değil ama 2 senede 1 gideriz yine ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde.

Çıktığı gün pırıl pırıl. Sonra yine başa sarıyor.

Konu sahibinin hastalık dediği nedir bilemem de.

Siz öyle deyince aklıma geldi. Paylaşmak istedim.

Allah hiçbirimizi sağlıktan ayırıp başkasına muhtaç etmesin
Panik atakmış.

Panik atakmış.
Aman gördüm ya. Botoks yaptıramayinca panik atak geçiriyormuş. 😂😂 öyle ya . Başka neden panik atak geçirsin ki

Ben de ciddiye aldım.

Benim görümcemin eşi yok. Büyük kızı da ağır psikolojik hasta. Küçük kızı sağlıklı. O çalışıyor.

Eşim sürekli takip ediyor faturalarını.

Kayınvalidem de emekli maaşından ona veriyor.

O şekil geçiniyor.

Ve eminim botoks diye bir şeyden haberi bile yoktur.

Ben ciddi bir yaşam mücadelesi veren görümcem ile botoksu olmadığı için darlanan bir kadını kıyas ettiğim için üzüldüm sadece.

Kuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz
Gün asiri alisveris merkezlerine gitmek yerine hafta sonlari gidilse,her begendigi kiyafeti ayakkabi vs almak yerine ihtiyaci kadar alinsa,evin halisi evin perdesi ha bire degistirilmese,eve gereksiz cikolata cips bilmem ne yani ihtiyactan fazla ziyan edilecek kadar yiyicek alinmasa 3000 lira kira ödemeyen 2 kisiye cok bile artirip koseye bile atilir bizim komsu 2800 tlye ikiz bebeklere +annesine eşine bakiyor ve kiraci artik düsünün

Bilmiyorum çok zor bence:KK43: gezme tozma olmayack yaz tatili vs olmayacak. Evde olursa geçinir.1000 fatura desen. Kaldı 2000.onun 1000 mutfak .kredi kartı borcu aslaolmamali. Ay çok zor ama ya.Allah yardım etsin.istanbul diyince korkuyo insan
1000 TL faturs gelmez ki elektr maksimum 200 de havalar isindi dogalgaz 100 de telefon 100 su 100 gene 500 kaliyor😂

Sizde abartmayın yahu. 55 bin lirayla geçinemeyecekseniz asgari ücretli ölsün. Bu biraz biz bu kadar çok kazanıyoruz pis fakirler mesajı olmuş.
Liseden bir arkadaşım var eşi pilot uzun süredir görüşüyorduk . Geçenlerde aradı eşi ücretsiz izinli olmasına ragmen şuan çevremde paraya yada erzaga ihtiyacı olan var mı diye sordu. Ben de duyum aldığım evinde interneti olmayan çocukların olduğunu söyledim ve gereken bilgileri verdim. Yani bugünlerde bu miktarlara nasıl gecinicez demek simariklik olmuş biraz.

Erkek arkadaşım pilot, maaşı 40 bin ortalama. Ben kabin memuruyum (hostes) maaşım 15 bin ortalama. Ben bile hesap kitap yapıyorum evlenicez nasıl olucak diye. Geçinirler diyenler polyanna bence.
Porsche den selamlar, fakirler ölsün hesabı mı

Erkek arkadaşım pilot, maaşı 40 bin ortalama. Ben kabin memuruyum (hostes) maaşım 15 bin ortalama. Ben bile hesap kitap yapıyorum evlenicez nasıl olucak diye. Geçinirler diyenler polyanna bence.
Çok vurdun öldük.

Aman gördüm ya. Botoks yaptıramayinca panik atak geçiriyormuş. 😂😂 öyle ya . Başka neden panik atak geçirsin ki

Ben de ciddiye aldım.

Benim görümcemin eşi yok. Büyük kızı da ağır psikolojik hasta. Küçük kızı sağlıklı. O çalışıyor.

Eşim sürekli takip ediyor faturalarını.

Kayınvalidem de emekli maaşından ona veriyor.

O şekil geçiniyor.

Ve eminim botoks diye bir şeyden haberi bile yoktur.

Ben ciddi bir yaşam mücadelesi veren görümcem ile botoksu olmadığı için darlanan bir kadını kıyas ettiğim için üzüldüm sadece.
Botoksa gelene kadar hepimiz anlamaya çalıştık peri hanımı ama olay botoksa, tatillere, kozmetiğe falan gelince bıraktık.

Liseden bir arkadaşım var eşi pilot uzun süredir görüşüyorduk . Geçenlerde aradı eşi ücretsiz izinli olmasına ragmen şuan çevremde paraya yada erzaga ihtiyacı olan var mı diye sordu. Ben de duyum aldığım evinde interneti olmayan çocukların olduğunu söyledim ve gereken bilgileri verdim. Yani bugünlerde bu miktarlara nasıl gecinicez demek simariklik olmuş biraz.
Erkek arkadaşım pilot ben değil, kendisi de ücretsiz izinde. Ben değilim. Nasıl geçinicez diye bi cümle kurmuşsam lütfen gösterin bana. Kurmadığım cümlenin şımarığı olamam sonuçta.
Porsche den selamlar, fakirler ölsün hesabı mı
Sizin gibilere laf anlatmak ne zormuş... 10 bin desem dahi bunu yapmayacaktınız. Canınız sağolsun. Bikaç saatliğine kendimi zengin hissettirdiniz bana komik.

Erkek arkadaşım pilot ben değil, kendisi de ücretsiz izinde. Ben değilim. Nasıl geçinicez diye bi cümle kurmuşsam lütfen gösterin bana. Kurmadığım cümlenin şımarığı olamam sonuçta.

Sizin gibilere laf anlatmak ne zormuş... 10 bin desem dahi bunu yapmayacaktınız. Canınız sağolsun. Bikaç saatliğine kendimi zengin hissettirdiniz bana komik.
Peki

Bu konudan çıkardığım sonuç, bir gün çocuğum olursa asla tıpmış ne bileyim eczacılıkmış falan okutmayacağım. Paralı pilotaj kurslarına yollarım daha iyi. Hem senelerce dirsek çürütecek hem nöbeti , ameliyatı bir dünya eziyeti onun yerine gitsin pilot olsun maaşı da daha iyi . Hostes, uzman doktordan çok alıyor şaşılası. Geçen seneydi galiba kuzen için baktık hostesliğe, kabin memurluğuna daha doğrusu maaşı 3500-5bin arası idi. 15 binse iyiymiş he, eş dosta tavsiye edeyim

Bu konudan çıkardığım sonuç, bir gün çocuğum olursa asla tıpmış ne bileyim eczacılıkmış falan okutmayacağım. Paralı pilotaj kurslarına yollarım daha iyi. Hem senelerce dirsek çürütecek hem nöbeti , ameliyatı bir dünya eziyeti onun yerine gitsin pilot olsun maaşı da daha iyi . Hostes, uzman doktordan çok alıyor şaşılası. Geçen seneydi galiba kuzen için baktık hostesliğe, kabin memurluğuna daha doğrusu maaşı 3500-5bin arası idi. 15 binse iyiymiş he, eş dosta tavsiye edeyim

Aaah ahhh.. Doğru dedin.
Hem komşum, hem de çocukluk arkadaşım. İstanbul Anadolu yakasında özel bir yüksekokula gitti. Ben adını bile duymamıştım o gidesiye kadar. Yani demem o ki köklü bir okul falan asla değil. Kabin memuru oldu. İlk senenin sonunda, altına sıfır mercedes çekti trink parayla. O çatır çatır para yerken eşim ve ben üniversite bitirmeye çalışıyorduk ahlaya inleye.. 😀 Gerçekten sinir edici. 😀 Hoş ben istesem de olamazdım, şişmanım. 😀 Ama gerçekten önerilecek meslekler arasındaymış bizzat şahit oldum. 😀😀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back