• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

çocuklarla uğraşmaktansa cam silmeyi yeğliyordur o
ya bi sosyal aktivitesi yoktur yani illaki bir şeyi eksik yapıyordur.
Bir insanın kapasitesi belli günün 24 ssaatliği belli...

Neden işte çocuklarla uğraşmak mı daha güzel cam silmek mi ?

Bebek gelince çok zorlanirsiniz tavsiyem önce bi dip temel temizletin evi yardimci tutup sonra da plan programla devam edin bi robot alin mesela cok rahatlik 1 yasinda oglum var elim ayagim oldu alet
Pratik cozumler bulmalisiniz yoksa sıkıntı yasarsiniz

Arkadaş çokmı zor o nevresimleri alıp asmak ? Bence onları bi tur daha yıka kokmuştur onlar. Yani hamilesin birde daha cok dikkat etmen gerek temizlige . öyle bi tozlu ortamda bebegi düşünemiyorum.. 🙊

Bence tembellik değil bu yani pis olmak başka tembel olmak başka evin dağınık ama temiz olmasi baska. Siz bas baya pissiniz bence. Bi silkelen de kendine gel bacım ya . çocuk doğucak yakında amanın ozaman gic düsünemiyorum 😂

Ablamla komşumuzun evinde dolaplarının üstüne Ben Sil yazmıştık ki yaşımızda küçüktü o zaman. Bir süre sonra gittiğimizde yazı kapanmıştı🙈.
Konu sahibi bugün yazmamış mı? belki başlamıştır temizliğe

Ben çoğu kadının temizlik sevdalısı olduğunu, pürü pak dolaştığını düşünmüyorum. Herkes belli oranda yapıyor sadece. Kimi standardın altında, kimi standart ölçüde. Konusahibinin yazdıkları ise bambaşka bir boyut ve bazı üyelerin yazdığı gibi adı tembellik değil. Üşengeçlik, dağınıklık başka bir şey. Ve bence kişiden başka kimseye pek bir zararı yoktur. Bunun adı ise pis yaşam. “Pimpis”
Ne yazık ki çocuk olduktan sonra da düzeleceğini düşünmüyorum. Anca bi sihirli değnek değecek. Umarım yanılıyorumdur. Pis yaşam alışkanlıktır, ha diyince geçmez. Hatta bebek olunca artabilir çünkü her ne kadar konusahibi durumu sanal bebekler gibi emzir, alt değiştir, uyut gibi görse de, gerçekten uykusuz geceler ve yorgunluklar olacak.

Dalga da geçmem, akıl da vermem.
Keza verilen uzunnnn tavsiyeleri okuyacağından bile şüpheliyim.

Temizliğin fazlası için nasıl tedavi olunuyorsa, bu boyuttaki pisliğe bulanmışlık için de tedavinin şart olduğunu düşünüyorum. Tedavi olup öyle çocuk yapsalarmış keşke.
Haklı olduğunuz yerler var katılıyorum ama dalga geçerek hahaaaa nevresimlerin kokusu buraya kadar geldi demek mi çözüm.
Dediğim gibi ben bebek doğduktan sonra düzeleceğini düşünüyorum. Kendi yapmasa bile düzenli yardımcı çağrırı yine yaptırır.
Bende temizlik yapmaktan hoşlanmam ama dağınıklık helede pislikten nefret ederim. Düzenli yardımcım var büyük iş onda, kalanlarıda kendim hallediyorum oluyor bittiyor. Pislik içinde boğulmadık hiç ne ben ne de çocuklarım.

konunun ara sayfalarini okuyamadim sanirim konu sahibi insanlarla dalga gecmis o yuzden tavsiye veremiycem. ben baska bir sey sormak istiyorum bu kadar temizlik tavsiyesini bulmusken. Nooption Nooption D damdan en cok siz cevap verin pls 😂

her gun evi supurup vileda ile silmek+banyolari temizlemek+her gece el havlularini yikamak abartili midir? yani evdeki tek rutin bu. 2 gunde bir falan da toz almak diyelim. olmasi gereken mi bu yoksa abarti mi?

edit: ahsjshsjsh ya ara sayfalari okuyunca benim bu mesajim dalga gecer gibi olmus abi ama hayir derdim baska bisey yani yanlis anlasilmasin🤦🏻‍♀️

Son düzenleme:
konunun ara sayfalarini okuyamadim sanirim konu sahibi insanlarla dalga gecmis o yuzden tavsiye veremiycem. ben baska bir sey sormak istiyorum bu kadar temizlik tavsiyesini bulmusken. Nooption Nooption D damdan en cok siz cevap verin pls 😂

her gun evi supurup vileda ile silmek+banyolari temizlemek+her gece el havlularini yikamak abartili midir? yani evdeki tek rutin bu. 2 gunde bir falan da toz almak diyelim. olmasi gereken mi bu yoksa abarti mi?

yanlış adama sordun

hayatımda böyle bir rutini ilk defa KK da duydum

yani gerçek hayatta tanıdığım hiç kimse bu denilenleri her gün yapmıyor

örneğin hepsini geçtim de el havluları her gün nasıl yıkanır

havlular birden fazla ve her gün yıkanacak at kirliye biriksin

ha bu el havlusu dediğini kağıt havlu gibi tek kullanımlık kullanıyorsan da kağıt havlu kullan

evime pandemi öncesi haftada bir yardımcı gelir bu söylenenleri yapardı

şimdi o da yok bizim evde temizlik namına bir şey yok

aklına esen dyson el süpürgesini evde dolaştırıyor

lavaboyu tuvaleti de arada gözüme geldiğinde yıkıyorum

ama hayatımın hiçbir aşamasında her gün tuvalet yıkamadım

özellikle de dışarıda çalışılan süreçte zaten o tuvaleti 3 kişilik ailem günde 10 defa ancak kullanıyordu

Ya işte öylede tek bişeyle bitmiyoki mesela 15 gün önce bi misafir geldi pasta yapmıştım bitmedi dolapta kurudu kaldı e borcamda çikolatalı bide nasıl çıkar onlar 😏
Rencide etmek istemiyorum da siz bebeğiniz doğunca ona gereken hijyenik ortamı nasıl sağlayacaksınız? Daha bebek yokken yapamadığınız işleri,doğduktan sonra uykusuz yorgun haldeyken nasıl yapacaksınız?İlk aylar bebeğinize ütülü kıyafet nasıl giydireceksiniz?
Banyosunu yaptırdığınız küveti vs temiz tutabilecek misiniz?
Emeklemeye,bulduğunu ağzına atmaya başladığı dönem ne yapacaksınız?
Yapamıyorum nedir,anlamıyorum bunu.
Kalkın eşinizle plan yapın ve başlayın,misafir ağırlayabildiğinize göre bu pandemi dönemi! yardımcı da alabilirsiniz,haftada bir alın,sizde günlük çok dağıtıp batırmamaya çalışın

Arkadaş çatır çatır dalga geçiyor hepimizle yeminle. başka bir açıklaması yok.

Kesinlikle aynısını düşündüm bazı mesajları görünce.
Gerçekten elinde olmadan böyle olan ve rahatsız olan biri yardım ister fikir alır gevşekçe gülmez ilahiii ne kadar da pisim diye

Back