• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki aile

yenieleman

iyi insan. iyi ki geldin..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
1.185
362
323
bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..

eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)

onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile. :KK43: ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.

BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Son düzenleme:
Aileden birşey almayacağız kararının sebebi ne

Yani bu ailelere mesafe kararının ilk sebebi

Ada'm dolaba birşeyler koydu diye olay büyümüş

Kv kp klasik onlar hep haklıdır umursamayın işinüze karıştırmayın eşiniz de çenesini tutsun

Torunu görmemek vs de gereksiz tepki olur

Gelsinler iki taraf da hastanede yarım saat görüp gitsinler aksi halde size vicdan yaptırırlar

Allah gecinden versin ailenizden birine birşey olsa torunlarını göremeden gittiler diye çok üzülürsünüz

Aranızda ki sorun ne bir market poşeti mı fazla abartmissin eğer öyle ise Allah razı olsun diyip çekilebilir din bu şekilde yaparak onlara prim veren sensin. Esinle herşeyi cozmelisin. Eğer doğum da sakin kalmak istiyorsan esin bunu kendi ailesini yönetmelik sende kendi aileni torun olunca illaki hem senin hem onun ailesini görmek isteyecekler ve çok haklılar. Siz kendi sorunlarınızı dışarıya yansıtmayı bırakın önce ve annenin evine gitmekle büyük hata yapmışsın gitmek isteyen biri var ise esin di sen gitmeyecektin. Biz bayanlar annemiz yanında yaşarız ama erkek sıkılır bir süre sonra.
Ben de ilk başta bize yardım etmelerine karşı geliyordum baktım sorun büyüyor yok canım annem göndersin sıkıştık bak olmuyor böyle biliyorum sende koca adam oldun ayıp ama para kalmıyor demeye başladım bir para verme muhabbetine iki gün çok tartıştık ben istemediğim için sonra ben düşündüm sen haklısın al dedim kayinvalideme evet anne ineklerini sat dedim iki sonra eşime annen ne zaman para gönderecek ev aldık hala ödeme yapamıyoruz dediğimde yok ben kabul etmedim kendim halledicem dedi biz bayanlar bazen nasıl huyuna gidecegimizi bilmiyoruz... Herşey bizim konuşma tarzimizdan geçiyor

bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..

Sunu yapmissin ya . Agzinla kus tutsan yine bos.

Her ne olursa olsun, iki tarafın da torunlarını görmeye hakları var. Bu çocuk sadece sizin değil eşinizin de çocuğu. O yüzden biraz daha olgun düşünmenizi rica ediyorum. Çağırın görsünler, sevsinler kucaklarına alsınlar. Hiç görmedik demelerinden torun hasreti cekmelerinden iyidir. Bir lokma bişey getirildi diye mı bunca tantana?

Aileden birşey almayacağız kararının sebebi ne

Yani bu ailelere mesafe kararının ilk sebebi

Ada'm dolaba birşeyler koydu diye olay büyümüş

Kv kp klasik onlar hep haklıdır umursamayın işinüze karıştırmayın eşiniz de çenesini tutsun

Torunu görmemek vs de gereksiz tepki olur

Gelsinler iki taraf da hastanede yarım saat görüp gitsinler aksi halde size vicdan yaptırırlar

Allah gecinden versin ailenizden birine birşey olsa torunlarını göremeden gittiler diye çok üzülürsünüz

mesafe kararımın ilk sebebi sürekli bizim onlara gitmemizi onları sürekli evime davet etmemi istemeleri ve görüşmediğimiz süre zarfında da mutlaka onları aramamı istemeleri.yani sadece onlara ait olmamı istiyorlar. ailemle görüşmeme bile kırılıyor darılıyorlar.

olay dolaba bişey koyması değil aslında. o ailemden birşey istemiyor saygı duyuyorum bende onun ailesinden istemiyorum saygı duymuyor.

işinize karıştırmayın demişsiniz onlar işime karışmak için izin bile almıyorlar ben mesafe koymama rağmen herşeyime karışma haklarının olduğuna inanıyorlar çünkü onların soyadını almışım artık sebep buymuş.

iki tarafda yarım saat görmez işte sorun o. benim ailem yarım saat görür gider onlar beni bunaltır keyifleri ne zaman isterse öyle gider.

bebeğim doğumda ve sonrasında anneni yanında istemen en doğal hakkın.
bu "çocuğu göstermeyeceğim"den farklı bir olay. bu bir ihtiyaç..

evet biliyorum ama karşımdaki aile doğal ihtiyaçları asla kabul etmiyor. onlar için hayatımda sadece ONLAR olmalı ailem değil :(

Doğum yapıyorsunuz.. Annenize ihtiyacınız olacak. En azından o gelsin o ekstra bi durumdur çünkü. Hadi babalar kardeşler neyse de anneniz gelsin lohusalığınızda yanınızda kalsın.. Çok üzüldüm sizin için.. İçim acıdı gerçekten.

Her ne olursa olsun, iki tarafın da torunlarını görmeye hakları var. Bu çocuk sadece sizin değil eşinizin de çocuğu. O yüzden biraz daha olgun düşünmenizi rica ediyorum. Çağırın görsünler, sevsinler kucaklarına alsınlar. Hiç görmedik demelerinden torun hasreti cekmelerinden iyidir. Bir lokma bişey getirildi diye mı bunca tantana?

hayır canım bir yıllık evliyim bunca zaman bana ne yaptılarsa ne aldılarsa hepsini yüzüme vurmayı seçtiler. mesela düğün yaptılar bizi batırdın paramızı bitirdin dediler yer zaman mekan ayırt etmeden bunu yaptılar. bende bu yüzden artık onlardan bişey almak istemiyorum çünkü ne zaman bişey alsalar özel hayatıma daha çok müdahale etme haklarını kendilerinde buluyorlar buda beni çok rahatsız ediyor.yapılan iyilikler söylenmemeli.yanlış mı düşünüyorum. söylense ne kıymeti kalır ki

evet biliyorum ama karşımdaki aile doğal ihtiyaçları asla kabul etmiyor. onlar için hayatımda sadece ONLAR olmalı ailem değil :KK43:
eşin ne diyor bu durumda demeyeceğim çünkü az çok anladık konundan...
bilemiyorum kuzum karnın burnunda sonuçta ve inan bana doğum öncesi sonrası insan hakikaten annesine ihtiyaç duyuyor.
çocuğu göstermeme olayının geçici olduğunu mantıklı bir şekilde anlattığın gibi bu isteğinin de doğal olduğunu tatlı bir dille anlatmalısın.
çünkü o anlarda kalabalıktan ziyade senin mahremini bilen bir insanın yanında olmasına ihtiyacın var..

Doğum yapıyorsunuz.. Annenize ihtiyacınız olacak. En azından o gelsin o ekstra bi durumdur çünkü. Hadi babalar kardeşler neyse de anneniz gelsin lohusalığınızda yanınızda kalsın.. Çok üzüldüm sizin için.. İçim acıdı gerçekten.

benimde içim acıyor :(

ne garip insanlarsınız.
bu evlilik mi?
bu akrabalık mı?
ne bu?

dolaba eşya koymalar, poşete koyup geri iade etmeler. evden çıkmalar baba evine gitmeler. aileleri karşı karşıya getirmeler filan.
her ne olursa olsun çok ama çok yanlış.

bazı şeyler anlatılmıyor yaşanıyor . bu yüzden buraya roman yazsam da siz bunu yaşamadan anlayamazsınız bu yüzden bu yorumunuza kızamıyorum. bazı şeyler burada anlatıldığı kadarıyla sınırlı olmuyor malesef :( keşke o kadar basit olsa

nasıl yani anlamadım
Tavrını koymussun geri adim atmak istemiyorsun ama bu insanlar yani her iki ailede torundan mahrum, sende dogumda annenin yardimindan mahrum olacaksin,sadece en kolay çözüm iki aileyide misafir edip gidecekleri günü bile ayni saatlere ayarlaman olur.Hem kimsenin sesi de cıkmaz,kararliligini da ispat etmis olursun esine karsi ya hep ya hic yani....

Back