- 10 Mart 2018
- 451
- 1.611
- 43
- 39
- Konu Sahibi Dindirella
55bini yediniz mi yaniyersen derken?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
55bini yediniz mi yaniyersen derken?
Üye orada inanmadım demek istiyor.yersen derken?
Ben henüz evli değilim corona sonrası söz yapacağız da, siz bi googlelayın isterseniz havacı maaşlarını, yerseniz.55bini yediniz mi yani
Allah bin bereket versin de burada zeytinyağından keçi sütüne kadar 50 sayfa fiyatlar/ ihtiyaçlar tartışıldı,siz 55 binle nasıl bir harcama planı,giderler vs düşündünüzBen henüz evli değilim corona sonrası söz yapacağız da, siz bi googlelayın isterseniz havacı maaşlarını, yerseniz.
Hanımefendi, borçla harçla almayacaksanız ev almak araba almak mobilya almak da bi hesap kitap işi. Şükürler olsun borçsuz birikim yapabiliriz. Ama ben hadi botoks dolgu yaptırayım demiyorum mesela 3 bin tl ile iki kişi geçinirken.Allah bin bereket versin de burada zeytinyağından keçi sütüne kadar 50 sayfa fiyatlar/ ihtiyaçlar tartışıldı,siz 55 binle nasıl bir harcama planı,giderler vs düşündünüz
Yiyecek değildir ya. Ev ya da arabadir düşündüğü. Herkes kendi limitinde planlar yapiyor.Allah bin bereket versin de burada zeytinyağından keçi sütüne kadar 50 sayfa fiyatlar/ ihtiyaçlar tartışıldı,siz 55 binle nasıl bir harcama planı,giderler vs düşündünüz
Herkes kendi tırnaklarıyla kazıyıp kazanıyor kendi parasını. Sizce herkes çalışma saatlerine ve iş yoğunluğuna oranla hak ettiği maaşı alıyor mu? Mesela gece gündüz yollarda olan bir muavinin 15bin ortalama geliri var mı? Ya da uzun yol şoförleri 40bin kazanıyor mu? Keşke geceyi gündüze katmak yetseydi bütün bunlar için. Uyumadan 48 saat nöbet tutup 10bin almayan insanlar var bu ülkede.Şans? Belki bir miktar. Ama botoxum yok. Aya 500 tl bile harcamıyorumdur giyime. Ciddi manada kendi tırnaklarımla kazıyıp kendi paramı kazanıyorum. Gece gündüz uyumadan of demeden çalışıyorum. Bu şanssa, öyle diyosanız öyle olsun.
Keşke alsalar keşke. Herkes emeğinin karşılığını alsa. Bahsettiğim şey şans denmesi ve şükretmiyosunuz denmesi.Herkes kendi tırnaklarıyla kazıyıp kazanıyor kendi parasını. Sizce herkes çalışma saatlerine ve iş yoğunluğuna oranla hak ettiği maaşı alıyor mu? Mesela gece gündüz yollarda olan bir muavinin 15bin ortalama geliri var mı? Ya da uzun yol şoförleri 40bin kazanıyor mu? Keşke geceyi gündüze katmak yetseydi bütün bunlar için. Uyumadan 48 saat nöbet tutup 10bin almayan insanlar var bu ülkede.
Konu sahibine gelen tepki de zaten botox yüzündendi onun dışında konu "Ev gecindirmek" olduğu için ve sizin de biz de 55 binle bile nasıl olacak diye bile düşünüyoruz diye yorum yaptığınız için sordum.Hanımefendi, borçla harçla almayacaksanız ev almak araba almak mobilya almak da bi hesap kitap işi. Şükürler olsun borçsuz birikim yapabiliriz. Ama ben hadi botoks dolgu yaptırayım demiyorum mesela 3 bin tl ile iki kişi geçinirken.
Hanımefendi, borçla harçla almayacaksanız ev almak araba almak mobilya almak da bi hesap kitap işi. Şükürler olsun borçsuz birikim yapabiliriz. Ama ben hadi botoks dolgu yaptırayım demiyorum mesela 3 bin tl ile iki kişi geçinirken.
Gerçekten bin pişman oldum. Kyk kredisiyle geçindiğim zamanlar da oldu başka şehirde yurtta. Ama İstanbul için 2 kişi kirası faturası imkansız. O yüzden yorum yaptım. Daha da demem arkadaşlar diyen kaçtı. Devam edin botoksa dolguyaAllah size de bize de bereket versin. kendi gerçeğinizden yola çıkıp yorum yaptınız belki ama.
ama çok yanlış konu seçimi oldu ya. hani baya baya hava atar gibi sanki. çok feci malzeme çıktı
gelecek tepkilere, ironilere hazır ol ve size denmemiş gibi okuyup tadını çıkarın
Hayır yüzde yüz şans değil tabi ki çalışmadan elde edilmiyor hiçbir şey. Ama asgari ücretin 2300 lira olduğu ülkede gelip de 55bin liralık gelirle geçim hesabı yapıyorum derseniz insanlar da haklı olarak hava atmak için yazdığınızı düşünür. Para idaresiyle geçim derdini karıştırıyorsunuz bence.Keşke alsalar keşke. Herkes emeğinin karşılığını alsa. Bahsettiğim şey şans denmesi ve şükretmiyosunuz denmesi.
Ya ben zaten geçinemiyo değilim. Elbette geçiniyorum. Babamın evinde bi maaş 4 kişi geçindik büyüdük. Çok şükür. Yalnızca bakın çok da alsanız maaş İstanbul'da geçimi herkes düşünüyo bi demek istemişim. Art niyetim, hava atma derdim yoktu niye olsun.Hayır yüzde yüz şans değil tabi ki çalışmadan elde edilmiyor hiçbir şey. Ama asgari ücretin 2300 lira olduğu ülkede gelip de 55bin liralık gelirle geçim hesabı yapıyorum derseniz insanlar da haklı olarak hava atmak için yazdığınızı düşünür. Para idaresiyle geçim derdini karıştırıyorsunuz bence.
Ya ben zaten geçinemiyo değilim. Elbette geçiniyorum. Babamın evinde bi maaş 4 kişi geçindik büyüdük. Çok şükür. Yalnızca bakın çok da alsanız maaş İstanbul'da geçimi herkes düşünüyo bi demek istemişim. Art niyetim, hava atma derdim yoktu niye olsun.
Harca harca bitmeyen bir servet sahibi degilseniz elbette nereye ne harcanak, ne aylik ne harciyorsunuz bunlarin hesabini bilip tutmaniz çoj normal 50 bin dahi olsa bu yapilir yani. Geçinmeyi dusunuyorum demek yerine hesabimi tutuyorum, biliyorum deseniz daha normal olurmuş. Geçinmek diyince farkli duruyor.
50 bin değiş 5 bin desem hava olmayacaktıİnsanlar durumu kendisinden daha iyi birilerini görmeye neden tahammülsüz anlamıyorum. Herkes kıt kanaat geçinmiyor dünyanın düzeni böyle. Neden örneğin ada satın alanları değil de burda maasımız 50 bin yazanları kıskanıyorsunuz. Çünkü ada satın alanlar kıyaslama yapamayacağınız kadar size ulaşılmaz geliyor ama maasım şu kadar yazan da ben de burda takılıyorum o alıyor ben neden alamıyorum diye hayıflanıyorsunuz içten içe.
3000 tl alan kişi botoksunu dolgusunu 1000 tl kıyafetini düşünürken ben geçimi biriktirmeyi dar günü düşünüyosam evet bu geçimdir.
E tabii ki ne için çalışıyoruz? Kira vermek eğer ev alabilecekseniz neden mantıklı olsun. Elbette birikim düşünücez. Geçim sıkıntım yok elbette. Algı ile alakalıBirikim ve yatirimi da dusunmeniz normal. Ama gecinmeyi dusunuyorum diyince sanki dardaymişsiniz da gecim derdini dusunuyormussunuz gibi algilandi.