• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Kk yine kınama moduna geçmiş. O yüzden gerçek sorunu görememişler.

Mutsuz musun konu sahibi? Mutluyum derken kendini kandırıyor olabilir misin? Mutlu insan yaşadığı alanı temizlemeye, temiz tutmaya üşenmez. Mutluluğunu, huzurunu pisliğin bozmasına izin vermez. Mutsuz insan ise çevresini önemsemez. Zaten içi karanlık ve hüzünle doluyken evin karanlığı çirkinliği onun için öncelik değildir. Bunlar bana hiç yabancı gelmiyor. Tüm gün evde oturduğum halde parmağımı kımıldatıp da bir bulaşık toplamak ölüm gibi gelirdi. Çünkü mutsuzdum. O evin temiz ve düzenli olmasının mutsuzluğuma hiçbir katkısı olmayacaktı. Şimdi ise günün 12-15 saati çalıştığım halde evimin işini koşa koşa yapıyorum. Robot evi süpürürken ben banyoyu yıkayıp toz alıyorum. Mis gibi evde masa başında çalışmaya koyuluyorum.

Diyeceğim o ki pis olmak insan doğasına aykırı. Altında yatan sorunu bulup önce onu temizlemen gerekiyor.
Yok ya bazıları cidden pasaklı oluyor😅 valla şok içinde okudum mesajları

Kaç çocuk büyüttünüz?
2 çocuğum var biri hala bezli,2.5 yaşına girecek 1 kez ishal oldu (hastalandı)o zaman taştı bezinden,hatta pantalonu vs batmıştı,hastanedeydik poşete koyup çöpe attım,kuruyacak temizlenmez diye.
Kizımda da sayılıdır kaka taşmasi yaşadığımız.
Yüksek ısıda yıkayamazsınız diyorum bende tek sefer kullanıp atmayacaksanız kiyafetleri. Bebek kiyafetleri buna uygun değil.
Neyse yaşayın görün ne diyebilirim ki. Kumaşın materyali belli,yıkama talimatı belli,yikanınca ne olacaği belli. Ütü zaten gereklilik,yüksek ısıda yıkanmadığı için gereklilik ama.
Bende hamileyken bebegim icin aldigim kiyafetleri daha temiz olsun yüksek isida yikamistim. 90da degil ustelik 60 dereceydi sanirm. Hem cektiler hemde renkleri soldu. Eski gibi giydirdim gül gibi giysileri.

Bende hamileyim kendimi yormadan rutin işleri yapabiliyorum.
Seninki nasıl bir tembellikse 2 gün nevresim takımını makinanın içinde ıslak ıslak kokutmak fazla geldi.

Bebek kıyafetleri 90 da yıkanmaz ki. Hijyen için ütü yeter zaten. İki çocuk büyüttüm, birinin sürekli sırtına taşardı bezinden. Ama hiç 90 da yıkama gereği duymadım. Gerçi yikansa ortada kıyafet filan kalmaz sanırım Bebek kıyafetleri iç çamaşıri gibi değil hassas oluyor. Her şeyin fazlası zarar mikroba da alışsın çocuklar büyüyünce fanus içinde tutamıyoruz

90 dereceye çok faa diyen
Yipransın ne olacak ki? Hijyen onemli olan. Uzun ömürlü giysiler degiller zaten bebek büyüyor. 3 4 kere giyse sonra küçük gelecektir herhalde. Bebek konusunda bilgim yok. Belki 10 giymeden sonra küçülür. Bilmiyorum bebeğim olursa görürüm. Oralardan vurmasin kimse. Deneyimlemedim daha. Isterse ilk yikamada olanlar olsun yine de hijyen açısından 90da yikayacagim.
Bebek giysileri yüzde yüz pamuk olduğundan yüksek ısıda yıkayınca kısalıyor ve yamuluyor. Bilmiyorum yazıldı mı ama bundan bahsediyorlar yani

Miskinlikte çığır açmışsınız .. tebrik etmeye geldim 👏🏻👏

Bebek giysileri yüzde yüz pamuk olduğundan yüksek ısıda yıkayınca kısalıyor ve yamuluyor. Bilmiyorum yazıldı mı ama bundan bahsediyorlar yani
Anladım tecrubeli anneler boyle yazmışlar. Benim demek istedigim de iç çamaşırlarım da %100 pamuk. Onlara hicbir sey olmuyor.

Kk yine kınama moduna geçmiş. O yüzden gerçek sorunu görememişler.

Mutsuz musun konu sahibi? Mutluyum derken kendini kandırıyor olabilir misin? Mutlu insan yaşadığı alanı temizlemeye, temiz tutmaya üşenmez. Mutluluğunu, huzurunu pisliğin bozmasına izin vermez. Mutsuz insan ise çevresini önemsemez. Zaten içi karanlık ve hüzünle doluyken evin karanlığı çirkinliği onun için öncelik değildir. Bunlar bana hiç yabancı gelmiyor. Tüm gün evde oturduğum halde parmağımı kımıldatıp da bir bulaşık toplamak ölüm gibi gelirdi. Çünkü mutsuzdum. O evin temiz ve düzenli olmasının mutsuzluğuma hiçbir katkısı olmayacaktı. Şimdi ise günün 12-15 saati çalıştığım halde evimin işini koşa koşa yapıyorum. Robot evi süpürürken ben banyoyu yıkayıp toz alıyorum. Mis gibi evde masa başında çalışmaya koyuluyorum.

Diyeceğim o ki pis olmak insan doğasına aykırı. Altında yatan sorunu bulup önce onu temizlemen gerekiyor.
Bence mutsuzlukla alakası yok.var öyle inaanlar tanıyorum.sürekli gezmelerde eğlencede ama giydiği yeleğin kiri midemi bulandırır.odasına girsen tozdan nefes alamassın.beyazları sadece aldığında beyaz olur.yani demem o ki bunun mutsuzlukla,evde oturmakla alakası yok.pis her zaman pisdir.

Gömlek kazak atlet külot pantolon kot pantolon vb birsuru kıyafet yüzde yüz pamuk olur ama hepsi birbirinden farklıdır. İç camasirlari daha çok penye kumaşı gibi oluyor kumaş türlerinden çok anlamıyorum ama bebek kıyafetleri çamaşır gibi değil daha kalındır. Doksan derecede yıkanırsa çorap niyetine kullanılabilir :)

Sıvı deterjan, dezenfektan bebek kıyafetine kullanılmaz. Cocuğun cildine zarar verir. Bebekler için özel deterjanlar var.
Belirtmemisim , kendi camasirlarimiz icin kullaniyorum dezenfektani.Bebegim iconde yine sivi deterjan kullaniyorum katkisiz bebekler için olani.Fakat burada mevcut bebek kiyafetleri içinde dezenfektan .Tabi ben hic kullanmadm

Üşendim ama bu kadar mesaj yazılınca girdim baştan okudum. Konu sahibinin problemi psikolojik gibi sanki.
Eve yardımcı almasının yanında bir de psikolojik yardım alması şart gibi.

Ama bu durum içimi kemiriyor çok rahatsız oluyorum hani temizlik hastası olsamda böyle olmasaydım keşke dicek kadar🧐

Annem temizlik hastasıydı bilmem bilirmisiinz bu eski Isparta halıları vardır Ocak ayında onları banyoda yıkar sobada kurtmakla uğrasırdı saçaklarını tek tek çamaşır suyuyla yıkardı ama keza kronik hastalığı vardı bunları yaparken benim derslerime odaklı olmamı istediği için sen oku derdi iş yaptırmazdı

Evet onun hastalığını ve kaybını buna bağlıyorum biraz

Yok ondan ziyade bak sen kendini yedin bitirdin de noldu kim kıymet bildi biz böyle yalnız kaldık doyamadık birbirimize gibi

Bende hamileyken bebegim icin aldigim kiyafetleri daha temiz olsun yüksek isida yikamistim. 90da degil ustelik 60 dereceydi sanirm. Hem cektiler hemde renkleri soldu. Eski gibi giydirdim gül gibi giysileri.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte,beyazlar bile soluyor beyazlıktan çıkıyor 90 derecede,bebeğin pamuklu narin giysileri neye döner anlatamadım ,ne güzel söylemişsiniz. Eski gibi giydirmek bir yanda dursun,neden küçülsün hemen,ağzı yüzü yamulsun zaten giyeceği hepi topu 2-3 ay. El kadar şey azıcık kaliteli kumaşı iyi olsun dersek pahali da zaten.
Ayrıca bebek giysilerindeki boya baskı vb şeylerde solmaya müsait oluyor,bizim giysilerimiz gibi değil ki.
İsteyen denesin,denemesi bedava ama ben uyardım sadece,yazık günah.

herkes ev ısı sevmek , temızlemek mukemmel yapmak zorunda degıl
ama herkes hayatını normal standartlarda tutabılmek ıcın duzen olusturmak zorunda
sız yapamıyorsanız yapan bırıyle anlasırsınız ya da dagıtmazsınız ısınız bıttıgınde yerıne koyarsınız madem temızlık yapmayı sevmıyorsunuz
ustelık cocugunuz olacak cocuk olunca makınada 2 gun yıkanmıs nevresım bekleyemez
degerlerınız dusmus olabılır depresyonda olabılırsınız doktora gıdın

Vikingin her urununu tavsiye edebilirim stajimi orada yapmistim gercekten ozenli calisiyorlar👊
Ben bütün ürünlerini kullanıyorum,bu bilgiye sevindim:)
Pembe spreyin kokusuna bayılıyorum,kokusu için her yere kullanasım var😅 büyük bidonlarda olsa harika olurdu

Banyo ürününü de kullanıyorum. Muslukları çok güzel parlatıyor. Mutfak için olanla da Ocak ve dolap kapağı siliyorum. Hatta bazen yer yapış yapış oluyor (ocağın önü, kızartma yaparsak falan), yere iki fıslamıyorum, sonra da mop ile siliyorum. Baya rahatlatıyor 😊
Lavanta kokulu yağ çözüzücü de güzel👍

Back