- 17 Ağustos 2011
- 22.890
- 144.719
- 798
- Konu Sahibi Dindirella
Bugün tesadüf,buna denk geldim, göndermek istedim.
Zihniyet aynı bu konu zihniyeti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ikimiz de mühendislik mezunuyuz MBA yaptık. 5 dil biliyorum. Çatır çatır yiyorum param yeter ne diye açıklama yapıyosam. Doktorla, eczacıyla kıyas yapıyosunuz ya, bi virüs gördü ülke hepiniz korkudan evde kaldınız. Biz kaç tane çalışma arkadaşımızı afrikada virüslerden kaybettik. Yazık ya. Gerçekten evet sadece sandviç otomatik pilot kadar kültür seviyeniz olduğu çok belli ama ben açıklamaya çalışmayacağım size.Ahlaya inleye bitirmedik çok iyi üniversitelerde çok güzel derecelerle mezunuz. Ben tamamen öylesine başvurup İstanbul’a geldim.alım olur olmaz pilot olmak için başvuracağım. Çoooooook harikasınız ya, başvurun da çeneniz kapansın Allah aşkına ne dert oldu size bizim maaşımız vah size
New York - Los Angeles uçuşunda da çay servisi yaptılar bana amaAy defalarca kendimi anlatmaya çalıştım ama size bişey anlatılmaz. Bahsettiğim virüs olayı biz bunla hep karşı karşıyayız denekti. Elbette evde kalacaksınız. Biz uçup tahliyeler yapar tıbbi malzeme yardımı getiririz. Eğitimim sizi ilgilendirmez ama, umarım benim maaşımı dert edecek kadar boş hayatınızda mesleğimle de ilgili bu kadar kaygılanmak yerine dolu şeyler yaparsınız. Bikaç yüz bin euro ile özel bi pilotaj okuluna da gitseniz o işler öyle yürümüyor. Mühendislik mezunu olmanızı geçtim alım sürecinden bi habersiniz. Neyse iç hat takıldığınızdan çay servisi olarak görmeye devam. Umarım acil bi durum yaşatmaz Allah kimseye gökyüzünde. Sandviç çay muhabbetinden anca öyle çıkarsınız çünkü. Ama umarım umarım yaşanmaz kimse de bilmez asıl işimizi. Neyse kk de milletin maaşını dert etmeye devam edin.
hmm.. valla o kadar parayı kazanmanızın tek sebebi aldığınız risk biliyorsunuz dimi ? ucunda ölüm olan bir iş için şu an kazandığınız rakamlar senelerce emek verip direktör, ceo olanlara veriliyor zira.
yani eğitiminizin, mba nizin, okul derecenizin anlamı yüzünden almıyorsunuz o parayı.
zira puanı yetmeyip kıytırık bir üniv. de sıradan bir bölüm bitiren de dil bilip, fizik olarak uygunluk gösteriyorsa hostes olabiliyor.
çok da şeetmeyin yani eğitiminizi. onu yazarak büyüleyemezsiniz burada bizi.
:)
bu arada asla hostesleri küçümseyen biri olmadım ama o kadar gereksiz bir ukalalığınız var ki insanlara, gerçekten gözümde canlanan şu: uçaklarda bana yardımcı olan hostesler aslında "ben bundan fazla kazanıyorum yaaa" diye bakan insanlar.
birkaç post ile mesleğinizin değerini düşürdünüz. bravo !
"Müstakbel eşim pilot, ben hostesim biz bile zaman zaman geçim derdine düşebiliyoruz" yazsaydı bu kadar tepki çekmeyecekti. Görgüsüz gibi(!) rakamları sıralayınca...
yaa işte, parayı kazanmak sıkıntı değil de bir de ona rağmen mütevazi kalmak önemli.
hayır herkes biliyor zaten pilot, hostes fazla kazanır diye. gözümüz olsa herhalde o işlerin peşinde olurduk. ama virüs mevzuundan girip, siz bir virüsle evlere kapandınız, bizim afrikada sıtmadan arkadaşlarımız öldü demesini çirkin buldum.
o para zaten ölüm riskinin diğer kişilerden fazla olması nedeniyle veriliyor. bilgi birikimin, okul derecelerin için değil.
bu riskleri bile bile iyi kazanmak için o işe giriyorsan, tutup bugün ki virüs durumunu milletin yüzüne vuramazsın.
Sizin çoğu mesajınızı beğeniyorum ama şunu ayrı bir alıntılamak istedimhiç bişey olamazsanız hostes olursunuz diyorum.
Geçinebilir. İdareli harcama ile herşey olurKuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz
Ben yorumumda eczacılık ve tıptan bahsettim. Onları bitirmek ve kazanmak kolay mi, yabancı dili artık çocuklar da öğreniyor, erken yaşta kursa gönderiyor insanlar. Arkadaşın emirateste olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa dolarla yazardı maaşını, o izlenimi verdi. Nitekim ülkemizde tıpta uzmanlık sınavı içinde dil isteniyor. Benim mesajım çok açıktı aslında, hostes maaşı uzman doktor maaşından fazlaysa gerek yok çocukları yks vs diye zorlamaya, iki yıllık sivil havacılıka gönderelim. Neyse bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım, virüs çıktı ülkece korkudan eve kapandınızdan lafı sağlıkçılara getiren biri için daha fazla kelime tüketmeyeceğim
1000 tl mutfak ve benzin miTamamen onun soyledigini yaziyorum.
Aylik 1000 tl kiyafetime kozmetigime ayirsam 1000 tl mutfak benzin 1000 tl ile fatura vs gecinemez miyiz diyorbaska.ne masraf olur ki diyor
Valla ailemin evinde bende cok rahattim.Aylik 3000 tl yi tamamen kendime harciyordum.Evleneli 3 sene oldu suan elime gecen tum parayi evin ihtiyaclari icin kullaniyorum.Birak dolgu botox u 100tl kozmetik urunune verirken bile 100 defa dusunuyorum.O hesaplar malesef kuzeninin yaptigi gibi olmuyor.Ne guzel soylemis aylik 1000tl kiyafete harcarmis.Benim kendi gelirim oldugu halde yine harciyamiyorum.Adama bi soylesin bakalim bu hesabi adam ona ne cevap verecek.Bi zahmet Dolgusundan botoxundan vazgecerse kit kanaat gecinirler.Haa birde bekarliktan kalan giyeceklerini kullanacagini soyleyin kendisine yoksa zaten evlilikleri cok uzun surmez.