• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Merhaba madem misafir gelince yapıyorsunuz. Haftada iki gün size misafir gelmesi şart☺️ Çoğu kişi zaten ev işi yapmayı sevmez. Ama mecbur çöp evde de yaşanılmaz. Benim iki çocuğum var hamileyim. Bende ev işini bayılarak yapmıyorum. Ama eşim dışarda çalışıyor. Bende evde düzen oluşturuyorum. Kirli dağınık ev insanın enerjisi düşürür. Size tavsiyem sağlığınız yerinde kalkıp her gün az az birşeyler yapsanız bile eviniz hep temiz durur. Yarın öbürgün bebek gelecek. Çok zorlanırsınız. Ben akşamdan hep evi toplarım. Evim küçük biraz dağıldımı kötü görünüyor. Oyuncak dahi yerde bırakmam. Bulaşıkları yıkar tezgahı siler öyle yatarım. Sabah kalkınca kendimi iyi hissederim.

O kadar şanslısın ki okumadığın için detayları 😂
Pastadan sonrasını okumadım sinirlenirim diye. Bebek doğunca b.k içinde yüzer kesin. Ek gıdaya geçtiğinde ne yedirecek mesela, o da var. Özellikle uğraşmaz onunla. İlikli kemik suyu kaynatıp tek tek buzluğa koyması bile konu sahibi için bir mesele. Yazık yavruya.

Pastadan sonrasını okumadım sinirlenirim diye. Bebek doğunca b.k içinde yüzer kesin. Ek gıdaya geçtiğinde ne yedirecek mesela, o da var. Özellikle uğraşmaz onunla. İlikli kemik suyu kaynatıp tek tek buzluğa koyması bile konu sahibi için bir mesele. Yazık yavruya.
İlk okuyunca benim de bi kaşım gözüm yer değiştirdi gerçekten
Ama bugün kalkmış temizlik yapmış biraz heyecanlıyım o yüzden 😂

Benden daha beterini okuyacağımı tahmin etmezdim 😄
Şöyle söliyim çocuk olduktan sonra yapamıyorsun adam akıllı ev işini
Çünkü ya halin kalmaz yada en olmadik anda uyanır zirt pirt bütün şevkin kacar
Çocuktan önce ayda 1 falan bütün evi köşe bucak pırıl pırıl yapardım hic yoktan. günlük dağınıklığı eşim hal ederdi ama çocuktan sonra mümkün değil
Köşe bucak temizliği bir kenara bırak
Oğlum 5 yaşında olmasına rağmen hala mesela kolaylikla paspas bile yapamam o suya gelir bütün oyuncaklarini sokar kafasını sokar falan en basitinden
Ama çamaşır makinesinde günlerce çamaşır bekletmek,bulaşık küfletmek çok uç cidden çünkü bu en kolay işler yani bari bu kadarını abartma

Bu arada bizim evde temizlik de yemek de eşimin elinden gelir daha çok bizim için bir sorun teşkil etmiyor

Şaşkınlıkla okudum konuyu. Tamam tembelsiniz, iş yapmak istemiyorsunuz da size öneride bulunanlara verdiğiniz cevaplar hep dalga geçer nitelikte. Bizimle kafamı buluyorsunuz, mahsus mu açtınız bu konuyu? Gerçekse vallahi inanmakta zorluk çekiyorum 😒

Güzel öneriler gelmiş, uygulayacağınızı sanmıyorum ama bende yazayım.

Anlattığınıza bakılırsa siz o evin üstesinden tek başına gelemezsiniz. Hiç pandemiyi bahane etmeyin ve bir yardımcı çağırın. Çünkü böyle giderse kovitten değilsede mikroptan hasta olacaksınız. Yardımcı evi bir düzene soksun, sizde günlük bir plan yapın kendinize ve o plana ne olursa olsun sadık kalın.

Haftada bir evi süpürüp, silin. Tuvalet banyo günlük temizlenirse kirlenmeye vakit olmayacağı için 2 dakikanızı bile almaz. Mutfağı her yemek yaptığınızda temizleyin. Yani işi biriktirmeyin, anında yapın. Yoksa gözünüzde büyür o işler. Zaten evde 2 kişisiniz fazla dağınıklıkta olmaz. Birde makinede çamaşır bekletmeyin, biter bitmez asın. Mahvolmuştur şimdi o nevresimler 🤦

Her gün bizimde modumuz aynı olmuyor, deli gibi temizlik yapmıyoruz ama hayatımızı idame ettirmek için yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Yani temiz bir ev istiyorsanız, bu durumdan şikayetçi iseniz sizin de yapmanız gerekiyor. Hele birde hamilesiniz, bebek doğunca ne olacak? O doğana kadar bir düzene oturtmanız şart.

Hele ki yeni evlisiniz, o ev pırıl pırıl olmalı, ne biliyim hiç mi heveslenmiyorsunuz? Eşyalarınız yeni, şöyle bir silip süpürseniz bile ışıldar o ev.

Mesele makineyi çalıştırmakla bitiriyor mu ki, kim dolaplara kaldıracak bittikten sonra?

Malum temiz çamaşırlar balkonda 3-4 gün asılı duruyormuş.

Bilim insanları bu işlere bir çözüm bulmalı 😂
Sıkalım dişimizi,benim oğlum bilim insanı olup bana bütün işleri yapan robot icad edecekmiş,ben yorulmayacakmışım😅

hicbir şey olmuyor biz hep giyioruz
Eşiniz işe gitmiyor mu? Çamaşırlıktan alıp giyinip işemi gidiyor? Hani ütü yapmayı bilmiyormuşsunuz ya kim yapıyor ütüyü?

Evdeki dağınıklık sizi hiç rahatsız etmiyor mu? Hadi temizlik neysede o dağınıklık sizi boğmuyor mu?

Bebek bakımını öyle basite indirgemeyin. Hem zor hemde özen ister.

Bebeklerin her gün yıkanması lazım, hem büyümesine yardımcı olur hemde bebek rahatlar, uykuya daha kolay geçer. Bebek fileleri ve küveti alıp, orda yıkayacaksınız bebeği niye kaysın elinizden? Kusura bakmayın ama bebeğin tüm eşyalarınıda ütülemeniz lazım mikrop kapmaması için, doğum yapana kadar öğrenmeniz lazım ütüyü. Gerçi ütü yapmanın nesi öğrenilecek onuda bilmiyorum, atom parçalamıyoruz sonuçta.

Yine bebek doğunca kendi kişisel temizliğinizede özen göstermeniz lazım. Çocuk emecek sizi, ağzı burnu kıyafetlere değecek falan.

Bulaşık makinesinde nasıl küf olur, inanamıyorum size.

Ayy yazdıkça fenalık geliyor bana, konunun neresine müdahale edeceğimi şaşırdım 🤦

Benim şöyle bir takıntım var bunu yapmadan kahvalti yapamıyorum sabah kalkarim yatagimi cirpar havalndrir düzenler toplarim oglumnkinide esim ise gider evi bir güzel süpürürüm bulasiklarimi aksamdan atar makinaya calistirrim sabah onu bosaltrim wc yi banyoyu klozeti ve lavabolari temizlrrim kirli sepetim doluysa hemen camasr atar bitti an sererim . Cay suyu koyar o kayanayana kadar evin genel tozunu alır kahvalti hazrligina baslarım muhtemelen genel olarak saat 10 a kadr halledrim islerimi mis gibi kahvltı esliginde mügeyi izlerim aniden kapım mı caldi komsum geldi grurla elim ayagima dolanmadan buyur ederim bunu bir alıskanlik haline getrmemden ve planlı davranmamdan dolayı oldugunu düsünüyrm ve bunlari yapmaktan zevk aliyrum SIZE ŞIDDETLE TAVSIYE EDERIM...
Hayalimdeki BEN. 🤪🤪
Gercekte olan ; uyanıp yarım saat kadar yatakta tembellik yapmak.
sonra kahvaltı.
Sonra yarim saat daha tv karsisinda oturup yediklerimi sindirmek.
Ve rutin temizlik baslar.Tum gune yayilir... :)

Benim şöyle bir takıntım var bunu yapmadan kahvalti yapamıyorum sabah kalkarim yatagimi cirpar havalndrir düzenler toplarim oglumnkinide esim ise gider evi bir güzel süpürürüm bulasiklarimi aksamdan atar makinaya calistirrim sabah onu bosaltrim wc yi banyoyu klozeti ve lavabolari temizlrrim kirli sepetim doluysa hemen camasr atar bitti an sererim . Cay suyu koyar o kayanayana kadar evin genel tozunu alır kahvalti hazrligina baslarım muhtemelen genel olarak saat 10 a kadr halledrim islerimi mis gibi kahvltı esliginde mügeyi izlerim aniden kapım mı caldi komsum geldi grurla elim ayagima dolanmadan buyur ederim bunu bir alıskanlik haline getrmemden ve planlı davranmamdan dolayı oldugunu düsünüyrm ve bunlari yapmaktan zevk aliyrum SIZE ŞIDDETLE TAVSIYE EDERIM...
maşallah bende böyleyim çalışıyorm ama evde olduğum günler erkenden kalkar hemen evi düzenlerim

Bu arada ben aksam ve gece temizlik yapmayi daha cok seviyorum. Yalniz miyim bu konuda..
Gun icinde tembelligimi ancak atiyorum..

Hayalimdeki BEN. 🤪🤪
Gercekte olan ; uyanıp yarım saat kadar yatakta tembellik yapmak.
sonra kahvaltı.
Sonra yarim saat daha tv karsisinda oturup yediklerimi sindirmek.
Ve rutin temizlik baslar.Tum gune yayilir... :)
😂😂

Olmuyo hasta :KK70: tozdan alerji olabilir belki ama bizde o da olmadı. Survivor oldu yavrucum :p

Konu sahibinin eşi ne diyo bilmiyorum da benimki arada söyleniyor kalk yap o zaman diyorum :KK70: her allahın günü çamaşır, kurutma ve bulaşık makinesi çalışıyor yıldım ya. Robot süpürge sürekli mesaide. Sonra akşam bi bakıyorum ee her şey aynı
İyi ama senin durum konu sahibinin durumundan çok farklı bacım :) sen emeğinin karşılığını bulamıyorsun, o emek bile harcamıyor. 🤷🏼‍♀️

Dun konuyu okurken de 17 sayfaydi okumadim dunden bugune 33 sayfa olmus ben de okumaya üşendim 🤣
Aklima tavsiye olarak gelenler:
1- Masumlar apartmani hatta kitabini okumanizi tavsiye ederim ben pdf kitaptan okumustum gozumde canlanmisti diziyi sadece bir kez izledim bir de ilk bölümündeki meyve yıkama kismini izlemistim youtubedan izlerken fenalik gelmisti eyvah suyu israf etti diye düşünmekten 🤦‍♀️
2- youtubeda how clean is your house var orada resmen çöp evleri arindiriyorlar ben de ilk atandigimda nasil duzen olustururum diye buradaki temizlik konularinda tavsiye edilmişti insan o pislikleri göre göre daha da temizlik yapasi geliyor😂
3- burada da evim evim bölümü var orada da günlük rutin islerin paylasildigi konular var, hanimlar birbirini hem teşvik ediyor hem yaptıklarıni paylasiyor hem de günlük sohbet de etmis oluyorsunuz keyifli oluyor.

Dedigim gibi ben de ilk atandigimda evim büyüktü iş ev hepsini idare edemedigimi düşünmüştüm ve şevke geldim buradaki konularda paylastikca ve o programlari izleye izleye.
Ha bir de öğlen foxta temizlik benim isim programı var onu da izleyebilirsiniz birkac kez izlemistim yine gaza gelmistim 🤣 insan heves ediyor yaa ev temiz oldu ben de yapayim.diye.
Edit: link ekleme (kkdaki temizlik topiginin linkini ekledim orada takilin biraz bir de evdesiniz madem acin foxu şu an temizlik yapıyor kadir 🤣)
Aaa benim konu🤣

Bizde iki kişiyiz sizin gibi ,evde birde kızım var 1.5 yaşında. bütün gün iş yapıyorum bitmiyor pismiyim neyim diyordum kendime :işsiz: şükür çektirdiniz halime. O küflü bulaşıklari tekrar nasıl kullanıyorsunuz? çürümüştür o nevresim at onu at .ay o pasta hele can alıcı noktam hicmi dolap temizlemiyorsunuz. haftada pazar yaptığınızda bari temizleyin yeni aldiklariniza yer açılır..bebeğiniz olduğunda hiç iş yapamayacaksınız bütün gününüzü bebek alicak ben bir yıl gece yaptım işimi..

Kalktımmm çamaşır makinesine bi dünya deterjan doldurup bi güzel tekrar yıkadım nevresimleri mis gibi oldu astım onları tekrar renkliler için çalıştırdım makineyi , robot süpürgeyi çalıştırdım banyoyu klozeti temizledim mutfak halılarını çırptım Bu kadar yaptım şimdilik
Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey 😅 buna da şükür senin adına sevindim 😅😅

Back