• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Çocuklu Adam

Niye anlamadin? Baska bir toplumda yasamiyorsan bosanmis kadin hele cocuklu kadin istemez kimse bekar ya da bosanmis ogluna kolay kolay. Ha hakli yonleri var istememekte cocuk varsa sorumluluk omur boyu oluyor..ama istemiyolar yani
Öyle birsey mi var ya... Farkli bir toplumda mi yasiyoruz? Ben şu an evlenmek istesem kimse birsey demez. Bu genellemeyi nereden uydurdun? Bir sürü örnek gösterebilirim sana ikinci evliliğini yapan kadınlarımıza örnek. Burada bile var bu örneklerden. Hatta bosanmis coluklu cocuklu olup bekar bir adamla evlenenler de var. Böyle genellemeler doğru değil. Bir arkadaşımın iki çocuğu var ve hiç evlenmemiş birisi ile görüşüyor, adamın ailesi de sorun etmiyor. Kimse cocuklu kadin istemez de nedir ya? Aksine kadinlar kolay kolay boşanmiyor şiddet gördüğü halde bile. Çocuklar var diye katlanıyor hep. Eski eşinden cok çeken ya da aldatilan kadinlar aynı şeyleri yaşama korkusuyla ikinci evliliği düşünmüyor. Yoksa köyde kentte ikinci evliliğini yapan kadınlarımız var. Dayım eşi mesela, dayımın ilk evliliği ama eşi kendisinden 20 yaş büyük ve kadinin ilk eşinden bir oğlu var. Bir sürü örnek verebilirim. Kadinlar kulübünden tanıdığım birisi mesela. Bir kızı var. İkinci evliliğini yaptı bosanmis cocuklu bir adamla gecen sene ve şu an hamile, cok da mutlular. Eski eşim mesela.. bosanmis oğlu olan bir kadınla birlikte şu an, bu yaz ikisi de çocuklarını tanıştırdi, beraber tatil yapmislar. Böyle genellemeler yapmak doğru değil.

Son düzenleme:
Konu sahibiyle mutluluk ve aşk anlayışımız çok farklı. şimdi ona göre burdaki kadınlar onunla sadece dalga geçiyor.Aslında dediklerimizi okusa ve anlasa hayatı değişir. Kendi yaptığı iş mükemmel ailesi mükemmel anlayışlı sevgilisi mükemmel bir adam bir tek kötü paragöz bir kadın var ama kime göre ? Bu kadın adamı müdür olunca boşamış ama niyeyse parayı düşünmeden. 28 yaşında yönetici bir kadının ayakları da biraz yere basmalı.
Akıllarda tek soru :D bizim çaycı abi gibi değildir umarım. Bazıları mesela bölümde tek kişi :D ben müdürüm diyor :D

Bu adam cocuksuzda olsa, zenginde olsa bisey değistirmez. Adam yalanci bir avci.

Hadi diyelim konu teorik olsun ve ortada iyi bir baba olan 40li yaşlarinda erkek olsun. Sirf 2 cocuğu var diye, niye 3cü icin hevessiz olsun? O halde tüm 3cü cocuk olan kişilere çok yazik.

Yaşadiğim yerde "yeni aileler" çok normal. Kadininda, erkeğinde önceki evliliğinden olan/olmayan çocuklar ile beraber yaşanilmasi.

26 yaş annelik için son yaşlarmi? Cok yanliş. Evet 40li yaşlardan sonra riskler artiyor ama 40lardan sonra işte, 30larda değil.
Bu kadın yaşı çok genç bence kendine uygun biriyle olmalı diyorum
Bu adam zaten fiyasko
Geçmişini saklıyor
Aynı zamanda çocukları olması parasız olması manevi anlamda da kadını kandirmasi hepsi yanlış.
Diğerleri doğru bile olsaydı bence bekar çocuğu olmayan kadın bu kadar genç yaşta ise kesinlikle kendine uygun çocuksuz adamla evlenmeli diye düşünüyorum.
Niye iki çocuğun sıkıntısını çeksin?
Bu adam hadi diyelim dürüst olsun yine zor.
Aynı devam eden evlilikte olan çocuklarla bu duurm aynı değil.
Adam belli yaşa gelmiş ve herşeye doymuş bence niye bu saatten sonra ağlama çeksin
İlk çocuk olsa bence daha hevesli olurdu.

Konu sahibi sadece işine gelen yorumlara cevap yazıyor yazmış.

Kizlar siz kabul eder miydiniz sevgiliniz eski eşinin evine gidiyor çocukları görmek için ve eski eşin sizden haberi yok . ( Ben kabul etmeyecegimi yazmıştım biri de beğenmedim atmisti içimde kaldı 😆😆😆)

Kizlar siz kabul eder miydiniz sevgiliniz eski eşinin evine gidiyor çocukları görmek için ve eski eşin sizden haberi yok . ( Ben kabul etmeyecegimi yazmıştım biri de beğenmedim atmisti içimde kaldı 😆😆😆)
Size yine beğenmedim demiş. 100 yorum yaptım üslup güzel olmayana cevap vermicem demiş :D beni beğenmedi !!!

Eski eşi madem bu kadar kötüyse dışarıda bir iki saat çocuklarla vakit geçirebilirdi. Ama konu sahibi tutku ve aşkına çok güvendiğği için yollayabiliyor.

Bence yol yakınken ayrılın. Zorlu ve yıpratıcı bir süreç. Siz kendi çoçuğunuzu istediğiniz koleje öteki çocuklarının masrafı yüzünden yollayamayınca gerçekler çarpar yüzünüze.

Size yine beğenmedim demiş. 100 yorum yaptım üslup güzel olmayana cevap vermicem demiş :KK70: beni beğenmedi !!!
Bana beğenmedimi başkası atmış 😆😆😆 konu sahibi beğenmiş ama hiçbir yorumuma cevap yazmamış bu beni üzdü 😒

Merhaba, sırf bu konum için üye oldum. Çok arada kalmış durumdayım. Erkek arkadaşımla iş yerinde tanıştık. O zaman yeni boşanmıştı. Arap saçına dönmüş bir ilişkiyi resmi olarak yeni bitirmişti daha dogrusu. Gel zaman git zaman aramızda çok büyük bir aşk doğdu. Gerçekten tutulduk birbirimize. Ben böyle bir şeyin içine birbirimize ilk duygularımızı açtığımızda ona söylemiştim. Ama yaşarken oyle olmuyor. Aşk, uyum, bağlılık bambaşka şeyler. Onun iki çocuğu var. Boşanmış. Çocuklarına aşırı düşkün bir baba. Oğlu 12 , kızı 4 yaşında. Erkek arkadaşım 42, ben 28 yaşındayım. Biz çalıştığımız şirketten daha iyi bir şirkete yine birlikte geçiş yaptık. Aynı zamanda da birlikte yaşamaya başladık. Aylarca 24 saat birlikteydik. O haftasonu çocuklarına gittiğinde ben de aileme gidiyordum. Annemle babamla vakit geçiriyordum. Haftaici evde, is yerinde hep birlikteydik. Bu arada ikimiz de müdür olarak çalışıyorduk. Şimdi ben başka bir şirkete gectim yine müdür olarak. İs yerlerimiz ayrıldı. Ama evlerimiz yine bir tabiki. Evimi çok seviyorum. O da çok bağlı evine. Orasi bizim yuvamız. 10 aydır beraberiz. Birbirimize saygımız, aşkımız hiç değişmedi. Birbirimizden sıkılmak söyle dursun, 2 gün ayrı kalsak birbirimizi özleyen bir çiftiz. Biz birbirimizin yaşamında her bakımdan desteğiz.
Şimdi gelelim soruna. Çocuklar baba ve annesinin bosanma durumuna yeni yeni alışıyorlar. Ben erkek arkadaşımın annesiyle tanışıyorum. Gidip geliyorum, telefonda konuşuyoruz. Aramız gayet iyi. Birlikte yaşadığımızı da biliyor. Benim annem babam yani çekirdek ailem de destekliyor. Ancak eski eşi ve çocukları henüz hayatında benim olduğumu bilmiyorlar. Bunun bir süreç olduğunu ve çocuklarının kendisinden uzaklasmasindan korktuğunu söylüyor. Evliliği düşünüyoruz. Hatta birkaç gün sonra doğum günüm ve evlenme teklifi edeceğini de bir kere ağzından kaçırdı. Bizim bastan beri yola çıkış amacımız hep evlilikti.

Yaş farkını hiç sorun etmiyorum ama haliyle çocuklar ve eski eşiyle ilgili tereddütlerim var. Birde düşündüğüm maddi açıdan zaten 2 çocuğu var, onlara yeri geldi mi para yetismeyebiliyor. Bizim de cocugumu olursa, ki ben kesinlikle çocuk istiyorum. Nasil olacak? Biz de ara ara konuşuyoruz. Onun çekinceleri var, benim de var.
Mesela eski esinin 10 ay olduğu halde hala beni bilmemesi benim icin sorun. Bu yasa geldiği halde hala ne evim ne arabam var. Cocuklarim kirada oturuyor. O evin kirası, bizim evin kirası, annesine arada bir yardım etmesi vs.hepsi onun üzerinde. Hep mücadele içinde bir hayat. Ben de çalışıyorum, elimden geldiğince destek olurum tabiki ama bazen aklıma hakikaten yatmıyor. Yapma kızım bosver diyorum. Ama üzerime titreyen, üzerine titrediğim adamı birakmak ,herseyin yolunda gittiği iliskimi de bitirmek istemiyorum.
Eski esiyle cocuklari için görüşüyorlar, bu boyle olacak hep biliyorum ki, o konuda da güven açısından hicbir problemim yok. Ama bazen bunyem kabul etmiyor. Ellerim terliyor, carpintim başlıyor, kötü oluyorum. Bu ilişki yürür mü? Maddi manevi sorunlar olsa bile çözülür mü? Ne dersiniz? Tecrübeli arkadaslarin da yorumlarını bekliyorum... Teşekkür ederim.
Nedense bu tarz evliliklere sıcak bakmıyorum. Maddi olarak sorun olmazsa tamam ama şu an bile bu konu canını sıkıyorsa ileride emin çok daha fazla sıkacak. Erkekse sünnetleri var, okul, kurs, düğün hiç bitmeyecek.
Aranızdaki yaş farkı şuan kendini belli etmiyor ama 10 sene sonra belli edecek. Aşk gelip geçici bazen mantıklı olmak lazım.

Niye anlamadin? Baska bir toplumda yasamiyorsan bosanmis kadin hele cocuklu kadin istemez kimse bekar ya da bosanmis ogluna kolay kolay. Ha hakli yonleri var istememekte cocuk varsa sorumluluk omur boyu oluyor..ama istemiyolar yani
Ben konu sahibine şunu söylemek istedim. Konu sahibi gibi 28 yaşında olsam ve ilk evliligim olsa ben o topa girmezdim deyim yerindeyse. Kendim gibi bekar, evlilik heyecanını ilk kez yaşayacak biriyle evlenirdim. Hayata beyaz sayfayla başlamak var, bir de bir sürü pürüzleri ya da ne biliyim problemleri olan bir adamla başlamak var. Evlilik sevgililik gibi değil ki. Bu adamın iki çocuğu var. Yani zaten adamin üzerinde sorumlulukları var. Adamın hayatı hep konu sahibiyle olmayacak. Adam hafta sonları ve tatillerinin bir kısmını çocuklarıyla geçirecek, hafta içi ve geri kalan kısmını da konu sahibiyle. 28 yaşında sırf sevdim aşık oldum diye bunca şeye katlanmak istemem ben böyle bir adamla evlenip.

Son düzenleme:
Öyle birsey mi var ya... Farkli bir toplumda mi yasiyoruz? Ben şu an evlenmek istesem kimse birsey demez. Bu genellemeyi nereden uydurdun? Bir sürü örnek gösterebilirim sana ikinci evliliğini yapan kadınlarımıza örnek. Burada bile var bu örneklerden. Hatta bosanmis coluklu cocuklu olup bekar bir adamla evlenenler de var. Böyle genellemeler doğru değil. Bir arkadaşımın iki çocuğu var ve hiç evlenmemiş birisi ile görüşüyor, adamın ailesi de sorun etmiyor. Kimse cocuklu kadin istemez de nedir ya? Aksine kadinlar kolay kolay boşanmiyor şiddet gördüğü halde bile. Çocuklar var diye katlanıyor hep. Eski eşinden cok çeken ya da aldatilan kadinlar aynı şeyleri yaşama korkusuyla ikinci evliliği düşünmüyor. Yoksa köyde kentte ikinci evliliğini yapan kadınlarımız var. Dayım eşi mesela, dayımın ilk evliliği ama eşi kendisinden 20 yaş büyük ve kadinin ilk eşinden bir oğlu var. Bir sürü örnek verebilirim. Kadinlar kulübünden tanıdığım birisi mesela. Bir kızı var. İkinci evliliğini yaptı bosanmis cocuklu bir adamla gecen sene ve şu an hamile, cok da mutlular. Eski eşim mesela.. bosanmis oğlu olan bir kadınla birlikte şu an, bu yaz ikisi de çocuklarını tanıştırıyor beraber tatil yapmislar. Böyle genellemeler yapmak doğru değil.

yaa o bakire isteruk kızoğlankız isteruk algısı çoğu köyde dahi kalmadı. köyü aşağılamıyorum sadece genelde orada gelenek vs daha önemli olduğundan daha tepkili kesim olduklarından yazdım.
insanlar artık mutluluğa odaklı.
eğer yüz kızartıcı bir durum yoksa boşanmış çocuklu kadını da kabul ediyorlar.

Evli olanlara bir sormak lazım aşk var mı diye?(Hele büyük bir aşk 🤭)
Sevgi, saygı, güven, anlayış bunlara sahip olan evliliği yürütüyor da çok büyük aşkı olan 2 3 sene aşkı kalmış mı gözden geçirmek lazım..
Hele güven o çok mühim. Bu kişi ile bu kelime hep noksan kalır..

sizden o ışığı alamadım ama inşallah burada yazılanları ciddiye alırsınız. Ben ailenizede çok suç buluyorum. Siz sizi içine ittikleri durumu güzelllemeye çalışıyorsunuz ama normal değil destekledikleri şey. Bunun modern olmakla falan alakası yok. Burada sorun abisi yaşında ve 2 çocuklu adamla gelecek planları yapmaya çalışan kızlarına destek çıkmaları. Aklı başında hiçbir ebeveynin bunu yapacağına ihtimal vermiyorum.Bir şeyleri eksik anlatıyorsunuz sanki

Son düzenleme:
Back