• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Yok yemiyoruz zaten hatta eşim üzerinden okadar zaman geçince Aa sen pastamı yaptın Çıkarsana ortaya böyle görmeyince yemek aklıma gelmiyo diyo bende dedim yok o eski 15 gün önceki olan
Ay eşiniz "neden atmadın o zaman" demedi mi, veya kendisi temizlemedi mi? Eşiniz de size benzemiş galiba. Erkek arkadaşım benden çok şikayetçidir pasaklı ve tembel diye, bu konuyu okutup halime şükretmesini söyleyesim geldi bir an :KK70:
Evet yedek çok tabak bardağım var ihtiyaç olmuyor iki kişiyiz cünkü
Bu da değişik geldi, biz iki kişi olduğumuzda her gün çalışıyor makine + elimde yıkıyorum. Her öğünü kendimiz pişirip yersek iki kere çalıştığı bile oluyor bazen. Bardak tabak tava tencere, her şeyi yıkıyoruz makinede.

Annem temizlik hastasıydı bilmem bilirmisiinz bu eski Isparta halıları vardır Ocak ayında onları banyoda yıkar sobada kurtmakla uğrasırdı saçaklarını tek tek çamaşır suyuyla yıkardı ama keza kronik hastalığı vardı bunları yaparken benim derslerime odaklı olmamı istediği için sen oku derdi iş yaptırmazdı
Annenizin aşırı titizliğine bu şekilde bir tepki vermişsiniz gibi geldi bana. Annenizin bu durumu sizi rahatsız eder miydi? Annenizle aranız nasıl? Benim annem de aynıydı ve temizlik yapmaktan ev işlerine koşmaktan hayatı kaçırırdı. Uzunca bir süre annemin o hali gibi olmaktan korktuğum için zıttı olmaya çalıştım ben de.

Peki Nasıl düzen oturtulur onu merak ediyorum ama herkes şaşırdığıyla kalmış😅😅
Kalkıp yapcan düzeni kendin kurcan gergin bi oda temizlersin cam kapı yerler toz alır kapatırsın bir saatini almaz rahatlığın sonu yok yapamıyorum dersen çağır bı bayan yaptır

Bide şey var mesela Çelik tencereler su lekesi ve kullanmaktan kararıyor ya mesela öyle durunca hiç yemek pişireyim gelmiyor ama tencere çok hangisinden başlıcam da hepsini tellicem diyip bırakıyorum
Tencereyi kullandın yemek yaptn ve yıkayacaksın sadece lifleme her tarafını tabanından beri telle bir güzel o zaman her kullandığın tencereyi böyle yapsan pırıl pırıl olur

Nasıl yasıyorsunuz o pis evde üstelik hamilesiniz bir de daha çok dikkat etmeniz gerekir. Yapamıyorsanız haftada bir yardımcı bari alın.

Peki Nasıl düzen oturtulur onu merak ediyorum ama herkes şaşırdığıyla kalmış😅😅

Her şey çok düzenli olmak zorunda değil. Mesela iş yapma modunda degilseniz birakin nevresimleri yikamayin. Yani makinada bekleteceginize camasir sepetinde bekletin.
Cok is dusununce gözünüz korkuyor olabilir.

Bebek gelecek eve, yerlerde emekleyecek, buldugunu agzina atacak. Mutlaka bu tembellikten kurtulmalisiniz o zamana kadar. Nevresim 2 gun degil 2 ay da kirli bekler. Cok da canini sıkarsa atarsin cöpe gider, nevresim icin can sıkmaya değmez :) ama bebek esnetilecek bir konu degil.

Uyku düzeninizi değiştirin. Karanlikta oturmak, gün ısıgında uyumak sersemlik yaratir.
Evinizde kalabalik esya varsa arindirin.
Pratik temizlik malzemeniz yoksa edinmeye calisin.
Hamile oldugunuz icin kan degerleriniz zaten ölçülüyordur, doktorunuza mutlaka bu tembelligi anlatin, takviye uygun gorurse yazar.

Bebeğin bakımında ne varki süt ver uyut altını temizle
Ay keşke bu kadar kolay olsa bebek bakmak 🤣kusacak altına yapacak hemen değişmezsen kıyafete bulaşır kusmuklu kıyafetini hemen makineye atmazsan lekeli çıkar öyle makinede nevresim gibi 2 gün beklerse çocuğun üstü leş gibi kokar yılanszsab bebek yine kokar tırnakları düzenli kesilmeli kulağı temizlenmeli hele ben kulağının içi pis bebek görmeye dayanamam kimin çocuğu olursa temizlerim

Uyku düzenini değiştirmeyle başla. Gece üçte yatmak yerine en geç 12'de yat ,Sabaha da erken kalk herşey kendiliğinden düzelir.

Bayılmıyor bu duruma tabi 😏 oda tertemiz bi ev düzen ister ama sevdiği için idare etmek zorunda kalıyo gibi mesela bişey getiriyo ben onu ordan kaldırmassam tamam 1 ay o arda kalır şimdi oluyo😟
Siz madem böylesiniz, huyunuzu biliyorsunuz, niye evlenip çocuk yaptınız ki? Çocuk sorumluluk demek. Ama siz birçok şeyini ihmal edip sallayacaksınız muhtemelen. Üzüldüm hepiniz adına. 😢

Bulaşık makinesi var çamaşır makinesi var herşeyi geçtim robot süpürge bile var ben üstü kırık hortumu çıkık sesiyle beynimi uyuşturan makinemle bile evimi süpürüyorum robot süpürge zaten süpürüp silmiyor mu yahu çalıştırmaya mı üşeniyorsunuz anlamadım ki

Ay dur allah aşkına ya
Okudukça sinir bastı resmen
Sen dümdüz pissin arkadaşım ve fazla rahat
Ya da gerçekten bizle dalga geçiyorsun

Çamaşır 2 gün makinede
Pasta 15 gündür dolapta
Duşakabin kireçten görünmüyor
Bulaşıkları küf basmış

Ben bebeğe gerçekten çok üzüldüm
Ne yıkama yüzü görecek ne hijyen
Bu zamana kadar nasıl hasta olmadınız?
Sanmıyorum ki nevresim değiştirin yıkayın filan
Tuvaletleri tamamen düşünmek istemiyorum zaten
Tamam insan üşenir de minimuma indirir yaparsın
Makinedeki bir tuşa basmaktan aciz olmaz yani insan

Madem çocuk yapabildiniz şimdi nir zahmet onun için kendinize bi düzen oluşturun artık

Tuvalete ve lavaboya kusura bakma ama günlük çamaşır suyu dök
Duşakabini duştan sonra 2 dk hallet
Tozunu, süpürmeni, silmeni haftada bir yap işte
Bir de nevresimleri yalvarırım en kötü 3 haftada bi değiştir
Kendi ütünü ne yaparsan yap umrumda değil de
Bebeğin ütü zamanı gelene kadar öğren ütü işini
Atla deve değil yani
Zaten evde yayılıyormuşsun sadece
Seni tutan bir şey yok

Son paragrafa harfiyen katılıyorum. Annem gibi temizlik hastası olup vaktimi çürüteceğime pis olurum daha iyi diyip bende ev işlerinde tembel olmuşumdır genelde. Tabii konu sahibi kadar değil.
Ay eşiniz "neden atmadın o zaman" demedi mi, veya kendisi temizlemedi mi? Eşiniz de size benzemiş galiba. Erkek arkadaşım benden çok şikayetçidir pasaklı ve tembel diye, bu konuyu okutup halime şükretmesini söyleyesim geldi bir an :KK70:

Bu da değişik geldi, biz iki kişi olduğumuzda her gün çalışıyor makine + elimde yıkıyorum. Her öğünü kendimiz pişirip yersek iki kere çalıştığı bile oluyor bazen. Bardak tabak tava tencere, her şeyi yıkıyoruz makinede.

Annenizin aşırı titizliğine bu şekilde bir tepki vermişsiniz gibi geldi bana. Annenizin bu durumu sizi rahatsız eder miydi? Annenizle aranız nasıl? Benim annem de aynıydı ve temizlik yapmaktan ev işlerine koşmaktan hayatı kaçırırdı. Uzunca bir süre annemin o hali gibi olmaktan korktuğum için zıttı olmaya çalıştım ben de.

Düşünüyorumda yaptıgımda bitmiyor ki hergün gene toz hergün gene çamaşır bir günlük olay değilki
O zamn neden her gun yemek yiyorsunuz gunde bir kere yiyin tamam neden bunun kahvaltisi ögle yemegi aksam yemegi varr.
Bu kadarda rahat olmayin rica ediyorum bakın hamileymissiniz icinizden hadi öncede gelmiyormus "temizlik aşkı" ama simdi smbi sorumluluk daha eklendi üzerinize bi heves edin ya bebegim olacak evimj ona hazrlamam lazım surayi ona ait yaprm bu oda onun olur simdi makinalrda bebekler icin program var o bile hevslenmenize sebep cok yeni evlisiniz bide başak burcu olarak kalkip hayrıma evinizi temizleyesim geldi . ananem derdikj ben bebek olmayan eve temz demem hele bi girsin o eve bebegin pis bezi o zamn o ev temz mi degil mi soýlerim diye sizinki bebek gelmeden alaha emanet

Back