insanlari panige suruklemenin kimseye faydası yok . yani dini yorum yapmak istemiyorum ama koca ülkede savaş olacak olsa senin yuz liralik sadakan da ulkeyi kurtarmaz
bence her seye olacagina varir de biraz tevekkül et. ne yaşayacağımızi, neyle sinanacagimizi bilemeyiz. asla savas olmaz diyemiyorum çünkü Türkiyede haberler ukrayna rusya savasi çığırtkanlığı yaparken ukraynalj arkadasima yazmıştım, şaşırmıştı turkiyedeki haberlerin bile bundan bahsetmesine. "medya iste insanlar panik yapsın istiyor" falan demisti. ama birkac gun sonra cidden de savas baslamisti. ayni sekilde eski sevgilim rus. bütün birikimi doviz olarak bankadaydi bir anda savaş cikti ambargo geldi yillar oldu bir kurusunu cekemedi. cok fazla suriyeli lubanli filistinli esim dostum arkadasim var. onlarla da cok sık konustugumuz konular. savas cidden bir anda gelen bir sey. ama kisisel olarak yapabilecegin hiiiic bir sey yok.
istersen yuz kilo un stokla ..ne olacak biliyor musun? ilk gun sende oldugunu bilen duyan insanlar yagma yapacak.
deprem zamani nasil evlere girilip kilerlere girilip yagma yapıldıysa... bankada para olsa cekemeyexeksin ambargo olacak. 1 gram altinini belki karaborsadan yuz liraya satacaksin vs vs
asla engel olamayacagin belki yasanacak belki yasanmayacak bir surec için bugununden olma