• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

pamuk musun nesin pamuk musun nesin 90 derecede yıkama alışkanlığı kıyafetlerin ömrünü kısaltır.

Aksini iddia eden ? :)

Farzediyorum yeni bir kiyafet aldık. Attık 90 a . Bu beyaz bile olsa .. Farzederken bile kıyamadım beyazlarıma 🤪
Ben iç çamasirlarini kastediyorum. Beyaz elbiseyi pantolonu degil. Konu sahibine yazarken de yeni dogmus bebegin beyaz zibini atleti tulumu olur diye düşünerek yazdim. Renklileri yuksekte yikamasin diye yazdim. Iç çamaşırlarimi ne renk olursa olsun yuksek isida yikarim ben. Herkes 60ta yikamaya devam edebilir😊 havlular ayri sekilde 90da külotlar ayri sekilde 90da yikanir benim bildigim. Iç çamaşırı ve havlular hijyenik olmali. Ömrünün kisalmasi umrumda degil açıkçası 😊

Bebek için çekebilir dogru diyorsunuz. Benim bebegim yok popoma giydigim camasirdan bahsediyorum 🙈 çekse de sorun etmeyecegim tarzda bir sey. Ama bebeklerde cekmesi sorun olabilir. Bu konuda haklısınız.
Ama mesajinizda bebeklere özel deterjanla 90 derecede yıkayabilirsiniz yazmişsiniz?

Poponuza giydiginizle diger beyazlari ayri mi atiyorsunuz acaba. Merak ettim
Koyu renkliler ayri acik renkliler ayri havlular ayri kulotlar ayri yikaniyor benim makinemde. Bazen acik renkliye bir parça koyu renkli atacaksam renk karistirmayan mendillerden atiyorum. Öyle yikiyorum.

Ama mesajinizda bebeklere özel deterjanla 90 derecede yıkayabilirsiniz yazmişsiniz?
Bebegim olmadigi icin cekme ihtimalini bebeğin kıyafetinin küçülmesi ihtimalini düşünemedim. Bebegim olsa deneyimler bilirdim. Külotlarda çekme yasamiyorum.

Eğer çamaşırları beyaz renk ve pamuk ise hiçbir şey olmaz .Ben agartilmamis pamuk ürünler kullanıyorum atlet ve alt iç çamaşırında hepsini de 90 da yıkarım ayda bir ya da iki kez .Havlularim da çoğu krem ya da beyaz belki biraz çabuk sertleşiyorlardir o kadar .Birşey olmuyor yani 90 derece normal bir isi bence makinede olduğuna göre :) sadece renkli nevresimlerimi temiz olsunlar diye 60 derecede yikiyordum hafif rengi soldu bir takımın o kadar .

Ben renklilerde bi tek ustune yattigim carsafi 60 a atarim.
İç camasirlari 90 olur..
Baska da olmaz bence. Olmamali.
Ne renk kalir camasirlarinizda.
Ne de kumasin ilk dokusu.
Ve mikropsa derdimiz unutmayin bunun icin 60 kâfidir.

Bebegim olmadigi icin cekme ihtimalini bebeğin kıyafetinin küçülmesi ihtimalini düşünemedim. Bebegim olsa deneyimler bilirdim. Külotlarda çekme yasamiyorum.
Ben öyle yazmadim diyorsunuz da ondan şey ettim. Neyse siz bildiğiniz gibi yıkamaya devam edin. Hijyen önemli tabi:)

Önerileriniz için çok teşekkür ederim insanın motive ediyor
Bir de şey soracağım bebek kıyafetlerni yüksek ısıda yıkarsam küçülmez mi
Benim annem hep boyle yapti küçülmedi herhalde bilemiyorum ufaktim o zaman. Külotlarim küçülmüyor hiç.

Her kıyafette talimat yazar zaten ki bebek kıyafetleri genelde 30 da yıkanır.ek gıda sonrası lekeler için lekeye anında müdahale edersiniz umarım bekletirseniz sittin sene çıkmaz :)

Kaçımız uyuyor ki o etikette yazılanlara 🤣

Ben öyle yazmadim diyorsunuz da ondan şey ettim. Neyse siz bildiğiniz gibi yıkamaya devam edin. Hijyen önemli tabi:)
Yazmis oldugum seyi unutmus olabilirim. Baska bir sey dusunup yazmis da olabilirim. Her sey yazida okundugu gibi olmuyor. Mesela beyazlar deyince benim aklima sadece ic camasiri gelir. Kari koca beyaz kıyafetimiz yok bizim. Oyle bir aciklama yapayım size.

Yazmis oldugum seyi unutmus olabilirim. Baska bir sey dusunup yazmis da olabilirim. Her sey yazida okundugu gibi olmuyor. Mesela beyazlar deyince benim aklima sadece ic camasiri gelir. Kari koca beyaz kıyafetimiz yok bizim. Oyle bir aciklama yapayım size.
Unutmus olabilirsiniz tabi ama cevap vermeden önce bakabilirsiniz acaba ben ne yazmişim da böyle cevap verilmiş diye.

sipsip52 sipsip52 kuzum gun bitti falan demicem simdi mutfak dolaplarini ankastreyi silcem hadi kalk sende eslik et bana 😬

Unutmus olabilirsiniz tabi ama cevap vermeden önce bakabilirsiniz acaba ben yazmişim da böyle cevap verilmiş diye.
Ne büyük dert ettiniz sanki devlet meselesi. Bebegin kıyafetleri beyaz olur benim bildigim. Annelerimiz hepimizin kiyafetini ateste kaynatmadi mi? Sanki ilk ben cikardim 90 derecede yıkamayı.

Ne büyük dert ettiniz sanki devlet meselesi. Bebegin kıyafetleri beyaz olur benim bildigim. Annelerimiz hepimizin kiyafetini ateste kaynatmadi mi? Sanki ilk ben cikardim 90 derecede yıkamayı.
Yoo ben dert etmedim istediginiz gibi yıkayin beni ilgilendirmez.Neden diye sordum sadece cevabini da aldim. Ama siz yazdiklarinizi unutup farklı yerlere girip çıkıyosunuz..

Unutmus olabilirsiniz tabi ama cevap vermeden önce bakabilirsiniz acaba ben ne yazmişim da böyle cevap verilmiş diye.
Simdi baktim kimsenin camasiri ile karistirmadan 60ta yıkayın renklileri demisim. 90da beyazlari yikayin demisim. Harika bir oneri bence. Pandemide dogacak çocuk düğüne gezmeye gitmeyecegine göre zibin tulum giyecek evde. E zaten çabuk büyüyor çabuk küçülüyor her kıyafet. Benim 90da yikamamla mi çekecek? Bebek zaten büyüyecek.

Simdi baktim kimsenin camasiri ile karistirmadan 60ta yıkayın renklileri demisim. 90da beyazlari yikayin demisim. Harika bir oneri bence. Pandemide dogacak çocuk düğüne gezmeye gitmeyecegine göre zibin tulum giyecek evde. E zaten çabuk büyüyor çabuk küçülüyor her kıyafet. Benim 90da yikamamla mi çekecek? Bebek zaten büyüyecek.
Sizin tercihiniz tabiki

Hahahaha ya pamuk musun nesin pamuk musun nesin niye 5 giyeceğine 3 giysin 🤣🤣🤣

Back