- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.712
- 598
- Konu Sahibi Howdeepisyourlove
-
Acaba bizim egitim sorunlu mu diye düşünmedim değil?Burada eğitimci olmayan ve yaşça babanızdan küçük olan insanlar bile durumun yanlışlığının, ileride sizin üzüleceğinizin farkında. Babanızın bunu görmeyip üstüne desteklemesi tuhaf.
Soylediklerine katiliyorum zatenBen konu sahibine şunu söylemek istedim. Konu sahibi gibi 28 yaşında olsam ve ilk evliligim olsa ben o topa girmezdim deyim yerindeyse. Kendim gibi bekar, evlilik heyecanını ilk kez yaşayacak biriyle evlenirdim. Hayata beyaz sayfayla başlamak var, bir de bir sürü pürüzleri ya da ne biliyim problemleri olan bir adamla başlamak var. Evlilik sevgililik gibi değil ki. Bu adamın iki çocuğu var. Yani zaten adamin üzerinde sorumlulukları var. Adamın hayatı hep konu sahibiyle olmayacak. Adam hafta sonları ve tatillerinin bir kısmını çocuklarıyla geçirecek, hafta içi ve geri kalan kısmını da konu sahibiyle. 28 yaşında sırf sevdim aşık oldum diye bunca şeye katlanmak istemem ben böyle bir adamla evlenip.
Ben hic evlenmeyen yok demiyorum zaten ama bekar ogluna cocuklu kadini pek layik goren yok genel anlamda diyorum…insanlarda neden baskasinin cocuguna bakayimÖyle birsey mi var ya... Farkli bir toplumda mi yasiyoruz? Ben şu an evlenmek istesem kimse birsey demez. Bu genellemeyi nereden uydurdun? Bir sürü örnek gösterebilirim sana ikinci evliliğini yapan kadınlarımıza örnek. Burada bile var bu örneklerden. Hatta bosanmis coluklu cocuklu olup bekar bir adamla evlenenler de var. Böyle genellemeler doğru değil. Bir arkadaşımın iki çocuğu var ve hiç evlenmemiş birisi ile görüşüyor, adamın ailesi de sorun etmiyor. Kimse cocuklu kadin istemez de nedir ya? Aksine kadinlar kolay kolay boşanmiyor şiddet gördüğü halde bile. Çocuklar var diye katlanıyor hep. Eski eşinden cok çeken ya da aldatilan kadinlar aynı şeyleri yaşama korkusuyla ikinci evliliği düşünmüyor. Yoksa köyde kentte ikinci evliliğini yapan kadınlarımız var. Dayım eşi mesela, dayımın ilk evliliği ama eşi kendisinden 20 yaş büyük ve kadinin ilk eşinden bir oğlu var. Bir sürü örnek verebilirim. Kadinlar kulübünden tanıdığım birisi mesela. Bir kızı var. İkinci evliliğini yaptı bosanmis cocuklu bir adamla gecen sene ve şu an hamile, cok da mutlular. Eski eşim mesela.. bosanmis oğlu olan bir kadınla birlikte şu an, bu yaz ikisi de çocuklarını tanıştırdi, beraber tatil yapmislar. Böyle genellemeler yapmak doğru değil.
Böyle düşünen de var elbet. Biri de benim. Etrafımdakiler yeniden evlen daha gençsin diyorlar. Ben bile cocuklu biriyle evlenmek istemiyorum. Zaten kendi çocuğum yoruyor beni. 16 yaşında. Ergenlik en zoru. İnsan kendi çocuğunda bile zorlanıyor, o yüzden başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemiyor. Ben bir çocukla yoruldum.Ben hic evlenmeyen yok demiyorum zaten ama bekar ogluna cocuklu kadini pek layik goren yok genel anlamda diyorum…insanlarda neden baskasinin cocuguna bakayim
Kafasi var birazda..
Çünkü olay ordan sonra patlak vericek, eski eş her bakımdan üstünüze saldıracak, ilişkinizi yıpratacak, belki de gerçekleri anlatacakBu benim en çok kanıma dokunan ve içime sinmeyen konu zaten. Bir yere varamayacaksa da bu iş, daha sonra pişman olmayacağım sağlıklı bir karar alabilmek için buradayım.
Rahat dur sendeBanlanırsam benim için göz yaşı tökün olur mu ?
@MaYa_MiLa
L Limonlu Su
@Katipsondanbir
@Calcifer
Ve sen konu sahibi
Diğer kadınlarda hep buna inanıyo demiyo ki hiçbir kadın 2 çocukla yuvasını durduk yere bozmaz…üstelik 10 yılın üstünde evlilik yaşamışlar,demek ki o kadar da sorunlu değillermiş ve 2. Çocuk olmuş…bir de ben yeni boşanmış,çocuklu bir adamla beraber olamazdım,bi süre geçsin belki pişman olur,çocuklar var ve tekrar denemek isterler,biraz zaman geçmeli bence burda çok okuduk ilk eşi unutamayan,pişman olup dönmek isteyeniBu boşanan adamlar hep mutsuz hep boşanmak istiyorlar hep aşkı sonraki kadında tadıyorlar .Ama iki çocuk var hafta sonları aynı evde geçirecek kadar tahammül var.
Cogu yonden haklisin 5 yil once 23 yasinda iken görücüler gelmeye basladi 30 35 yas arasi sonra esimgil geldi 23 yasinda esim o zamanBu 20li yaşlardaki kızlarımızı neden rahat bırakmıyor 30 yaş üstü adamlar? Ben de 23 yaşındayım sürekli 30-35 yaşında insanlar görücü gelmeye kalkıyor ya kaçıncı yüzyıldayız ne görücüsü? Artık insanlarla kavga etmekten çirkef konumuna geldik annemle.
Yapma etme sevgi her şeyin üstesinden gelemiyor diyeceğim ama sanki konu sahibi sadece destek görmek için konu açmış gibi. O yaş farkı şu an problem değil ama bunun geleceği de var. Yanında deden gibi, baban gibi duran adamla mutlu olabilecek misin bir süre sonra? Çocukları ve eski eşi katmıyorum bile.
Amin çok teşekkür ediyorum çok sağolunCogu yonden haklisin 5 yil once 23 yasinda iken görücüler gelmeye basladi 30 35 yas arasi sonra esimgil geldi 23 yasinda esim o zaman
Konustuk anlastik
5 yillik evliyiz 2 cocugumuz var gayet mutluyuz
Umarim evlilik dusunuyorsn eger rabbim en iyisi ile karsilastirsin yasi da uygun
Haklisin.. zaten o yuzden hak veriyorum.. cocuklarin kendi babalari kaciyor bakmiyorBöyle düşünen de var elbet. Biri de benim. Etrafımdakiler yeniden evlen daha gençsin diyorlar. Ben bile cocuklu biriyle evlenmek istemiyorum. Zaten kendi çocuğum yoruyor beni. 16 yaşında. Ergenlik en zorunlu. İnsan kendi çocuğunda bile zorlanıyor, o yüzden başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemiyor. Ben bir çocukla yoruldum.
Konu sahibi kusura bakmasın ama o tarafta bir balayı durumu var gibi haftasonları bir araya geliniyor. Maddiyatı da konu sahibi sağlıyor bence. Evet kimse eski eşine yeni ilişkisini açıklamak zrunda değil ama madem bu kadar "dostça" ve "çocuklar" için bir araya gelen eski eşler var muhakkak söylerdi.Diğer kadınlarda hep buna inanıyo demiyo ki hiçbir kadın 2 çocukla yuvasını durduk yere bozmaz…üstelik 10 yılın üstünde evlilik yaşamışlar,demek ki o kadar da sorunlu değillermiş ve 2. Çocuk olmuş…bir de ben yeni boşanmış,çocuklu bir adamla beraber olamazdım,bi süre geçsin belki pişman olur,çocuklar var ve tekrar denemek isterler,biraz zaman geçmeli bence burda çok okuduk ilk eşi unutamayan,pişman olup dönmek isteyeni
Bu konuda kimse kimseyi tanımıyor ama herkes adam hakkında yorum yapmış. Ben de bunu doğru bulmuyorum. Hayat her zaman iki kere iki dört değildir. İlla boşanmış birinin altından bir bit yeniği çıkması gerekmez. Sizin mesajınızı alıntıladım ama sözüm size değil yanlış anlaşılma olmasın. Peşin hükümlü davranan üyelere katılmadığımı belirtmek istemiştim.Vallaha tanimadigimiz kadin hakkinda yorum yapmayi dogru bulmuyorum. Bazilarini aileler calistirmiyor, burda bile kac defa esinin tarafindan calismasi istenmeyen kadinlar gördük. Bende hep kadinin kendi ayaklarinin üstünde durmasi taraftariyim, ama adam kadinin hayatini icine etmisse ve bunun faturasini da maddi sekilde ödemek zorunda kalsa da hic acimam acikcasi. Ben ikinci esini para karsiligi satin alan bir adam biliyorum. O kadin sonunda bosanip adamin elindeki varini yogunu aldi. Iyide yapti bence
Çok haklısınız, boşandığı yıllarını iyi ya da kötü gecirdigi, 2 çocuk yaptığı eski eşini sevgilisine kotuleyenler dışında dediklerinize ben de katılıyorum. Olmadı gecinemedik yıllar geçmiş olsa da, geç de olsa farkına vardık ayrıldık demek var. bir de o ne fitne o ne paragozdu demek var. Var da var yani. Konu sahibi yeni bosandiginda hemen aşık olduklarini yazmış tesadüf işte. Adam ayrıldım bir kendime bakayım ilişkiden yeni çıktım yorgunum kafamı toparlayayim demiyor genç kızımızı buluyor.Bu konuda kimse kimseyi tanımıyor ama herkes adam hakkında yorum yapmış. Ben de bunu doğru bulmuyorum. Hayat her zaman iki kere iki dört değildir. İlla boşanmış birinin altından bir bit yeniği çıkması gerekmez. Sizin mesajınızı alıntıladım ama sözüm size değil yanlış anlaşılma olmasın. Peşin hükümlü davranan üyelere katılmadığımı belirtmek istemiştim.
Yani doğru konu sahibinin olayıyla ilgili ben de çok iyi düşüncelere sahip değilim. En nihayetinde uzun ilişkiden çıkınca bile ilk bulduğumuz kişi yarabandımız oluyor maalesef. Zamanlaması hata olmuş.Çok haklısınız, boşandığı yıllarını iyi ya da kötü gecirdigi, 2 çocuk yaptığı eski eşini sevgilisine kotuleyenler dışında dediklerinize ben de katılıyorum. Olmadı gecinemedik yıllar geçmiş olsa da, geç de olsa farkına vardık ayrıldık demek var. bir de o ne fitne o ne paragozdu demek var. Var da var yani. Konu sahibi yeni bosandiginda hemen aşık olduklarini yazmış tesadüf işte. Adam ayrıldım bir kendime bakayım ilişkiden yeni çıktım yorgunum kafamı toparlayayim demiyor genç kızımızı buluyor.
İlk eşi sadakatsiz mi davranmış? Yoksa onursuz mu? Hiçbiri. Demek ki o gecimsizlikte sadece kadın suçlu değil. Dünya iyisi adam da suçlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?