• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki karşı cins arkadaş,dost olabilir mi?

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Gelenek ve göreneklerine bağlı muhafazakar bir ailede büyümeme rağmen babam hiç bir zamana baskıcı bir insan olmamıştır. Büyürken de hep erkek arkadaşlarım oldu ,evimize gelip giden ,beraber gezip eğlendiğimiz arkadaşlarım hep oldu. Hatta çok ii anlaştım .Kızlardan daha iyi arkadaşım olmuştur çünkü bakış açıları farklıdır .Kızsal kaprisleri yoktur.Geyikleri süperdir..Sorunlara basit ve direk bakıp çözerler. Hiç birinden de zarar görmedim Belkide bu benim şansımdı. ve hep erkekle kadın arkadaş olabilir dedim .

Taa ki evlenen kadar eşim doğal olarak kıskandı ve benim bu arkadaşlıklarım zaman içinde noktalandı ben sevdiğim insanla mutlu olduğum için bunu srun etmedim açıkcası . Ama eşim hep" erkekle kadın arkadaş olamaz " fikrini savundu ben tersini. zaman zaman gördüğüm ve yaşadığım bazı konulardan ötürü eşime hak versemde .

Hep "Neden olmasın? " derim

Sizce ?

bencede olmaz..yaşadığım olaylar söylüyor bunu bana..çok yakın arkadaşlarım benimde oldu zamanında..çok güldük evlendik,dertlerimizi paylaştık ama bi baktım zamanla bunların duyguları değişti..tek bana değil yanımdaki arkadaşlarımda da oldu..yemin ederim size lisedeyken ve üniversitedeyken ne kadar birbirlerine kankam diyen kişi varsa şuan evliler nişanlılar veya nişanlanma arifesindeler...o yüzden artık inanmıyorum erkekten dost olacağına...kesin dost ayağı yapıyorlardır

tecrübeyle sabit olur hemde çok daha güzel olur...nedenini hiç anlamasamda kızlar arasında muhakkak bir çekişme oluyor malesef... kıskançlıklar, kaprsiler,çekememezlikler..ve bunlarda bir süre sonra arkadaşlığı sanki bir yarışa dönüştürüyor.. karşısındaki kıza hep rakibi gözüyle bakıyor... ama erkeklerde bu yok..en azından fesat değiller o yüzden ben hiç bir sakınca görmüyorum arkadaşlık etmekte ve bir sürüde erkek arkadaşım var..

bencede olmaz..yaşadığım olaylar söylüyor bunu bana..çok yakın arkadaşlarım benimde oldu zamanında..çok güldük evlendik,dertlerimizi paylaştık ama bi baktım zamanla bunların duyguları değişti..tek bana değil yanımdaki arkadaşlarımda da oldu..yemin ederim size lisedeyken ve üniversitedeyken ne kadar birbirlerine kankam diyen kişi varsa şuan evliler nişanlılar veya nişanlanma arifesindeler...o yüzden artık inanmıyorum erkekten dost olacağına...kesin dost ayağı yapıyorlardır
Sana kesinlikle katılmıyorum diyemiyorum arkadaşım.Çünkü verdiğin örneklere bende şahit oldum. ancak yinede ilk mesajımda dediğim gibi hep neden olmasın diye söyledim . bu duyguların değişmesi meselesi sanki biraz daha kişisel ve karakteristik bir durum gibi geliyor bana
tecrübeyle sabit olur hemde çok daha güzel olur...nedenini hiç anlamasamda kızlar arasında muhakkak bir çekişme oluyor malesef... kıskançlıklar, kaprsiler,çekememezlikler..ve bunlarda bir süre sonra arkadaşlığı sanki bir yarışa dönüştürüyor.. karşısındaki kıza hep rakibi gözüyle bakıyor... ama erkeklerde bu yok..en azından fesat değiller o yüzden ben hiç bir sakınca görmüyorum arkadaşlık etmekte ve bir sürüde erkek arkadaşım var..
Aynen arkadaşım yaa kişiden kişiye farklı sakıncaları olsada nedense en iyi arkadaşlarım hep erkek oldu yada öğrenim hayatımda hep yanımda iyi bir erkek arkadaşım oldu. onşların samimi dostluklarını bende çok sevdim . yani ne bilim ne kaprisleri olurdu kızlar gibi ne bazı kızlar gibi narin ayy iyy leri olurdu. ve karşı cins olmaları itibariyle sorunlara bizden çok farklı bakış açısı getirip yön gösterebilirlerdi
"erkek ile kadın arkadaşlığı" olur ama nadir olur diye düşünüyorum....

sende benim gibisin hımm

bencede olmuyor bende yasadıım seylere dayanarak soyluorum hele bıde etraf ınsanlar bu kadar bozulmuskenkaydirigubbakcemile2

bence olur,hatta daha iyi olur...

hemcinslerim bana kızmasın ama,kadınlarda kıskançlık,haset gibi şeytani duygular ,daha baskındır...

erkeklerdede bu gibi dürtülere rastlansada kadınlarda ki kadar değildir...hem paylaşacak daha çok şey vardır...
iki tarafta salt cinsellikle bozmamışsa kafayı,bence çok çok iyi dost olunabilir...

Olur ama düşük bir oranla bence
O yüzden genel olarak olmaz diyorum.
Keşke çocukluğumuzdaki gibi saf duygulara sahip olsak, o zaman herkes kardeş, bütün dünya dosttu bize göre.
Büyüdükçe değişen bazı duygularımız, karşı cins ile arkadaşlığı engelliyor bence.
Ya kadın erkeğe ilgi duyar, ya erkek kadına.
Ateşle barut yanyana zor durur bence.
Ama durduğu durumlar da vardır elbet.

çokta güzel olur ama evlenince işler biraz değişiyoo eşler çok kıskançlarr yaa

olur sanırdım olmaz. kanka ayağı g... ayağı derlerdi de inanmazdım. ama öyle hakikaten. şimdi çok yakın bir arkadaşım var ama okulda görüşürüz sadece dışarda görüşmüyoruz.

olur ama şöyle çok çok samimi olmadan...
çüki ben erkek kadın dostluğuna pek hoş bakmıyorum.bu benim düşüncem.
ne paylşabilirm ki bi erkekle ne konuşabilirim :)
okul zamanımda "dost" olmayı geçtim ,normal arkadaşlarım dediklerim bi süre sonra farklı yaklaşmya başlamıştı ki bu yüzden olmaz diyorum ben
bi erkek bi kadın üçüncü kişi şeytan olurmuş

Son düzenleme:
benımde hıc kızlardan yana sansım gulmemıstır takı kkya uye oluncaya kadar.. :enbuyukkk: opuyorumnanaktan hep arkadas cevrem erkektı.. karısık kızlı erkeklı gruptuk ama yıne de hep kızlarla bellı bı mesafe vardı aramızda.. :delphin: bence olabılır neden olmasın kı.. bı kac erkek arkadsımın dısında ters bıseylerını hıc gormedım.. :umursamaz: ama bazıları var tabıı en ufak bı samımıyetı yakınlıgı yalnıs anlıyorlar.. :1closedeyes: ıste orda yasakkelime dur demesını bılmek lazım.. zemuszemus haa su anda eskı arkadaslarımın hıc bırıyle gorusmuyorum o ayrı.. a.s ıster mıydım evet ısterdım cunku cok uzun yıllar surmustu :gitme: ama esım benımde bu kanıda oldugu ıcın kestım... :lepi:

Fazla iyi niyetliyim herhalde.Dostum dediğim arkadaşlarım oldu.Hiçbiri bana sevgilim olsa gözüyle bakmadı,çünkü o mesafeyi iyi ayarladım ben.Yapışkan bir tip çıksaydı karşıma o zaman postayı koyardım zaten.kaydirigubbakcemile3
Bazıları var ki kız arkadaşım,canım diyeceğim kişilerden öne geçtiler.Erkekle dost olmak daha kolay ve güzel,sorunsuz.:kedi:

bu yaşıma kadar çok iyi erkek arkadaşlarım oldu, şimdi evliyim hala da görüşürüz; hatta eşimle beraber de görüşürüz. erkeklerin yeri geldiğinde kızlardan çok daha iyi sır tutabildiklerini, olaylara karşı çok daha kaprissiz yaklaştıklarını gördüm. benim erkek dostlarım var, demek oluyor...

olur
ama siz yine de olmamaya calisin.
ne zaman ne olacagi belli olmuyor.

olmaz,sen ona arkadaş gözüyle bakabilirsin ama karşındaki sana o gözle bakmaz...tecrübeyle sabittir...

Back