Ĺ
Böyle evler var maalesef .görmesem ben de inanmazdım .yeni evliydim apartmana bi kadın taşındı eşinden yeni ayrılmıştı 8 yaşında oğlu vardi önce taşınma telaşı falan zannettim kapının önünde bir ayakkabılık vardı yazlik kışlık bütün ayakkabılar dışarıdaydı .aradan iki ay falan geçti o ayakkabılık halen ordaydı ama o buzdağının görünen kısmiymiş.bi gün kadın beni aradı çalışıyordu oğlu okuldan gelip annesi gelene kadar evde yalnız duruyordu bana oğlumu aradım çocuk telefonu açmadı merak ediyorum kapıya gider mısın dedi gittim çocuk kapıyı açtı evden eksi bir koku geliyordu neyse ben telefondan tekrar aradım çocuğuyla konuştu akşam bana teşekkür için geldi kahve içelim dedi eve girdim dağınıklık koridorda başlıyordu rulo halinde halılar, ivir zivir eşyalar, yerlerde kırıntılar ev toz içinde koltuğun üzerine örtü örtülmüş üzeri kırıntı dolu inanın evin halini görünce şaşırdım ancak koltuğun ucuna oturabildim sonra kahve yaptı kahvemi içtim zehir mi bilemiyorum cok rahatsiz oldum.bu da ilk ve son oldu zaten .hafta sonu çalışmamasına rağmen bir iş yapmıyordu ve kapının önündeki ayakkabi yığınına yeni ayakkabılar dışında şemsiye, damacana gibi yeni döküntüler ekleniyordu .ve bu kadının oğlu astım hastasıydı çocuk o leş gibi ortamın içinde yaşıyordu o süreç içinde bi kaç kez çocuğu annesi işteyken kontrol ediyordum evin hali hep öyleydi kendisi öğretmendi o eve ne bir kadın geldi ne de kendisi temizledi düzeni o şekilde oturtmuş. Komşular bir iki kere hoşgeldine gitmek için haber vermişler kabul etmemiş komşular evin içini bilmedikleri için neden kabul edilmediklerine anlam veremiyorlardi bi kahve içecektik diyorlardi(o ortama girmedikleri için sanslıydılar ama farkında degillerdi

)kadın eve kimseyi kabul edemiyordu çünkü. Yani cocukluda olsa böyle kadinlar ve böyle düzenler var maalesef