• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

B12 vitamini eksik olabilir ben doğum yaptıktan sonra çok üşenmeye başlamıştım hiçbir iş yapasım gelmiyordu, vitamin takviyesi aldım düzeldi.

makınada bebek kıyafetlerı ıcın bır ayarım var 90 derecede
bebek ayarı varsa makınada onu da 90 a getırmıslerse demek kı o bebek kıyafetlerı cekmemelı :)
ben hep yuksek ısıda yıkadım kızım bebekken, hıc cekmedı ?
cunku yuksek derecede yıkanır dıye ona gore uretılıyor zaten kıyafetler
bebegınıze de boyalı renklı kıyafet almayın zaten saglıksız dogal ve duz kullanırsanız temızlıgıde kolay olur cicili bicili seyler evet hosunuza gıdıyor ama yuksek ısıda yıkamanız gerektıgınde sonra uzuluyorsunuz :)

Cok sevindim 90 derece aşığı biri gördüğüme😍😍 sen de makine 90da yikarken camına dokunup sıcaklığı hissedip keyif aliyor musun bundan😆😆
havlu , ıc camasırı ve bebek kıyafetlerı kesınlıkle 90 derece gormelı ve utulenmelı :) zaten kokusu dokusu bıle mis gıbı bambaska oluyor bende cok severım o hıssı

havlu , ıc camasırı ve bebek kıyafetlerı kesınlıkle 90 derece gormelı ve utulenmelı :) zaten kokusu dokusu bıle mis gıbı bambaska oluyor bende cok severım o hıssı

Niye kesinlikle?.. Mikroplar 60 la ölür arkadaşım.

Ay sen aynı bensin ya o kurutma olayı çok mantıklı xübkü kuruyan çamaşırları katlarken 3 4 gün ipte durduğu için toz oluyor hep katlarken ev toz içinde kalıyor bende katlamıyorum yığıyorum bi kenara isteyen ihtiyacını alıp giyiyo
Çamaşırları toplarken silkeleyebilrisiniz. Biraz zahmetli oluyor ama alışkanlık oldu bende silkelemesem rahat edemiyorum. Yeni çarşaf sereceğim zaman falan da çarşafları silkeliyorum

Ĺ

Böyle evler var maalesef .görmesem ben de inanmazdım .yeni evliydim apartmana bi kadın taşındı eşinden yeni ayrılmıştı 8 yaşında oğlu vardi önce taşınma telaşı falan zannettim kapının önünde bir ayakkabılık vardı yazlik kışlık bütün ayakkabılar dışarıdaydı .aradan iki ay falan geçti o ayakkabılık halen ordaydı ama o buzdağının görünen kısmiymiş.bi gün kadın beni aradı çalışıyordu oğlu okuldan gelip annesi gelene kadar evde yalnız duruyordu bana oğlumu aradım çocuk telefonu açmadı merak ediyorum kapıya gider mısın dedi gittim çocuk kapıyı açtı evden eksi bir koku geliyordu neyse ben telefondan tekrar aradım çocuğuyla konuştu akşam bana teşekkür için geldi kahve içelim dedi eve girdim dağınıklık koridorda başlıyordu rulo halinde halılar, ivir zivir eşyalar, yerlerde kırıntılar ev toz içinde koltuğun üzerine örtü örtülmüş üzeri kırıntı dolu inanın evin halini görünce şaşırdım ancak koltuğun ucuna oturabildim sonra kahve yaptı kahvemi içtim zehir mi bilemiyorum cok rahatsiz oldum.bu da ilk ve son oldu zaten .hafta sonu çalışmamasına rağmen bir iş yapmıyordu ve kapının önündeki ayakkabi yığınına yeni ayakkabılar dışında şemsiye, damacana gibi yeni döküntüler ekleniyordu .ve bu kadının oğlu astım hastasıydı çocuk o leş gibi ortamın içinde yaşıyordu o süreç içinde bi kaç kez çocuğu annesi işteyken kontrol ediyordum evin hali hep öyleydi kendisi öğretmendi o eve ne bir kadın geldi ne de kendisi temizledi düzeni o şekilde oturtmuş. Komşular bir iki kere hoşgeldine gitmek için haber vermişler kabul etmemiş komşular evin içini bilmedikleri için neden kabul edilmediklerine anlam veremiyorlardi bi kahve içecektik diyorlardi(o ortama girmedikleri için sanslıydılar ama farkında degillerdi🤣)kadın eve kimseyi kabul edemiyordu çünkü. Yani cocukluda olsa böyle kadinlar ve böyle düzenler var maalesef
Offf yemin ederim o yavruya acıdım.ben bi kere oyle bi ortamda bırak yaşamayı uyuyamam bile.nasil içleri rahat ediyo anlamiyorum.

Allah aşkına hiç 90 derecede kıyafet yıkadınız mı? Hele ki bebek giysisi, havlu vs? Şunu söyleyen insan hayatında 90 derecede yıkanmış çamaşır görmüş olamaz:)

Allah aşkına hiç 90 derecede kıyafet yıkadınız mı? Hele ki bebek giysisi, havlu vs? Şunu söyleyen insan hayatında 90 derecede yıkanmış çamaşır görmüş olamaz:)
Bebegim olmadigi icin bebek kiyafeti yikamadim ama havlularim ve külotlarım hep 90 derecede yıkanıyor. Annem de boyle yapardi. Onlarca yildir böyle yapılıyor bizde. Ne havluya bir sey oldu simdiye kadar ne baska bir giysiye. Annem bir de makine bos calissin istemediği icin beyaz olan her seyi bir arada yikardi body namaz örtüsü vs. Hiçbirine bir sey oldugunu bilmem.

Yahu ben de çamaşırları ve havluları 90'da yıkarım hiç bir şey olmuyor. Zamanla daha fazla yıpranıyorlar elbette

Kk yine kınama moduna geçmiş. O yüzden gerçek sorunu görememişler.

Mutsuz musun konu sahibi? Mutluyum derken kendini kandırıyor olabilir misin? Mutlu insan yaşadığı alanı temizlemeye, temiz tutmaya üşenmez. Mutluluğunu, huzurunu pisliğin bozmasına izin vermez. Mutsuz insan ise çevresini önemsemez. Zaten içi karanlık ve hüzünle doluyken evin karanlığı çirkinliği onun için öncelik değildir. Bunlar bana hiç yabancı gelmiyor. Tüm gün evde oturduğum halde parmağımı kımıldatıp da bir bulaşık toplamak ölüm gibi gelirdi. Çünkü mutsuzdum. O evin temiz ve düzenli olmasının mutsuzluğuma hiçbir katkısı olmayacaktı. Şimdi ise günün 12-15 saati çalıştığım halde evimin işini koşa koşa yapıyorum. Robot evi süpürürken ben banyoyu yıkayıp toz alıyorum. Mis gibi evde masa başında çalışmaya koyuluyorum.

Diyeceğim o ki pis olmak insan doğasına aykırı. Altında yatan sorunu bulup önce onu temizlemen gerekiyor.
bu nasıl bir mantık çözemedim.size göre mutlu insanların evi pırıl pırıl ama mutsuzların ki çöp ev .öyle şey mi olur

Benim havlularım renkli 90 derecede nasıl yıkanır ki o rengi çıkmaz mı.beyazları bazen bende 90 derecede yıkarım ama her zaman değil.

Back