• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ikimiz de mühendislik mezunuyuz MBA yaptık. 5 dil biliyorum. Çatır çatır yiyorum param yeter ne diye açıklama yapıyosam. Doktorla, eczacıyla kıyas yapıyosunuz ya, bi virüs gördü ülke hepiniz korkudan evde kaldınız. Biz kaç tane çalışma arkadaşımızı afrikada virüslerden kaybettik. Yazık ya. Gerçekten evet sadece sandviç otomatik pilot kadar kültür seviyeniz olduğu çok belli ama ben açıklamaya çalışmayacağım size.Ahlaya inleye bitirmedik çok iyi üniversitelerde çok güzel derecelerle mezunuz. Ben tamamen öylesine başvurup İstanbul’a geldim.alım olur olmaz pilot olmak için başvuracağım. Çoooooook harikasınız ya, başvurun da çeneniz kapansın Allah aşkına ne dert oldu size bizim maaşımız vah size

hmm.. valla o kadar parayı kazanmanızın tek sebebi aldığınız risk biliyorsunuz dimi ? ucunda ölüm olan bir iş için şu an kazandığınız rakamlar senelerce emek verip direktör, ceo olanlara veriliyor zira.
yani eğitiminizin, mba nizin, okul derecenizin anlamı yüzünden almıyorsunuz o parayı.
zira puanı yetmeyip kıytırık bir üniv. de sıradan bir bölüm bitiren de dil bilip, fizik olarak uygunluk gösteriyorsa hostes olabiliyor.
çok da şeetmeyin yani eğitiminizi. onu yazarak büyüleyemezsiniz burada bizi.
:)

bu arada asla hostesleri küçümseyen biri olmadım ama o kadar gereksiz bir ukalalığınız var ki insanlara, gerçekten gözümde canlanan şu: uçaklarda bana yardımcı olan hostesler aslında "ben bundan fazla kazanıyorum yaaa" diye bakan insanlar.

birkaç post ile mesleğinizin değerini düşürdünüz. bravo !

New York
Ay defalarca kendimi anlatmaya çalıştım ama size bişey anlatılmaz. Bahsettiğim virüs olayı biz bunla hep karşı karşıyayız denekti. Elbette evde kalacaksınız. Biz uçup tahliyeler yapar tıbbi malzeme yardımı getiririz. Eğitimim sizi ilgilendirmez ama, umarım benim maaşımı dert edecek kadar boş hayatınızda mesleğimle de ilgili bu kadar kaygılanmak yerine dolu şeyler yaparsınız. Bikaç yüz bin euro ile özel bi pilotaj okuluna da gitseniz o işler öyle yürümüyor. Mühendislik mezunu olmanızı geçtim alım sürecinden bi habersiniz. Neyse iç hat takıldığınızdan çay servisi olarak görmeye devam. Umarım acil bi durum yaşatmaz Allah kimseye gökyüzünde. Sandviç çay muhabbetinden anca öyle çıkarsınız çünkü. Ama umarım umarım yaşanmaz kimse de bilmez asıl işimizi. Neyse kk de milletin maaşını dert etmeye devam edin.
New York - Los Angeles uçuşunda da çay servisi yaptılar bana ama 🤔🤔
Beni kandirdılar mı acaba?
Başka ne tür hizmetleriniz var? Bilelim de ona gore hakkımızı alalım🙄🙄
Tüh bak o kadar paraya yine ezik bi iç hat gibi cay içmişim iyi mi😕😕

hmm.. valla o kadar parayı kazanmanızın tek sebebi aldığınız risk biliyorsunuz dimi ? ucunda ölüm olan bir iş için şu an kazandığınız rakamlar senelerce emek verip direktör, ceo olanlara veriliyor zira.
yani eğitiminizin, mba nizin, okul derecenizin anlamı yüzünden almıyorsunuz o parayı.
zira puanı yetmeyip kıytırık bir üniv. de sıradan bir bölüm bitiren de dil bilip, fizik olarak uygunluk gösteriyorsa hostes olabiliyor.
çok da şeetmeyin yani eğitiminizi. onu yazarak büyüleyemezsiniz burada bizi.
:)

bu arada asla hostesleri küçümseyen biri olmadım ama o kadar gereksiz bir ukalalığınız var ki insanlara, gerçekten gözümde canlanan şu: uçaklarda bana yardımcı olan hostesler aslında "ben bundan fazla kazanıyorum yaaa" diye bakan insanlar.

birkaç post ile mesleğinizin değerini düşürdünüz. bravo !

"Müstakbel eşim pilot, ben hostesim biz bile zaman zaman geçim derdine düşebiliyoruz" yazsaydı bu kadar tepki çekmeyecekti. Görgüsüz gibi(!) rakamları sıralayınca...

"Müstakbel eşim pilot, ben hostesim biz bile zaman zaman geçim derdine düşebiliyoruz" yazsaydı bu kadar tepki çekmeyecekti. Görgüsüz gibi(!) rakamları sıralayınca...

yaa işte, parayı kazanmak sıkıntı değil de bir de ona rağmen mütevazi kalmak önemli.
hayır herkes biliyor zaten pilot, hostes fazla kazanır diye. gözümüz olsa herhalde o işlerin peşinde olurduk. ama virüs mevzuundan girip, siz bir virüsle evlere kapandınız, bizim afrikada sıtmadan arkadaşlarımız öldü demesini çirkin buldum.
o para zaten ölüm riskinin diğer kişilerden fazla olması nedeniyle veriliyor. bilgi birikimin, okul derecelerin için değil.
bu riskleri bile bile iyi kazanmak için o işe giriyorsan, tutup bugün ki virüs durumunu milletin yüzüne vuramazsın.

yaa işte, parayı kazanmak sıkıntı değil de bir de ona rağmen mütevazi kalmak önemli.
hayır herkes biliyor zaten pilot, hostes fazla kazanır diye. gözümüz olsa herhalde o işlerin peşinde olurduk. ama virüs mevzuundan girip, siz bir virüsle evlere kapandınız, bizim afrikada sıtmadan arkadaşlarımız öldü demesini çirkin buldum.
o para zaten ölüm riskinin diğer kişilerden fazla olması nedeniyle veriliyor. bilgi birikimin, okul derecelerin için değil.
bu riskleri bile bile iyi kazanmak için o işe giriyorsan, tutup bugün ki virüs durumunu milletin yüzüne vuramazsın.

Valla hostes olma şansım vardı, tercih etmedim. Pilot olmak için çok uğraştım ne yalan söyleyeyim, beceremedim, olmadı bir şekilde. Paraşütçü olayım dedim, sivil havacılıkta yattım kalktım, sporcu olmama rağmen kondüsyondan elendim. Havacılığa ilgim büyük (hostesliğe değil) evimde yüzün üzerinde maket uçak var, raf raf sergilenirler. Hepsinin modelini, kaç kişi aldığını, özelliklerini vs. bilirim. Yapamadıklarımı yapsınlar diye öğrencilerimi havacılık liselerine yönlendiriyorum dördünü yerleştirdim, hiç bişey olamazsanız hostes olursunuz diyorum. Biri bu sene mezun oluyor, pilotluk hedefi. Biri daha birinci sınıfta uçak mühendisi olmak istiyor. Benim hedefim çok para kazanmak değildi tabi, daha bebeyken ne olacan diye sorduklarında pilot olacam diyordum. Ama şartlar, kısmet değilmiş...

Kuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz
Geçinebilir. İdareli harcama ile herşey olur

Kira olmadan geçinirler ama kıt kanaat.istanbulda biraz rahatlamak için ev sahibi olup 5000den aşağı almamak lazım.asgari ücretle aile geçindiren insanlar gerçekten hayatını yaşıyor mu?sürekli geçim sıkıntısı çekerek yaşamak da ne bileyim Allah kolaylık versin herkesin alıştığı bir yaşam standartı var onun altına düşürmesin.ben olsam bunu göz önünde bulundururdum.başkalarına bakmakla olmaz kimisi var kuru ekmek yer çok şükür der kimisi var ayda 10000-20000 artık herneyse yüksek miktar diyelim onu alır yetmiyor der.biz 3bin ile kira hariç geçiniyoruz ama ekstra hiçbirşey yok içinde öğrenci işi.ekstra birşey olunca anne baba karşılıyor yani tam olarak 3000 ile herşey oluyor değil.2 insan+4 hayvan evin nüfusu:rolleyes:

3000 TL az bir miktar değil bence 1 yıl tek kuruş bulamadım evet ailemle kaldım ama oğlum vardi isde bulamamıştim ama kıyafetlerimi sattım dantel yaptım oğlumu ana okuluna yazdırdım herşeyini yardım almadan yaptım evet her istedigini alamadım arkadaşlari gibi güzel ve kaliteli giydiremedim
Yani bazen insan 1 TL ye bile muhtaç kalıyor ben çok agladım tek başıma kalınca sonra bulaşıkcilik yaptım 1300 TL ye aileme yardım ettim avukat a borcumu ödedim oğlumun formasını okul ihtiyaçlarını aldım elbiselerini aldım şükür ki mahrum bırakmadım 3 yıl bekar bir anne olarak tek bir eşarp bile almadım kendime

Her insanın gönlü isterki güzel giyinsin gezsin dolaşsın iyi eşyaları olsun tatillere gitsin ama sırf bunlar için ihtiyaç kredisi almak 10 12 saat çalışıp elbiseye mobilyaya tatile harcamak bana makul gelmiyor

Az ama öz olsun kafasındayim hep böyleydim ilk evliligimde de 2. Evliligimde illa bu marka mobilya olacak vs diye şeylere gitmedim tek çocuğumun canı sağ olsun yeter dedim

Eşim 3000 TL alıyor 800 TL kiramiz mutfak vs masrafimiz aylık 750 1000 faturalar 600 700 TL civarı
Esimin oğluna aylık bütçede ayırıyoruz kendi oğlum için eşimden birşey talep etmiyorum
Dantel yaparak karşılamaya çalışıyorum eşim sagolsun yinede oğluma bot ayakkabı giyecek vs alıyor gezdirip tozduruyor markete giderken oğluma ne istiyorsun yaz alayım diyor Rabbim bu halini bozmasın inşallah

Yani eskilerin tabiri ile ayağını yorganına göre uzat ki kafan rahat olsun

Ben yorumumda eczacılık ve tıptan bahsettim. Onları bitirmek ve kazanmak kolay mi, yabancı dili artık çocuklar da öğreniyor, erken yaşta kursa gönderiyor insanlar. Arkadaşın emirateste olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa dolarla yazardı maaşını, o izlenimi verdi. Nitekim ülkemizde tıpta uzmanlık sınavı içinde dil isteniyor. Benim mesajım çok açıktı aslında, hostes maaşı uzman doktor maaşından fazlaysa gerek yok çocukları yks vs diye zorlamaya, iki yıllık sivil havacılıka gönderelim. Neyse bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım, virüs çıktı ülkece korkudan eve kapandınızdan lafı sağlıkçılara getiren biri için daha fazla kelime tüketmeyeceğim

İşte ısrarla anlamadığınız şey şu her iki yıllık sivil havacılık mezunu diplomasını eline aldığı gibi hostes olamıyor. Türkiye gibi dil öğrenme sıralamasına en aşağılarda bir ülke için fazla iddialı yorumunuz. Lafın sağlıkçılara ne şekilde geldiğini, ne söylenmek istediğini hala anlamadıysanız dediğiniz gibi fazla kelime tüketmeyelim gerçekten gerek yol.

Tamamen onun soyledigini yaziyorum.
Aylik 1000 tl kiyafetime kozmetigime ayirsam 1000 tl mutfak benzin 1000 tl ile fatura vs gecinemez miyiz diyor🤷‍♀️baska.ne masraf olur ki diyor
1000 tl mutfak ve benzin mi :işsiz:
Daha bu sabah salatalık,domates,biber, yumurta bi kaç parça abur cubura 65 tl bayıldım ki daha 4 günlük sokağa çıkma yasağı için alış veriş yapıcam.
Çalışmayan insan için her ay 1000 tl kozmetiğe ve giyime para ayırmakta ne bileyim?!
Arkadaş hayal aleminde sanırsam galiba

Millet ne dert yapmış ya kadının maaşını.
Uluslararası çalışılan yerler dolar-euro üzerinden alır maaşını.
Bizim ülkemizde malesef bir euro 7,5 lira.
Kadincagizin aldığı para 2 bin euro anca eder ki bu da bir hostes maasi için gerçekten düşük bir ucret.
Hostesin doktordan fazla almasına sinirlenene kadar ülke ekonomimize sinirlenmeliyiz bence.
Hadi konu sahibi hostes,gecesi gündüzü yok-bir ayağı yurt dışında,oralarda euro harcıyor. Aldığı para normal. Ama benim havaalaninda sayım falan yapan bir arkadaşım var. O da dolarla alıyordu maaşını. yakın bir arkadaşımla ev arkadaşıydı / bir evi üç erkek bölüşüyorlardi yani. Düşünün durumu. Ama son yıllarda aşırı artan dolar euro kuruyla çocuk durduğu yerde yüksek gelirli oldu. Arkadaşımdan ayrılıp tek başına daireye çıktı, güzel bir araba aldı..
Yani çocuklarınızın iyi gelirli olmasını istiyorsanız doktor eczaci yaptırmayın da dil öğrenmesini sağlayın, özel okula göndermek yerine yazın yurt dışına kamplara yollayın çocuk bir çevre edinsin. İleride de yurtdışı ile iş yapıp döviz kazanacağı ama ülkeden çıkmak zorunda olmadan ülkede rahatça harcayacağı bir meslek seçsin.

Çocuklarınızın çok para almasını değil sevdiği işi yapmasını sağlayın. Toplum onaylasın diye doktor eczacı olup mutsuz olacağına dünyayı gezmek istiyorum diyip hostes olsun mutlu olsun. İnanın ben çok mutluyum çok seviyorum işimi. Ukala denmiş. Sayfalarca laf anlatmayı denedikten sonra baktım anlamıyosunuz ben de size artık sizin dilinizle konuştum. Birinin eğitimini işini yargılarsanız küçümserseniz alacağınız cevap elbette böyle olur. NY LA uçuşunda da çay kahve var 2 yemek servisi 1 aperitif 2 içicek servisinden sonraki toplama servislerinde :)
Ayrıca siz doktor musunuz ne diye sürekli örnek doktorlardan? Zannımca değilsiniz. Kendi mesleğinizi çok merak ettim doğrusu.

Valla ailemin evinde bende cok rahattim.Aylik 3000 tl yi tamamen kendime harciyordum.Evleneli 3 sene oldu suan elime gecen tum parayi evin ihtiyaclari icin kullaniyorum.Birak dolgu botox u 100tl kozmetik urunune verirken bile 100 defa dusunuyorum.O hesaplar malesef kuzeninin yaptigi gibi olmuyor.Ne guzel soylemis aylik 1000tl kiyafete harcarmis.Benim kendi gelirim oldugu halde yine harciyamiyorum.Adama bi soylesin bakalim bu hesabi adam ona ne cevap verecek.Bi zahmet Dolgusundan botoxundan vazgecerse kit kanaat gecinirler.Haa birde bekarliktan kalan giyeceklerini kullanacagini soyleyin kendisine yoksa zaten evlilikleri cok uzun surmez.

Valla ailemin evinde bende cok rahattim.Aylik 3000 tl yi tamamen kendime harciyordum.Evleneli 3 sene oldu suan elime gecen tum parayi evin ihtiyaclari icin kullaniyorum.Birak dolgu botox u 100tl kozmetik urunune verirken bile 100 defa dusunuyorum.O hesaplar malesef kuzeninin yaptigi gibi olmuyor.Ne guzel soylemis aylik 1000tl kiyafete harcarmis.Benim kendi gelirim oldugu halde yine harciyamiyorum.Adama bi soylesin bakalim bu hesabi adam ona ne cevap verecek.Bi zahmet Dolgusundan botoxundan vazgecerse kit kanaat gecinirler.Haa birde bekarliktan kalan giyeceklerini kullanacagini soyleyin kendisine yoksa zaten evlilikleri cok uzun surmez.

Dolgu olarak elyaf kullanılır ancak 3000 maaşa

Bir mesleği yuceltip ötekini kötülemek. Sağlık çalışanları, polisler, kuryeler, market çalışanları, çöpçüler, fırıncılar ve unutmuş olabileceğim meslek grupları. Bazılarınin maaşları cok düşük olmasına rağmen çalışıyorlar çünkü pandemide herkes eşit. + Bir o kadar da herkesin birbirine ihtiyacı var.

Ben(olursa) çocuğumun çok para kazandiran meslegi değil, istediği, başarılı, mutlu olacagi ve yetenegini sergileyecegi meslegi seçmesini isterdim çünkü para benim için meslek secmede yeterli kriter değil.

Son düzenleme:
bizim kiracımızdan yola çıkacağım . her zaman takdir ederim kendilerini. 3evladı var evleride kira 3 çocuğuda okuyor . eşide fabrikada çalışıyor mesaili 3.500 civarı alıyorum diyordu. eşi de arada merdiven falan siler. yani kısacası geçinmek istedikten sonra geçinebilir. alışkanlıklardan vazgeçicek. kısıtlamalar yapıcak gibi gibi. grüyoruz yani asgari ücret ile kaç çocuğa bakanları .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back