• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Rencide etmek istemiyorum da siz bebeğiniz doğunca ona gereken hijyenik ortamı nasıl sağlayacaksınız? Daha bebek yokken yapamadığınız işleri,doğduktan sonra uykusuz yorgun haldeyken nasıl yapacaksınız?İlk aylar bebeğinize ütülü kıyafet nasıl giydireceksiniz?
Banyosunu yaptırdığınız küveti vs temiz tutabilecek misiniz?
Emeklemeye,bulduğunu ağzına atmaya başladığı dönem ne yapacaksınız?
Yapamıyorum nedir,anlamıyorum bunu.
Kalkın eşinizle plan yapın ve başlayın,misafir ağırlayabildiğinize göre bu pandemi dönemi! yardımcı da alabilirsiniz,haftada bir alın,sizde günlük çok dağıtıp batırmamaya çalışın

Nasıl yapim demiyo zaten anlatıp gülüyo negom buda eğlencesi heralde.

Peki Nasıl düzen oturtulur onu merak ediyorum ama herkes şaşırdığıyla kalmış😅😅

Bu durum sizi rahatsız etse yapardınız, belli ki gerçekten etmiyor
On gündür elim alçıda ama yine de yapmadan duramıyorum, tek elle iş yapmanın sırrını çözdüm sabırsızlığımdan, bu içten gelir
Oldu olacak diye kendinizi kandırmayın, doğumdan sonra bebekle daha kötü olur her şey
Bir yardımcı ayarlayın, haftada ya da onbeş günde bir gelip derin temizlik yapsın, en azından banyo mutfak elden geçsin, sizde kendinize kural koyun, her gün toparlayın, çamaşırlarınızı bekletmeyin, bir yardımcınız olursa daha kolay kalkarsınız altından

Kalktımmm çamaşır makinesine bi dünya deterjan doldurup bi güzel tekrar yıkadım nevresimleri mis gibi oldu astım onları tekrar renkliler için çalıştırdım makineyi , robot süpürgeyi çalıştırdım banyoyu klozeti temizledim mutfak halılarını çırptım Bu kadar yaptım şimdilik

yanlış adama sordun

hayatımda böyle bir rutini ilk defa KK da duydum

yani gerçek hayatta tanıdığım hiç kimse bu denilenleri her gün yapmıyor

örneğin hepsini geçtim de el havluları her gün nasıl yıkanır

havlular birden fazla ve her gün yıkanacak at kirliye biriksin

ha bu el havlusu dediğini kağıt havlu gibi tek kullanımlık kullanıyorsan da kağıt havlu kullan

evime pandemi öncesi haftada bir yardımcı gelir bu söylenenleri yapardı

şimdi o da yok bizim evde temizlik namına bir şey yok

aklına esen dyson el süpürgesini evde dolaştırıyor

lavaboyu tuvaleti de arada gözüme geldiğinde yıkıyorum

ama hayatımın hiçbir aşamasında her gün tuvalet yıkamadım

özellikle de dışarıda çalışılan süreçte zaten o tuvaleti 3 kişilik ailem günde 10 defa ancak kullanıyordu
biz az once kavga ettik. sonra bu konuyu gordum. ben ailemin evindeki duzeni uygulamaya calisiyorum kendi evimde de ama tabi isleri ben yapamam sevgilime yaptiriyorum 😂😂 supurge agir diye o supuruyor, boyum yetmiyor diye banyoyu da o temizliyor. ben de siliyorum bu kadar.

ama herhalde bunyesine fazla gelmis olacak ki az once supurgeyi atip supurmuyorum ya falan dedi. hani ben isleri ona yaptirdigim icin mi gozume kucuk geliyor acaba, bana gore 10 dakikada bitiyor cunku. neyse bari noop gelsin “yapma yassy bunlar fazla” desin de oyle ikna olayim. :KK53:

konunun ara sayfalarini okuyamadim sanirim konu sahibi insanlarla dalga gecmis o yuzden tavsiye veremiycem. ben baska bir sey sormak istiyorum bu kadar temizlik tavsiyesini bulmusken. @Fitne_fucur D damdan en cok siz cevap verin pls 😂

her gun evi supurup vileda ile silmek+banyolari temizlemek+her gece el havlularini yikamak abartili midir? yani evdeki tek rutin bu. 2 gunde bir falan da toz almak diyelim. olmasi gereken mi bu yoksa abarti mi?

edit: ahsjshsjsh ya ara sayfalari okuyunca benim bu mesajim dalga gecer gibi olmus abi ama hayir derdim baska bisey yani yanlis anlasilmasin🤦🏻‍♀️
Temizlik rutini biraz kişiye bağlı
Tam net sınırları yok
Konu sahibi temizlik yapmadığı için onun rutini bile yok
Sizin rutininiz buysa ben bunu da yapmazdım
Her gün ev süpürsem bile silemem sürekli
Robot silip süpürüyorsa o serbest isterse saat başı gitsin süpürsün
Havluları biriktirir kullanırım
Gerekirse 30 havlu alır yine her gün yıkamam o derece

Ama ben bu yorumu çocuksuz biri olarak yazıyorum
Yeri geliyor bazı odaları atladığım bile oluyor kimse girmiyor zaten diye
Çocuk filan varsa temizlik işi artıyor sanırım

Bu durum sizi rahatsız etse yapardınız, belli ki gerçekten etmiyor
On gündür elim alçıda ama yine de yapmadan duramıyorum, tek elle iş yapmanın sırrını çözdüm sabırsızlığımdan, bu içten gelir
Oldu olacak diye kendinizi kandırmayın, doğumdan sonra bebekle daha kötü olur her şey
Bir yardımcı ayarlayın, haftada ya da onbeş günde bir gelip derin temizlik yapsın, en azından banyo mutfak elden geçsin, sizde kendinize kural koyun, her gün toparlayın, çamaşırlarınızı bekletmeyin, bir yardımcınız olursa daha kolay kalkarsınız altından

geçmiş olsun

umarım önemli bir şey değildir.

Kalktımmm çamaşır makinesine bi dünya deterjan doldurup bi güzel tekrar yıkadım nevresimleri mis gibi oldu astım onları tekrar renkliler için çalıştırdım makineyi , robot süpürgeyi çalıştırdım banyoyu klozeti temizledim mutfak halılarını çırptım Bu kadar yaptım şimdilik
Oh ellerine sağlık valla👏👏👏
Kendim temizlenmiş kadar sevinç kapladı içimi gerçekten
Klozet lavabo en kötü 2 3 günde bi yıka yine bak
Kendi sağlığın için
Buzdolabını da bi boşalt küflenenleri bozulanları at
Bi de hayrına şu bulaşık makinesinin düğmesine basarsan yat sonra 1 hafta sabahlara kadar yaprak dökümü

Haklı olduğunuz yerler var katılıyorum ama dalga geçerek hahaaaa nevresimlerin kokusu buraya kadar geldi demek mi çözüm.
Dediğim gibi ben bebek doğduktan sonra düzeleceğini düşünüyorum. Kendi yapmasa bile düzenli yardımcı çağrırı yine yaptırır.
Bende temizlik yapmaktan hoşlanmam ama dağınıklık helede pislikten nefret ederim. Düzenli yardımcım var büyük iş onda, kalanlarıda kendim hallediyorum oluyor bittiyor. Pislik içinde boğulmadık hiç ne ben ne de çocuklarım.
Tespitlerinizi kendinizle kıyaslayarak yapıyorsunuz. Siz bebekten sonra ekstra özendiniz diye herkes böyle olacak değil. Bu profildeki biri hiç değil.
Dalga konusuna da takılmayın bence. Konusahibi üşenip ona bile gücenmez, ki zaten şu an burada gırla geyik dönerken gücenmek bir yana kendisi yaprak dökümünü izliyor.

Ne güzel bi yerden başlamışsınız gece güldüğünüz mesajlar itici geldi bazılarımıza dalga geçer gibi fake olduğunuz bile yazıldı.

Gülecek bi durumunuz yok sadece dip köşe temizlik yaptırın o kadar bi daha da pislenmesine izin vermeyin.

Oh ellerine sağlık valla👏👏👏
Kendim temizlenmiş kadar sevinç kapladı içimi gerçekten
Klozet lavabo en kötü 2 3 günde bi yıka yine bak
Kendi sağlığın için
Buzdolabını da bi boşalt küflenenleri bozulanları at
Bi de hayrına şu bulaşık makinesinin düğmesine basarsan yat sonra 1 hafta sabahlara kadar yaprak dökümü
Aaa onu unuttum çok dolmadan çalıştırdım etkilendim bende nurda yazılanlardan🙂birazdan boşaltıcam bitmiş çamaşırları da bekletmeden asıcam inşş

Ne güzel bi yerden başlamışsınız gece güldüğünüz mesajlar itici geldi bazılarımıza dalga geçer gibi fake olduğunuz bile yazıldı.

Gülecek bi durumunuz yok sadece dip köşe temizlik yaptırın o kadar bi daha da pislenmesine izin vermeyin.
Yok bende iyi hissettim kendimi hatta çııkıp deterjan alışverişi yapmak bile istiyorum

geçmiş olsun

umarım önemli bir şey değildir.

Çok teşekkür ederim
Stres kırığı dedi doktor, aynı yeri sürekli fark etmeden incitince kemik hassaslaşıp kırılıyormuş, sol el bileğimde kırık, uzun süre klavye kullananlarda ya da çok fazla temizlik yapanlarda oluyormuş, doktorda bana temizlikçi al dedi:rolleyes:

biz az once kavga ettik. sonra bu konuyu gordum. ben ailemin evindeki duzeni uygulamaya calisiyorum kendi evimde de ama tabi isleri ben yapamam sevgilime yaptiriyorum 😂😂 supurge agir diye o supuruyor, boyum yetmiyor diye banyoyu da o temizliyor. ben de siliyorum bu kadar.

ama herhalde bunyesine fazla gelmis olacak ki az once supurgeyi atip supurmuyorum ya falan dedi. hani ben isleri ona yaptirdigim icin mi gozume kucuk geliyor acaba, bana gore 10 dakikada bitiyor cunku. neyse bari noop gelsin “yapma yassy bunlar fazla” desin de oyle ikna olayim. :KK53:

yapma sassy

ayrıca senin robot süpürgen yok muydu

aç süpürsün

yani yanlışsam düzelt de Ankara'daki evde iseniz zaten halı malı da yoktu

neden delice temizlik yapıyorsunuz ki

ayrıca banyoya nasıl boyun yetmiyor

banyo dediğin duşun içi değil mi

benim yetiyor da denin nasıl yetmiyor (tamam bunu bizim damat a çaktırmayacağım)

valla açıkça soruyorum

o tuvalete kaç kere giriyorsunuz da her gün ovuyorsunuz

yani sabah kalktınız girdiniz birer kez

hadi birer kez daha girin

eve geldiniz birer kez yatarken de birer de arada etti 10

koca koca insanlarsınız sifonu çekince çişiniz tuvalette nasıl bir kir oluşturuyor

şimdi gelirler işte birikmesin her gün yapıyoruz derler ama biriksin ya

her gün tuvalet mi yıkanacak, duş da yıkanacak ay şurayı da akşama süpürüp silelim diye kafamı meşgul edeceğime biriktirir sonra yaparım

Temizlik rutini biraz kişiye bağlı
Tam net sınırları yok
Konu sahibi temizlik yapmadığı için onun rutini bile yok
Sizin rutininiz buysa ben bunu da yapmazdım
Her gün ev süpürsem bile silemem sürekli
Robot silip süpürüyorsa o serbest isterse saat başı gitsin süpürsün
Havluları biriktirir kullanırım
Gerekirse 30 havlu alır yine her gün yıkamam o derece

Ama ben bu yorumu çocuksuz biri olarak yazıyorum
Yeri geliyor bazı odaları atladığım bile oluyor kimse girmiyor zaten diye
Çocuk filan varsa temizlik işi artıyor sanırım
benim ailemin evinde temizlik en cok dikkat edilen konuydu hala da oyle. biz el havlularini tek sefer kullaniriz, aksam da hepsi yikanir. aslinda ben de bu sekilde degildim 6 yildir tek yasiyorum ama bir rahatsizlik gecirdim o donem evde yardimcimiz vardi her gun vu rutin devam ediyordu cunku babam oyle istemisti. tedavi bitti kadin da gidince ben de devam etmek istedim boyle.

ama sevgilime agir geldi herhalde cunku kendisi ailesinin evinde “pasa” olarak buyudugu icin her gun supurmeyi kaldiramadi 😂 ben de aydinlandim bu konuyu okuyunca cidden. isi kendim yapmadigim icin evde teror estiriyordum cunku.

Çok teşekkür ederim
Stres kırığı dedi doktor, aynı yeri sürekli fark etmeden incitince kemik hassaslaşıp kırılıyormuş, sol el bileğimde kırık, uzun süre klavye kullananlarda ya da çok fazla temizlik yapanlarda oluyormuş, doktorda bana temizlikçi al dedi:rolleyes:

cümlenin sonunu okumadan çok temizlik yapanlarda oluyormuş yazacaktım ki doktor da demiş

pislik önerisi verebilirim bak sassy ye verdim zaten

benim ailemin evinde temizlik en cok dikkat edilen konuydu hala da oyle. biz el havlularini tek sefer kullaniriz, aksam da hepsi yikanir. aslinda ben de bu sekilde degildim 6 yildir tek yasiyorum ama bir rahatsizlik gecirdim o donem evde yardimcimiz vardi her gun vu rutin devam ediyordu cunku babam oyle istemisti. tedavi bitti kadin da gidince ben de devam etmek istedim boyle.

ama sevgilime agir geldi herhalde cunku kendisi ailesinin evinde “pasa” olarak buyudugu icin her gun supurmeyi kaldiramadi 😂 ben de aydinlandim bu konuyu okuyunca cidden. isi kendim yapmadigim icin evde teror estiriyordum cunku.

ama şimdi bunun paşa ile ilgisi yok, adama göre gereksiz, o da muhtemelen hayatında görmemiştir böyle bir şey

bir de babanın evinde kim yapıyor bunları eşi mi yardımcı mı merak ettim

bu işler için özel yardımcı varsa yaptırılabilir zira aksi halde 8 saati dolduracak iş olmaz

yine tedavi sürecinde belki gerekli olabilir vs ama cidden her akşam havluları neden yıkıyorsunuz onu hala anlamadım

yani kaç tane çıkıyor, kalınca bakteri biriktiriyor diye düşünüyor olabilir baban, haklıdır ama o zaman kağıt havlu kullanın

eskiden yoktu ama şimdi cidden her gün sadece havlu için ayrı ayrı makine çalışmasından daha verimli olur

cümlenin sonunu okumadan çok temizlik yapanlarda oluyormuş yazacaktım ki doktor da demiş

pislik önerisi verebilirim bak sassy ye verdim zaten

Eşimi klavyeden olmuştur diye kandırmaya çalışıyorum:))
Ama feci bir ağrı çektim biraz akıllandım sanırım en azından camlar ve banyo kalebodurları için bir yardımcı almaya karar verdim.
Nasıl kodlanmışsam boş oturunca azap çekiyorum, on gündür evdeyim banyolar 4 kez elden geçti, süpür sil yaptım, çamaşırlar falan çıktı aradan ama bundan sonra iyi birini bulursam alacağım mutlaka, elsizlik çok zormuş Allah kimseyi bir uzvundan etmesin.

Back