Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazi yorumlara sasiyorum. Kendini tutup bilirse kirada bile asgari ucretle gecinirler diyorlar ya. Gercekten tasarruf dersi almam laizm sanirim.

İçim rahat ediyor acikcasi, evde kimyasal kullanmak beni daha çok rahatsiz ediyor. Şu zamanda bile eve camasir suyu sokmadim.

Siz oylesiniz demiyorum ama tanidigim insanlardan nerde asiri titiz, evini devamli bu kimyasallarla fazla fazla temizleyen insan varsa onlar ve onlarin cocuklari en çok hasta oluyor ve hassas oluyorlar.

Allah korusun ama en son cocukken 1-2 defa yatakta yatacak kadar hasta oldum. Başka da hastalik nedir bilmem en fazla mevsimsel burnum akar gecer 3 gunde.
İçim rahat yani

Bazi yorumlara sasiyorum. Kendini tutup bilirse kirada bile asgari ucretle gecinirler diyorlar ya. Gercekten tasarruf dersi almam laizm sanirim.
ülkenin durumu ve asgari ücretle geçinenlerin sayısı belli
her türlü geçinilir denilebilir ama geçinmek var geçinmek var
bir de hastalığı bahane edip şımarıklık ederek, nasılsa adam razı her şeyi ödemeye diye kapağı atmak var...

aşırı titizim diyemem hatta burdaki çoğu üyeye göre pasaklı kategorisinde sayılırım :) ama biraz malum hastalık korkusuna şu sıra bazı rutinlerim değişti. deterjanlara ek olarak eşime bol bol karbonat sirke de aldırdım ama deterjan kullanınca içim daha rahat ediyor şu sıralar. yoksa mutfakta, özellikle yiyecek içecek ürünlere kimyasal değdirmemeye dikkat ederim. sebze meyve temizliğinde sirke kullanırım hep.

Ben de normalde çamaşır suyu kullanmam. Deterjanlarımı, kozmetiklerimi kimyasal içermeyenlerinden alırım. Konum bile var kimyasallardan uzak durmakla ilgili ama şu dönemde çamaşır suyunu içebilirim. Az önce 25 kiloluk un çuvalını çamaşır suyuyla sildim. Sirke virüs konusunda hiç bir işe yaramıyor maalesef. Sirkemi bile kendim yaparım ama şu ara çamaşır suyu olmadan olmaz.

Kira olmazsa geçinilir ama kıt kanaat .3000 az para mı diyenler olmuş ama evet az para . Yemeklik malzeme sebze tavuk kıyma en az miktarda alınsa bile zor . Faturası var bu işin hadi yaz geldi kışın doğalgazı var .

Sağlık sebebiyle çalışamıyor ama ne spordan eksik kalıyor ne botokstan. Spor yapabilecek kadar sağlıklı insan çalışabilir de bence. Botoks da zehir, insan neden vücuduna sokar onu üstelik kanser(!) atlatmışken...

Ellerimizi camasir suyuyla yikamiyoruz sonuçta, normal bir sabunla yikiyoruz.
O yuzden illa camasir suyu gibi guclu kimsayallara gerek oldugunu dusunmuyorum zaten evde kedi var o şekilde temizlik yapamam butun gun yerlerde surunuyor. Oldugu kadar artik...
Disardan aldiklarimi sadece mecburen yikiyorum veya 80derece kolonyayla siliyorum.

Tasarruf değil onların ki. Geçinmek zorunda oldukları için geciniyoruz diyorlar. Market arkalarinda çöpü karıştıran insanlar da görüyorum. Evde de maddiyat yetersizliğinden kaynaklanan bir sürü kavga. Bir de çocukları varsa durum daha da vahim. Her şeyden kısılır da yiyecekten kisilmaz. O da ateş pahasi.

Yani bu konu kişisine gore , bir de yaşadıgi şehre göre değişir.

Bzm ev kira değil 3000 2 kşi gayet güzel geçnp arttırıyorduk.. Gezmemzi dışarıda yememizi falanda karşlyorduk

Bizde de var kedi onun dolaşacağı alanlarda kullanmıyorum çamaşır suyu. Marketten gelen her şey balkona gidip silinmesi uygun olanlar 1/10 çamaşır sulu solüsyonla silinip bir gece dışarda kalıyor. Ev kapısı her gün aynı şekilde siliniyor. Ben çok titiz bir insan değilim, ama şu an okb’liler gibi davranıyorum.

ben şurada panik atak, stres, anksiyete yaşamayan üç beş insan kaldığını düşünüyorum
evet hayat kalitesini etkileyen bir durum ama kesinlikle çalışmak için bir bahane değil.
mesela kalabalık ortama giremez panik atar yaşar ama evden çalışabilir.
ama kusura bakmasın kimse vizyonsuz insanın vizyonsuz seçimleri olur. kendini 2 botox yaparak hayat kalitesi
yüksek sanıp 3 bin tl maaş alan bir adamla parası için evlilik düşünüyor.
adam da artık ne kadar yokluktaysa he diyor ama bunun bir garantisi olmadığını öngöremiyorlar galiba

Biz 2 kişi İzmirde 4500 maaş ile zor geçiniyoruz, asla kıyafet ve kozmetik alamıyorum. Alsam bile tek tük. Dolar da bu haldeyken. Yani ailesi zengin olup geçinen biri, bin liraya bile o kıyafet kozmetiğe yetecek sanmasın.

ya bi de 40 yaşında, tüm ihtiyaçları aile tarafından karşılanan biri 3000 tl nin yetmeyeceğini nasıl öngöremiyor anlamadım. hiç mi para hesabı yapmadı hayatında acaba ?

kira varsa çok zor ama yoksa da yeter...

Biz silip temizleyip kuruduktan sonra yerlestiriyoruz ama camasir suyuyla silmiyorum yine de. Genelde sabunlu su veya kolonyayla yapiyorum kapi kulplarini filan da bu şekilde.
Hesapta durduk yere bile ölüm korkusu ataklarina giren insandim ben ama niyeyse ustumde asiri bir tedirginlik yok gibi...
Evde kalip onlem aliyoruz, maske eldiven kullaniyoruz ve bu şekil temizlik yapiyoruz fazlasi degil.
Tek korkum hastaneye gidersek kedi ne olacakti, onu da cozdum rahatladim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…