• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Okurken hamileliğinizin başındasiniz zamanla gecicektir diye yorumluyordum ki sonunda hamilelik öncesi de böyle olduğunuzu ve daha sonraki mesajlarınızı görene kadar :oha: :skandal:
Evinizi bı güzel temizlettirin, daha sonra da iş biriktirmeden temizlik yapmaya başlayın

Çamaşırlar yıkandıktan sonra mutfakta işim var diye 10 dk geç çıkardım bin kere kokladım çamaşırları içim içimi yedi
2 gün nasıl kaldı onlar orda 😒
Bende dağınığımdır biraz hani oturur mügeyi izlerim sonra kalkar iş yaparım tez canlı değilim ama evde birşey bozulduysa bekletmem atarım mutfaktaki bulaşığı ertesi güne bırakmam içim rahat etmez
İnsanın içinde olacak bu işler ama herkes farklıdır
Bi arkadaş var hergün evi baştan aşağı siler hergün banyoyu yıkar evi süpürür ben o kadar abartamam mesela
Ama arkadaşım sendeki olay tehlikeli cidden
Bebek bakmada ne var ki altını temizle süt ver demişsin de dizilerdeki gibi emzirip yatağına uyusun diye 12 saat bırakılan birşey değil bebek
Her zaman derim ehliyet alırken bile psikolojik testlerden geçirilmeli halk
Evlenirken daha sıkı olmalı bu testler
Çocuk yapmak için bile ehliyet şart bence..

İyi akşamlar hanımlar

Ben çok çok çok tembel hissediyorum kendimi hamileyim 4 aylık gece saat 3 gibi yatıp öğlen 1 gibi kalkıyorum ama hiç iş yapmıyorum kirli sepetim dolu çamaşır makinesinin içinde iki gündür yıkanmış nevresimler asılmayı bekliyo 😞😞 binbir hevesle yaptıgım bir oda var kitaplığım var fakat o odaya hiç girmiyorum dağınıklık ve toz içinde öylece duruyor gün içinde bi yemeği aksatmıyorum onu yapıyorum onun dışında ne düzen var ne bişey . Hani kendimle ilgilenen biri olsamda bunları aksatsam neyse günlük rutin cilt temizliğimi dahi yapmıyorum 😕 hep birsürü şey okumak bilgi sahibi olmak bebek vs kitaplar yada genel olarak ama nerde sadece istiyorum okadar dışarı zaten hiç çıkmıyorum neden böyleyim kemdimdem soğuyorum herkes gibi planlı düzenli olmak istiyorum ama sadece lafta nasıl kendime ceki düzen verebilirim.Evime biri geleceği zaman elim ayağıma karışıyo çünkü o görüntü ve dağınıklıktan çok rahatsız oluyorum insanlar öyle görmesin istiyorum ama bunu isteyen insanım kılını kıpırdatmamasını anlayamıyorum😟(Hamilelik değil genel olarak böyleyim rahat bi hamilelik geçiriyorum)
Tekrar bi yıkayın bence .. Korkmuştur onlar.. Diğer sorununuz için şunu yap bunu yap diyemiyorum çünkü siz istemedikçe yine birşey yapmayacaksınız..en azından haftasonu eşinizle birlikte yapın.. Güzelce dip köşe temizleyin evi sonra da dağıtmamaya özen gösterin..

Doğru da şu pandemide hamileyken eve birini çağırmak nekadar olur bilemedim🤣 ay kendime gülesin geliyor çağırmasamda bu pasaklılıkla zaten korona olursun diyenler olacaktır muhtemlen
Evet pandemi var ama evinizin çevresinde oturan toplu taşıma kullanmayan birini 2 gün üst üste çağırıp camlar kapılar mutfak dolapları gibi detaylar dahil 1 kereye mahsus temizlettirin. Once ev bir sıfırlansin. Sizin koşullarınızda oda oda temizleme önerisi makul değil (kendimden biliyorum 😂) bitmeyen bir döngüye girersiniz. Kadının gittiği günün ardından sayarak, gun aşırı olacak şekilde, evi kirli gormeseniz bile (cunku kirli olsa da görmeyeceksiniz yine kendimden biliyorum😂) sadece süpürün silin. Mutfak ve banyo önemli. En azından buzdolabindaki tarihi geçmiş ürünleri atın vs.
(Gün aşırı önerim fazla gelebilir sadece disarida çalışmadığınız için kendinizi bir ritme alıştırmak için böyle bir öneri verdim. Duzenli egzersiz yapmak gibi düşünün. Ara verirseniz o eksikliginizi yeterince gelistiremezsiniz. Yoksa gun aşırı temizlik calisanlar için neredeyse imkansiz farkındayım) Sonra duruma göre ayda bir yardımcı almaya devam edin. İnsan kendisini terbiye edilebilen bir varlık, böyle geldim böyle giderim psikolojisinden çıkmak lazım. Asgari şartlarda temiz olsak yeter.

Sizin gibi bı arkadaşım var, onu çok seviyorum ama artık soğumaya başladım. Geçenlerde yemek göndermiş, eşim onun yaptığını öğrenince tadına bile bakmadı, ben zoraki 1-2 kaşık aldım yiyemedim. Dağınık olmak genel hayatinizi da etkiler, benim arkadaşım sürekli anahtarını bulamaz işe geç kalır, kartları kaybolur parasız kalır. Kendi kendinize eziyet.

vitaminlerine mi baktırsan acaba
b12 ve dvit eksikliğinde böyle etkiler olabiliyor / diyecektim kiiiiiii, sen hep öyleymişin kardeş yaaa :KK70:

biri beyaz tahta al planlarını yaz demiş
çok mantıklı geldi bu öneri bana.

nevresimler için de, bir tur daha yıka ve as, bakteri ailesi oluşacak yoksa ıslak ıslak :olamaz: :bicak:

Arada bir bende unutuyorum makinede çamaşır, yenisini atmak istediğimde makineyi bir açıyorum çamaşırlar içinde😉 özellikle siyahları anında çıkarıp asmayınca 1 saat bile dursa nemli nemli kokuyor yeniden çalıştırıyorum. Ama dolapta 15 gündür duran pasta çok tehlikeli, eşiniz bilmeden yerse falan zehirlenir. Bence düşünmeyip yapın aklınıza gelen ilk şeyden başlayın. Önce uyku düzeninizden başlayın. Öğlen 1 de uyanırsanız farketmeden gün biter zaten.

Bide şey var mesela Çelik tencereler su lekesi ve kullanmaktan kararıyor ya mesela öyle durunca hiç yemek pişireyim gelmiyor ama tencere çok hangisinden başlıcam da hepsini tellicem diyip bırakıyorum
Bulasik makinesi yok mu yahu niye su lekesi kurutulmussa? Bulasik parlaticiyi dök onla ov hemen gider.

İyi akşamlar hanımlar

Ben çok çok çok tembel hissediyorum kendimi hamileyim 4 aylık gece saat 3 gibi yatıp öğlen 1 gibi kalkıyorum ama hiç iş yapmıyorum kirli sepetim dolu çamaşır makinesinin içinde iki gündür yıkanmış nevresimler asılmayı bekliyo 😞😞 binbir hevesle yaptıgım bir oda var kitaplığım var fakat o odaya hiç girmiyorum dağınıklık ve toz içinde öylece duruyor gün içinde bi yemeği aksatmıyorum onu yapıyorum onun dışında ne düzen var ne bişey . Hani kendimle ilgilenen biri olsamda bunları aksatsam neyse günlük rutin cilt temizliğimi dahi yapmıyorum 😕 hep birsürü şey okumak bilgi sahibi olmak bebek vs kitaplar yada genel olarak ama nerde sadece istiyorum okadar dışarı zaten hiç çıkmıyorum neden böyleyim kemdimdem soğuyorum herkes gibi planlı düzenli olmak istiyorum ama sadece lafta nasıl kendime ceki düzen verebilirim.Evime biri geleceği zaman elim ayağıma karışıyo çünkü o görüntü ve dağınıklıktan çok rahatsız oluyorum insanlar öyle görmesin istiyorum ama bunu isteyen insanım kılını kıpırdatmamasını anlayamıyorum😟(Hamilelik değil genel olarak böyleyim rahat bi hamilelik geçiriyorum)
Bende hamile olduğum İçin herşeyi bir anda yapamıyorum. Robot süpürgelerden aldık 2 günde bir onu çalıştırıyorum hem süpürüyor hem siliyor. Pazartesileri sadece banyo temizliği yapıyorum dinlene dinlene, salı günü toz alıyorum/çarşaf-koltuk örtüleri-havluları değiştiriyorum , çarşamba balkon yıkıyorum-cam tozlu yada kirliyse siliyorum, perşembe-cuma çamaşır günü -ben makinayı çalıştırıyorum eşim asıyor, cumartesi ütü yapıyorum-koltuk,sandalye ve yatağımızı süpürüyorum , pazarda mutfak temizliğini yapıyorum böylece 1 haftada ev temizlenmiş oluyor. Hergün 1 iş yapmayı deneyin belki işe yarar. Yemek ve bulaşık hergün var ama bulaşık işini eşinize paslayın, karnınız büyüyünce zaten eğilip dolduramayacaksınız.

İyi akşamlar hanımlar

Merhaba youtubede düzen videoları var onları izleyin birkaç izlemeden sonra size istek gelecek eminim bir tavsiye (hamida Süleymanlı nın)
Çamaşır ikigun bekletilmez kokar tekrardan yıkamanız gerekir .
birde siz bir başlayin gerisi gelecektir

Back